Şimdi Ara

Aracıma ilk kez pasta cila yapacağım neler almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
4
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Annemin kullandığı 2011 model Citroen C3 aracımız var.Artık ben de kullanmaya başladım yavaştan ve aracın temizliğine daha çok özen gösteriyorum artık Araç yaklaşık 3 yıldır bizde,şehir içinde kullanıyoruz hep genelde yatıyor sokakta.Üstünde ağaçlar var ve döktükleri şeyler sayesinde yapış yapış oluyor üstü.Bolca kuş pisliyor ve annem doğal olarak görüpte ıslak mendille silmiyor yıllardır

Aracın üstündeki ince fakat bolca olan çizikleri temizlemek,kuş pisliklerinden dolayı olan boyanın matlaştığı yerleri temizlemek amacıyla pasta cila yapayım diyorum.Araç siyah olduğu için kötü gözüküyor.Bir de hiç böyle bir şey denemedim kendim sokakta yapabilir miyim gölgede olmak kaydıyla?Kapalı alan bulabilirim çok sıkıntı değil.Polisaj makinesi alacağım yaklaşık 100 liralara,fakat Wax falan ne almam gerektiğini hiç bilmiyorum.Mikrofiber bez ve araç şampuanım var.Bana polisaj makinası,pasta cila önerebilir misiniz?Her türlü öneriyi bekliyorum.

• takip... bende yapıcam nasl yapıyım diye kara kara düşünüyorum
  • İlk araba cilalama işine Sonax hızlı cila ile başlamıştım 6 sene önce falandı sanırım neyse Ürün aracı parlatırken pürüzsüz bir yüzey sağlıyor ve boyayı koruyor eğer araç fırça yerine süngerle yıkanırsa 1 aya yakın araç üzerinde kalıyor. Mikrofiber bez yardımıyla aracın kaporta yüzeyine bol bol sür. Yaklaşık 5 dk sonra Başka bir mikrofiber bezle yavaş yavaş silmeye başla. Önemli olan bu cilayı boyaya yedirebilmek. Basit bir ürün ancak düzgün kullanılırsa çok iyi iş görüyor.
    Kılcal çiziklerin çoğunu kapatıyor kuş pislikleri yüzünden oluşan lekeleri çıkartıyor. Tozdan güneş ışınlarından koruyor. Kuş pisliklerinin boyaya zarar vermesini engelliyor ve araç çok güzel parlıyor

Ürünü uygulamadan önce aracı güzelce yıkayıp kurula. Gölge bir yer olsun çok karanlığa kalma silemediğin yerleri göremezsin. Sokakta yapabilirsin. 1 Şişe ile kullanmaya bağlı olarak 10 defa aracı cilalarsın hatta daha fazla..
    Pasta şeklindeki cilaları şuan sana önermiyorum önce bunu öğren.

http://www.hepsiburada.com/sonax-hizli-cila-288200-500ml-pm-otson288200

• rapzedee kullanıcısına yanıt
    Bu urunu gormustum,hosuma da gitti acikcasi fakat arabanin boyasi kotu scaba ise yarar mi diye dusundurdu.Polisajla yapilan sanki cok daha iyi olabilir gibi geldi.Gerci 20 liralik urun alip deneyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk acemilik kismi olarak pasta ve polish islemini size onermiyorum elle atabilirsiniz bunda sorun yok markada oneririm modelde ancak ara in her yerine hem mudahale edemez hem de mukemmel sonucu ancak ve ancak makine ile elde edebilirsiniz.

Meguiars Ultimate compound ve ultimate polish bu icin ideal sayilan urunlerdir ellede lokal uygulamaya musadesi var ancak bende ilk asama olarak wax onerecegim G3 farecla wax gayet kullanislidir. Bulabilirseniz menzerna finish glaze veya autoglym srp de onerebilirim bunlar nerdeyse hic cizik gidermez srp ufaktan gecici cizik doldurur ama bir sure sonra gene belirir temel amaci bunlarin koruma ve parlaklik saglar

• Illa da makine hevesim var diyorsaniz urun secimini gene sorarsiniz ama once bir kaput bulun sanayide atilmis ya da arac mezarliginda bedava bile bulursunuz ustunde deneme yapin yoksa caniniz cok yanar oyle oyle asarsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Illa da makine hevesim var diyorsaniz urun secimini gene sorarsiniz ama once bir kaput bulun sanayide atilmis ya da arac mezarliginda bedava bile bulursunuz ustunde deneme yapin yoksa caniniz cok yanar oyle oyle asarsiniz

Acikcasi pasta cila fiyatlarina baktim bir hayli yuksek geldi.200-250 liralara hem makina hem malzeme alirsam diger araclari da yaparim lazim oldukca dedim.Ama acemilik kismi korkuttu biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Flitop tuplerde bolunmus olarak pasta ve polish urunleri var 60 70 liraya 1 2 defa araca pasta atacak kadar sahip olunabilir. Makine isi dedigim gibi tecrube istiyor boyayi yakarsaniz geri donusu yok. Diger taraftan yakmasanizda gunes etrafinda iyi yedirilmeyen pasta dalgalanma yapar

• Bende arabayı yaptırınca bi pasta cila attırayım cidden gözle görülür bi etkisi oluyor mu yoksa psikolojik mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Kurt Yenilmemeli

Bende arabayı yaptırınca bi pasta cila attırayım cidden gözle görülür bi etkisi oluyor mu yoksa psikolojik mi

Benim boya kötü,kesinlikle etkisi olur.
  • Uygun yollu ve kaliteli bisey istiyorsan CBS'nin pasta ve cilasini ayri sekilde alabilirsin.Elinde yapmaya kalkarsan 1 gun boyunca evde kol agrisindan yatabilirsin.Makinayla yaparsanda cok uzerinde durma yuzeysel olarak gec.Cbs markasini cogu sanayide bulabilirsin zaten genelde boyacilar kullaniyor.Cok fazla boya uzerinde makinayla oynarsan boyayi asindirirsin.Biraz tecrube isteyen bi is oldugu icin en iyisi isi bilen birine yaptirirsan daha iyi olur

• aracın dışındaki plastikler çok solmuş ve ön kaputta güneş yanığı var. çamurluklarda yanlarda falan da bolca kılcal çizik var. ne önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

aracın dışındaki plastikler çok solmuş ve ön kaputta güneş yanığı var. çamurluklarda yanlarda falan da bolca kılcal çizik var. ne önerirsiniz?

+1 takipteyim hocam

• Gunes yanigi demek komple boya yiyecek demek cozumu yok. Vernik soyuluyor cunku. Yapilacak sey yok.

Plastik aksamlar zimparalanacak boya atilacaksa zaten kaputa o plastik kisimlarada astar atilip boyatilmasi en guzeli olur.

Yoksa plastik zimparalanir 1500 2000 ile baya bir duzeltilir gocugu kirigi catlagi sunfix adli dolgu maddesi ile doldurulabilir. Sonrasinda plastidip uygulanabilir gayette guzel olur.

Ama bence boyanmali komple daha senkronize olur.

Tampondaki cizikleri boyatilirsa komple boyatilir ya da oralara once meguiars m105 akabinde m205 atilip sonuca bakilir baya bir duzelme yapar camurluk. Bunlar makine ile yapilir ancak o plastik aksama plastidip islemini sizde yapabilirsiniz. Ama kaput garanti boya

• Baska gunes yanigi icin renkli folyo olabilir haricen amator olarak ne yapilabilir bilmiyorum

• 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    Güneş yanığı için ne yapılır bilmem de dış plastikler için bunu almalısınız.

http://www.hepsiburada.com/sonax-xtreme-nano-dis-plastik-lastik-koruyucu-parlatici-250-ml-p-OTSON210141

2006 Ford Fiesta aracımın dış plastik aksamları beyazlamıştı. Aynı sizin çıtalar ve tampon plastikleri gibi.
    Kapı kollarına Nikelajlı kaplama falan alayım diye düşünüyordum. Kötü görüntüden kurtulmak için.
    Denemek için aldım çok memnun kaldım. Sanki kapı kollarını çıtaları değiştirmişim gibi oldu.
    Silecekler, kapı çıtaları v.b. araç dışında ne kadar plastik varsa hem kendi rengine kavuşturuyor hem koruyor.
    Çok az kullanıyorsun. Önce sünger, pamuk, bez ile sürüyorsun birkaç dakika sonra mikrofiber bez ile siliyorsun.
    Hem uygulaması basit hem etkisi inanılmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.