Şimdi Ara

Aracım çok yakıyor ( 73 taunus )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

73 model 1.6 bir balta burun taunus sahibiyim . Aracı alalı 1 ay oldu . Yakıt tüketiminde sorun yaşıyorum
    Aracım lpg yakıt tüketimi şehir içi 75 kuruş civarı , şehir dışı 50 kuruş 60 kuruş arası gibi değerlerde yakıyor

Benzin de ise oran biraz daha artıyor . Benim sorum 1.6 motoru olan bir aracın bu şekilde yakması normal mi ? Gaz ayarı yaptırmıştım ama değişen pek bir şey olmadı .
    Karbüratör de kaçak olduğu söylendi yakıt tüketimi bu yüzden mi fazla yoksa başka bir arıza olabilir mi ?

Aracı sadece hafta sonları kullanıyor olmama rağmen ocağıma incir ağacı dikti

• Valla arkadaşım taunus konusunda uzman delifişek üstadı davet ederek sana yardım edebilirim.

@Delifisek.Tux
  • insideman kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Araba bence cok yakmıyor az yakıyor, kalanını bildigin yakmadan iciyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG sisteminde problem olup olmadığını anlamanın en basit yolu aracı benzinde denemek.
    Çünkü bu hali ile benzinli tüketimini bile geçmişsiniz. Benzinde kullanın daha iyi.
    Eğer benzinde de çok yakıyorsa ona göre bir yol izlersiniz.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Onda da hemen hemen aynı oran çok değişiklik yok
  • Karbüratörün güzel bir bakımdan geçer ve yeniden ayarlanırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunlu kabüratörler, LPG li araçlarda, rölanti ve kalkış sorunlarına yol açar.

Aşırı tüketim.

1-) LPG ayarı. Gerçekten ne yaptığı bilen adam sayısı o kadar az ki. Bu yüzden iyi bir ustaya ayarlattırmak lazım.

2-) Ateşleme. Her yağ değişimi ile birlikte. Buji, buji kablosu, distribütör kapağı, meksefe. Platinli ise platin değişecek. Veya aynı para her depoda taksit taksit benzinciye ödenecek.

3-) Ayrıca, eğer tertibatı olan birileri varsa. Ateşleme bobin kontrolü.

Tüm bunlardan sonra araç hala fazla yakıyorsa. Motor bitiyor demektir. Normal kullanımda 1.6 pinto şehir içinde 10 litre yi geçmez.
  • Aynı araca sahiptim, 74 model balta burun. Yakıt tüketimim 35 kr tu. Sizinki oldukça fazla. Üstadlar ne yapmanız gerektiğini belirtmiş üstte. 35 kr bile fazla geliyordu bana, dikkat etmeme rağmen. Bu değerleri duyunca normal karşılıyorum. Nede olsa eski teknoloji. Uzun yolda en büyük dezavantajı zaten 4 vites olması. Ama o keyif herşeye değerdi

• frenleriniz sürtüyor olmasın?

çok eski araçlarda ön fren pistonlarında veya arka frenin iç tertibatında paslanma ve sıkışma olabiliyor.. krikoyla tek tek kaldırıp elle çevirin.. dönebilmesi gerek..

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    3-4 tanıdığın dediği bir yerde ayarlattım . Benim merakım bu karbüratörün delik veya hava kaçırması ( teknik terimleri tam bilmiyorum ) yakıt tüketimini artırır mı ?

Ateşleme sistemini dediğiniz gibi elden geçirttiricem ama maliyeti konusunda endişelerim var
  • Karbüratördeki sıkıntılar yakıtı arttırmaz. Sürüş kefini bozar. Düzen dikiş tutmaz araban.

Ateşleme için harıcayacağınız para gözünüzü korkutuyorsa, siz o aracı hemen satın.

Eski arabaları düzeltmek, sabır, para ve çevre işidir.

Para harcamadan cıncık gibi arabaya binemessin.

Ha belki miras kalır veya denk gele kelepir bulursun o başka.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Ufak çaplı bir aile şirketimiz var şuan için durgunluk söz konusu.
    Ben orda gözümü korkutuyor derken şuanlık maddi durumdan söz etmiştim , dünya hali ne olcağı belli olmuyor insan iyi durumda değilken cebinden harcarken korkuyor.
    Yinede yorumunuz için teşekkürler .
  • bende 2.0 90 model Taunus vardı.
    2004 yılı kış aylarında şehir-içi 40 kuruş yaktığını bilirim. Tabii benzinde...
  • Kişisel görüşüme göre

Motor 200 ile 2.000 arası masraf istiyor. Eğer ateşlemen ve sübap ayarların sağlamsa. Debriyaj, fren sorunun yoksa. Araca motor yapacaksın demektir.

Yeni arabanın falanyumu o kadarken sen 0 motor yaptırıyorsun.

Bu ağır geliyorsa. Ya araç kullanmayın veya daha uygun durumda bir taneye bakın... Bu hali ile zaten 2.5 3 kat fazla yakıyor. Kısa zamanda yakıt parasından içeri alır sizi.

Eski yeni arasındaki tüketim farkları teknolojiden çok. Eski araçların bakımsızlığından...

Kolay gelsin
  • arabaya bor koy
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.