Şimdi Ara

Aracı zorlayınca yanık kokusu geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım mercedes s500L . Aracımı zorladığımda içeri yanık kokusu geliyor . Motor sıcaklığı normal seviyede . Araçtan inip kokladım , sanki lastik taraflarından geliyor koku. Araçta kar lastiği var ve antalyada yaşıyorum :D Bunlada ilgisi olabilirmi ? Bu arada klima kapalı konumdaykende içeri biraz hava veriyor , acaba motor bölye bir koku salgılıyor olabilirmi ? Bölye plastik yanığı gibi bir koku.

• kar lastiği ve antalya sıcağı ve yüksek hızlar.. bence siz kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz ama yinede tam emin olmak adına konu açmışsınız.. araç güçlü, asfalt sıcak ve yüksek hızlara çıkmak tehlikeli olabilir.. kaliteli bir yazlık almanızı tavsiye ediyorum, kazasız sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Merhabalar,

Aracım mercedes s500L . Aracımı zorladığımda içeri yanık kokusu geliyor . Motor sıcaklığı normal seviyede . Araçtan inip kokladım , sanki lastik taraflarından geliyor koku. Araçta kar lastiği var ve antalyada yaşıyorum :D Bunlada ilgisi olabilirmi ? Bu arada klima kapalı konumdaykende içeri biraz hava veriyor , acaba motor bölye bir koku salgılıyor olabilirmi ? Bölye plastik yanığı gibi bir koku.

Hocam S500L'ye biniyosun ama yaz ayında kışlık lastik kullanıyosun . Peki ben sana sorayım yazın montla geziyormusun ? Yada gezersen sana ne olur ?
    Arabada aynen bu şekilde hem kışlık lastik yaz ayında sıcaktan dolayı asfalta cok tutunacagından çok ses yapar, kışlık lastiğin hamuru yazlık lastiğe göre daha yumusak oldugu için yazın Antalya gibi biryerde 3 ayda lastikleri tüketirsin. Yazıktır paraya kıy da lastik al

• TeufeL-07 T kullanıcısına yanıt
    Senin kış lastikleri yalan olmuştur artık.
  • Kimse dememiş ama o bildiğin balata kokusu.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkürederim yardımcı olduğu için. Aslında yaz lastiği almayı geciktirme sebebim cimrilik değil . Hatta konuda açmıştım daha önce jant tavsiyesi diye. Jant arayışı içindeydim ve 4 lastik alıp , jant aldıktan sonra tekrar 4 lastik daha alıp paramı çöpe atmış olacaktım . O yüzden bukadar geciktim. Ayriyetten bazı arkadaşlar balatada olabilir demiş. Bahsi geçen baskı balatamı , fren balatalarımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Kimse dememiş ama o bildiğin balata kokusu.

Arkadaşım bunu birisi daha demişte tam anlamadığımdan soruyorum kusurabakma . Bahsi geçen baskı balatamı , fren balatalarımı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gaz kokusu geliyor !
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş isim nedir ,ali mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemalBahar

Kardeş isim nedir ,ali mi ?

Hayır Sercan . Neden sordunuz ?
  • quote:

quote:

Arkadaşım bunu birisi daha demişte tam anlamadığımdan soruyorum kusurabakma . Bahsi geçen baskı balatamı , fren balatalarımı ?

baskı balatası büyük ihtimal baskı balatasından yapıyordur kaç bin km dir değişmiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

quote:

baskı balatası büyük ihtimal baskı balatasından yapıyordur kaç bin km dir değişmiyor ?

araba s500L'muş %99,9 araba otomatik ve bildiğim kadarıyla otomatik araçlarda baskı balata olmaz, düz vites araçlarda baskı balata olur.. fren balatasıda olması pek mümkün gibi görünmüyor, kokması için yüksek hızlarda uzun süre basılı tutması lazım.. büyük ihtimal kar tipi lastiklerle antalyanın yakıcı sıcağından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. yüksek hızlarda gevşeyip gümleme riski oldukca yüksek, en kısa zamanda yazlık lastiklere geçmekte yarar var..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

quote:

araba s500L'muş %99,9 araba otomatik ve bildiğim kadarıyla otomatik araçlarda baskı balata olmaz, düz vites araçlarda baskı balata olur.. fren balatasıda olması pek mümkün gibi görünmüyor, kokması için yüksek hızlarda uzun süre basılı tutması lazım.. büyük ihtimal kar tipi lastiklerle antalyanın yakıcı sıcağından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. yüksek hızlarda gevşeyip gümleme riski oldukca yüksek, en kısa zamanda yazlık lastiklere geçmekte yarar var..

otomatik araçlarda baskı balata olmadığıı bilmiyorudum ozaman haklısınızdır

• zorlamaktan kastınız yüksek hızda gitmek mi yoksa ralli kullanımı gibi çok sık gaz fren yapmakmı eğer öyle ise fren balatalarından geliyor olabilir.
  • Arabadan ss isteriz...
  • Sebebi antalya gibi bir yerde bu sıcakta öyle bir araca binip kışlık lastikle gezmen.O sıcakta o lastik bazlama hamuru kıvamına geldiğinden hem motoru hem yürüyen aksamı yani takımları hemde balataları gereksiz yere zorlayıp aracı yoruyorsun zaten araçta ağır.Aldığın kokuda çok büyük ihtimalle baskı-balata kokusudur.Uzun sürüşler sonrası (30 dk - 1 saat gibi) frenlemelerde geliyorsa fren balatalarındandır keza yine iş durmak için çaba sarfeden lastikten kaynalı.Yolda ilerlerken lastiğinin ortadan ikiye ayrılıp yarılmasıda kuvvetle muhtemel bir ihtimal

Nasıl olduğunu daha iyi anlamak istersen herhangi yazlık lastiği olan bir araca bin önce lastik havalarını 15 yap bir turla sonrada 40 yap bir daha turla arabadaki tepkimeleri gör nedemek istediğimi anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 31 Ağustos 2013; 10:38:49 >

• Hocam koku bendede oluyor lastikle alakası yok bende bilmiyorumda çok sert bi plastik kokusu geliyor.
  • partikül filtresi olabilir.
    yüksek devirde kullanıldığında biriken kurumu yakıyor.
  • Arkadaşlar şimdi servisi aradımda durumu anlattım , arabam otomatik olduğu için baskı balata yok sende dediler. Kokunun kar lastikleriyle alakası olup olmadığını sordum , onlada hiç alakası yok dediler. Bir arkadaş sağolsun mesaj atmış bana , son kasa audi sindende bu koku geliyormuş , oda lastikle alakası yok diyor. Hadi klima içeri kapalıykende hava üflediğinden kokuyu içeri veriyor desek , araçtan inincede bu koku geliyor ön taraftan. Anlıyacağınız durum hala meçhul. Yardımcı olan herkese teşekkürederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

zorlamaktan kastınız yüksek hızda gitmek mi yoksa ralli kullanımı gibi çok sık gaz fren yapmakmı eğer öyle ise fren balatalarından geliyor olabilir.

Şimdi şöyle , yüksek sık yapınca malum sık sıkta ani fren yapmam gerekiyor. Anlıyacağın tam olarak denemedim ama muhtemelen her ikiside. Ama dediğin gibi ani fren yapmadan , sadece yüksek hıza çıkıp , yumuşakça fren yapıp denemek lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.