Şimdi Ara

Araç yağ bakımı için aracımın garantisini bozmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiorino 2024 model aracım var. 14.000 km'ye geldi. Yağ değişimi ve bakımı yaptıracağım.

Muhtemelen serviste 7-8k çekerler. Garanti bitmesine 1.5 yıl var, aracın bir kronik sorunu vs. yok sıfır almıştım.

Yağı sanayide değiştireyim mi? Garanti bozmaya değer mi?

İstanbul'da bu işlem için önereceğiniz usta vs var mı?

Teşekkürler cevaplar için şimdiden.

Valla büyük cesaret tebrik ederim:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Valla ben de arabaya çok vakit ayırmak isterdim ama o kadar vaktim yok hocam  

Aldım biniyorum.Bi sıkıntı çıkarmadı zaten çok arıza çıkmasın diye bunu aldım.

30k kasko sigortasına verdim bu yıl.

2 yıllık vergiler 15k tuttu.

Muayene, egsoz testi 5k tuttu.

50k - 1,5 senede para yedi. Efektif hesaplarsak , arabanın nerden baksan %10'u yani.

Daha 78 km/h'le yediğim 3-4 trafik cezası dahil değil.

Bir de üstüne periyodik bakım, yağ bakımı 20k daha bayılırsam imdat diyecem.

Bari yağı alternatif değiştirirsem onu yapayım. Muayenenin trafik cezasının alternatifi yok :))

Her şeyi usulüne uygun yaparsan arabanın 100k masrafı var yılda. Daha benzin falan da dahil değil. Aslanın yemi bana ağır geldi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 25 Haziran 2025; 13:25:58 >

yıllık bakımına yetkılı serviste verdiğiniz 3-5 kuruş fazlayı zaten aracı satarken yetkılı servis bakımlı fiyerek 30-40 pahalıya satıp fazlasıyla cıkartıyorsunuz. ben risk almanızı tavsiye etmem.

2 hesap kitap peşinde iseniz yakıtı ve bakımı ekarte edeceğiniz elektrikli araçlara bakın

3 5 kuruş ucuzluk için sanayiye araba sokunca @Kaygerya arkadaşın dediği gibi satarken daha ucuza vermiş oluyorsunuz

4 daha tanıdık ustaniz yok,bakim km sini 4 bin geçirmişsiniz,sizi sanayide evire çevire operler 3 kuruş kâr için 50 binlik olursunuz

Benden uyarması:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Haziran 2025; 14:6:52 >

Hocam teşekkürler serviste yaptıracağım o halde, doğru diyorsunuz başa ne geleceği belli olmaz.

Daha Fazla Göster
  • Ben Clionun garantisini bozdum bakimini kendim yaptım- yapıyorum. Servisten de iyi yapıyorum

5 sene oldu bir sorun yok ama olmayacak diye de garantisi yok.
    Size kalmış.

Daha 7000 kmde adını vermeyeceğim bi modelin trigeri kopmuş motor kitlemiş çekiciyle sabahın köründe araç geldi yetkili servis garantiniz var vs ücretsiz yapalım gibisinden hiçbir yaklaşımda bulunmadı konuyu üstlenmedi, kronik vs’de demedi adama bi tomar meblağ çıkarmışlar herif ortalığı ayağa kaldırdı aracı bıraktı gitti 1 ay boyunca aracı almadı servisin otoparkına bırakıp gitti. En son ustalar araca dışarda girişti sağ ön lastiğini söküp artık geçici bi tamir mi yaptılar bişey yaptılar sonra sirkülasyon olmayan bi sütuna çekip bıraktılar onlarda.

Adam araç değişimi veya ücretsiz onarım söyledi mahkemeye vereceğini söyledi.

Yetkili servis dediğiniz yer öyle bakımlı sürekli gelen vs diye kritik konularda elini taşın altına koymaz. Forumda bi tomar sıfır araçta “şu şu arıza” diyip müşteriyi söğüşleyen konu dolu

bi kısmını müşteriden bi kısmını servisin karşıladığı durumlar ise çok uzun süren süreçler sonunda oluyor

En basitinden peugeotun adblue deposunu garantiden değiştirmeyip 30-40 bin ₺ yi müşteriye kitlemesi gibi. Psa bu durumun 10 senedir farkında ve bilerek parça güncellemesi yapmıyormuş “adblue deposundan parayı kazanalım” diye

yetkili servislerin çoğunda “biz o kadar garantisi var diye buraya getiriyoruz servis niye bunu üstlenmiyor niye böyle meblağlar çıkıyor niye “araç firması” garantiye sokmuyor bunu” gibisinden bir sürü tartışma işitebilirsiniz. Zaten yetkili servisler paket satar 2 yıl/30.000 km veya 4 yıl/60.000 km gibi. Bu paketlerin içerisine sarf malzemelerini garantiye sokarlar (ampul, silecek, balata, yağ, trim malzemesi gibi gibi). Ama motor ve şanzımanda oluşacak bi durumu garantiye sokmazlar.

Çünkü servis; nereden kazanacak parayı yoksa

Konu sahibi arkadaşımsa garantisi varken tabiki yetkili servise gitsin ama 2 sene sonunda bütçe çok aşıyorsa mantıksız geliyorsa direkt dışarda yaptırıp geçsin evraklı bi şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Haziran 2025; 15:22:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok fahiş fiyat çekiyorlar ,ben aracıma şanzıman yağı değişimi için randevu aldım ,bakım süreniz gelmiş bakımla beraber 24bin tl!! diye teklif verdiler :)

Şanzıman yağı 5500 tlye değişti. Oradan geçirmiyorlar fazla.

Kalan 18500 tl bakım için(motor yağı,hava filtresi değişiyor başka birşey yok) kendi ustamıza yaptırdık 2500 tl tuttu üstüne klima filtresi de değişti parfüm sıktılar ufak tefek sağda solda trim sorunu vardı ayak üstü onları da yaptık. Usta düzgün biriyse hırsız değilse fiyat çok fark ediyor. Buji değişimine 17bin civarı fiyat çektiler ben NGK marka buji seti 3500e taktırdım işçilik de almadılar, servis bosch takıyor bir de.

Konu sahibi arkadaşımsa garantisi varken tabiki yetkili servise gitsin ama

Evet burada gerekli bilgi verilmiş, demek ki öyle bir dünya var.

aracın garantisi 6 yıl/150 bin km lere varan şekilde uzatilabiliyor

Ben daha psa grubu dahil garantisi devam eden araca sorun olduğunda öyle meblağ çıkaran firma duymadım

Servisin böyle bir yaklaşım sergilemesi için o aracın yıllık yapılması gereken bakımın yapılmamış olması,

Sanayiye girmiş olması,

Garantinin bitmiş olması

Veya örnekteki arkadaş gibi 10 binde bir bakıma girmesi gereken araçla 15 bin yapılması gerekmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Haziran 2025; 22:11:23 >

garantili aracı üç kuruş için özele götürüp garantisini bozmak olacak iş değil. ben garantisi bitmiş aracı bile servise götürüyorum hala. zira daha önce özellerde başıma çok iş geldi. yetkilide de geldi ama en azından orada karşında bir muhatap var ve daha az sorun yaşadım.

Araç 7.000 kmde daha ilk bakımını yapmaya fırsat bile olmamış hani 2 yıl garantisi var diyoruz…

Adam arabayı bıraktı gitti diyorum 1 ay boyunca almadı ortalığı ayağa kaldırdı. Nerde motorun garantisi nerde şanzımanın garantisi? Birde bmw’ye bakalım

Öyle dünya var kısacası. Araba alıyosun daha 6. Ayında servis senden akü parası istiyor. Al sana cillop gibi garanti bal dök yala. Ayakta uyuyorsunuz ayakta…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Haziran 2025; 2:55:30 >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

İlgili şikayetleri inceledim, birçoğu garanti kapsamında giderilmiş şikayetler sonrasında.

Garantisi varsa bile ilgilenmiyorlar o zaman sanayide ustaya teslim edin arabayı geyiğini sen bile savunamamissin arkadaşım,servisin aymazlıgi üzerinden 3 5 örnekle yürümez bu iş. Günü gününe kmsi ismine servise giden araçta kolay kolay sorun çıkmıyor garanti konusunda

Sonrasında diyorsun

Neden sonrasında? Müşterinin sinir katsayısını arttırmadan gününü zehir etmeden yapılamıyormuş bu işler? Garantisi olan aracın garantisi belli değil mi? Servisin yaklaşımına göre mi garanti işliyormuş?

3-5 örnekle yürümez 100 tane örnekte ise yetkili servisler motor ve şanzıman garantisi veriyor yani?

İlk bakımı yapılmış aracın motorunu kucağına aldıracak şekilde kullanayım bakalım garanti kapsamında değişecek mi bi ihtimali düşün bakalım

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • en1gma kullanıcısına yanıt

bu forumda daha önce de bahsetmiştim, arkadaşımın 740'ı tüm bakımlarını avcılar borusan'da yaptırırdı 15.sene piston kolu kırıldı; fabrika hatası dediler motor garanti kapsamında değiştirildi, hatayı krankdaki o-ring de buldular

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Motoru kucağına alacak kadar kullanınca zaten kullanıcı hatası deniliyor yeni jenerasyon araçlarda

Yetkili servisler büyük oranda garanti kapsamı içerisinde araçlarda problem çıkarsa arkasında duruyor.

Honda çamura yatmaya kalktı fc5 göçük olayında kullananlar servisi rezil etti paşa paşa düzelttiler

Vw dsg olayında kullanıcı hatası diye kilitlemeye kalktı sonrasında serviste bakım yaptırsan iyi niyet uyguluyor

Bahsettiğin neden sonrasında konusuna gelince, burası Türkiye arkadaşım

Ağlamayan çocuğa meme vermezler.

Hizmet almak için ağlamak şartsa bütün sinir stresle vakit kaybıyla bolca uğraşmanız dileğiyle. Siz hizmet almak için koskoca servisi ipe dize getirmeye çalışacaksanız çoook işiniz var. Kafa mermer nato galiba. Türkiyedeki insanlar “biraz ses çıkaralım hallederler” diye uğraşacak insan sayısı 1 elin parmağını geçmez.

Burası Türkiye diyipte Türkiyeyi gömecek boşvermişlik yapamazsın. Herkes hizmet kaliteli hizmet almayı hak ediyor. Yurtdışındaki bi yetkili servis sıkıyosa Türkiyedeki gibi müşterisini iplemiyor şeklinde cebini söğüşlemeye yönelik bi hareket yapsın bak ne oluyor o zaman. Burdakiler iş yapmaktan bıkmış haberin yok. Yetkili servislerde sonuç olarak “kişi/şahıslar veya ortaklar” tarafından oluşturulan bir şirket. Örneğin peugeot türkiyedeki yetkili servislerin kaç tanesi “Stellantis”e ait?

Yetkili servis diye aklamaya paklamaya gerek yok

Bahsettiğin örnekler ise “KİTLESEL” tepki çektiği için böyle oldu. Yoksa honda yine “çok çene çaldınız tamam onarım yapacağız” dedi. Kitlesel olmasaydı sorun yok diyordu kaç seferdir

Bu konuda almış olduğumuz müşteri başvuruları ve tespit ettiğimiz bazı sosyal medya paylaşımları üzerine, gerek teknik ekiplerimizce gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerde araçlarımızın fabrikadan çıkışlarında ——hiçbir sorunu olmadığı kayıt altına alınmıştır.—— Ancak yine de, —-müşterilerimizin beyanlarına istinaden—— söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır.”

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• bozmammalı servise gitmelisin şahsi fikrim

ben de öyle yapıyorum çünkü..

Ben yetkili servisi aklamıyorum ki, oyunun kuralları böyle diyorum

Neticede sen sorun yaşadığın zaman garantin işleyecek mi?

Ona bakacaksın:)

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.