Şimdi Ara

Araç yağ atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.9 tdi caddy araç resimde belirttiğim yerden yağ atıyor turbo türbini sanırım. bir kaç kişi zorlanınca atar dedi ama öyle zorlamıyoruz aracı standart kullanıyoruz başka neye bağlıdır turbo sesi filan düzgün ama sıkıntı yapar mı

Araç yağ atıyor
    https://store.donanimhaber.com/91/41/35/914135f437728ef74b5cda60c4b5ffa2.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 20 Şubat 2018; 18:31:26 >

• zorlarsanız atar

daha da rahatsız ederse yağ katkısı kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Pek zorlamıyoruz aslında yat katkısı sıkıntı çıkartır mı önereceğiniz bir marka var mı ?
  • Daire içine aldığınız yer EGR valfi.

Turbo ile bir bağlantısı yok, söküp temizleyin oringlerini yenileyin birşeyi kalmaz.

Sökmüşken emme manifoldunu da temizleyin.

Aracın gaz tepkisi artar, yakıtı düşer.

• aarmaganozturk A kullanıcısına yanıt
    Doğrusu araç fazla yakıyor haddinden çok kendim söküp daha fazla zarar vermek istemem dışarıdan yaptırsam ne kadara patlar
  • Tamamen ustanız ile aranızdaki sohbete bağlı bir olay bu.

EGR valfi ve emme manifoldu sökülecek, güzelce temizlenecek varsa oringleri değişecek.

El değmişken bir de MAP sensörü ufaktan temizlenecek.

Araç kesinlikle kendisini şaşırtıcı bir şekilde toplayacaktır.

Güzel bir VW ustası işinizi görecektir, büyük bir işçilik yok burada.

Yeter ki usta yapmak istesin.

• aarmaganozturk A kullanıcısına yanıt
    Temizlerim dedi biri 60 liraya ama servise sordum egr valfi değişecek dedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Pek zorlamıyoruz aslında yat katkısı sıkıntı çıkartır mı önereceğiniz bir marka var mı ?

markası liqui moly olan herhangi bir katkıyı güvenle kullanabilirsiniz
    ben gayet memnunum
  • Merhaba arkadaşlar benim aracımdada 1.4 tdi motor var resimde gösterilen yerin hemen ön tarafında motor blogunun üzerine doğru plastik kapağı çıkarıp baktıgımda böyle kurum gibi siyah kömür tozu gibi toz birikmiş üfledim bezle felan sildim temizledim. Bu kurum nerden gelmiş yada neden dolayı oraya dökülmüş olabilir ? Ne yapamam lazım bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • Plastik kapak derken motorun üzerini örten büyük plastik örtü kapağından bahsediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

Merhaba arkadaşlar benim aracımdada 1.4 tdi motor var resimde gösterilen yerin hemen ön tarafında motor blogunun üzerine doğru plastik kapağı çıkarıp baktıgımda böyle kurum gibi siyah kömür tozu gibi toz birikmiş üfledim bezle felan sildim temizledim. Bu kurum nerden gelmiş yada neden dolayı oraya dökülmüş olabilir ? Ne yapamam lazım bi yardımcı olursanız sevinirim.

Egzoz spiraliniz çatlamış olabilir.

EGR konusunda ise ben önce söküp emme manifoldu ve EGR'nin temizlenip denenmesi taraftarıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

Merhaba arkadaşlar benim aracımdada 1.4 tdi motor var resimde gösterilen yerin hemen ön tarafında motor blogunun üzerine doğru plastik kapağı çıkarıp baktıgımda böyle kurum gibi siyah kömür tozu gibi toz birikmiş üfledim bezle felan sildim temizledim. Bu kurum nerden gelmiş yada neden dolayı oraya dökülmüş olabilir ? Ne yapamam lazım bi yardımcı olursanız sevinirim.

Egzoz spiraliniz çatlamış olabilir.

EGR konusunda ise ben önce söküp emme manifoldu ve EGR'nin temizlenip denenmesi taraftarıyım.

Görünürdede herhangi bir çatlak yada kurumun nereden geldiğine dair bir işaret yoktu yani mesela egzos spirali çatladıda ordan kaçırdı desek spiralin orada yogun ve kalın bir tabaka oradan dağıldıkca daha ince ve dağınık bir tabaka oluşurdu tahminimce. Sadece motorun üzerinde ama egr valfinin hizasında ortalı şekilde siyah kurum gibi toz tabakası vardı. Bu egr, emme manifoldu ve map sensörü gibi parçaları ben kendim söküp temizleyip tekrar yerine takabilirmiyim acaba ? Ufak tefek işler için anahtar takımım felan var bunlarla halledebilirmiyim acaba ? Yoksa illaki usta elimi değmesi gerekir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenFero -- 22 Şubat 2018; 17:49:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.