Şimdi Ara

Araç SUYU 💦 değişimi ve antiFriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır aracımın suyu değişmedi belli bakım dönemleri ve kış ❄️ mevsimi öncesi antfriz derecesi ölçülüyor öylece devam ediyoruzm.

Bu soğutma suyu ne sıklık ile değişmeli?
    Ne şekilde değişmeli?
    Antfriz rengi ve oranı ne olmalı?

Bu sistemde ki tüm sıvı boşaltılıp, yeniden su konulsa ne olur!!!nasıl olur!!!
    Kimisi tamamını boşaltma yeni antfriz koyarsan hortum-bağlantı parçaları korozyon vs şeylerden yırtılır vs vs. Diyenler var!
    Sistemdeki artık işlevini yitirmiş olan suyun değişmesi bana göre daha iyi olur.
    Bu değişen suvıya “damıtılmış su ekleyin” diyen var.
    Hazır market suyu eklense ne olur,çeşme suyu yerine!!!
    Daha önceden mavi vs. Renkteki antifriz yerine kırmızı veya pembe renk antifriz konsa ne olur.
    Uygun olan nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben aracım da bu sorunu yaşadım. Antifriz değeri çok düşük bir şekilde uzun süre kullanılmış. Ben aracı aldığımda bakım yaptırırken suyu boşalttırıp yeniledim ve bu işlemde kırmızı antifriz kullandım. Sonuç gaz kelebeğinin su hortumu delindi, kalorifer sisteminin iki hortumu delindi. Sana tavsiyem hortumların iyi durumdaysa bu işlemi yapman.

• ölçtür eğer sıkıntı yoksa kullan ,ömürünü sorarsan cevaptaki gibi eğer eğer direnci düşmüşse örnek -3 5 dereceye değiştir ama hala -18 20 civarıysa ülkemizin doğu kısmı hariç değişmene gerek yok. zaten şu anda antifriz dolanıyor eğer bırakacak olsaydı suyu çoktan eksiltirdi. saf suya filan gerek yok , umarım faydalı olmşumdur.

Kısmi bir değişim oldu.

Umarım iyi olmuştur.

• bazısı ölçtürüp hiç değiştirmeden devam ediyor sadece ekleme yapıyor. Antifriz antfrizdir diyenlr var. Bazısı 5 senede 1 yada belli aralıklarla değişmesi gerektiği söyleniyor. Kullanım klavuzunda belli bir değiştirme periyodu belirlemişler ise uyabilirsiniz. Ben değiştirdim 5.senesinde. Yalnız değiştirirken sistemin ne kadar alacağı önemli ve çeşme suyu yerine saf su kullanılması gerek. Çeşme veya kuyu suyu tortu ve korozyon yapar . Gojo nun 1 lt si 3 tl miydi neydi.
  • Ölçüm yapılınca sorun yoksa hiç ekleme yapmaya gerek yok. %100 antifriz kullanımı sizi soğukta korumaz. Antifriz ile su karışımı konulmalıdır. Saf antifriz mesela -10 a kadar koruyorsa %50 su %50 antifriz -30 a kadar korur.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Antifriz kimsayal bir bileşimdir ve belirli bir kullanım ömrü vardır. 4-5 senede bir soğutma suyunun tamamen boşaltılıp yeni antifriz ile değişmesi gerekmektedir.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • En iyisi aracın önerdiği çeşit antifiriz ile saf su karışımıdır. % 50 - 50 idealdir.
  • Ben araçlarda saf su kullanılması taraftarıyım musluk suyu gıbı sulardan kesınlıkle kacının aracınız saglıgı ıcın araç ilk zamanlar belli etmesede ilerleyen zamnlarda hortumlarda kireçlenme aşınma gıbı belırtıler gosterır zamanla deler.

Saf Su ve Antıfrız % 50 50 en saglıklısıdır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.