Şimdi Ara

ATİKER GAZ KESİCİ İÇ FİLTRE DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
35.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gaz kesici iç filtre yi değiştirmem lazım.. normal büyük filtreyi değiştiriyorum kendim de. gaz kesicinin içinde de filtre varmış.. elimde mevcut filtresi küçük bir şey ama tam olarak nasıl takmam gerektiğini bilmiyorum fikri olan var mI?

LPG veya doğal gaz kullanan araçlarda, yakıt sisteminin güvenliği için gaz kesici filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Bu filtreler, yakıtta bulunan kir, pas ve diğer yabancı maddeleri tutarak enjektörlerin ve diğer hassas motor bileşenlerinin zarar görmesini önler.

Gaz Kesici Filtresinin Tıkanması Sonucu Ne Olur?

• Motor arızaları
    • Güç kaybı
    • Yakıt verimliliğinde düşüş
    • Egzoz emisyonlarının artması
    • Aracın çalışmamasında zorluk

ATİKER Gaz Kesici Filtresi Değişimi

ATİKER gaz kesici filtresi değişimi, aracın modeline ve yılına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, filtreler her 10.000-20.000 km'de bir veya yılda bir değiştirilmelidir.

Değişim İşlemleri:

ATİKER gaz kesici filtresini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Filtreyi gaz tankının yakınında bul.
    2. Filtreyi yakıt hattından ayır.
    3. Eski filtreyi çıkar.
    4. Yeni filtreyi yerine tak.
    5. Filtreyi yakıt hattına yeniden bağla.

Filtreyi değiştirirken, yakıt sızıntılarını önlemek için yakıt hattını sıkıca bağladığından emin ol. Ayrıca, aracını park halindeyken ve motor kapalıyken bu işlemi gerçekleştir.

Gaz kesici filtresinin tıkanmaması ve aracının düzgün çalışması için düzenli filtre değişimlerinin önemini unutma. Tıkanmış bir filtre, aracının performansını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
    ***Samsung 1 TB****Western Digital 2 TB***Seagate 320 GB***Samsung 250 GB***Creative Xtreme Music***Skystar S2 HD Uydu Kartı***
    ***OCZ 700 Watt Power***Samsung 2233BW***Samsung B2230H***
  • Sıkarken çok zorlamayın, çatlayabiliyor.
  • çok sağolun.. peki bunu sökerken bir sorun olmaz dimi.. yani depodaki gaz kesici gazı kesiyor bildiğim kadarıyla.. bunu sökerken borudaki gaz boşaldıktan sonra işimi halledebilirim di mi? çünki depoya baktım ordada bi gaz kesici var.. veya ben öyle sanıyorum

Orijinalden alıntı: MSC Performans

Depodaki vanayı da güvenlik için kapatmanız gerekiyor.

hocam depodaki vana elle kapatılacak bir vana değil.. elektirik ile kapanıyor manuel değil anladığım kadarıyle heralde sıkıntı çıkmaz :D
  • gaz kesici iç filtreyi değiştirdim.. değiştirmek isteyen bana mutlaka ulaşsın.. hatta kısaca yazayım buraya çünki hayati nokta.. araba çalışmazken tankın orda da gaz kesici var onun bi kablosunu çıkartın sonra arabayı çalıştırıp gaz verin araba lpg ye geçince de gaz verin ta ki borularda ki gaz boşalana kadar.. tankın ordaki vananın kablosu takılı olmadığı için vana gazı açıp beyne yollamayacak.. böylece borulardaki gaz bitmiş olacak.. benım gibi direkt gaz kesiciyi sökerseniz ani bir gaz boşalımı oluyor 2 saniye ama yok böle bir boşalma bir kıvılcım olsa yanmıştım.. Allah korudu.. gerisi çok basit alttaki vidayı sökün filtre içerde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz24kartal

Gaz kesici 2 tanemi yerleri nereler fotolarla gösterirmisiniz.
    Deponun hemen üzerinde de var sanki oradada filitre varmı?

depoda var birde motor kısmında.. depodakinde filtre yok..

Orijinalden alıntı: poyraz5561

quote:

peki depodaki gaz kesiciyi lpg de çalışırken araç kablosunu çekecezya 12v yazan soketimi yoksa öbürünümü çekecez. borudaki gazı bitirmek için...
    İlginiz için teşekkür ederim yarın 2 filtreyide kendim değiştirecemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz24kartal -- 7 Ekim 2013; 1:18:53 >

quote:

quote:

peki depodaki gaz kesiciyi lpg de çalışırken araç kablosunu çekecezya 12v yazan soketimi yoksa öbürünümü çekecez. borudaki gazı bitirmek için...
    İlginiz için teşekkür ederim yarın 2 filtreyide kendim değiştirecemde.

hocam kontak kapalı iken depodaki gaz kesicinin bir kutbunu çıkartın. artı olanı çıkartın mesela. artı yada eksi farketmez. araç lpg ye geçince lpg beyni motordaki ve depodaki gaz kesicilere elektirik yolluyor ve gaz kesiciler tutttukları gazı salıveriyor ve böylece gaz motora kadar serbestçe ilerliyor. sizin yapmanız gereken şu: (önemli) kontak kapalı iken depodaki soketten birini çıkartın ben artı olanı çıkardım. böylece gaz kesici devre dışı kalıyor (gaz kesici tam tersine araç çalışmıyorken gazı keser araç çalışırken gazı kesmez) soketi çıkarttığınız zaman sanki araç hiç çalışmıyormuş gibi olacak ama motordaki gaz kesiciye dokunmayın bırakın o gazı salsın ki borudaki gazı motor yaksın. nerde kalmıştık: depodaki gaz kesici soketi söktük sonra arabayı çalıştırın gaza basın bi zaman sonra borudaki gaz bitince beyin tankta gaz bitti sanacak ve benzine geçecek ondan sonra kontağı kapatın ve mtordaki gaz kesicinin en altında vida var onu sökün ayırın gaz kesiciyi filtreyi değiştirin sonra büyük filtreyi değiştirin sonra gaz kesiciyi söktüğünüz gibi toplayın çok sıkmayın vidasını çatlar gaz kesici Allah korusun sıkıntı çıkar. sonra depodaki gaz kesicinin soketini takın işlem tamam..

önemli not: ana filtre büyüktür zaten üzerinde atiker gaz filter yazar. sökmek için filtre anahtarı lazım.. büyük filtreyi sökünce bi tane siyah conta göreceksiniz onu aynı şekilde yeni filtre takarken takmayı unutmayın. normalde bütün bu işlemler basit ama püf noktaları var. eğer onları atlarsanız enjektörler pislikten bozulur ayrıca araç gaz kaçırabilir.

not2: lütfen takıldığınız yer varsa sorun bu iş ciddi bir iştir. dikkat isteyen bir iş. bilene çocuk oyuncağı. bende yarın küçük filtreyi değiştircem foto atarım.

• Çok sağolun bilgiler için gaz kesici tamamda bende büyük filitre yok. Yada ben bulamadım VOLTRAN sistem var bende. onda filitre yokmu?

Çok sağolun bilgiler için gaz kesici tamamda bende büyük filitre yok. Yada ben bulamadım VOLTRAN sistem var bende. onda filitre yokmu?

büyük filtre yoksa boru tipi filtre vardır belkide..

Orijinalden alıntı: efsanea_06

Atiker Gaz Kesici İç Filtre değişimini resimle anlatabilecek arkadaş var mı veya nerede bulunduğunu göstersenizde olur?ilk mesajdaki resim açılmıyor

tanktan motora giden borunun ilk girdiği vana gibi şey gaz kesici hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

Atiker Gaz Kesici İç Filtre değişimini resimle anlatabilecek arkadaş var mı veya nerede bulunduğunu göstersenizde olur?ilk mesajdaki resim açılmıyor

tanktan motora giden borunun ilk girdiği vana gibi şey gaz kesici hocam.

teşekkürler hocam en yakın zamanda değiştireceğim
  • ilk mesajımda gaz kesici fotosu var.. kimisi biraz farklı. anlarsınız zaten.. ama filtreyi sökmeden lpg takındaki soketi çıkartın sonra arabayı çalıştırın borudaki gaz bitsin yoksa çok tehlikeli sonuçlar olabilir.. acayip bi basınç var boruda.. zaten yukarda yazdım detaylı okuyun lütfen..
  • hocam kontak kapalı iken depodaki gaz kesicinin bir kutbunu çıkartın. artı olanı çıkartın mesela. artı yada eksi farketmez. araç lpg ye geçince lpg beyni motordaki ve depodaki gaz kesicilere elektirik yolluyor ve gaz kesiciler tutttukları gazı salıveriyor ve böylece gaz motora kadar serbestçe ilerliyor. sizin yapmanız gereken şu: (önemli) kontak kapalı iken depodaki soketten birini çıkartın ben artı olanı çıkardım. böylece gaz kesici devre dışı kalıyor (gaz kesici tam tersine araç çalışmıyorken gazı keser araç çalışırken gazı kesmez) soketi çıkarttığınız zaman sanki araç hiç çalışmıyormuş gibi olacak ama motordaki gaz kesiciye dokunmayın bırakın o gazı salsın ki borudaki gazı motor yaksın. nerde kalmıştık: depodaki gaz kesici soketi söktük sonra arabayı çalıştırın gaza basın bi zaman sonra borudaki gaz bitince beyin tankta gaz bitti sanacak ve benzine geçecek ondan sonra kontağı kapatın ve mtordaki gaz kesicinin en altında vida var onu sökün ayırın gaz kesiciyi filtreyi değiştirin sonra büyük filtreyi değiştirin sonra gaz kesiciyi söktüğünüz gibi toplayın çok sıkmayın vidasını çatlar gaz kesici Allah korusun sıkıntı çıkar. sonra depodaki gaz kesicinin soketini takın işlem tamam..

önemli not: ana filtre büyüktür zaten üzerinde atiker gaz filter yazar. sökmek için filtre anahtarı lazım.. büyük filtreyi sökünce bi tane siyah conta göreceksiniz onu aynı şekilde yeni filtre takarken takmayı unutmayın. normalde bütün bu işlemler basit ama püf noktaları var. eğer onları atlarsanız enjektörler pislikten bozulur ayrıca araç gaz kaçırabilir.

not2: lütfen takıldığınız yer varsa sorun bu iş ciddi bir iştir. dikkat isteyen bir iş. bilene çocuk oyuncağı. bende yarın küçük filtreyi değiştircem foto atarım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.