Şimdi Ara

araç su eksiltmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2012 model fiesta aracım var. yaklaşık 7-8 aydır genleşme kavanozunda su eksiltmesi yaşıyorum. ilk başlangıçta antifiriz koyulduğunda bir yerden kaçak tespit edildi o kaçak yapıldıktan sonra sürekli su eksiltiyor. termostat değişti, devirdaim pompası değişti, genleşme kavanozu 2 kere değişti yağa su karışma olayı yok, beyaz duman olayı yok lakin sadece araç zorlandığı zaman örneğin bayır iniş çıkışlı 10 km yol gideyim genleşme kavanozundaki suyu tahliyeden dışarı atıyor. bozüyükten eskişehire gelene kadar genleşme kavanozundaki suyu bitiriyor.

sizce bunun sebebi ne olabilir? ve bu sorundan nasıl kurtulabilirim?

• bende 97 model astra yıllardır su eksiltme yapıyordu neredeyse değişmeyen parçası kalmadı en sonunda bir delik tıkayıcı bir sıvı kullandım ardından da Motor suyu kapağını normalinden daha çok sıktım şimdi su eksiltmiyor ya sıvı işe yaradı yada belli bir basınçtan sonra kapaktan buhar su buharı kaçıyordu sende bunları bir dene istersen
  • tahliye dediginiz yer neresi oluyor...yani basınc oluşunca hiç biryerden suyu atmaması lazım hararet haric

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam belki dikkat etmemiş olabilirsin ama suyu kaba ağzına kadar doldurma. bu da önemli. kabın üzerinde üst limit çizgisi var ise, onu sakın geçirme. aşırı basınçtan dolayı kapaktan su kaçıracaktır.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.