Şimdi Ara

Araç Satışı Sonucu Sigorta Primlerinin Geri Ödemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her kese iyi günler. Mart 2009 da sıfır aldığım aracımı Ekim 2009'da sattım. Trafik Sigorta ve kasko prim bedellerinin kalan süre için geri ödenmesi için sigortacıma başvurdum. Hesabıma yatırdığı miktar benim hesaplarımın çok çok altında kaldı. Bu hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olan varsa basit birer örnekle anlatabilirse sevinirim.

• NET priminiz 365TL olsun.günlüğü 1TLye gelir.
    7 ay yaklaşık 210gün yapar.o da 210tl yapar.
    yalnız şuna dikkat edin:brüt değil net prim üzerinden hesaplayın.
    iptal zeyli elinizde ise bunu anlamanız daha kolay olur.süre gün olarak yazar.burdan hesaplayabilirsiniz.
  • Cevabınız için teşekkürler.
  • Peki bu geri ödemenin süresi nedir? Bende geçen ay aracımı sattım ve sigorta şirketimi aradım. Yaklaşık bir hafta oldu satış sözleşmesini fakslayalı halen bir haber alamadım.
  • Ben anında alıyorum ödemeyi. Birazda sigortacının insanlığına bağlı. Önceleri çalıştğım sigortacı 1 ayda veriyordu kasko geri ödemelerini

Şimdi çok memnunum. Gidiyorum noter satışı ve sigorta poliçesiyle paramı alıp çıkıyorum.

Ödemeyi hesaplarken devlete giden vergileride düşmeyi unutmayınız. Onlar 1 günlük bile sigorta yaptırsanız kesiliyor.
  • Dandik bir sigorta olursa benim gibi 3-4 ayda alırsın..Bilinen iyi bir sigorta olursa anında alırsın..Benim en çok Anadolu sigorta hoşuma gitti..Kaskomu iptal ettirdiğim an paramı çekmeceden çıkarıp iade ettiler..Şaşırdım doğrusu..Trafik sigortası da aynı usulse gayet güzel..
  • Ben Alianz'dan Anında Aldım.130 Lira gibi birşeydi.Acenta hemen elden ödedi.Sanırım Acentayla alakalı bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilgili ödeme miktarını Tramerden görebilirsiniz.
  • Şirketlerin yoğunluğuna bağlı olarak ödemeler genelde 3 iş günü diye belirtilir ama bağzı acenteler kendileride hemen ödemeyi yapabiliyor. Sonuçda o şirketten alacak.

Trafik poliçelerinden gün esaslı iptal olurki kısa özet olarak ilk arkaşım cevaplamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

NET priminiz 365TL olsun.günlüğü 1TLye gelir.
    7 ay yaklaşık 210gün yapar.o da 210tl yapar.
    yalnız şuna dikkat edin:brüt değil net prim üzerinden hesaplayın.
    iptal zeyli elinizde ise bunu anlamanız daha kolay olur.süre gün olarak yazar.burdan hesaplayabilirsiniz.

gıvır-zıvır vergi kesintisi olacaktır...
  • İyi günler motorumun sigortasını nisanın 6 sında yenıledim günü gününe . 5 ci ayın 13 de ise motorumu sattım sigorta ücreti 477 tl ödedim yani 37 gün motorum sigortalı kaldı sizce ne kadar geri ödeme almalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avcı0202 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Doğa sigorta hariç diğer sigorta şirketlerinde isterseniz aynı gün satın isterseniz 70 gün sonra satın, 70 gün kullanılmış gibi prim kesip kalanını iade ediyorlar.
    70 günden fazla ise kaç gün geçtiyse 365 gün üzerinden o kadar hesaplanıp geri iade yapılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.