Şimdi Ara

Araç Şase No. ile Ruhsat Şase No. FARKLI... Hiç yoktan 110 TL Masraf!!! Gelde Sinir Olma... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
70.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı durum benim de başımda.Ana ruhsatta,tüv belgesinde ,trafik sigortasında ve arabada şasi no wv2 ile başlarken,Motorlu araç trafik belgesinde wv1 ile başlıyor.Sanırım tescil belgesinin muayene kısmı dolup yeni belge verilirken yanlış geçmiş.Trafik tescilde wv1 diye göründüğü içinde satış belgesinde de wv1 olarak satış yapıldı.İnşallah sorunsuz düzeltebiliriz.
  • Benimde başıma geldi bu olay. Mağdur olan biziz ama parayı biz ödüyoruz.. gel de sövme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Benimde başıma geldi bu olay. Mağdur olan biziz ama parayı biz ödüyoruz.. gel de sövme..

Ben bugün çok sövdüm O ve 0 sı icat yazamayacak kadar cahillere diye,en güzel şey hayatta sanırım sövmek
  • Selam arkadaşlar
    Size danışmak istediğim bi mevzu var.
    Şoförlüğü öğrenme amaçlı olarak araç aldım. Şasiye vurulan plakalardaki numara ile ruhsat tutuyor. Yalnız amortisör üzerindeki şasi numarasının son rakamı tüvtürk de okunamıyo olarak raporlandı.(Gerçekten de okunamıyo üzerini boya ile kaptmışlar. Boyayı temizledik yine okunamıyo.) Ek1 istediler aldım gittim trafik tescile gönderdi. Trafik makina mühendisler odasına gönderdi. Makina mühendisleri odası tahribat var kaynak yapılmış diyerek tekrar tescile gönderdi. Tescil kriminale gönderdi. Peki şimdi ne olacak ne yapacaz. Araç kriminal'e gidince ne zaman döner ne kadar orada kalır? 1979 model r12.
  • arkadaşlar bendede farklı bir sorun var bilen varsa yardımcı olsun kaldım böyle bende 206 var arka panelde şase numarası yazıyormuş o panel değişmiş vizeden geçemiyorum elimde ne değişen parça var ne kaza raporu var tekrar proje çizdirmem gerekiyor ama çizdirmemem için belge bulamıyorum
  • arkadaş memura günde kaç araba gelyo 0 la O yazanı bilmiyor mu da vatandaş mağdur oluyor
  • 10 yıllık opelimde kaç kere vize yaptırdım. sorun yoktu. son tüvtürk de O_0 farkı başıma geldi.
    adamlar pişkin pişkin opel ve fordların çoğunda bu oluyor dedi. geri gidiyorsun şehir merkezine,
    ek 1 denen formu sigortacı dolduruyor 20 lira para istiyor. formun alt kenarında bu form 50 kuruştur yazıyor. bu formu geri tüvtürke götürüyorsun. (arada 15 km de benzin yakıyosun)
    ... zekalı tüv türk bu formu satmıyor. niye satmıyorsun? efendim satamayız ticari olarak yetkimiz yok.
    .... zekalı o zaman bedava ver vatandaş doldursun.. efendim daktilo yazısı olacak. a.. a..
  • kardeşler bende de adam şasideki s yi ruhsata 5 yazmışlar ek doldurduk 20 lira verdik tekrar vizeye gönderdik ordan trafiğe adam ruhsat değişcek diyo iki sayfa ve 117 tl
    adam nedese beğenirsiniz kim yanlış yazdıysa git ondan al parasını diyo
  • Bunun adı vatandaşı cezalandırmaktan başka bir şey değil. Ücretsiz olması gerekir.
  • adamlara lafda söylenmiyo işin garibi sanki biz yazdık yanlış olarak ulan a.... yanlışı yapan onlar ama parayı ödeyip düzelttiren yine biz
  • Bu durum başına gelen herkes mahkemeye giderek yaktığı benzin dahil olarak tazmin eder diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Bu durum başına gelen herkes mahkemeye giderek yaktığı benzin dahil olarak tazmin eder diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Power 

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Bu durum başına gelen herkes mahkemeye giderek yaktığı benzin dahil olarak tazmin eder diye düşünüyorum.

burasının TR olduğu gerçeğini de göz önüne alarak, mahkemeden aksi yönde bir karar çıkma olasılığı da yok değil hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 26 Nisan 2011; 20:37:37 >
  • Aynı sorunu bende yaşadım. Birde arabanın plakası başka ile kayıtlıydı. Bu kadar işi başıma açan memura sülalece selamlarımı gönderiyorum.
  • arkadaşlar benim araç marmaris plakalı satışı orada yaptım ben şimdi bu şase no değiştirme işini bulunduğum ilde yapamayacakmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukka
    arkadaşlar benim araç marmaris plakalı satışı orada yaptım ben şimdi bu şase no değiştirme işini bulunduğum ilde yapamayacakmıyım?

Ruhsatı plakanın kayıtlı olduğu ilde değiştirmeniz gerekir. Benim öyle oldu, Yanlışsam arkadaşlar düzeltsin.
  • burada değiştirdik arkadaşlar parayı ödeyip
  • quote:

Orijinalden alıntı: isik_eren

arkadalar bende 16.06.2010 da bi araba aldım. 16 plaka bir araç. noter satısı yapıldı plaka değişecek denildi bütün harçlarını (tescil trafik belge ücreti) odedim. aracın muayanesi 2012 yılına kadar devam ediyor.

son anda bişey farkeetimi, eski ruhsaatta sasi no bir karekter fazla, araya alakasız bir rakam yazılmış. tüvün kagıdında temiz kagıdında doğru yazılmış ama ruhsat yanlış, dolayısıyla noter satış kagıdıda yanlış olana göre düzenlenmiş oldu.

pazartesi plaka için başvuracam ben söylemesem yanlışı devam ettirecekler. söylesem başıma işmi acarım ne olur bilemiyorum. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

araç şaşi de F yazıyor, ruhsata L yazmışlar. muayenede çıktı, trafik tescile gittim. 117 tl. ertesi gün yeni belgeyi almaya gittim. yine aynısını yazmışlar. hemen gösterdim, memur yarım saat sonra yeniden tescil belgesini getirdi, bu kez doğru yazılmış. (bir ödeyene ikincisi bedava galiba:) tescil şube müdürlüğüne sonrasında dilekçe verdim. paramı iade edin. hata benim değil sizin dedim. cevap verdiler, iade yapamıyoruz diye. avukat arkadaşıma sordum, aynı durum bende oldu dedi. lanet olsun dedim uğraşmadım dedi. ben kafaya koydum. bu hafta içi idare mahkemesine dava açıyorum inşallah. TENEKEKUTU nickli arkadaş yasadan bahsediyor, ücretsiz değişim diyor, kimseden duymadım bunu. trafik denetleme şubesinde komiser arkadaşım var, ondan da duymadım.

bu arada araç başka ilden gelmiş, ne orada, ne de bulunduğum ildeki muayenelerde sorun çıkmamış, -memur dosyasını gösterdi- yani şasiye bakan olmamış, yaz tatilinde istanbula gidince benim başıma patladı.

• Benimkine de bir tane 0 eksik yazılmış. Yanyana 5 tane sıfır olması gerekirken 4 tane yazılmış.

Sonuç: Bir tane sıfırın bedeli 108 TL.
  • Bu hatalar emniyettikelirin işi. Zaten bedava düzelttiriyordu bir ara bu sorunlarla karşılaşanlar. Çünkü vatandaşın hatası değil polislerin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.