Şimdi Ara

Araç Şase No. ile Ruhsat Şase No. FARKLI... Hiç yoktan 110 TL Masraf!!! Gelde Sinir Olma... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
69.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda yırttım gibi W0L0 yazıyor bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enforacle

    Bu hatalar emniyettikelirin işi. Zaten bedava düzelttiriyordu bir ara bu sorunlarla karşılaşanlar. Çünkü vatandaşın hatası değil polislerin


    Kimseyi tömet altında bırakma niyetim yok ama emniyetteki görevli memurlar ART NİYETLE-BİLEREK yalnış yazıyor olmasınlar?

    Çünkü bir bende değil, birçok kişide aynı sorun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orijinalden alıntı: enforacle

    Bu hatalar emniyettikelirin işi. Zaten bedava düzelttiriyordu bir ara bu sorunlarla karşılaşanlar. Çünkü vatandaşın hatası değil polislerin


    Kimseyi tömet altında bırakma niyetim yok ama emniyetteki görevli memurlar ART NİYETLE-BİLEREK yalnış yazıyor olmasınlar?

    Çünkü bir bende değil, birçok kişide aynı sorun...


    Sanmam. Bilerek yanlış yapmak, doğru yapmaktan daha zor.




  • Değerli Arkadaşlar,

    Yazılanlara bakıyorum da hemen herkes uğramış olduğu bu haksızlık karşısında ona buna sövüp sayıyor böyle bir durumla karşılaşınca yasal olarak haklarımız nelerdir diye sormuyor.

    Bir hukukçu olarak konuya açıklama getirme gereği duydum;

    Öncelikle ortada bir yanlışlık varsa bu yanlışlığa kimin neden olduğuna bakılmalıdır. Trafik ve Tescil Belgeleri Trafik Tescil Şube Müdürlükleri tarafından bilgisayar ortamında düzenlenmektedir.

    Bu bağlamda eğer söz konusu belgelerdeki hata, adı geçen Müdürlüklerin memurları tarafından yapılmışsa burada sorumlu olan devlettir.

    2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince devlet, vatandaşa vermiş olduğu zararı tazminle yükümlüdür. Böyle bir haksız ödeme ile karşılaşan vatandaşlar idare mahkemelerinde devlet aleyhine tazminat davası (hukukta tam yargı davası denilmektedir) açabilecekleri gibi çoğu zaman işin üzerine düşerek olayı dava açmaksızın sonuçlandırma şansı bulmaktadırlar. Şöyle ki;

    Aşağıda örneğini sunduğum 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na bağlı olarak çıkartılan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 30. maddesi gereği Trafik ve Tescil Belgeleri hakkında aynen;

    "Düzenleme sırasında herhangi bir nedenle iptali gereken belgeler, iptal gerekçesi ve seri numarası belirtilerek bir tutanakla tespit edilir ve ilgili muhasebe birimine teslim edilir." demektedir. Aşağıda yönetmeliğin 30. maddesini veriyorum.

    Yani belge yazılırken bir yanlışlık olmuşsa trafik tescil birimi bunu bir tutanaka tespit edip maliyeye geri gönderebilmektedir.

    Böyle haksız bir durumla karşılaşan vatandaşlar ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne bu anlamda bir dilekçe vererek sorunu mahkemesiz olarak çözebilir, ücretsiz olarak yeni trafik ve tescil belgelerini alabilirler. Eğer dilekçe ile sorun çözülemiyorsa son çare yargıya gitmektir. Saygılarımla,
    Devrim Sinan KARAVELİOĞLU


    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ


    Madde30–(Değişik:RG-1/5/2010-27568)

    Tescil işlemlerinin yapılmasında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;
    a) Araçların tescilleri, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin ibrazı zorunlu belgelerle birlikte Kanunda belirtilen mercilere müracaat etmeleri suretiyle yapılır.
    b) Bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (Ek-3)'teki “Araç Tescil Belgesi” ile (Ek-4)’teki Motorlu Araç Trafik Belgesi trafik tescil kuruluşlarınca düzenlenir. Belgelerin “Onaylayan” bölümleri yetkili personel tarafından sicil numarası yazılmak suretiyle imzalanır. Belgelerde yer alan bütün bilgiler silinti ve kazıntı olmaksızın bilgisayar ortamında doldurulur. Araç Tescil Belgesi ile Motorlu Araç Trafik Belgesi Emniyet Genel Müdürlüğünce elektronik sistemle gönderilen bilgiler esas alınarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce kişiselleştirilebilir. Düzenleme sırasında herhangi bir nedenle iptali gereken belgeler, iptal gerekçesi ve seri numarası belirtilerek bir tutanakla tespit edilir ve ilgili muhasebe birimine teslim edilir. Buna dair usul ve esaslar Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle belirlenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavelioglu -- 23 Eylül 2011; 22:10:18 >




  • konuyu dağıtmıyım ama Şasi değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nburak.com

    konuyu dağıtmıyım ama Şasi değil mi?
    Konu sadece şase değil. Trafik ve Tescil Belgeleri (halk arasındaki adıyla ruhsatlar) üzerinde tescil birimince yapılan yanlışlıktan dolayı değişmesi gereken söz konusu belgelerin ÜCRETLERİNİN VATANDAŞTAN TEKRAR İSTENEMEYECEĞİ HAKKINDADIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavelioglu -- 23 Eylül 2011; 22:05:10 >
  • muayenede ortaya çıktı. araçta S ruhsatta 5 yazıyor. tek harf yanlış. plaka 06, kırşehirde yaşıyorum. Kırşehir trafik tescil muhatap bile kabul etmedi, 117 tl verecen değişecek dedi. aracın dosyası ankara da istiyorsan git bak dediler. eğer yanlışlık polis memurunda ise bunu öğrenmek için ankaraya gitmek zorundamıyız? bi de gidip de yok fabrikasyon hataymış filan ilk çıkış böyle bizde değil deyip gerisin geriye yollamasınlar.:)
    EGM bilgi edinmeye elektronik başvuru yoluyla yazdım hala bir haber yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karavelioglu

    Konu sadece şase değil. Trafik ve Tescil Belgeleri (halk arasındaki adıyla ruhsatlar) üzerinde tescil birimince yapılan yanlışlıktan dolayı değişmesi gereken söz konusu belgelerin ÜCRETLERİNİN VATANDAŞTAN TEKRAR İSTENEMEYECEĞİ HAKKINDADIR.

    O zaman rica etsek buraya bir dilekçe örneği verseniz. Bu konuyu okuyanlara da faydanız olmuş olur...
  • Benim ruhsatımda muayene sayfası dolduğu için Ek-1 ile muayeneye gittim. Muayene sayfasındaki WOLO yu, Ek-1 i yazan arkadaş W0L0 olarak yazmış. Yani doğru yazmış. Bende o şekilde muayene'den geçtim ve trafik'te muayene sayfasını değiştirdim. Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Sadece muayene sayfasını değiştirdiğim için, o sayfadaki şase no W0L0 ile başlıyor fakat diğer sayfa (araç tescil belgesi) değişmediği için, o sayfada WOLO olarak, yani yanlış olarak görünüyor. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı?.. (Satışta veya ileriki muayenelerde..). Bu seferki muayeneden geçtiğim için bir sonraki 09/2013 de olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Honour81

    Benim ruhsatımda muayene sayfası dolduğu için Ek-1 ile muayeneye gittim. Muayene sayfasındaki WOLO yu, Ek-1 i yazan arkadaş W0L0 olarak yazmış. Yani doğru yazmış. Bende o şekilde muayene'den geçtim ve trafik'te muayene sayfasını değiştirdim. Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Sadece muayene sayfasını değiştirdiğim için, o sayfadaki şase no W0L0 ile başlıyor fakat diğer sayfa (araç tescil belgesi) değişmediği için, o sayfada WOLO olarak, yani yanlış olarak görünüyor. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı?.. (Satışta veya ileriki muayenelerde..). Bu seferki muayeneden geçtiğim için bir sonraki 09/2013 de olacak..

    bir sonraki muayeneye dek yaptırırsınız.
  • Yaptırmak gerekiyorsa yaptırırım tabiki ama benim öğrenmek istediğim, araç tescil belgesini gerçekten değiştirmek gerekli mi?.. Bu şekilde aracımı satamaz mıyım veya 2 yıl sonraki muayene'den geçemez miyim? Ya da polis çevirse ve ruhsatı bu şekilde görse bir sıkıntı çıkarır mı?..Bu sayfanın bedeli 50 TL , Ek-1 belgesi de 10 TL. 60 TL tasarrufun peşinde değilim ama Ek-1 çıkar, trafikten randevu al, evrakları teslim etmeye git, 2 gün sonra ruhsatı teslim almaya git vs vs.. Çalışan insanlar için bu işlemler çok zahmetli oluyor..
  • geçen ay arkadaşımın başına geldi. ruhsatta koltuk sayısı 4 yazıyor, 5 olacakmış. muayeneden geçemedi. ruhsatı mecburen değiştirdi ve emniyette tanıdığı olmasına rağmen ruhsat değiştirme parası almışlar.
    bugün de benim başıma geldi. ruhsata şase numarasının bir hanesi eksik yazılmış. muayeneden kaldım. bakalım ne kadar uğraşacağım ve kaç liram gidecek?
  • Merhaba arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim şaşi numaram yanlış yazılmış bunu tüvtürk e gittiğimde anladım tüvtürk bana araç tespit raporu verdi ve şaşi numarası tespiti yaptı doğru şaşi numaramla beraber bana bir kağıt verdi, şimdi ne yapacağımı bilmiyorum araç babamın üzerine zaten işlemleri o yapacak ancak teknik üniversiteden rapor almak falan lazımmış EK-1 belgesi almak lazımmış nereden alınır ? trafik tescil belgesi e-randevu kısmından ne olarak randevu almak lazım ? hangi kategoriye giriyor bu lütfen bana yol gösterin arkadaşlar kadıköyde oturuyorum bu arada hangi belgeleri nereden almam gerekiyor ? ilgilenen herkese çok teşekkür ederim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutkk -- 14 Temmuz 2012; 18:16:01 >
  • Arkadaşlar lütfen bilen biri hangi işlemleri ne yapacağımı söyleyebilirmi acaba ?
  • AYNI SORUMSUZLUĞUN KURBANLARINDAN BİRİDE BENİM.
    https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/islem_sec.aspx
    ADRESİNDEN
    1.TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ
    2.BREYSEL İŞLEMLER
    3.ŞASE DEĞİŞİMİ İŞLEMİ
    4.İŞLEM YAPACAĞINIZ BİRİM SEÇİMİ
    ÖNCESİNDE EK 1 FORMUNU DOLDURMANIZ YADA 10 TL KARŞILIĞI DOLDURTMANIZ GEREKİYOR.
    2 HAFTA ÖNCE TÜV TÜRK MUAYENESİNDE ŞASE NO FARI SEBEBİ İLE KALDIM TAM 2 HAFTADIR LİNKTEN RANDEVU ALMAYA ÇALIŞIYORUM AMA GECE GÜNDÜZ DEVAMLI DOLU.
  • arkadaşlar çoook çook acil yardım istiyorum 71 model klasik bir arabam var arabayı muayeneye götürdüm arabanın şase numarası sılınmıs araç şase numarası almak için emniyete gittim ordan aldığım belge ile mak. müh.ne götürdüm orda motor şase numarası ile ruhsatta yazan farklı dediler bende baktım gerçekten bırbırınden cok cok farklı daha sonra servise götürdüm onlar benden daha kötü yazan motor numarasını bile bulamadılar motorun faturası da yok araba çok eski gözüm gibi baktıgım bır araba ne yapmalıyım lutfen bilgisi olan yazsın yardımcı olsun..saygılar
  • arkadaslar 2 ayn once 1.2 motor 97 model araba aldım motor nosunun son 2 rakamı ezilmiş hiç okunmuyor geri kalan rakamlar tutuyor ne yapmam gereki muayenesine 1 sene var acildir.teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaRiS

    TÜV'e giden bütün Opel sahiplerinin başı ağrıyacak bu konuda. Çünkü ruhsatta WOLO yazarken, araçların şase numaraları W0L0 şeklinde...


    Benim aracım Ford Focus 2007 Sedan ancak ben olayın maddi noktasına takıldım...

    110 TL + Evrak ücreti gerçekten çok pahalı...

    Daha zam gelmemiş mi. İlginç. 2 sene önce de aynı fiyattı. Aynı olay başıma geldi. Oradan biliyorum.
  • topaz42 hocam ama benim motor nuamrsının son ıkı rakamı ezilmiş ondan okunmuyor gerisi tutuyor bir sorun olur mu muyaenede
  • benimde aynı şekilde W0L0 , 0 ile O karışabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.