Şimdi Ara

Araç kullanırken deprem olursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu dönemde en çok konuştuğumuz şeylerden biri deprem. Çok merak ediyorum 7+ şiddette bir deprem oluyor ve sizde 110km h ile ilerliyorsunuz acaba ne olur? Yavaş hızlarda o kadar etki edeceğini zannetmiyorum yüksek olmayan araçlar için ama hızla giderken ne olur acaba ve ne yapmak gerekir bu durumda?

Şimdiden teşekkürler.

• Yavaşlayıp sağa çekmek, uygun bir yerde durmak haricinde yapabileceğiniz çok fazla bir şey olmaz sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Yavaşlayıp sağa çekmek, uygun bir yerde durmak haricinde yapabileceğiniz çok fazla bir şey olmaz sanırım..
    1. Araç durana kadar mümkün olduğu kadar düz gitmeye çalışın ve aracı yolda tutun,

2. Paniklemeden, sakin, hızlı ve güvenli bir şekilde aracı durdurun,

3. Aracı hemen terkedip, güvenli bir yer bulmaya çalışın,

4. Üst geçit, yaya geçidi, köprü vb yerlerden uzak durun,

5. Şok geçtikten sonra etrafı ve kendinizi kontrol edin,

6. Yoldan ve depremin etkileri hakkında güvenilir bilgiler almadan yeniden yol almaya çalışmayın, eğer araçla birlikte sığınabileceğiniz, güvenli ve yardım alabileceğiniz bir yer görüyorsanız, yol da açıksa oraya kadar gidip, güvenli bilgiler almayı orada bekleyebilirsiniz.

Hiç kimsenin depremi yaşamamasını diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speaker -- 1 Kasım 2011; 9:31:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speaker

1. Araç durana kadar mümkün olduğu kadar düz gitmeye çalışın ve aracı yolda tutun,

2. Paniklemeden, sakin, hızlı ve güvenli bir şekilde aracı durdurun,

3. Aracı hemen terkedip, güvenli bir yer bulmaya çalışın,

4. Üst geçit, yaya geçidi, köprü vb yerlerden uzak durun,

5. Şok geçtikten sonra etrafı ve kendinizi kontrol edin,

6. Yoldan ve depremin etkileri hakkında güvenilir bilgiler almadan yeniden yol almaya çalışmayın, eğer araçla birlikte sığınabileceğiniz, güvenli ve yardım alabileceğiniz bir yer görüyorsanız, yol da açıksa oraya kadar gidip, güvenli bilgiler almayı orada bekleyebilirsiniz.

Hiç kimsenin depremi yaşamamasını diliyorum.

Alıntıları Göster
    o değilde istanbul boğazından geçerken deprem olursa o zaman dua etmekten başka birşey gelmez elden

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

o değilde istanbul boğazından geçerken deprem olursa o zaman dua etmekten başka birşey gelmez elden

Alıntıları Göster
    7,2'lik düzce depremi olduğu sırada İstanbul'da belediye otobüsünün içindeydim. Akşam 18:56 idi saat. Hareket etmiyorduk. Trafik sıkışıktı. Caddenin kenarındaki dükkanlardaki insanlar dışarı kaçana kadar hiç bir yolcu hiç bir şey anlamamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

7,2'lik düzce depremi olduğu sırada İstanbul'da belediye otobüsünün içindeydim. Akşam 18:56 idi saat. Hareket etmiyorduk. Trafik sıkışıktı. Caddenin kenarındaki dükkanlardaki insanlar dışarı kaçana kadar hiç bir yolcu hiç bir şey anlamamıştı.

Alıntıları Göster
    Birşey olacağını sanmıyorum.Eğer yanlış giden birşey hissedilirse panik yapmadan kenarasakin bir yere park edip beklemek en doğrusu olacaktır.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arabayı hemen yolun sağına çekip el frenini çekin ve inin. Yola devam etmek en büyük hata olur..Çevrede yüksek bina varsa, köprü, viyadük, menfez, her an çökebilir..Açık arazide ani çukurlar açılabilir. Toprak yarılabilir.. Panik yapmadan sakince etrafı dinleyin..Sonrası oradan uzaklaşın. DEMESİ VE YAZMASI ÇOK KOLAY. ALLAH YAŞATMASIN..ZOR...kapımızdan bacamızdan ırak etsin...Amin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arabayı hemen yolun sağına çekip el frenini çekin ve inin. Yola devam etmek en büyük hata olur..Çevrede yüksek bina varsa, köprü, viyadük, menfez, her an çökebilir..Açık arazide ani çukurlar açılabilir. Toprak yarılabilir.. Panik yapmadan sakince etrafı dinleyin..Sonrası oradan uzaklaşın. DEMESİ VE YAZMASI ÇOK KOLAY. ALLAH YAŞATMASIN..ZOR...kapımızdan bacamızdan ırak etsin...Amin.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: tomiken

Alıntıları Göster
    Ben bu videonun hep fake olduğunu düşünüyorum. Bilgisi olan.

• quote:

Alıntıları Göster
    haberlerde bizzat izledim bu videoyu. 2-3 kanal vermişti. içinde 2 kişi rahmetli olmuştu sanırım. japonyada gerçekleşmiş olay
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben de Marmara depremini yaşadım. 6+ şiddetindeki artçılarda araba çukurdan geçiyormuş kadar bile sallanmıyordu. Yolda araç içinde olanların da hiç biri farketmiyordu. ~5 şiddeti arka koltukta oturanlar hareket etmiş gibi oluyor. Hareket halinde anlamak mümkün değil. Aynı şiddette 4. katta avize tavana değecek kadar hareket kazanabiliyor. Dışardan bakınca da binaların camları titriyor, bazıları aşağı iniyor ama arabalar, feribottaki kadar ancak sallanıyorlar. Süspansiyonları var zaten.

Orada anladım ki deprem o kadar sakin, o kadar zararsız... Felaketi biz kendimiz yapıyoruz.

Belki ağır vasıtalar, kamyonlar etkilenebilir. En çok yolun çatlamasından, viyadüklerin çökmesinden korkarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

galiba, zaten van depremine dikkat edin tek bir ses çıkıyor allah allah diye, kimseye bu acıyı bir daha yaşatmasın rabbim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Ben de Marmara depremini yaşadım. 6+ şiddetindeki artçılarda araba çukurdan geçiyormuş kadar bile sallanmıyordu. Yolda araç içinde olanların da hiç biri farketmiyordu. ~5 şiddeti arka koltukta oturanlar hareket etmiş gibi oluyor. Hareket halinde anlamak mümkün değil. Aynı şiddette 4. katta avize tavana değecek kadar hareket kazanabiliyor. Dışardan bakınca da binaların camları titriyor, bazıları aşağı iniyor ama arabalar, feribottaki kadar ancak sallanıyorlar. Süspansiyonları var zaten.

Orada anladım ki deprem o kadar sakin, o kadar zararsız... Felaketi biz kendimiz yapıyoruz.

Belki ağır vasıtalar, kamyonlar etkilenebilir. En çok yolun çatlamasından, viyadüklerin çökmesinden korkarım.

Deprem öldürmez bina öldürür diye boşa demiyorlar. Deprem sırasında en fazla başınız döner yere düşersiniz.

• quote:

1999 marmara depreminde Sakarya otobanında üst geçit Yolcu otobüsünün üzerine çökmüştü. Arabanın ön tarafı neredeyse pestil gibi olmuştu. Marmara depremi jeneriğinde hep gösterilir bu fotoğraf.
  • quote:

quote:

1999 marmara depreminde Sakarya otobanında üst geçit Yolcu otobüsünün üzerine çökmüştü. Arabanın ön tarafı neredeyse pestil gibi olmuştu. Marmara depremi jeneriğinde hep gösterilir bu fotoğraf.

Alıntıları Göster
    Kirişin altına geçip beklemek gerekir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic

Van depreminde enkazdan canlı çıkan 14 günlük Azra bebekin babasının üzerine kiriş düşmüş. O anda ölmüş.
  • quote:

quote:

Van depreminde enkazdan canlı çıkan 14 günlük Azra bebekin babasının üzerine kiriş düşmüş. O anda ölmüş.

Alıntıları Göster
    Ben hep aracı yoldan çıkarır diye düşünmüşümdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Ben hep aracı yoldan çıkarır diye düşünmüşümdür.

Alıntıları Göster
    Yol yarılmadığı sürece araç içindeyken çok fazla hissetmessiniz sonuçta araç yere lastiklerle basıyor hissiyat minimuma iner. Deprem anında araçla giderken mutlaka açık bir alana doğru sürün ve köşeye çekip aracın içinde kalın, binalara mümkün olduğunca uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Kasım 2011; 13:30:04 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    (Sınıf öğretmeniyim) Çocuklarla bu konuyu işlerken araçta durulmaması gerektiği belirtildiğini öğrendim.
    Bilginiz olması açısından yazma gerekliliği hissettim:

1-Cam, kapı eşiği, dolap kenarlarından uzak durmalısınız.
    2-İmkânı varsa koltuk kenarı, masa kenarı (altı değil) gibi eşyaların yanında elleriniz ile kafanızı koruyacak şekilde ve çömelmiş vaziyette durmalısınız.
    3-Tuvalet, banyo gibi küçük odalarda saklanmalısınız.

Yerideğil ancak aklımda olan şu: Hepsi için demiyorum ancak meydana gelen depremlerin sonuçlarına bakarak Türkiye'de en fazla 3 katlı bina yapımına izin verilmeli veya insanlar imkânları ölçüsünde çok katlı apartmanları tercih etmemeli. Her kurumda işini yapmayan insanlar bir araya gelince ortaya istenmedik manzaralar çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal
    Deprem öldürmez bina öldürür diye boşa demiyorlar. Deprem sırasında en fazla başınız döner yere düşersiniz.

quote:

Kesinlikle. Çok büyük ağırlıklar, çok büyük kuvvetler... Harekete geçince ne insan, ne araba dinliyor. Tamamen çökmüş binalarda ancak ~ %5 kurtulabilmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.