Şimdi Ara

Araç Kapısında WD40 Kullanımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
34.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün hazır hava da iyiyken arabayı iyice temizledim. Süpürdüm sildim içini dışını. Bitirirken de aklıma iki gündür takılan bişey vardı. Denemek istedim.

WD40 vardı evde, dibinde az bişey kalmıştı. Şimdi araç 2008 model Citroen Berlingo. Kapılarındaki ses hiç hoşuma gitmiyor. Ucuz araba kapıları gibi kapanıyor oysaki kapısı da epeyce kalın. Ben de WD40'ı kapı fitillerine ve kilit yerlerine sıkarsam, o "çıkırt" sesini azaltır mı acaba diyerekten sıktım aşırıya kaçmamak suretiyle. Biraz bekledikten sonra kapının sesi değişti. Şimdi kapatında "tok" ediyor. Volkswagen kapısı gibi oldu. Özellikle ön kapıların sesi değişti, arkalarda pek iş yok. Bir de Berlingo'larda bagaj kilidinin kronik ses yapma olayı var. Oraya da sıktım, sesi kesti gibi.

Aklıma takılan şeyse, bu sprey zarar verir mi sıktığım noktalara? Bu uygulamayı yapan başka kimse var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ mumy ] -- 12 Şubat 2013; 20:19:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

WD-40 ile Araç Kapı Gıcırtısına Son

Araç kapı menteşeleri zamanla paslanabilir veya kirlenebilir ve bu da gıcırtılara neden olabilir. Bu gıcırtıları gidermenin kolay ve etkili bir yolu WD-40 kullanmaktır.

WD-40, arabalarda çok çeşitli kullanım alanına sahip çok amaçlı bir yağlayıcıdır. Kapı menteşelerine birkaç damla WD-40 uygulamak, gürültüyü azaltmaya ve kapının daha sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

WD-40 Arabada Nerede Kullanılır?

Araç kapısı menteşelerinin yanı sıra WD-40 araba üzerinde şu alanlarda da kullanılabilir:

• Kilitler
    • Menteşeler
    • Kasnaklar
    • Zincirler
    • Paslı parçalar

WD-40'ı Araba Kapısında Kullanma Adımları:

1. Arabanın kapısını aç ve menteşeleri bul.
    2. Menteşelere birkaç damla WD-40 uygula.
    3. WD-40'ın menteşelere nüfuz etmesi için birkaç dakika bekle.
    4. Kapıyı birkaç kez açıp kapatarak WD-40'ın eşit şekilde dağıldığından emin ol.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• WD-40'ı aşırı kullanmaktan kaçın. Çok fazla WD-40, toz ve kirin birikmesine neden olabilir.
    • WD-40'ı kauçuk veya plastik parçalar üzerinde kullanma. WD-40 bu malzemelere zarar verebilir.
    • WD-40'ı gözlerinden uzak tut. Gözlerle temas halinde bol suyla yıka.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnip binerken sürtersen güzel olmaz yalnız.
  • Hiçbir zararı yok,motora bile sıkıabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Hiçbir zararı yok,motora bile sıkıabilirsiniz
    Ben 12 senedir kullanıyorum henüz bir zararını görmedim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 12 Şubat 2013; 22:15:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Ben 12 senedir kullanıyorum henüz bir zararını görmedim.

edit:imla

Alıntıları Göster
    Ben kendi aracımda da bazı parçalarda kullanıyorum ve geçen gün bende kapı kilitlerine sıktım ses bayağı kesildi. Korkma birşey olmaz. WD-40 amacı da bu zaten pas, yağ çözücü, temizleyici. Yanlız aşırıya kaçma daha sonra oralarada tam kurumayınca toz birikmeye başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihakang

Ben kendi aracımda da bazı parçalarda kullanıyorum ve geçen gün bende kapı kilitlerine sıktım ses bayağı kesildi. Korkma birşey olmaz. WD-40 amacı da bu zaten pas, yağ çözücü, temizleyici. Yanlız aşırıya kaçma daha sonra oralarada tam kurumayınca toz birikmeye başlıyor.

Alıntıları Göster
    kauçuk ve plastik kısımlara sıkmamanızı tavsiye ederim.
    metalde iyi sonuç alırsınız ama plastiği zamanla yıpratır.
    plastik ve kauçuk kısımlar için Silikonlu Sprey kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

kauçuk ve plastik kısımlara sıkmamanızı tavsiye ederim.
    metalde iyi sonuç alırsınız ama plastiği zamanla yıpratır.
    plastik ve kauçuk kısımlar için Silikonlu Sprey kullanın

Alıntıları Göster
    kapı sesini toklaştırmak için , fitillere vazelin sürebilirsiniz ve kapı kilidinin tutunduğu demirede bir tur sarmak kaydıyla(kilide zarar verme ihtimalinden dolayı) bez bant çekilebilir, ben bu şekilde yapıyorum , kapı sesiyle ilgili sıkıntı yaşamıyorum tabi en etkili çözüm kapı fitillerini değiştirmek...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Alt Yıkama
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağ ön kapı gıcırdamaya başladı yağı kurumuş galiba WD40 sıksam işe yarar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Sağ ön kapı gıcırdamaya başladı yağı kurumuş galiba WD40 sıksam işe yarar mı ?
    Silikon sprey kullanmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Silikon sprey kullanmalısınız.

Alıntıları Göster
    Yukarıda denilen gibi silikon sprey ve hhs 2000 de olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: SafakGTR

Yukarıda denilen gibi silikon sprey ve hhs 2000 de olabilir

Alıntıları Göster
    Uydu anteni veya uygun kalınlıkta akvaryum hortumu bulabilirseniz fitillerin içine geçirin. Hem kapı daha tok kapanır hemde rüzgar sesini bir nebze keser.

• quote:

WD-40 her derde deva... Ben bütün haretli yerlere sıktım... Arabayı bırakın evdeki kapı dillerine sıkarsanız kapı çok yumusak kapanıyor. Menteşelere ve kapı kilitlerinde kullanabilirsiniz. Nereye sıkarsanız orası yumuşuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobithekobi -- 3 Temmuz 2013; 16:14:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kobithekobi

quote:

WD-40 her derde deva... Ben bütün haretli yerlere sıktım... Arabayı bırakın evdeki kapı dillerine sıkarsanız kapı çok yumusak kapanıyor. Menteşelere ve kapı kilitlerinde kullanabilirsiniz. Nereye sıkarsanız orası yumuşuyor...

Alıntıları Göster
    Açılmayan kavanozlara bile WD-40 sıkıyorum. Evde kendisine özel kutu yaptım. Mucizevi bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: sigmaPI

Açılmayan kavanozlara bile WD-40 sıkıyorum. Evde kendisine özel kutu yaptım. Mucizevi bir şey.

Alıntıları Göster
    wd 40 üreticilerinden yönetim kurulu üyeleri buraya gelmiş sanki.

beyler kapı gergisine sıksak nasıl olur. bir nebze olsa da geçiriyior ancak paslı olduğu için %100 faydası olmuyor. ayrıca araç yıkanınca da tekrar gıcırdamaya başlıyor. varmı önerileriniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

wd 40 üreticilerinden yönetim kurulu üyeleri buraya gelmiş sanki.

beyler kapı gergisine sıksak nasıl olur. bir nebze olsa da geçiriyior ancak paslı olduğu için %100 faydası olmuyor. ayrıca araç yıkanınca da tekrar gıcırdamaya başlıyor. varmı önerileriniz.

Alıntıları Göster
    plastik ve kauçuk aksama zarar verir, petrol bazlı bir yağ olduğundan plastik aksamda yıpranmaya kauçuk yüzeyde de zamanla çürümeye yol açar

• quote:

Orijinalden alıntı: captainzed

plastik ve kauçuk aksama zarar verir, petrol bazlı bir yağ olduğundan plastik aksamda yıpranmaya kauçuk yüzeyde de zamanla çürümeye yol açar

Alıntıları Göster
    wd40 sıktım arac kapi menteselerine
    bir de gres yagi ile yagladim
    jiks oldu

kapı lastiklerine vazelin sürmek fitilleri catlamaya karşı koruyor mus
  • yok yok bi zarar vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallica17

yok yok bi zarar vermez
    yağ çözücü neden kullanıyorsunuz.

en azından wd40 kullandıktan sonra birde sıvı gres sıkmalısınız.

en etkili yöntem bu.
  • Ben çalışmayan bagaj kilidine 2 fıs sıkmıştım, 1 senedir yağ gibi çalışıyor kilit. Herşeye etki eden bir ürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imisoglu

Ben çalışmayan bagaj kilidine 2 fıs sıkmıştım, 1 senedir yağ gibi çalışıyor kilit. Herşeye etki eden bir ürün.
    Yıllardır kullanırım, sıkmadığım yer kalmadı, hatta motoru bile temizledim pırıl pırıl oldu. Aracımda bir kutu yedek durur...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.