Şimdi Ara

Araç Kampanyası Sıfır 2012 Accent Blue Mode 1.6 CRDI Dizel Manuel Full Full. 39.390 tl alayımmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
13.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar babamda 2011 model sıfır aldığımız Peugeot Bipper Plus 1.4 HDI dizel var. 23000 e kampanyadan (Babamın çalıştığı kamu kuruluşu personeline araç ihalesi açıyor ve indirimli araçlar) almıştık. Bir senedir biniyoruz. Aldığımız vakit bipper sıfır liste fiyatı 32000 di. bayi ile pazarlık yapınca 29000 a veriyorlardı.

şimdi asıl soruma geleyim. Babamın iş yeri yine kampanya başlatmış. zaten senede bir kaç kez yapılıyor. bu sefer hyundai ile anlaşmışlar.
    Babam hyundai 1.6 CRDI Accent Blue Mode 2012 model sıfır alalım diyorda. normalde size bazı sorularım var. kampanyaya göre bu araç 39.390TL . ama aracın bayi liste fiyatı 44.450TL. liste fiyatına göre 5.060TL indirim var yani.

BLUE MODE VERSİYONU DONANIM BİLGİSİ
    STANDART GÜVENLİK DONANIMI
    SÜRÜCÜ VE ÖN YOLCU HAVA YASTIKLARI
    DÖRT FREN DİSK
    ABS+ESP
    IMMOBILIZER
    İÇ DONANIM
    UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT VE ALARM
    ELEKTRİK KUMANDALI ÖN VE ARKA KAPI CAMLARI
    RADYO/CD/MP3 ÇALAR
    ELEKTRİK DESTEKLİ DİREKSİYON
    USB+AUX
    MANUEL KLİMA
    DIŞ DONANIM
    ELEKTRİKLİ YAN AYNALAR
    ÖN VE ARKA SİS LAMBASI

ASIL ÖNEMLİ OLAN TARAFTA ŞU Kİ MODE DONANIMLI ARACA AŞAĞIDA SAYDIĞIM ÖZELLİK DONANIMLARINI ÜCRETSİZ EKLİCEKLERMİŞ.

MODE VERSİYONUNA ARTI OLARAK

YAN VE PERDE HAVA YASTIKLARI,PARK SENSÖRÜ,SUPERVISION GÖSTERGE PANELİ, BAGAJ İÇİ AYDINLATMA, DERİ DİREKSİYON SİMİDİ,IPOD KABLOSU, BLUETOOTH’LU SES SİSTEMİ, ELEKTRONİK KONTROLLÜ KLİMA,16 ınch ALÜMİNYUM JANT, SİNYALLİ YAN AYNALAR ARKA PLAKALIK ÜSTÜ KROM KAPLAMALI ÇITA.

YUKARDAKİ ÖZELLİKLERİ EKLEYİNCE ARAÇ ACCENT BLUE nin Mode donanımından üst en full donanım olan PRIME donanıma çıkıyor ki
    PRIME 1.6 CRDI DİZEL ACCENT BLUE 2012 model bayi liste fiyatı ve önerilen fiyatı 47.250 TL .

kısaca özetliceksem kampanya satış fiyatı bize : 39.390 TL
    aracın aynı donanımda ki bayi fiyatı 47.250 TL

şimdi soruma gelirsek 1-Bipper i satıp bu aracı almak mantıklımıdır. Bipper i örneğin 24-25 e sattık. üstüne 15000 tl ekleyip hyundai accent almak yani mantıklımıdır.
    2- Hiç bipperi karıştırmadan sizce bu fiyatlara ve bu indirime rağmen bu aracı almak mantıklımıdır(2012 hyundai accent 1.6 CRDI Full Sıfır)
    3- Babam bipperdan memnun değil. zevk alarak binmiyor. zaten fazlada kullanmıyor. bipper aracın km si 4500. sizce 1 senede 5000 km yapan bir ailenin bu fiyatlara hala tartışma konusu olan B mi C mi sınıfı olduğu Hyundai Accent Blue almak mantıklımı. Başka araç tavsiyesi olan varmı? Teşekkürler

• herşeyi geçtim 5.000 km yapan bir ailenin 40 bini dizele vermesini mantıklı bulmam.

binmekten zevk alacaksam ve yıldı 5.000 km yapıyorsam alacağım araç golf tsi dir.

donanım olarak accent blue dan zayıf olabilir, ama sürüş zevki başkadır golf'ün.

bunlar tamamen kendi düşüncelerim.
  • yorumunuz için teşekkürler. ancak şunu belirtmek isterim ki. babam 55 yaşında. aile de nerden baksan araca sürekli yolcu olarak binecek min 3-4 kişi var.
    yani golf elbetteki çok konforlu ve kaliteli bir araçtır ama bizim ailenin yapısına ve babamın ruh haline gitmez. zaten o yüzden bipper aldı biraz geniş olsun diye. ha diceksinizdir niye transporter veya en azından connect filan almadı. onlarda çok büyük bizim için.

tavsiyelerinizde sedan geniş bir araç üzerine olursa daha olumlu olur bizim için. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

herşeyi geçtim 5.000 km yapan bir ailenin 40 bini dizele vermesini mantıklı bulmam.

binmekten zevk alacaksam ve yıldı 5.000 km yapıyorsam alacağım araç golf tsi dir.

donanım olarak accent blue dan zayıf olabilir, ama sürüş zevki başkadır golf'ün.

5000 km, km'de 15 kuruş daha az yaksa, senede 750 lira tasarruf eder.

6 yıl yani 30 bin km kullansan 4500 lira tasarruf edersin.

Bundan 6 yıl sonra 30 bin km'de bir dizel arabayı satmak istersen epey alıcı bulursun ve iyi paradan satarsın. Az km'li dizel kolay satılır.

Ama bundan 6 yıl sonra yani 2018'de benzinli arabayı zor satarsın. Ortalık elektrikli ve hibrid araba dolmuşken, turbosuz veya hibrid olmayan "düz benzinli" iyice zor satılır.

Ayrıca kampanya fiyatı da çok iyi.

Bu nedenle az km yapanın da dizel alması mantıklıdır. Asıl 2012 yılında benzinli araba almak mantıksızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: genie1

quote:

herşeyi geçtim 5.000 km yapan bir ailenin 40 bini dizele vermesini mantıklı bulmam.

Bundan 6 yıl sonra 30 bin km'de bir dizel arabayı satmak istersen epey alıcı bulursun ve iyi paradan satarsın. Az km'li dizel kolay satılır.

Ama bundan 6 yıl sonra yani 2018'de benzinli arabayı zor satarsın. Ortalık elektrikli ve hibrid araba dolmuşken, turbosuz veya hibrid olmayan "düz benzinli" iyice zor satılır.

Bu nedenle az km yapanın da dizel alması mantıklıdır. Asıl 2012 yılında benzinli araba almak mantıksızdır.

yaklaşımınız mantıklı geldi. tabiki şu an sıfır araba alınacaksa benzinli almak banada doğru gelmiyor.

• bende ciddi ciddi düşünüyorum accent blue yu. Güzel araç parasını hak ediyor. Ayrıca hyundainin türkiyede fabrikası olmasıda benim için en önde gelen özelliktir.

araç alcak olsam mutlaka ve mutlaka burada fabrikası olan bir markadan seçim yapardım. Diğerlerine asla para vermem. Zaten cari açık almış başını gidiyor ithal ürün meraklıları yüzünden...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fiyat kesinlikle çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babanız Emniyet personeli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Babanız Emniyet personeli mi?

Hayır. Tcdd. demir yolları personeli yani.
  • Bipper duyunca Polsan'ın yaptığı kampanyalar geldi aklıma.
  • quote:

quote:

Bu otomobil işinde 6 sene sonra nasıl satarım diye düşünerek hareket etmek bana hep tuhaf gelmiştir.

Devir ekonomi devri, hayat pahalı, benzin pahalı vs vs.. Tamam da hiç mi gönül, sevda, duygu olmaz..

Bence otomobil bütüün ekonomik olarak zorluklarına rağmen hala bir aşk ve sevdadır. Dikiş makinesi alıyormuş gibi davranmak garip geliyor.

Bakın ne demiş konuyu açan arkadaş bipper için "babam sevemedi ve binmiyor" işte bu.

6 sene sonra ortalığın elektrikli otomobilden gecilmeyecegi sizin saviniz. Velev ki doğru. Bugün hala 70 li yılların teknolojisi ile üretilen araçlar dahi satılırken, 5 senelik aracın satılmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Lpg işine hiç girmiyorum bile.

Ben, 6 sene sonra satacagim günü düşünerek içime sinmeye sinmeye bir araç kullanmayı hep garip karşılamışımdır. Otomobil olayında bu derece tüccar zihniyet garibime gitmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bipper duyunca Polsan'ın yaptığı kampanyalar geldi aklıma.

evet emniyetin polsan gibi askeriyenin oyak ta renault kampanyası yapıyor . kurumlar personeline böyle indirimler sağlıyan ihaleler açıyorlar. Hangi marka ile anlaşırlarsa onu açıyorlar . indirim iyi dimi aslında.
  • benim babamda tcdd personeli ama bize yok galiba boyle kampanya ...
  • Evet biliyorum Polsan'ın yazılımını yapan takımdaydım. Çok iyi indirimler denk gelebiliyor.
    Çok sık Bipper kampanyası olduğundan ne zaman Bipper görsem aklıma hep emniyet personeli geliyor =)
  • Sadece hyundai ile anlaşmamssa kesin bu markaların arasında toyotoda vardır bence verso alın indirimlerle aynı fiyata gelir bence accent blue linea gibi bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.nfyc

quote:

Bipper duyunca Polsan'ın yaptığı kampanyalar geldi aklıma.

evet emniyetin polsan gibi askeriyenin oyak ta renault kampanyası yapıyor . kurumlar personeline böyle indirimler sağlıyan ihaleler açıyorlar. Hangi marka ile anlaşırlarsa onu açıyorlar . indirim iyi dimi aslında.

Polsanın ana sayfasında böyle bir haber yok bende emniyet mensubuyum ve duymadım bu kampanyayı,
    Aslında Peugeot araçları artık satmayacaklarını tahmin ediyordum şu fransa olayından sonra lakin Hundaiye kaymaları tuhaf...
  • indirim çok iyi ben olsam alırdım güzel araç.Performansı fena değil 1.6 crdi 128 hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

quote:

quote:

Bu otomobil işinde 6 sene sonra nasıl satarım diye düşünerek hareket etmek bana hep tuhaf gelmiştir.

Devir ekonomi devri, hayat pahalı, benzin pahalı vs vs.. Tamam da hiç mi gönül, sevda, duygu olmaz..

Bence otomobil bütüün ekonomik olarak zorluklarına rağmen hala bir aşk ve sevdadır. Dikiş makinesi alıyormuş gibi davranmak garip geliyor.

Bakın ne demiş konuyu açan arkadaş bipper için "babam sevemedi ve binmiyor" işte bu.

6 sene sonra ortalığın elektrikli otomobilden gecilmeyecegi sizin saviniz. Velev ki doğru. Bugün hala 70 li yılların teknolojisi ile üretilen araçlar dahi satılırken, 5 senelik aracın satılmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Lpg işine hiç girmiyorum bile.

Ben, 6 sene sonra satacagim günü düşünerek içime sinmeye sinmeye bir araç kullanmayı hep garip karşılamışımdır. Otomobil olayında bu derece tüccar zihniyet garibime gitmiştir.

Superegoid arkadaşım sen de haklısın.

Ben şunu demek istedim. Bir arkadaşımız "senede 5000 km yol yapanın dizel almasını anlamam" demiş. Ben de böyle iyi bir kampanya fiyatı alınmışsa, az km yapılsa bile dizel almanın mantıklı olduğunu anlatmak istedim.

Araba işi mutlaka gönül işidir. Ama ben dizel araba alırken bir arkadaşım üst sınıf bir markanın 1.6 benzinli bir aracını aldı. Şimdi ben km'de 21 kuruş yakarken o 45 kuruş yakıyor. Daha 10 bin km'deyiz ikimizde ve şimdiden 2400 lira daha az para harcamışım yakıta. Özetle devir ekonomi devri diyorum ben. Bundan 6 sene sonra satarken arabanın kaç para edeceği de önemli bence.

• 2011 ortalarında kütahya emniyetinde 24.000 liraya fiorino yu satmışlardı. ama hangi versiyonuydu, bilemiyorum.
  • Accent Blue'lar donanım olarak tatminkar ama ben B segmenti bir araca bu kadar büyük paralar verilmesine karşıyım. B segmentinin olayı ucuz ve ulaşılabilir olmasıdır zaten. Bu açıdan aynı paraya C segmenti bir çok araç bulabilirsiniz. Ha sizin fiyatlarınız belki liste fiyatına göre avantajlı olduğundan düşünebilirsiniz bu aracı ama normal fiyatlardan satılsa almayın derdim. Son kararı sizin ihtiyaçlarınız belirlemeli.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.