Şimdi Ara

Araç Kamerasını Sigortaya Bağlatmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır aklımda olan araç için ön arka kamera cihazını taktırma kararı aldım.Carlover S25 diye bir model beğendim aynı zamanda bunda araçiçinide çeken bir kamera daha varmış.Park kitinide alıcam ve bu sigortaya bağlanıyormuş.Açıkcası bende böyle istiyorum hem kablo kalabalığı olmasın hemde çakmaklık boş kalsın.İnternette gezindim çoğu kişi böyle kullanıyor ama aklıma takıldı bunu böyle yapmanın araca veya aküye herhangi bir zararı varmı tavsiye edermisiniz ?

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • Kaliteli kamera ve orijinal kit ile sorun olacağını sanmam. Eski kameralarda sürekli elektrik çekiyordu ve sensör hassasiyeti kötüydü, haliyle gereksiz kayıtlar yaparak hem aküyü tüketiyordu hem de boş boş herşeyi çektiği için hafızayı siliyordu.

Kalitesi hakkında çok bilgi sahibi değilim ama carlover sanırım ortalama kalitede bir marka gibi.Park kitide yine aynı markanın olacak.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • Aküyü bitirmediği ve doğru sigortaya,doğru şekilde bağlandığı sürece sorun olmaz.Burada önemli olan akü;eğer akünün kapasitesi iyi durumda ve aracı hergün yeterince kullanıyor ve akü sürekli doluysa sorun olmaması gerek.Artı mesela çoğu kişi rastgele artı kutbu sigorta ayağına bağlıyor,bu doğru bir yöntem değil,oto parçacılarda bunun için sigortanın cinsine-büyüklüğüne göre satılan adaptörler var onlardan uygun olanını alıp kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben kamerayı satan firmanın park adaptörünü satın aldım kullanım kitapçığına göre montaj yapılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum ama ben aracı hergün kullanmıyorum.Haftaiçi genellikle otoparkta duruyor 1-2 akşam kısa mesafe gezme genellikle Haftasonu kullanılıyor.Akü durumu düşündürüyor hala beni 1.5 senelik akü var eski denmez ama araç haftaiçi aktif kullanılmadığı için soru işareti oluşturdu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

O şekilde kullanıyorsan o akünün ömrü zaten uzun olmaz.Buna birde 7/24,çok küçük bir tüketimi de olsa, güç harcayacak kamerayı takarsan ömrü çok daha kısa olur.Belki bağımsız ek bir güç kaynağı düşünmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 10 Ağustos 2026; 22:37:34 >
  • Kameranın sürekli görüntü çekmeyecek şekilde ayarı vardı sanırım, darbe aldığında kayda başlıyor veya ayarladığın aralıkta fotoğraf çekiyor ( her 5sn de bir gibi). Park kiti takarsan ayar olarak belli voltun altına düştüğü zaman kamerayı kapatıyor.

Fakat şu da var yeni kameraların çoğu USB'den güç alabiliyor, bir tane powerbank alıp bağlaya da bilirsin, USB çıkışı varsa kameranın olur. Yeni kamera alacak olsam buna en çok dikkat ederdim, powerbank daha pratik.

• 30 senedir işten çok iyi anlayan sanayi ustası olduğunu söyleyen biri ufak motorsiklet aküsünden araç aküsüne paralel hat çekip, araç kamerasını & motorsiklet aküsü ve araç aküsüne birlikte bağlayıp sorunsuzca kullanıldığını söylemişti.. Bu şekilde akü bitmesi sorunu olmadığını söyleMişti ama ne denedim ne de deneyen birine denk gelmedim.. Araç içi elektrik işlerine her zaman mesafeli olmak iyidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Ağustos 2026; 20:3:41 >

. . . . > > > . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . < < < . . . .

• Aracın marka modelinin sigorta şemasını bul. Atıyorum megane 2012 fuse box diagram yaz.
    Boş olan sigorta kutularini bul. Sigortalarinin bazıları kontak kapatıldığında elektrifgi keser bazıları kesmez. O diyagramlarda bunun bilgisini bulabilirsin.
    ( Teknik olarak yapamayacağı için elektrikci basit yontemle anlatıyorum)
    Bir tane sigortayı eline al, boş slotlara tak, kontrol kalemiyle kontak aç kapa yap. Kontak kapali kaldığında da elektriğin devam ettiği sigortayı bul. Ona bağla.
    ( Not: bazı araçlarda araç uyku moduna girer 1 dakka 5 dakka va sonra. O yüzden aracı.kilitle icindeyken 5 fakka sonfa tekrar ölçüm yap.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.