Aracı evdeki güçlü süpürge ile güzelce süpürüyorum, paspasları temiz tutuyorum üzerine kağıt paspas seriyorum. En son nemli bez ile içini iyice siliyorum. Yine de 10 dakika sonra aracın içinde tozlar uçuşuyor. Özellikle piano black trimler hemen toz tutuyor. Bunu önlemek için ne yapabiliriz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç içi tozları engellemek

-
-
Aynı dertten muzdaribim . Evde araba da fark etmiyor sanırım bu tozlardan kurtuluş yok . Özellikle İstanbul çok toz'lu bir şehir arabayı yikadiktan bir kaç saat sonra arabanın dışı bile tozlaniyor. Yurtdışında ki araçlara bakıyorum hepsi tertemiz duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu ancak batı Avrupaya taşınarak önleyebilirsiniz.. burası hava kalitesi ortalama ve tozlu bir ülke.
-
Kauçuk paspas yerine hali paspas lara döndüm eskisi kadar tozlanmiyor. eğer benim gibiyse denenebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Würth silikon sprey alıp sıkıp kuru bir bezle silerek %100 olmasa da belli bir oranda toz tutmanın önüne geçebilirsiniz. Anti statik bir ürün. Ayrıca trim ve gıcırtı seslerini de keser varsa ses çıkaran bir yer orada da kullanabilirsiniz. Film tabakası oluşturuyor çizilmeye karşı bir miktar yardımı var. Piano black çok kolay çizilir. Çok işlevli WD-40'dan sonra bu ürünü hep yanımda tutarım.
würth silikon spreyi trim sesleri için kullanıyordum fakat tozlara denememiştim. bir deneyeyim hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hazırda varsa harika deneyin bir hocam.
Koltuklar deri değilse önüne pek geçemezsin.
-
Yıkamadan sonra süpürürken koltukları döve döve süpürünce nispeten azalıyor ama araca biri binip koltuğa oturunca kalkan tüyler gözüküyor bazen güneşte. Giydiğimiz elbiselerinde buna katkısı var tüyleniyor ve dökülüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiyede bu toz problemi arabalar için can sıkıcı.Siyah arabaya sahibim içinde piano black kaplamalar var Yıkadıktan sonra birkaç gün içinde tozlu ortamdan ne kadar uzak durursam durayım içi dışı toz.Kaput beyaz,krem rengine dönüşünce arabayi yikatiyorum.Bence en büyük sebebi şantiyeler Istanbuldaysanız özellikle.
Pencere açık sürmeyin azalır. Polen filtresi engeller.
Bende çoluk çocuk yüzünden saldım paspası sulasam ot biter.
kapı gersine de etki eder mi gıcırtı yapıyor açıp kapatırken. yoksa sıvı gres filan mı yapmak lazım
-
kader
https://forum.donanimhaber.com/kapali-garajda-bile-araba-full-toz-oluyor-almanyada-yagmurda-kir-yok-arabada--155382212
-
Kardom bildigim kadarıyla gres toz toplayabilir sen wd40 dene
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapı için dendiği gibi wd40 daha etkili olur. würth plastik parçaların trim sesleri için daha ideal. Plastik aksama wd40 olmaz mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 5 Haziran 2023; 22:18:38 >
@Vexx7 wd40 eşşek gibi toz tutuyor. sıvı gres mi kauçuk gres mi ne varmış da biri diyor o çok toz tutuyor biri diyor diğeri toz tutuyor ama wd40 ilk zamanlar kesse de deli gibi toz topluyor
hocam wd40 çok toz toplar evet kapı gergisinde bir problem yaratmaz. ben eski aracımın bagaj kilidine sıkmıştım sesi kesti uzun zaman da problemsiz bindim.
Araç içine sıvı gres wd40 vs. sıkıyor mı? Tam bir toz toplayıcı. Ayrıca sıcak havada buharlaşma olur cama yapışır, uğraş dur.
Toz işini minimuma indirmenin en iyi yolu; iç mekanı temiz tutmak ve yaz-kış klima kullanmak.
Onun dışında, içeriye üstünüzden toz girmesini engelleyemezsiniz. Evinde kurutma makinası olanlar bilir, ne kadar hav çıktığını.
WD40 olmaz. metal parçalarda sıvı gres, plastik parçalarda silikon sprey kullanılmalıdır
En Beğenilen Yanıtlar

Bunu ancak batı Avrupaya taşınarak önleyebilirsiniz.. burası hava kalitesi ortalama ve tozlu bir ülke. |
Benzer içerikler
- dsg şanzıman yağı ne zaman değişir
- fiat linea 1.3 multijet yağ eksiltme sorunu
- focus 3
- michelin lastik ömrü kaç yıl
- katılımevim yorumlar
- leapmotor b10
- kia ev4 fiyat
- byd türkiye"de hangi modelleri üretecek
- chery tiggo 8 pro özellikleri
- chery fabrika
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X