Şimdi Ara

Araç devir işlemleri masrafları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internette bütçeme göre bir araç buldum. Aracın değeri 5000 TL. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Araç İzmir'de. Aracı almak için masraflarım ne kadar olur. Notere kaç para ödeyeceğim. Plaka değiştirmek ve ruhsat işlemleriyle çok tutar mı?

• üstünkörü bir hesap yapmak gerekirse max.;

5000 aracın fiyatı.
    100 izmire gidişiniz. (yolda harcadınız var sayalım)
    50-100 arası ama 100 diyelim, ustaya göstermek.
    en fazla 250 verirsiniz notere, devrini alırsınız.
    gelişte ortalama 600 km yol yapsanız; lpg mi benzinmi bilemiyorum ama 150 diyelim yol masrafınada.
    plaka harici 250 civarıda muameleciye verirsiniz tahminen (plaka hakkında bilgim yok.)

şu durumda ortaya çıkan rakama göre;

6000 lirayı cebinize koyun
  • en son bi tanıdık era almıştı 2007 19 a devir masrafları anlış hatırlamıorsam 500 civarı tutmuştu senin bahsettiğin araçta tahminen 300-400 geçmez diye düşübüyorum,ama net bir bilgim yok
  • Araç lpgli 20 kuruş yaksa 120 civarı eder...

Bir de noter satışından sonra hemen tescil yapmak zorunda mıyım? 1-1,5 ay erteleme gibi bir şansım var mı trafik tescil işlemlerini...
  • Arkadaşım sen aracı alıp plaka değiştireceğin için Noter masrafın 250.00 TL olacaktır. Ama söylediğim rakam, birebir karşılıklı satış yani arada vekaletname olmadan veya bir tarafın şirket olmadığı durumlarda geçerli. 350-400 lü rakamlar olması için aracın değerinin 100.000-150.000 TL CİVARI olması lazım. Ayrıca eskiden alınan damga vergisi ve harçlar alınmıyor artık.
  • noter satışını aldıktan sonra engeç 1 ay içerisinde, adınıza tescil ettirmelisiniz...
    quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Araç lpgli 20 kuruş yaksa 120 civarı eder...

Bir de noter satışından sonra hemen tescil yapmak zorunda mıyım? 1-1,5 ay erteleme gibi bir şansım var mı trafik tescil işlemlerini...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.