Şimdi Ara

Araç değişikliği. Kararsızlık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Halihazırda Toyota Auris aracım var. Aracımı değiştirmek istiyorum ama çok kararsızım. Aracı aldığımdan beri şehiriçinde 3 adet ufak kaza yaptım. Aldığımın ertesi günü bir şahin el freni çekecem diye toplayamadı geldi bize bindirdi. Çok canım sıkıldı. Nazar dedik geçiştirdik. Zaman geçti evimin önünde park edecekken yine bir şahin geldi vurdu kaçtı. Ehliyet yok, sigorta yok. Allahtan kasko vardı yaptırdık. Araçtan soğudum, ama bildiğim sorunsuz sıkıntısız araç dedim tam tekrar aracımı sevmeye başlamışken bu sefer kendini bilmez bir bayan geldi aynamı kırdı kaçtı. Neyse yakaladık, ailesi geldi anlaştık yaptırdık. Bu son iki kaza da 4 buçuk yaşındaki oğlum arabadaydı ve malum çok korktu. Artık araçtan zevk alamaz oldum. Araç bana uğurlu gelmedi. Ve çocuğumda artık evden çıkarken "sakın kaza yapma baba olur mu?" diye uğurluyor beni. Yaptığım kazalar büyük kaza değil. Arabam daha 62000km de otomatik ve tüm bakımlarını özenle yaptırdım. Sorunsuzluğu, yakıtı, otomatiği vs aslında memnunum. Ama bahsettiğim talihsizliklerden dolayı aracımı değiştirmek istiyorum. Sorunda burada başlıyor. Satıp ne alacağım bilmiyorum. Otomatik vitese alıştık, manuel içime sinmiyor. 75000tl max ne alabilirim sizce. Armudun sapı, üzümün çöpü derken karar veremedim. En önemli hususta her gün forum ve sosyal medya da yapılan ikinci el sahtekarlıkları görmek beni korkutuyor. Hiç satmim diyorum ama bir çehre değişikliği şart gibi ailem için. Sizce ne yapmalıyım?
    Aradığım araç;
    Mümkünse otomatik,
    C segmenti sedan
    Km si çok olmayan
    Dizel veya benzinli farketmez
    Ancak en önemli husus sabıkalı otomatik viteslerden korkuyorum (çift kavrama otomatikler)...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bence boş yere satıyorsunuz arabayı hocam ama siz bilirsiniz, astra sedan'lar olabilir. Otomatik vites tork konvantörlü, bagajı geniş motoru tatminkar.
  • Eğer araca binerken kendinizi mutlu hissetmiyorsanız değiştirmek mantıklı olabilir. Ford Focus veya Opel Astra düşünebilirsiniz.
  • Bence hiç değiştirmeyin. Üste arabaya vereceğiniz parayı oğlunuz için harcayın.
  • Araçta bazen nalet oluyor. Babamın eski aracınde tam 21 adet hasar kaydı vardı 5664 den 5 tam mesaj geliyordu. Gelen vurdu arabaya giden vurdu. Biz inat ettikçe vurdular arabaya. En son Ankara-Antalya arasında full servis bakımlı araba en ufak bir arzıa vermeden yağ pompalamayı kesip motoru yedi. o zamanın parasıyla işte 35 e aldığımız arabayı 18e mi ne satmıştık. Megane 2 1.5dci.

İçinize sinmiyorsa satacaksınız ben bu kafadayım artık.
  • Konnegeer27 kullanıcısına yanıt
    Mutluluktan ziyade tedirginim.

• zed Z kullanıcısına yanıt
    Üste para veremiyorum zaten. Aracı değiştirip çocuğun algısınıda yıkmak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç geç çalışma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Sizede geçmiş olsun. Bende aynı fikirdeyim. Bayramdan sonra inşallah.

• Aklımda 508 dizel otomatik var ama eşim zannederim kullanamaz, astra j 1.4t otomatik alayım diyorum ama bir iki kronik sorunu var herhalde. Yada düz vites jetta, astra,ceed vs gibi seçeneklerim var. Aslında egea da düşünmüyor değilim. Diğer araçlara göre daha modelli olur daha temiz olur ancak eşim sıcak bakmıyor. Ne yapsam bilemiyorum.

• Yavuz Alper kullanıcısına yanıt
    O zaman değiştirin.
  • Focus 1.6 ti-vct Powershift öneririm,zevkli araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Powershift korkutuyor beni hocam. Dsg gibi sorun yaşayan malesef çok.

• 1.4 turbo Astra Sedan... Aynı aracı 2017 kasımda sıfır aldım kullanıyorum... Vites geçişleri çok iyi hissetmiyorum desem yeridir. Yaşadığım şehirde ortalamam 7,3 litre diyor tabi yoğun trafikte 8.5 görülüyor. Vites tork konvertörlü ve uzun ömürlü.

• Seçeneklerim arasına 1.4 otomatik i20 yi de aldım. Yakışıklı, ikinci eli iyi, otomatik vitesi 4 ileri ama şehiriçinde lpg ile üzmez diye düşünüyorum. Birde sanruuflu bulunabiliyor. B segmenti araçlar içerisinde iç mekanı da geniş. Acaba yanlışmı düşünüyorum auris ten sonra i20 kararıyla...

• Hocam aracı kaça satmayı düşünüyorsunuz? Pm atın isteseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanırım İstanbul da yaşıyosun 3 kez ufak çaplı kaza yaşadım diyosun. Şimdi gidip hatasız bir araç aldın diyelim benzeri olayları onunla da yaşamayacağının garantisi yok çünkü özellikle büyük şehirlerde bu tarz ufak vurma sürtme sık yaşanıyor. Ben auris e binmeye devam et derim.

Yok illa değiştircem diyosan ve i20 düşünüyorsan bende satılık i20 otomatik var.

sahibinden.com
    Hyundai / i20 / 1.4 MPI / Style / MEMUR SAHİBİNDEN BOYASIZ sahibinden.comda - 715655816
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-memur-sahibinden-boyasiz-715655816/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 404NotFounD -- 11 Ağustos 2019; 0:31:57 >

• Araçtan şikayet yoksa benzer durumda corolla alınır.

• 404NotFounD kullanıcısına yanıt
    Hocam Sivas'ta yaşıyorum. Ufak tefek kaza değilde böyle enteresan kazalar oluyor. Dün hiç ummadığım bir yerde bölünmüş yolda giderken yola fulbol topu geldi bir yerden. Araç bana iyi gelmedi diye düşünüyorum. Enteresan bir durum yani. İ20 yi ciddi ciddi düşünüyorum. Bayram sonrası bir test sürüşü yapıp karar verecem. Aslında tam sizinki gibi bir araç bakıyorum. Önceliğim sunroof ve multimedia.

• Aracın kendisinden memnunum. Ancak aracımı satıp üstüne koymadan otomatik corolla alamıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.