Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
11
Favori
90.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdemasik

Bide Davayı Kaybedersem Avukat masrafları falan birsürü para ödücem heralde :(

Kaskolar Sigortalar karşılar diye olay düşünmüştüm.

Rent a Car a 150 tl verdik Boya için.Sağolsunlar Arabayı yatırmadılar 1 gün bide onun parasını alabilirlerdi.

Dava açıldı sanırım çünkü avukat beni aradı biraz önce o zaman haberim oldu.

Adamında numarası yok anlaşsak bile para vercek durumda değilim ki.

karşı tarafın insafına kaldık yani... :(

Dava açılmışsa size avukat telefonla neden haber versinki? Sakın karşı tarafın para koparma taktiği olmasın!!! Bence evinize tebligat gelmeden paniklemeyin. Tabi böyle bir mahkeme açma hakları var ancak elinizedeki fotoğrafa göre çok az bir hasar sözkonusu araçta okadar değer kaybı oluşturacak bir hasar yok. Aracın kasko değeri zaten 18.000-19.000 civarı. Sizin verdiğiniz hasar parça değiştirmeye gerek duyulmayacak bir hasar. Bunları mahkemede hakime düzgün ispat ederseniz zaten 35.000 TL'nin fazla olduğunu o da anlayacaktır. Üstelik ortada bir de iyi niyet var. Siz iyi niyetki davranmasaydınız o şahıs size asla ulaşmazdı.

Bir diğer meselede şu. Size dava açacağız diye telefon açan şahıslar gerçekten aracın sahibi de olmaya bilir. olayı görüp iletişim bilgilerinizle sizden para koparmaya çalışan düzenbazlarda olabilir. O yüzden dikkatli davranmakta fayda var. Allah yardımcınız olsun. İnşallah olayı her iki tarafta en az zararla atlatır.

• Bende Ne adamın numarası Ne de Kasko şirketi vs bilgileri var.Araba nasıl yapıldı nerde yapıldı hiç bilmiyorum.Sadece Rent a Car'ın numarası var

@Set söyledigin gibi Rent a Car'da adamın bilgileri olabilirmi çünkü kaza tutanağı vs vermedim ben oraya.

Yada ifade Verdigim karakola gitsem adamın numarasını bulabilirlermi çünkü oda aynı yere ifade vermiş ve ben numara bıraktığım halde kaçtı diye ifade vermiş.
  • iyilikten maraz doğarmış.sen üzerine düşeni yapmışsın gerisi karsı tarafın insafına kalmış .birde satsa sanki bu halde 3500 alta verecek.tekrar geçmis olsun.
  • @ormancı banada mantıksız bişey gibi geldi bi mercedes'e bmw'ye böle bi olay olsa 20.000 30.000 mi ödeyeceğim..

@hoze78 söylediğin gibide olabilir avukatı başka bi numaradan arıyorum açmıyor şuan..

edit: avukat şimdi aradı arkadaşı duruşmadaydım buyrun dedi.arkadaşta yanlış aramışım dedi kapattık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 2 Kasım 2011; 16:35:05 >
  • benim bildiğim üzerine mal mülk para yada maaş yoksa o parayı alamaz!yanılıyormuyum??
  • Kacmak yerine İnsancil bir hareket yapmissiniz. Adamin yaptigina bak. O connect simdi 3500tl deger mi kaybetti. En fazla 1000tl. Sizi arayabilirdi. Siz insansiniz. O degil. Yazik. Bu olaylar sizin gibi durust insanlarin azalmasina neden oluyor.
  • Hicbirsey olmaz takmayin kafaniza.. Durusmaya.cagirilirsaniz gidin anlatin. Aksi taktirde ne anlasmaya gidin ne gorusun.. Birakin ne yspiyorlarsa yapsinlar ortada dava varsada ogrencisiniz hicbirsey olmaz hatta bence taraf siz degil rent a car.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tğr değer kayıplarının aslında sigorta yada kasko şirketlerince zorunlu karşılanması için kanun çıkarılmalı.

bi kaç kişi dava açmış sigorta şirketine ve kazanmış.

karşı tarafta haklı ama 3500 tl değer kaybı olacağını sanmıyorum.

bence sigorta şirketine dava açın sizde .

araç taksi olsa yada otobüs vs çalışmamasından kaynaklı ekonomik kayıp olabilir .sigorta kasko bunları ödemiyor.

ama sanırım bu tür bir araç değil.sigorta şirketleri bu tür değer kayıplarınıda ödemek zorundalar.

aracın park yeri olan biryere park edilip edilmediğini ticari araçsa sahibinin ticaretle uğraşıp uğraşmadığını falan araştırmak lazım
  • Ben olsam hic birsey yapmazdım. Böyle saçma şey olmaz. Kaldı ki 3500 lira nedir. İnsaf yani. 3500 lira istedi diye 3500 lira da alamaz. Bilirkişi gelir bakar. Ayrıca araçlar kaskolu araba da yaptırılmış sanırım. Her kaza olduktan sonra ayrıyeten dava açılsa mahkemeler kilitlenir. Siz insanlığınızı yapmışsınız adam tesekkür etmek yerine napmış. Kafaya takılcak birsey degil bence. Anlaşmayın adamla da. Bekleyin derim burdan birşey çıkmaz
  • Arkadasim maalesef Turkiye de yasiyorsun...Fotograf cekip telefon falan birakacagina uzayip gidecektin, huzurunu bozmayacaktin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

Hicbirsey olmaz takmayin kafaniza.. Durusmaya.cagirilirsaniz gidin anlatin. Aksi taktirde ne anlasmaya gidin ne gorusun.. Birakin ne yspiyorlarsa yapsinlar ortada dava varsada ogrencisiniz hicbirsey olmaz hatta bence taraf siz degil rent a car.

1-2 arkadaşımda sizin gibi konuştu. Adam para koparmak için yapıyodur sakın anlaşma dedi.mahkemeden de bu kadar küçük bi hasar için bişey cıkmaz falan dedi de 3500 az para değil kafasına takıyor insan.
  • Karşı taraf muhtemelen 3500 TL yanında avukatlık masraflarınıda size yüklemek isteyecektir. O yüzden mümkünse anlaşma yoluna gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Değer kaybı davası biraz saçma.

O zaman Mercedes S Class bir araca çarpan gariban birisi 50.000 TL tazminat mı ödeyecek?

Modern Hukuk ile bağdaşan birşey değil.

Kaldı ki aracın değişen kısmı aracın genel güvenlik ve sürüş dinamiklerini etkilemeyen bir yer olan Kapısı.

Açıkçası burada yapılması gereken, Kasko'nun Kapı'yı değiştirmesi yada yaptırması ve kayıtlara bunu değişim yada tamirat olarak geçmemesi.

O zaman araç geçmişinde bu değişen yada tamirat gören yer gözükmez. O zaman değer kaybı yaşanmaz.

Bence Kasko ile bu şekilde görüşün, işi çözün.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=14399

Link : Kaza sonucu değer kaybı davaları

Hani diyorum önce okusak da mahallede racon keser gibi konuşmasak. Hukuk herkese lazım.

Aşağıdaki karar ZMMsigortacısnının aracın değer kaybından sorumlu olduğu yönünde..

Sayın Meslektaşım,

Kararı aşağı kopyalıyorum.

Saygılarımla

T.C.

YARGITAY

11. HUKUK DAİRESİ

E. 2003/7114

K. 2004/1613

T. 23.2.2004

• MADDİ TAZMİNAT DAVASI ( Davalıya Ait Aracın Kaza Sonucu Davacıya Ait Araca Verdiği Hasar Nedeniyle )

• SİGORTACININ SORUMLULUĞU ( Aracın Onarım Süresince Çalıştırılmamasından Kaynaklanan Kazanç Kaybının Trafik Sigortası Kuvertürü Dışında Kalması )

• DEĞER KAYBI ( Trafik Kazası Sonucu Araçta Meydana Gelen Değer Kaybının Sigorta Teminatı Kapsamında Kalması )

• ONARIM SÜRESİNCE KAZANÇ KAYBI ( Trafik Sigortası Teminat Kapsamı Dışında Kalması-Bu Kalemden Sigortacının Sorumlu Tutulamaması )

6762/m.1301

ÖZET : Trafik kazası sebebiyle hasar gören aracın onarım süresince çalıştırılamaması sebebiyle oluşan "kazanç kaybı", trafik sigortası kuvertürü dışında kalmaktadır. Mahkemece, araçta oluşan hasarın, aracın değerini olumsuz yönde etkilemesi sonucu meydana gelen "değer kaybının" sigorta teminatı kapsamında olduğuna ilişkin Dairemiz kararları yanlış değerlendirilerek düzenlenen hatalı bilirkişi raporuna dayalı hüküm kurulması ve davalı sigortacının, "kazanç kaybı" nedeniyle oluşan zarardan da sorumlu tutulması bozmayı gerektirmiştir.
    DAVA : Taraflar arasında görülen davada Ankara 6.Sulh Hukuk Mahkemesi'nce verilen 09.04.2003 tarih ve 2002/424 - 2003/387 sayılı kararın Yargıtay'ca incelenmesi davalı sigorta şirketi vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi Ata Durak tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
    KARAR : Davacı vekili, davalıların sürücüsü ve zorunlu trafik sigortacısı bulundukları aracın çarpması sonucu, müvekkiline ait aracın ( 134.384.849.- )TL hasara uğradığını ileri sürerek, anılan meblağın olay tarihinden itibaren reeskont faiziyle birlikte davalılardan müteselsilen tahsilini talep ve dava etmiştir.
    Davalılar, davanın reddini savunmuştur.
    Mahkemece, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporuna dayanılarak, davalı sürücünün % 100 oranında kusurlu bulunduğu, davacının ( 31.210.863.- )TL hasar bedeli, ( 100.000.000.- )TL kazanç kaybı olmak üzere toplam ( 131.210.863.- )TL talep edebileceği gerekçesiyle, davanın anılan meblağ üzerinden kısmen kabulüne karar verilmiştir.
    Kararı, davalı İ. Sigorta A.Ş. vekili temyiz etmiştir.
    Dava, haksız fiilden kaynaklanan alacağın tazmini istemine ilişkindir.
    Trafik kazası sebebiyle hasar gören aracın onarım süresince çalıştırılamaması sebebiyle oluşan "kazanç kaybı", trafik sigortası kuvertürü dışında kalmaktadır. Mahkemece, araçta oluşan hasarın, aracın değerini olumsuz yönde etkilemesi sonucu meydana gelen "değer kaybının" sigorta teminatı kapsamında olduğuna ilişkin Dairemiz kararları yanlış değerlendirilerek düzenlenen hatalı bilirkişi raporuna dayanılarak hüküm kurulması ve davalı zorunlu trafik sigortacısının, "kazanç kaybı" nedeniyle oluşan zarardan da sorumlu tutulması doğru olmamış, bozmayı gerektirmiştir.
    SONUÇ : Yukarıda açıklanan nedenlerle, davalı sigorta şirketi vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile kararın davalı sigortacı yararına BOZULMASINA, ödediği temyiz peşin harcın isteği halinde temyiz edene iadesine, 23.02.2004 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 29 Kasım 2014; 8:41:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhancoban

Karşı taraf muhtemelen 3500 TL yanında avukatlık masraflarınıda size yüklemek isteyecektir. O yüzden mümkünse anlaşma yoluna gidin.

Avukatlık masraflarının kime yükleneceğini hakim kararında belirtir. Bu kişi davayı kaybeden taraf olur.
  • Polis Memuruna ifade verirken polis bana -sen iyi niyetli birine benziyosun ifadende açık bırakmıcam- dedi ve

kaçma niyetim olsaydı telefonumu ve bilgilerimi bırakmazdım
    araç sahibine ulaşamadığım için ve özel işlerim olduğu için ayrılmak zorunda kaldım. vb ekstra cümleler ekledi

bazı arkadaşlar adamla anlaş dedi. bazı arkadaşlarda bişey cıkmaz dedi ne yapcam kararsızım..
  • quote:

Polis Memuruna ifade verirken polis bana -sen iyi niyetli birine benziyosun ifadende açık bırakmıcam- dedi ve

kaçma niyetim olsaydı telefonumu ve bilgilerimi bırakmazdım
    araç sahibine ulaşamadığım için ve özel işlerim olduğu için ayrılmak zorunda kaldım. vb ekstra cümleler ekledi

bazı arkadaşlar adamla anlaş dedi. bazı arkadaşlarda bişey cıkmaz dedi ne yapcam kararsızım..

Bir avukata danışın.
  • bu insanlar ne kadar saçma konulardan ne kadar basit paralar kazanmanın derdinde
    o araçtaki masraf 3500 değer kaybımı yapacakmış ne arabaymı be ne değerliymiş
    siz bence iyi bir avukata başvurun iyi niyetli yaklaşıp bir miktar verin gitsin allahından bulsun
    bir gün o connectle bir s kasaya çarparsa mercedesin sahibide bir değer kaybı davası açarsa o zaman görürüm connectçinin tötünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

insanlar ne kadar hoş görüsüz oldular yahu. resme baktım o kadar ciddi bir hasar yok hemencecik ilk günkü gibi olur. belki konuyu açan arkadaş arabayı kapıp kaçabilir ve adamın kapısı öyle kaldığı ile de kalabilirdi. ama kendisi insanlık yapıp resmini ve telefon numarasını vs veriyor ve aldığı muameleye bak. sanki arabayı perte çıkardı. 3500 tl az para değil. eğer olur da alır ise o parayı haram zıkkım olsun inşallah.

arayıp kasko hasarsızlığının vs bozulmasını istemiyorum vs vs deyip yetkili serviste sen yaptıracaksın dese eyvallah.

aynı şeyi düşünüyordum...
  • quote:

Herkese Merhaba..

Yaklaşık 1 hafta önce Rent a Car'dan 2012 Clio Symbol Kiralamıştım..Aracı Sabah 9 da İzmir /Bornova'da bir sokağa park ettim araçtan indim.

10 dk sonra geri geldiğimde aracın ileriye doğru kaymakta olduğunu gördüm.Arkasından koşturdum ama yetişemedim ve yolun çaprazına park

etmiş olan 2008 Ford Tourneo Connect markalı aracın sağ arka kapısına yaklaşık 5km hızla çarptı. Kiraladığım aracın sadece ön tamponunda çizikler vardı.

Karşı tarafta ise sağ arka kapının alt tarafı çok az (yaklaşık 1cm) bir göçük oluştu. Araç sahibini o an bulamadığım için kazanın fotoğraflarını çekip

kimlik bilgilerimi ve Telefon numaramı sileceğe sıkıştırıp olay yerinden ayrıldım.Akşam 6 da Bornova Karakoluna gidip ifade verdim.

2 aracında kasko su varmış. Ben masraf için rent a car ' a 150 tl verdim.

Şuanda karşı taraf bana aracında olan hasar için değer kaybı davası açmış 3500 TL lik.

Bu dava Nasıl Sonuçlanır sizce Bu Konuda Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :(

Çok geçmiş olsun. Fakat, siz (yaklaşık 1cm) demişsiniz ama Connect'in sağ arka sürgülü kapıdaki hasar sizin belirttiğinizden çok daha fazla.

• 3500 liralık hasar oluşmamış ki 3500 liralık değer kaybı olsun.
    Vurup kaçanlardan denk gelseymiş,ne halt edecekmiş ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.