Şimdi Ara

Araç değer kaybı davası( Acil Yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isocan01 -- 15 Mayıs 2013; 11:31:03 >

• slmlar,siz araci tamircide tamir ettirirken geçen sure boyunca bu sirkete arac kira bedeli odediniz mi..birde kaza yaptiysaniz niye kaskodan yaptirmadiniz ki arac kaskolu olmak zorunda..ve esas bomba tarafı su arkadaslar sazan.avina cikmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz böyle şey kesinlikle bir kuruş para ödemeyin... Herşeyi geçtim o şirket kendinde nereden buluyor değer düşüklüğü tespit etme hakkını. Kesinlikle bir daha aradıklarında haklarında ilgili makamlara şikayette bulunacağınızı bildirin. Yetti artık bu araç kiralama şirketlerinin dümenleri. Her türlü pislik mevcut.
  • bi cacık olmaz merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

slmlar,siz araci tamircide tamir ettirirken geçen sure boyunca bu sirkete arac kira bedeli odediniz mi..birde kaza yaptiysaniz niye kaskodan yaptirmadiniz ki arac kaskolu olmak zorunda..ve esas bomba tarafı su arkadaslar sazan.avina cikmis

Kayhan kardeş. Ben kendi arabamı kiralarken kiralayan kişi bana sözlü olarak eğer bir kaza olursa 3.000 tl nin altında kaskayo girmez demişti. Bende tamam dedim aldım. Sonuç olarakta aracın tamirde geçen süre dahil her şeyi karşıladım. O konu kapandı zaten. Benim kiraladığım araçla ilgili sıkıntı yok. Sıkıntı karşı tarafta, yani çarptığım araç sahipleri benden bu parayı istiyor. Hemde 2 yıl sonra
  • Sazan avı'na çıkmışlar , itibar etmeyin sakın. En iyisi elinizde ki belgeler ile bir avukata danışmak. Forumda avukat arkadaşlar var umarım yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Olmaz böyle şey kesinlikle bir kuruş para ödemeyin... Herşeyi geçtim o şirket kendinde nereden buluyor değer düşüklüğü tespit etme hakkını. Kesinlikle bir daha aradıklarında haklarında ilgili makamlara şikayette bulunacağınızı bildirin. Yetti artık bu araç kiralama şirketlerinin dümenleri. Her türlü pislik mevcut.

Sevgili lifeanddead . beni arayanlar zaten bu arac kiralama sahibinin avukatları. kılıfına uydurmuşlar 2 yıl sonra bir sigorta şirketine (büyük ihtimalle onlarda kendi adamları)
    Araç değer kaybı formu hazırlatmış ona göre benden para talep ediyor. Araştırmalarıma göre böyle bir hak talep etme hakkı var ve mahmede de iyi sonuç alıyorlar yani davayı kazanıyorlar.Bu hukukta bir açık bundan faydalanıyorlar. Sigorta şirketi ve kasko bu masrafı ödemediği için kazada kusurlu bulunan şahsa yükleniyor. Ama benim anlamadığım neden 2 yıl sonra. Öğrenmek istediğim ise bu tür davaların geçersizlik kazanma süresi kaç yıl. bir yere bakıyorum 5 yıl diyor başka bir yer 2 yıl diyor. Benim de 5 kuruş vermek içimden gelmiyor ama adamlar bu işin piri olmuş bi şekilde alıyorlar paralarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Sazan avı'na çıkmışlar , itibar etmeyin sakın. En iyisi elinizde ki belgeler ile bir avukata danışmak. Forumda avukat arkadaşlar var umarım yardımcı olurlar.

Ben de onların cevaplarını bekliyorum kardeşim. İnsanların bu konuda bilgilendirilmeleri gerek çünkü araç kiralama şirketleri bu açığın farkına varmış ve bütün eski dosyaları tarayıp herkesden para talep ediyorlar
  • Madem mahkemeye verince sizden daha fazla para alacaklar, neden vermemişer?

Ceplerine daha fazla para girmesini istemezler mi?

Yoksa size acımışlar mı?

Vay be, ne merhametli insanlar var şu dünyada..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyden önce şurayı netleştirelim icra davası ile alakası yok. Size dava açılır davayı kazanırlarsa mahkeme ilamı ile ilamlı takip yaparlar. Mahkemeyi kazanmadan ellerinde fatura yok, çek senet yok takip başlatma gibi şansları yok. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi düşündürücü. Şimdi size neye göre dava açıcaklar BK 41 yeni BK 49 dan giderlerse 2 yıl (veya zararı öğrendiği tarihten 10 yıl) zamanaşımı var.

Hocam zaten burdan kim ne derse boş. Olayın geyiğinde değilsen;
    1.Avukata danış
    2.Kesin konuşan avukatla yola çıkma gerisi maval okumanın ötesine geçmez.
  • Size anlattigi sey yatti parasi, rapon bahsettigi sey deger kaybi. Bence haklilarsa ugrassinlar mahkemeye versinler. Yok oyle 1 telefonla havadan para.

• Bu araç değer kaybı davaları kadar saçma bir şey görmedim ve sanırım bizim ülkemizden başka bir yerde de göremeyeceğim...!

O zaman araç takip edilmeli, piyasasından üzerine satıldığı zamanda dava edilmeli.. Sonuçta benim paramı değer kaybından alıyorsa, değerinde satması gerekir aracı... Bu ne lan...
  • %100 kusurlu olacak kadar ne yaptınki alkollü fln mıydın ?

• Böyle bir saçmalık var mı gerçekten? Önüne gelen benim aracıma çarptın araç 5 gün yattı ver bakalım 500 lira diyebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

Böyle bir saçmalık var mı gerçekten? Önüne gelen benim aracıma çarptın araç 5 gün yattı ver bakalım 500 lira diyebilir mi?

aslında burda mesele aracın yatması değil
    sen benim arabama çarptın ve ben satarken bu araçtan zarar edicem konu bu..
    sallıyorum adam diyoki sen çarpmasaydın ben bu aracı 40 a satıcaktım sen bana çarptın kapım değişti ve ben bu aracı anca 35 e satarım aradaki farkı vericeksin bana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: isocan01

quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

slmlar,siz araci tamircide tamir ettirirken geçen sure boyunca bu sirkete arac kira bedeli odediniz mi..birde kaza yaptiysaniz niye kaskodan yaptirmadiniz ki arac kaskolu olmak zorunda..ve esas bomba tarafı su arkadaslar sazan.avina cikmis

Kayhan kardeş. Ben kendi arabamı kiralarken kiralayan kişi bana sözlü olarak eğer bir kaza olursa 3.000 tl nin altında kaskayo girmez demişti. Bende tamam dedim aldım. Sonuç olarakta aracın tamirde geçen süre dahil her şeyi karşıladım. O konu kapandı zaten. Benim kiraladığım araçla ilgili sıkıntı yok. Sıkıntı karşı tarafta, yani çarptığım araç sahipleri benden bu parayı istiyor. Hemde 2 yıl sonra

kiraladığın araçla ilgili sıkıntı olmadığına eminmisin 2 yıl sonrada onlar demesin değer kaybı var öde diye...
    benim anlatmak istediğimi ya anlıyorsun işine gelmiyor yada ben anlatamıyorum adamlar güzel tezgah açmışlar valla bravo..açsınlar davayı korkma nerden baksan 2yıl sürer ozamana kadar zaman aşımı dolar heheheyytt

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Böyle bir saçmalık var mı gerçekten? Önüne gelen benim aracıma çarptın araç 5 gün yattı ver bakalım 500 lira diyebilir mi?

sallıyorum adam diyoki sen çarpmasaydın ben bu aracı 40 a satıcaktım sen bana çarptın kapım değişti ve ben bu aracı anca 35 e satarım aradaki farkı vericeksin bana..

Başlığın ilk mesajını okursanız değer kaybı ve araç yattı olmak üzere iki ayrı kalem var arkadaşına istedikleri. Önce ilk mesajı bir okuyun bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Başlığın ilk mesajını okursanız değer kaybı ve araç yattı olmak üzere iki ayrı kalem var arkadaşına istedikleri. Önce ilk mesajı bir okuyun bence.

hocam anlatmak istediğim o değildi benim rent a car'ların hukuki olarak yatan araç parası muhabbeti bir ton örnek dava var alması çok zor zaten..
    hukuk sitelerinde örnekler var..yasal bi dayanaga oturtmaları hele 2 yıl sonra çok zor.

ama değer kaybı davalarınıda incelediğinizde kusurlu taraftan tazminat alınan biton dava var söylemek istediğim buydu benim..

yattı parasını mahkemeye veremez ztn 400 tl gibi bişey yazmış uğraşmaz ama değer kaybı neden olmasın uğraşabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Herşeyden önce şurayı netleştirelim icra davası ile alakası yok. Size dava açılır davayı kazanırlarsa mahkeme ilamı ile ilamlı takip yaparlar. Mahkemeyi kazanmadan ellerinde fatura yok, çek senet yok takip başlatma gibi şansları yok. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi düşündürücü. Şimdi size neye göre dava açıcaklar BK 41 yeni BK 49 dan giderlerse 2 yıl (veya zararı öğrendiği tarihten 10 yıl) zamanaşımı var.

Hocam zaten burdan kim ne derse boş. Olayın geyiğinde değilsen;
    1.Avukata danış
    2.Kesin konuşan avukatla yola çıkma gerisi maval okumanın ötesine geçmez.

Ne geyiği be kardeş. Ben avlanmak istemiyorum sadece boşyere para çıkmasın cebimizden diye uğraşıyorum. Adamlar yem mi atıyor yoksa gerçekten haklılar mı onu araştırmak benim gayem

• quote:

Yok alkol felan sadece olayın oluş şekline göre %100 hatalı görmüşler beni.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.