Şimdi Ara

Arac bulamadik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
5.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel astra 1.4 T piston kırma sorunu varmış. Bu yuzden vaz geçtik.

İçi dolu ve az yakan otomatik benzinli araç önerisi aramaktayız hala ilk mesajı da ona gore editliyorum hemen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Executive eco ile yakın fiyatlarda ben şansımı deneyeceğim. Yakında bir bayiide varsa denemeye gideceğim.

Bu araç hakkında bilgi sahibimisiniz? Yada bilgi sahibi olan varmı?
    Şanzumanı nasıldır sıkıntı cikarirmi? Kronik sorunları nelerdir? Parçaları vs pahalımıdır?

Eat6 tam otomatik bir şanzıman.
    Edc, dsg nin yanında falan sorunsuz kalıyor.
    Kaldi ki kendi sınıfında da en iyilerden.
    Aracı aktif olarak kullanan ve konusunu da açan forum uyesini mesaja etiketliyorum onunla iletişim kurabilirsiniz.

Edit: ha piyasa yükselmiş 100 bine zor artık temizini bulmak. Kovalamak lazım. Ya da en boş paket acces e bakacksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 24 Ağustos 2019; 0:52:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soruları beklerim, yarın sabah uzun yola çıkacağım. Allure paket benimkisi, Mart ayında 103.500'e 2 parça boyalısını aldım, şimdi 110.000 civarına zor bulunuyor.

Yani ben normal de benzin lpg bakıyordum benzini pek kullanmayı düşünmüyorum lpg ucuz diye
    Yani sadece hafta sonlari ve bazı günler 10-20 km en fazla yol yapacağım birde yılda bir kez toplamda 3000 km yaparım
    Bu dizeli alsam çok yer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitali1 -- 24 Ağustos 2019; 1:21:5 >
    Benzinle arada 4 litre fark olsa neredeyse 2.000 liraya yakın artış olacak. 5 senede benzin-dizel fiyat farkını kapatabilir ki satacağınız zaman dizel daha pahalıya gidecek(aynı model farklı motor bazında, aynı fiyat farklı araçlarda dizel daha mantıklı her zaman)
    Kaçmasını yarın 2 kişi az bagajla deneyeceğim. EAT6'nın ufaktan devir kaçırması dışında iyi.
    Şanzıman iyi, bir ZF bir 7G Tronic bir DSG değil ama hisettirmeyecek kadar hızlı, sorunsuz bir şanzıman.
    Yakma konusu hız ve devire bağlı. Uzun dönem ortalamam 25 KM/S 7-8 litre civarı.
    Bir de test etmeden almayın. Bana normal gelen-hoşuma giden bir şey sizin nefret ettiğiniz/benim eleştirdiğim-nefret ettiğim şey sizin sevdiğiniz bir şey olabilir. Biraz daha detaylı olarak sorular da sorabilirsiniz.
    Bir konu açmıştım. Uzun ve biraz boş yazsam da bilgi alabilirsiniz. Linkini sabah atarım, yarın sabah yolculuğa çıkacağım geç bile yatıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/peugeot-508-1-6-bluehdi-2015-aldim-guncelleyecegim--137373056

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 24 Ağustos 2019; 2:0:5 >

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    1.0 1.2 uzun yolda gitmiyor mu 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: erdoganb

Hocam ben de benzer özellikte araç bakıyorum.
    Civic rs beğendim ama bayiide test aracı yoktu deneme şansım olmadı.
    Acil stop arkadaşta var ve tavsiye ediyor.
    Executive eco ile yakın fiyatlarda ben şansımı deneyeceğim. Yakında bir bayiide varsa denemeye gideceğim.
    Bu arkadaşın ilacı Civic Rs hem geniş bagajı var hem de sakin kullanımda motor gücüne oranla az yakıyor. Sakin sürüş ile uzun yolda 5-5,5 litre arasında dolanır. Hız sabitleyici ile ekonomik kullanımda 5 litrenin altına düşer.

Piston kırdı, şanzımanı bozuldu, burası elimde kaldı derdi de olmaz.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • eat6 tam otomatik şanzımanlı 1.2 turbo benzinli motor 308 hb iyi seçenek hocam. ortalama karma yakıt tüketimi 5,1 lt/100km olarak verilmiş. bagajı geniştir emsallerinden (420 lt) ve full cam tavanlı modellerde mevcut içersi daha ferah oluyor aracın, bi değerlendirin derim hocam...

Orijinalden alıntı: MistikBaklava

Opel astra 1.4 T piston kırma sorunu varmış. Bu yuzden vaz geçtik.

İçi dolu ve az yakan otomatik benzinli araç önerisi aramaktayız hala ilk mesajı da ona gore editliyorum hemen
    Her küçük hacim turbolu aracın piston kırma riski ne kadarsa bu motorda da o kadar. Aynı olay 1.4 tsi de de var. Yaygin bir sorun değil. 1.4 T az yakmiyor bu arada belirtmiş olalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    5 sene sonra dizel kalacak mı avrupada vs ? Dizel nasıl daha pahalıya satılsın. Politika olarak artık dizellerin fiyatı daha da düştü özellikle elektrikli sistemler ve turbo benzinliler geliştikten sonra dizeli kim alacak 5 sene sonra ? Ha haklısınız bizim ülkemizde kullanılır ama para olarak benzinden daha düşük fiyatlara satılacağından eminim

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

1.0 1.2 uzun yolda gitmiyor mu 😀
    Gidiyor elbette fakat 1.4 ile 1.0 uzun yolda neredeyse aynı yakıtı yakıyorlar ve mantıklı olan 1.4 oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avia

Her küçük hacim turbolu aracın piston kırma riski ne kadarsa bu motorda da o kadar. Aynı olay 1.4 tsi de de var. Yaygin bir sorun değil. 1.4 T az yakmiyor bu arada belirtmiş olalım.

Alıntıları Göster
    Astra K kasalar ve vw golfler kırıyor... Ama herkesin başına geliyor mu? Elbette hayır gelmiyor piston kıranların çoğu ya yazılımlı yada aşırı yüklenmeden kaynaklanıyor.

• Sizin reçetenize göre 2016 sonrası jetta alınabilir,
    Kabin ferah geniş, bagaj 510 litre hangar gibi...
    1.4 tsi dsg ideal olur 1.2 olanlardan daha az yakar...
    1.4ler 125 hp ama 150hp olanı da var öneririm..

Ben 15 ayda 30.000km yaptım memnunum, bahsedilen yağ eksiltme ve dsg sorunum yok aracım 100.000km olmak üzere

Babamdaki jetta 1.2 Tsi manuel 150.000km 7 yaşında onda da herhangi bir yağ eksiltme ya da bakım dışında ekstra bir masrafımız olmadı...

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Gidiyor elbette fakat 1.4 ile 1.0 uzun yolda neredeyse aynı yakıtı yakıyorlar ve mantıklı olan 1.4 oluyor.

Alıntıları Göster
    MTV zamanı insanı rahatlatan bir hissi var 1.2 nin.

Fazladan vereceğim MTV yerine 2 depo yakıt alıp 2000 km yol gidiyorum .
    Yılda 20.000 KM yapsan 400 litre fark. 2.000 lira avantaj.
    Ha bak şimdi 4 depo avantaja girdim. 2 depo avantaja geldim şimdi.

Corolla, Auris 1,6 otomatik
    Egea 1,6 otomatik (sıfır bile bulabilirsiniz)

Az yakan diye çok diretmeye gerek yok benzinlinin bu segmnette az yakanı ile çok yakanı senede size en fazla 400-500 tl olarak yansır senede 5bin km ise. Zaten az yakan senelik bakımda o parayı biraz törpüler bence.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.