Şimdi Ara

arabayla 80 ni geçmeye korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba Tofaş Kartal arabayla 80 geçemiyorum korkuyorum araba beni virajda savurup atçak diye(arabaya yeni bindiğimde sw lerin kötü özelliklerinden bahsettiler hep 30 la kavşağa girersen takla atarsın hızlıyken el freni çekersen takla atarsin diye) hep 60 la 70 le gidiyorum araba genellikle yüklü oluyo ve arabanın arkasıda basık başka birisi kullanınca rahat 80 nin üstüne çıkıyo gidiyo aynı yolda ama ben korkuyorum arabayı kontrol edemiycem diye.Sedan eski yeni araçlarda böylemi virajda savrulma özelliği varmı ?

• Önce ehliyet al, sonra otomobil kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Önce ehliyet al, sonra otomobil kullan.

boş yollarda kullanıyorum trafiğe çıktığım yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıp tecrübe kazanınca ilerde alışırsın. Her aracın farklı bir karakteristiği ve tepkisi vardır. Araca, lastiğe, iklime, yola, yüke, aracın yaş ve bakım durumuna göre kullanmayı öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55tmorrow

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Önce ehliyet al, sonra otomobil kullan.

boş yollarda kullanıyorum trafiğe çıktığım yok

Tarlada mı gidiyorsunuz?

Trafiğe kapalı alan???

Trafiğe çıkmıyorum ne demek?
  • Tofasla zaten 70 i gecme. Can güvenligin olmaz.
  • Arabalar hemen takla atmaz öyle bir korkun olmasın...

Kartal dediğin araba savurabilir dediğin hızlarda bazı virajlarda fakat savuracağında kaza yapacağın takla atacağın anlamına gelmez.. Diğer araçlara göre çok daha zor belkide toplayamazsın ama korkma takla atmazsın.. Bir süre aracı sürdükden sonrada ufak ufak sınırlarını anlayabilirsin..

Benim yaşımda olup araba tutkusu olan hemen her insan belli bir süre kuş serisi araçları öyle yada böyle kullanmışdır.. Çokda kötü sayılmaz ön yargıları geride bıraktığımız zaman..

Sen yinede temkinli gir ama yokuş aşağı fln olmadıkca 30 la el freni de çeksen (ki çekme bir mantığı yok çünkü) takla atmazsın..

Araçlar çoğu zaman kayma eğilimi gösterir, dediğiniz gibi takla atmakdansa.. Ağırlık merkezi yüksekde olan araçlar taklaya eğilimlidir..

Arkası uzun olan kartal ise savrulma eğilimi gösterir ve arkayı bırakır dengesiz ağırlık merkezinden dolayı fakat takla olmaz büyük ihtimal dediğiniz hızlarda sonucu..

Yinede rampa aşağı zorlamayın aracı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç 80'den sonra titriyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ehliyetsiz arac kullanma hem kendini hem baskalarini yakarsin. Ya ufak bi cocuga carpsan nolucak? Bu yasta bu sorumlulugu kaldirabilecekmisin? Zaten su an ehliyetsiz arac kullanmanin cezalari cok yuksek. Bide hapis cezasi alsan hayatin kayar.
    Araba surme onerisi getirenlere sasirdim dorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyetsiz diye gelip burada hikaye anlatanlar güldürdü beni..
    sanki kendileri hiç büyüklerinin aracını yürütmedi. olmadı mı gençliğinizde?
    ehliyetli adamda yayaya çarpıp öldürebiliyor. ehliyetsizde. bir kağıt insana tecrübe katmıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life Eternal -- 10 Mayıs 2012; 20:40:44 >
  • kartalla 80i geçme, duble yolda 90ı.
  • Temkinli sur gencligine aldanip hiz yapip kendinin ve baskalarinin hayatlarini tehlikeye atma
    Zamanla alisinca 100 150 yapinca bile korkmazsin sure sure kendini gelistir nasil alisirsan ole gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal
    ...bir kağıt insana tecrübe katmıyor malesef.

Aslında size bu noktada katılıyorum. Ehliyet almadan önceki ben ile, ehliyet aldıktan sonraki ben arasında hiçbir fark yoktu. Gelişim zaman içinde tecrübe ile oluyor. Bu acemiliği ehliyet almadan önce yaşamakla, aldıktan sonra yaşamak arasında hiç bir fark yok.(Kanuni sorumluluk dışında)

Ama ehliyetim yokken hiçbir şekilde hiçbir araçla trafiğe çıkmadım. Çıkılmasını da asla önermem...
  • hız yapmam çünkü biliyorum altımdaki arabanın durumunu ama vw golf6 yla yolculuk yaptım o arabada 120 km yle giderken hiç hissetmiyosun o hızla gittiğini ama bizim arabada 60 geçince araba ucuyomus gibi geliyo bana.
    Ayrıyetten kullandığım yollar yerleşim yerinden uzak kimsenin kullanmadığı yollar ve biliyorumki ehliyetsiz polise yakalanmak alabileceğim en ufak ceza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-390090328 -- 11 Mayıs 2012; 5:04:10 >
  • Bende 80 e gelene kadar arabaya birşey olacak diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55tmorrow

Ayrıyetten kullandığım yollar yerleşim yerinden uzak kimsenin kullanmadığı yollar ve biliyorumki ehliyetsiz polise yakalanmak alabileceğin en ufak ceza

bunun farkında olman güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Ehliyetsiz arac kullanma hem kendini hem baskalarini yakarsin. Ya ufak bi cocuga carpsan nolucak? Bu yasta bu sorumlulugu kaldirabilecekmisin? Zaten su an ehliyetsiz arac kullanmanin cezalari cok yuksek. Bide hapis cezasi alsan hayatin kayar.
    Araba surme onerisi getirenlere sasirdim dorusu

bu ne saçma mantıktır ya
    Ne yani sizin ehliyetiniz var ve bir çocuğa çarparsanız bişi olmuyor ama ehliyetsiz biri çarpınca mı oluyor?
    'ehlıyetın yok trafiğe çıkma insana çarpar öldürürsün' e bu ehliyetli adamın başına gelmez mi?
    Ehlıyetsız kullanmak yanlış ama biraz düşünerek yorum yapalım,kendi fiklrlermizl soyleyelım,düşünmeden konuşmayalım

Bence adamı yanlış anlamışsınız. Gayet güzelce yazmış ki dedikleri de doğru ama dediklerinden bunları çıkartın diye yazmamış tabi. Bende katılıyorum aynısını yazacaktım.

• 70 bile pek yapma.. Tedbir her zaman iyidir..

Benim reno 12 ile düz kaymak asfaltta 80'i geçmişliğim yoktur.. Ehliyeti aldığım 1998'den 2010'a kadar 12 yıl kullandım.. Onca zaman yokuş aşağı 60'ı, düzde 70'i geçmedim.. 80'i de yokuş yukarı yaptım, durması kolay olsun diye..
  • dikkat et
  • Mesele ehliyetli olup olmama meselesiyse bence o konuda durup bir düşünmek lazım. 18 Yaşını doldurmuş her vatandaş ülkemizde reşit sayılıp ehliyet alabiliyor. Peki ya gerçekten 18 yaşını doldurmuş herkes reşit oluyor mu?

Reşit demek ; doğru yol tutan , iyi hareket eden , akıllı demek...

Eğer ülkemizde 18 yaşını doldurmuş bir insan bu özelliklere sahip oluyorsa mesele yok. Mevcut kanunların verdiği yetkiyle ehliyetini alıp aracını kullanır.

Peki ya bu özellikleri kazanamadıysa ?

Bu arada genç kardeşime , kendisininde dediği gibi yüksek hız yapmamasını , ve yüksek hızdan korkmasını tavsiye ediyorum. Çünkü yüksek hız gerçekten korkulması gereken birşey...
  • 3,5 cm yay 225 55 16 v taban lastikler sağlam periyodik bakımları yapılmış fren sistemi ile 120 ile alınan virajlara otoyolda 200 ile atılan makaslara sende sahip olabilirsin hee ama gerek varmı kesinlikle gerek yok bu yaşa gelince onuda anlıyosun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.