Şimdi Ara

Arabayı yıkadım çalışmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
28.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleykum arkadaşlar konuyu daha önce açmıştım ama buraya açmamı dediler arabayı yıkadım kaputu değil disini ondan sonra arabaya bindim kızdırma bujisi yandı ve araba da hiç bir tepki olmadı kontağı çevirdiğimde bir yarım saat sonra çalıştı sanayiye sürdüm usta ya sordum biraz gez motor ısınsın düzelir dedi ondan sonra bir daha yapmadı araç citroen nemo 1.4 hdisx dizel motor ileride sorun çıkarır mı bana ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motoru Yıkanan Araç Neden Çalışmaz?

Bir arabanın motorunu yıkamak riskli bir işlemdir ve aracın çalışmaz hale gelmesine yol açabilir. Bunun başlıca nedenleri şunlardır:

• Elektrikli Bileşenlere Suyun Girmesi: Motor yıkarken, özellikle yüksek basınçlı yıkama makineleri kullanıldığında, suya dayanmayan elektrikli bileşenlere su girebilir. Bu durum kısa devrelere, sigorta atmalarına ve diğer elektriksel sorunlara yol açabilir.
    • Hassas Sensörlerin Hasar Görmesi: Motor, çalışma sıcaklığını, yakıt enjeksiyonunu ve diğer önemli işlevleri düzenleyen hassas sensörlere sahiptir. Su, bu sensörlere zarar vererek motorun arızalanmasına neden olabilir.
    • Kayışların Kayması: Motor yıkama sırasında, kayışlar ıslanabilir ve kayabilir. Bu durum, alternatör, klima veya güç direksiyonu gibi önemli bileşenlerin çalışmasını engelleyebilir.
    • Korozyon: Su, metal bileşenlerde korozyona neden olabilir, bu da zamanla performans sorunlarına ve arızalara yol açabilir.

Motoru Yıkadıktan Sonra Aracın Çalışmaması Durumunda Ne Yapmalısın?

• Aracı Güvenli Bir Yere Park Et: Aracı güvenli bir yere park ederek daha fazla hasarın önüne geç.
    • Motor Bölmesini İnceleyerek Açık Su Olup Olmadığını Kontrol Et: Motor bölmesini dikkatlice incele ve açıkta kalan su olup olmadığını kontrol et. Varsa, temiz bir bezle sil.
    • Elektrikli Bileşenleri Kontrol Et: Sigortaların atıp atmadığını kontrol et ve kısa devre belirtileri olup olmadığına bak.
    • Kayışları Kontrol Et: Kayışların ıslak olup olmadığını ve doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol et.
    • Bir Mekaniğe Danış: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir otomobil tamircisine danışmanızı öneririz. Aracı profesyonelce inceleyecek ve onaracaklardır.

Arabanın motorunu yıkamanın riskli bir işlem olduğunu ve yalnızca dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini unutma. Motoru yıkarken her zaman uygun önlemleri al ve aracın çalışmaz hale gelmemesi için üreticinin talimatlarına uy.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bugün Sabuncubeli rampasını çıkmadan önce Manisa cıkışında sağda Petrol Ofisi vardır bilenler bilir. Araç pis haldeydi hazır lavaboya girmişken 1 tl atıp basınçlı su tutayım dedim. Arabayı iyice çevreledikten sonra su kesilmeyince kaputu açıp motorada tazyikli suyu tuttum. Hatta baya baya tuttum tertemiz oldu. Tabi sonra "lan ben ne yaptım" dedim. Korka korka girdim araca kontagı kızdırmaya çevirdim sorun yoktu. Bastım marşa tekte aldı. Ne olur ne olmaz 5 dakika kadar çalısır tuttum. Araç zaten sıcaktı su buharlaşıyordu kaputun altından. Dedim sorun çıkarcaksada rampada çıkartmasın burda çalışırken göstersin. Ama bişey olmadı çok şükür. Sizin araçta farklı bir sorun olabilir yıkamayla ilgili olduğunu düşundürmedi benim olaydan sonra.
  • Dizel araçlarda oluyormuş maalesef
  • Izgaradan radyatöre su kaçmıştır, su kuruyana kadar araç çalışmaz yarım saat sonra calışmasının sebebi de bu
  • ozqur35 kullanıcısına yanıt
    Sansliymissiniz hocam arac benzinli olsun dizel olsun lpgli olsun elektrikli olsun motor kısmına basınçlı suyu birak normal cesme basincinda ki su bile tutulmaz.

Beyin vb. yanarsa maddi açıdan zorlar masrafı.Motor kısmı temizlenmek isteniyorsa bir kova su ve mikrofiber bez ile nemli olacak şekilde siliniz.

Elektronik aletlerin soket kısımları temizlenmesi içinde kontak sprey kullanabilirsiniz.Biz isyerinde gerilim altinda bile spreyi uyguladigimizda hic bir sorunla karsilasmiyorduk.Yinede kontak kapali uygulayin garanti olsun.
  • Motora su sıkılmaz,ne olursa olsun.Bunun için temizleyiciler var,temizleyiciyi sıkıp bezle silinmesi gerekiyor.
  • Torque150 T kullanıcısına yanıt
    Radyatöre su kaçmanın çalışma ile alakası nedir?

En hafif yağmurlu günde bile ilk ıslanan şey arabanın radyatörüdür.
  • Motora su tutanlarda iyi cesaret var.Ben asla yapmam bunu bi dolu sigorta,sensör,ıvır zıvır var.Motor leş gibi ama çalışsın o yeter bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35

Bugün Sabuncubeli rampasını çıkmadan önce Manisa cıkışında sağda Petrol Ofisi vardır bilenler bilir. Araç pis haldeydi hazır lavaboya girmişken 1 tl atıp basınçlı su tutayım dedim. Arabayı iyice çevreledikten sonra su kesilmeyince kaputu açıp motorada tazyikli suyu tuttum. Hatta baya baya tuttum tertemiz oldu. Tabi sonra "lan ben ne yaptım" dedim. Korka korka girdim araca kontagı kızdırmaya çevirdim sorun yoktu. Bastım marşa tekte aldı. Ne olur ne olmaz 5 dakika kadar çalısır tuttum. Araç zaten sıcaktı su buharlaşıyordu kaputun altından. Dedim sorun çıkarcaksada rampada çıkartmasın burda çalışırken göstersin. Ama bişey olmadı çok şükür. Sizin araçta farklı bir sorun olabilir yıkamayla ilgili olduğunu düşundürmedi benim olaydan sonra.
    Zor pette mi tuttunuz hocam suyu birde nasıl süre yetti motora geçtiniz ya ben kesinlikle yetiremiyorum suyu

En iyisi kaya petrol bilirsiniz su ücretsiz köpük 1 lira ve hb bir arabayı 2 defa kaplıyor köpükte

• nacker kullanıcısına yanıt
    Arabayı yarım saat çalıştırdıktan sonra radyatörü ıslatıp sonucu buraya yazar mısınız ?
  • ben aracımı servise bıraktığımda her seferinde motoru tazyikli suyla yıkıyorlar, sıfır gibi oluyor. şimdiye kadar bir sorun olmadı ama dışarıda yıkatmam, kendim de yıkamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 8 Nisan 2018; 11:58:50 >
    Aynı olay 2 defa başıma geldi ikisinde de arabayı yıkarken ön ızgaraya su tutup radyatörü ıslatmıştım iki farklı arabada da tek marşla çalışmadı kuruduktan sonra çalıştı.
  • Torque150 T kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar onlarca belki yüzlerce defa araba yıkamış/yıkatmışımdır. Bugüne kadar hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Hatta ilkbahar ve sonbaharda hortumu takar, kaputu açar radyatörleri fırçalayarak yıkarım.Bitki çöpleri, böcek vs. dolmuş oluyor. Hiç bir problem yaşamadım.

Ama motoru yıkamak derseniz ona hak veririm. Bir yıkamacı kaputu açıp motora su tutmuştu. Sudan dolayı maf sensörüm bozulmuş, değiştirmek zorunda kalmıştım.
    Teknisyen ya da mühendis gibi ayrıntılı anlatma durumum yok malesef ama deneyimlediğim tecrübe ettiğime göre motor sıcakken radyatörün olduğu kısma su girerse motor bir süre çalışmıyor o da su kuruyana kadar diye akıl yürüttüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

ben aracımı servise bıraktığımda her seferinde motoru tazyikli suyla yıkıyorlar, sıfır gibi oluyor. şimdiye kadar bir sorun olmadı ama dışarıda yıkatmam, kendim de yıkamam.

yıkatmasanız iyi olur ,servise gıttığım zamanlar benim
    aracın motorunu da yıkıyorlardı ,daha sonra ,sarı motor lambası yandı ,
    fan rezistörü arızalanmış , bu rezıstör radyatör davlumbazının üstünde
    1 vida ile bağlı ,söktüğümde ,pas belırtılerı vardı , 50 tl parçacıda

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Hocam kaya petrol neresi iyiymis 😃😃
    Sanırım zor petti hocam. Şu hemen dibinde Spilia Hotel (dogru yazdim mi ismini bilmiyorum😄) olan istasyon işte. Köpüğe süre yetmedi bidaha attım. Suyada süre yetmedi ilkinde , ikinci kez bozuk para attım bu seferde işim bitti ama su kesilmiyor. Bende boşa gitmesin diye tutuyordum araca kaput geldi aklıma öyle gelişti olay hocam 😄 Kaya petrol nerde bu arada çikaramadim.
  • Vakti zamanında yıkamacıdan arabamı çekiciyle almıştım. Beyni yakmış yıkamacı.

Tvde seyretmiştim üreticilere soruyorlar. Motor yıkamanın hiç bir faydası olmadığını söylediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

Hocam kaya petrol neresi iyiymis 😃😃
    Manisa merkezde hocam toki 3ü geçince sağda, mermerciler sitesinin karşısında 😂
    Eyv hocam not aldim 😂
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.