Şimdi Ara

Arabayı surekli 2.vitesde kullanmak zararlımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar henüz acemiyim diyebilirim arabayı sürekli 2.inci viteste kullanıyorum 3.e atmaya çalışıyorum olmuyo araba bianda frenliyor ayarlayamiyorum o ayarı heralde sonra mecbur 2.ye alıyorum hız olarak 40 da gidiyorum sürekli araba biraz bağırıyor sizce bir sakıncası olurmu bu durumun araç şahin buarada vites geçişlerinde bir problem yok ben yapamıyorum . Araba ikinci vitesde bağırdığında alıyorum 3 e ama demekki ayağımı yavaş mi kaldırıyorum bilmiyorum araba kizakliyor sonra 2 ye alıyorum napmam, gerek ikinci vitesde gitmemin ne gibi sakincalari vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabayı Sürekli 2. Viteste Kullanmak: Zararları ve Alternatifleri

Sürekli aynı viteste gitmek, özellikle de arabayı 2 de kaldırmak veya 2. viteste gitmek, aracınız için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Sürekli 2. viteste kullanmak aşağıdaki sorunlara neden olabilir:

• Yüksek yakıt tüketimi: Düşük viteslerde motor daha yüksek devirlerde çalışır, bu da daha fazla yakıt tüketimine yol açar.
    • Artmış motor aşınması: Yüksek devirlerde çalışma, motor bileşenlerini aşındırarak erken arızalara neden olabilir.
    • Şanzıman hasarı: Sürekli olarak aynı vitesi kullanmak, şanzımanı gereğinden fazla zorlayarak hasara neden olabilir.
    • Güvenlik riskleri: Düşük viteslerde hızlanma yavaştır, bu da acil durumlarda tehlikeli olabilir.

Arabanızı verimli ve güvenli bir şekilde kullanmak için şu önerilere uymalısın:

• Aracın hızına uygun vitesi kullan. Genel olarak, hızınız arttıkça daha yüksek viteslere geçmelisin.
    • Yokuşlarda ve ağır yük taşıyorsanız daha düşük vitesleri kullanın.
    • Şehir içi sürüş için 2. vites genellikle uygundur, ancak yokuş yukarı çıkarken veya daha yüksek hızlarda 3. veya 4. vitese geçmek daha iyidir.
    • Motorun vitesi değiştirmeye hazır olup olmadığına dikkat et. Motorunuz zorlanıyorsa veya titriyorsa daha yüksek bir vitese geçmelisiniz.

Sürekli 2. viteste kullanmak, aracınız için gereksiz aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Yukarıdaki önerileri izleyerek aracınızı verimli ve güvenli bir şekilde kullanabilir, ömrünü uzatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sen 3e diye tekrardan 1e aliyo olmayasin yada ikinci secenek sag ayagini gazdan tamamen cekip sol ayaginla tamamen debriyaja basiyorsun vitesi 3e alinca ayagini hemen debriyajdan cekip gaza basiyosun yada basamiyosun. O yuzden de araba silkeliyor.

Eger ikinci secenek ise yapman gereken su.

Ayagini gazdan cek

Debriyaja bas

Vitesi 3e al

Ayagini debriyajdan CEKERKEN (paldir küldür cekme) bi yandanda gaza basacaksin

• 2'den 3'e atarken devire bakarsanız işiniz kolaylaşır. Birkaç pratik sonrası motor sesini kafanızda oturtup o devirde 3e atmayı öğrenebilirsiniz.

Üstteki arkadaşın dediği gibi 1'e atıyor olabilirsiniz yanlışlıkla.
  • 1 saat boyunca kesicide gitmiyorsan bir sey olmaz

Bagirmasindan kastin 2500 devir falansa bir sey olmaz . Alisirsin 1 haftaya

• ikiden bire takıyorsun muhtemelen
  • Arabayı bagirtmamaya çalışıyorum zaten dediğinize dikkat edicem belkide bilmeden 3 diye 1 e alıyorum olabilir yani kesici filan yok arabada devir saatide yok araba 40 dan sonra acayip bağırıyor 2 de ondan hızlı gitmiyorum mecbur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.