< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bir ay önce araba aldım ilk sahibinden. Üstünde sıfır 4 adet kış lastiği vardı. Neyse eksper noter işlemler bitti satıcıyla vedalaşıcaz tam 4 tane de yaz girerken aldığım yazlıklar Ankara’da evde duruyor onları sana ulaştıracağım dedi ben şok. Adam onu deyince sen uğraşma karşı ödemeli kargo yap yeter hatta ben adresten teslimle aldırırım dediysem de dinletemedim 3 gün sonra kendi imkanlarıyla ulaştırdı bana lastikleri.
Geçen Cuma istanbuldan araba baktıracakmış oğlu işten izin alamamış beni aradı rica etti çağlayandan kalktım Üsküdar’a araba bakmaya gittim ekspere soktum raporları gönderdim döndüm ertesi gün arabayı aldılar. Boşuna dua etmiyor ana babamız Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye. Sana naçizane tavsiyem lastikleri sökme. |
Yazık Türk insanı böyle 2.el satıcıları ile sıfır arasında sıkıştı kaldı. Yanlış anlamayın ama böyle 2.el satıcıları ile uğraşmaktansa Lanet olsun deyip insan 100 bine Polo bile alır.
Bu kadar küçük hesapların adamı olmayın gün gelir size de aynısı yapılır. |
Lastik yetmez,direksiyonu sök (lazım olur) adam bi şekilde arabayı götürür.Sonra iç tepe lambaları farlar stoplar hepsini sök .Yeni sahibi bi şekilde anlar bence
![]() |
Araba işi sıkıntılıdır, insanlar o araç ile ailesini taşıyacaklar belki.
Şöyle bir örnek vereyim, Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü birisi aracımı beğendiğini, Çarşamba günü görmeye geleceğini ve alacağını söyledi. Bagajın resimlerini koymamıştım, ben de bu fırsat bagajı boşalttım fotoğraflarını çektim ve alıcıya gönderdim. Adamlar geldi çarşamba arabayı alıp gittiler. Ancak ben bagajdan çıkardığım trafik seti ve yangın söndürücüyü koymayı unutmuşum. Adamı cuma günü aradım, dedim böyle bir durum var adresini verirsen göndereceğim. Adamın dediği laf 'Allah razı olsun'. Sizi veya başkasını bilmem, dindar bir insanda değilim ancak hayır duası almak iyidir. |
alıcı nasıl anlaştıysanız o.
diğer türlü adaletsiz olur. örneğin kendi satın almış olduğum hiç bir aksesuarı aracın üstüne bırakıp satmam. standart ekipman ve aksesuarlar neyse o. anlaşmaya göre değişir bu yanlız. |
Tabiki sökmelisin yedek lastik varsa onuda al depoda 20/30 km gidecek benzin bırak önde tek arkada tek ampul bırak yeter bir tane neyine yetmiyor geri görüş varsa onuda sök belki alacağın arabada yoktur takarsın anahtarların pilini yeni değiştirdiysen onlarıda eskisiyle değiştir belki yeni alacağınında pili bitmek üzeredir eski lastikleri takma sat hafif patlak tak ilk lastikcide taktırır hatta jantlar güzelse 2.el plastik gibi olandan en ucuzundan al tak unutma baya kâra geçersin
|
Araca bakarlarken ustunde ne varsa o sekilde vermek gerekir. pazarlik ustune pazarlik olmaz. piyasada paspasi yedek anahtari bile vermeyen adamlar var (ne islerine yarayacaksa) orasi da ayrı.
|
Ya bırakın Allah aşkına. Adam bir soru sormuş ne ahlakı kalmış ne başka bir şeyi. Görende forumun tamamı namuslu bi o adama namuzsuz. Edep dairesi sınırları içerisinde adamın sorusunu üsluplu bir şekilde veriyorsanız verin. Yoksa da hiç yazmayın ki adamı doğruluktan soğutmayın.
|
Çakmaklık, ilk yardım çantası falan varsa onu da al. 3-5 kuruş kâr yaparsın belki...
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 11 Mart 2019; 20:31:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 11 Mart 2019; 22:52:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|