Şimdi Ara

Arabayı güneşin altına bırakmanın zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
26.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Bulundugum yerde arabayı koyabileceğim uygun gölgelik yok.
    Güneşin arabaya ne gibi zararları olur.
    Çözüm olarak ne önerirsiniz?
    Bir koruma..vs tarzı birşeyler var mı?

Yer: Hatay
    Araba: Füme Jetta

• Güneş zamanla aracınızın verniğini yakar.Bknz:Eski şahin,doğan,tipo,palio görmüşsünüzdür tavanlarının halini.Hatta internnet üzerinden satılan araçlarda yazar güneş yanığından dolayı boyalı diye :)
    Branda ile kapatma imkanınız varsa bence branda alın.Yok uğraşamam derseniz yapacak bir şey yok.Boya koruma zart zurt bana hikaye geliyor.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_31746848/tm.htm

Buradan sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
  • En kolayı güneşlik koymak en azından aracın ön göğsünü korursunuz, döşemelerini korursunuz ancak boyasını koruyamazsınız.
  • Boya ve vernikten başka, kapı fitilleri, lastik, trim aksamıda çürütüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey olmaz
  • Vernik ve boyası zamanla gidiyor.En iyi çözüm çadır almak olur gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senelerdir guneste duran araclar var bizim apartmanda , hic birinde bir sey yok :S ama olmayacagi anlamina da gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracın en çok güneş ışığını alan tavan ve kaputunu güneşten ve çiziklerden korumak için 4-5 ay önce folyo ile kaplattım.Daha önce de kullanmıştım ve memmun kalmıştım.Folyoyu söktüğünde alttan tertemiz ve capcanlı bir renk çıkıyor.Eğer aracı komple çiziklerden ve güneş yanığından korumak istiyorsanız komple kaplatmak gerekir.Ben yaz geçince aracı satarken folyoyu söker satarım.
  • Ya branda takacaksınız ya da boya koruma yaptıracaksınız, şu an aklıma başka bir şey gelmiyor, kolay kolay boyaya zarar geleceğini düşünmüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAhin

Güneş zamanla aracınızın verniğini yakar.Bknz:Eski şahin,doğan,tipo,palio görmüşsünüzdür tavanlarının halini.Hatta internnet üzerinden satılan araçlarda yazar güneş yanığından dolayı boyalı diye :)
    Branda ile kapatma imkanınız varsa bence branda alın.Yok uğraşamam derseniz yapacak bir şey yok.Boya koruma zart zurt bana hikaye geliyor.

O boya sorunlari genelde 96 97 tofaslarda oluyor diye biliyorum. O sene kullanilan boya dandik ya da bayatmis sanirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Ben aracın en çok güneş ışığını alan tavan ve kaputunu güneşten ve çiziklerden korumak için 4-5 ay önce folyo ile kaplattım.Daha önce de kullanmıştım ve memmun kalmıştım.Folyoyu söktüğünde alttan tertemiz ve capcanlı bir renk çıkıyor.Eğer aracı komple çiziklerden ve güneş yanığından korumak istiyorsanız komple kaplatmak gerekir.Ben yaz geçince aracı satarken folyoyu söker satarım.

sen sönük renklerle bin, gözün gibi koru arabayı, alan adam senin yerine sefasını sürer :) (satarken haber ver talip olalım :)
  • bana göre güneş aracın 1 numaralı düşmanı.aracımı güneşe 10 dk da olsa parketmem elimden geldiğince saklarım ve tavsiye ederim.

kıymayın araçlarınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Ben aracın en çok güneş ışığını alan tavan ve kaputunu güneşten ve çiziklerden korumak için 4-5 ay önce folyo ile kaplattım.Daha önce de kullanmıştım ve memmun kalmıştım.Folyoyu söktüğünde alttan tertemiz ve capcanlı bir renk çıkıyor.Eğer aracı komple çiziklerden ve güneş yanığından korumak istiyorsanız komple kaplatmak gerekir.Ben yaz geçince aracı satarken folyoyu söker satarım.

sen sönük renklerle bin, gözün gibi koru arabayı, alan adam senin yerine sefasını sürer :) (satarken haber ver talip olalım :)

Valla orjinal renklerden çok da kötü durmuyor açıkçası.Hatta mat siyah aracın orjinal siyah renginden daha güzel duruyor.Eğer sizin de okulda rutin aralıklarla aracınız çizilseydi belki siz de yaptırmayı düşünürdünüz.Öte yandan her tarafı çizilmiş solgu renkli bir araç satmaktansa temiz gıcır gıcır bir araba satmayı tercih ederim.Varsın benden sonraki adam hayrını görsün.Sonuçta arabaya hava atmak için binmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Arkadaşlar. Bulundugum yerde arabayı koyabileceğim uygun gölgelik yok.
    Güneşin arabaya ne gibi zararları olur.
    Çözüm olarak ne önerirsiniz?
    Bir koruma..vs tarzı birşeyler var mı?

Yer: Hatay
    Araba: Füme Jetta

Çözüm çadır kullanımı hemşerim.
  • Yıpranır ama öyle 1-2 yılda değil 4-5 yılda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ayda bir sağlam bi sealant (acrylic sealant) uygula arabaya, boya açısından hiçbirşey olmaz

Brandanın ameleliğine gerek kalmaz, tabi yaşadığın muhitte malına zarar verecek olimpiyat çocukları yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtech -- 6 Mayıs 2013; 22:28:35 >
  • aracı aynı renkte komple kaplat + beyaz branda.
  • Aracın koyu bir renk olan füme olması bu durumda bir dezavantaj. Güneş boyadaki verniği öldürerek boyayı matlaştırır.

Bn şahsen AVM lerin kapalı otoparklarını tercih ediyorum. Evimdede kapalı garajda muhafaza ediyorum aracımı. Aracınıza ne kadar boya koruma yaptırısanız yaptırın, 1 senelik koruma-6 aylık koruma vs.. Hepsi 1 ay güneş altında bekleyerek kaybolur gider hatta daha kısa bir zamanda koruma uçar.

İş yerindede çadır oldukça komik bir görüntü yaratır. Alay konusu bile olabilir. Çadırda aracı güneşten koruyacak diye bir durum yok. Uzuzn süreli araç güneş altındaysa güneş, 1 ayda vereceği zararı 2 ayda verir. Ama zarar verir tek çare gölge. Bu arada çadırı aracınız tozluyken takarsanız kılcal çizikler boyayı mahveder.Dikkat...
  • Arabanın vidaları bile gevşer hatay sıcagında ayrıca yanıklar oluşur lastikler çatlar ve torpido hasar alır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.