Şimdi Ara

Arabaya Bira Döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
28.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gece önce araç park halindeyken arkadaki arkadaşım, birayı göze koyarken görmemiş ve arka döşemeye yarım kutu bira döküldü.

herhangi bir işlem yapmadım fakat bu sabah araca geldiğimde keskin bir maya kokusu vardı. şu an camları aralayıp çıktım araçtan. bira kokusunun kalmayacağını söylüyorlar ama sonuçta hava soğuk ve rutubet kokusu yapma ihtimali var. yıkasam kurutmak ayrı bir mesele ve yine rutubet kokusu sorunu.

çözüm ne önerirsiniz?

önemli not: kesinlikle içkili araç kullanmıyorum. arka koltukta bira içen arkadaşın dikkatsizliğiyle meydana gelmiş bir olaydır. konuyu saptırıp, duyar kasmazsanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Dökülen Bira Kokusu Nasıl Giderilir?

Biranız yanlışlıkla arabanıza döküldüğünde, rahatsız edici kokudan hemen kurtulmak istersin. Bu kokuyu etkili bir şekilde gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Arabanızdaki birayı temizleyin: Dökülen birayı temizlemek için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın. Mümkün olduğunca fazla birayı emmeye çalışın. Koltuk gibi kumaş yüzeylerde, birayı emmek için karbonat veya bebek pudrası kullanabilirsin.

• Kokuyu gidermek için sirke kullanın: Bir sprey şişesine eşit miktarlarda beyaz sirke ve su ekleyin. Çözeltiyi döktüğünüz alana püskürtün ve birkaç saat bekletin. Sirke, kokuyu nötralize etmeye yardımcı olacaktır.

• Kabartma tozu uygulayın: Koltuk veya halı gibi kumaş yüzeylere kabartma tozu serpin. Kabartma tozu, kokuları emmeye yardımcı olacaktır. Birkaç saat bekletin ve ardından vakumlayın.

• ??? kullanın: Aktif kömür, kokuları emen güçlü bir malzemedir. Bir kap aktif kömürü dökülen alana yerleştirin ve birkaç gün bekletin.

• Profesyonel yardım alın: Kokuyu kendin gideremiyorsan, arabanı temizletmek ve kokuyu gidermek için profesyonel bir oto kuaföre başvurabilirsin.

Önemli İpuçları:

• Kokuyu gidermek için asla alkol kullanma, çünkü bu kokuyu daha da kötüleştirebilir.
    • Döktüğün birayı en kısa sürede temizlemek önemlidir, çünkü koku zamanla daha da güçlenecektir.
    • Kokuyu giderdikten sonra, arabanı iyi havalandır ve kokunun tamamen çıkması için pencereleri açık tut.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kamışla em onu
  • profili kapalı, hit kasan ergenler yazmazsa sevinirim. hadi kış kış konu dışına abisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 13 Şubat 2017; 10:55:52 >
  • Kafası iyi olur aracın.
  • Cuma günü akşamı bir çılgınlık yapıp 70' lik Binboa' ya 80 TL ödedim.
    Evde rahat içemediğim için daha marketin otoparkında yanımda getirdiğim 1,5 litrelik pet şişenin içine transfer ettim.
    Sonra boş şile ile beraber dolu pet şişeyi ön yolcu koltuğu üzerine bırakıp yola çıktım.

Cuma akşamı olması münasebetiyle ışıklarda 100 metre kuyruk vardı. Bir an en sağ şeridin 50 metrelik bölümünün boş olduğunu fark ettim ve sağa attığım gibi kendimi gaza abandım.
    Birkaç saniye sonra sol taraftan duran trafiği yarıp sağ taraftaki sokağa girmek üzere ticarinin biri aniden önüme çıkınca nasıl fren yaptıysam yokuş yukarı çıktığım halde koltuğun üzerindeki şişeler fırlayıp paspasa düştü.

Ticari umursamadan geçip gitti o an pet şişenin yerde kapağı açık bir vaziyette gördüğümde tüm hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçercesine umutlarımın yıkıldığını hissettim.
    Derhal şişeyi bir annenin beceğine şefkatli elleriyle tutması gibi yerden aldım ve Binboa' nın yarısının kauçuk paspas üzerine döküldüğünü görünce ağlamaklı bir ruh haline büründüm.
    Bir yandan da ticari şoföre küfürler ediyordum.

İlk gördüğüm çöp konteynerinin yanında durdum ve paspasın üzerinde duran boş Binboa şişesini çöpe attım ve paspası silkeledim.
    Aradan 3 gün geçti ama arabanın içi buram buram kokuyor hala ve ben bu kokuyu her duyduğumda o yaşadığım çaresizlik aklıma geliyor ama bir yandan da arabayı vurup masraf çıkarmaktansa böylesi daha iyi diyorum.

• kuruması sıkıntı olur onun, döşemeyi söktür güzelce yıkasınlar orda da kurusun sonra tekrar taktır. hava sirkülasyonu olan alanım var diyorsan kendin söküp evde bulunan süpürge gibi olan halı yıkama makinesiyle yıka hava alan yerde de kurumaya bırak, aracın içinde kurumaya bırakma nem kötü koku yapabilir sonra. kolay gelsin hocam
  • Claudio Marchisio kullanıcısına yanıt
    alkollü bezle sildik. biraz maya kokusu kaldı ama o da 2 güne gider muhtemelen. bu konu birine faydalı olur bir gün umarım

not: rütbe kasan liseli trollere rağmen otomobil forumunda iyi niyetle birilerine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar, cidden işiniz zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabaya Turşu suyu döktüler
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2008 de arabanın bagajına balzamik sirkesi döküldü. ne yaptıysak koku gitmedi. komple zemin döşemesini değiştirmiştik. en kötü ihtimal onu yaparsınız ama bira geçer diye düşünüyorum.
  • hit kasiyorum.
  • Bir gün süt,bir gün bira, bir gün turşu suyu.
    Eşeğin kulağına su kaçırdınız artık.
  • kururken mayalanma devam eder hamur gibi kokabilir araba anti bakteriyel yıkama öneririm
  • öncelikle Allah (c.c.) affetsin..
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    70' lik Binboa' ya 80 TL mi olmuş
  • kokmaz leke bırakmaz merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

öncelikle Allah (c.c.) affetsin..

++++++++1
  • Aracınıza Detaylı İç Temizlik yaptırırsanız kahve, meyvesuyu, kola, bira vb. gibi sıvılar sizin için sorun olmayacaktır. 3M markasının kimyasal ürünlerini kullanıyoruz. Bu kimyasallar döşeme ve koltuklarınıza sıvı itici özelliği kazandırıp sıvıları içine çekmiyor. Böyle olunca da bir mendil yardımıyla bile kolayca leke bulaşmadan temizleye bilirsiniz.

Detaylı İç Temizlik uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsin. İyi Forumlar :)
  • halı yıkama makinası
  • Fıstıkta serp canı çekmiştir
  • neden dh temayı syah yaptı çok kötü olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şişeye emniyet kemerini bağlasaydın böyle olmazdı Ben öyle yapıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.