Şimdi Ara

Arabaya bilgisayarı bağlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben aracımın ecu suna bağlanmak istiyorum bunun için gerekli ara kabloyu ve yazılımları nerden bulabilirim bana maliyeti ne kadar olur ?

p.s : dh de böyle bir konu vardı ama çok aradım bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

Merhabalar ben aracımın ecu suna bağlanmak istiyorum bunun için gerekli ara kabloyu ve yazılımları nerden bulabilirim bana maliyeti ne kadar olur ?

p.s : dh de böyle bir konu vardı ama çok aradım bulamadım

Sayın @tniaskrad,

Aracınızın markasını ve modelini yazarsanız, bu işlerle ilgilenen arkadaşlar size yardımcı olabilir. Bir de bildiğim kadarıyla "Hand made" denen uygulamalar var. Yani aracınıza uygun devreyi kendiniz topluyorsunuz. Yurt dışında bazı sitelede bu çeşit çalışamalar var. Vaktiniz varsa, aratıp bulabilirsiniz.

Yada en kestirmesi, aracın servisine yada bir tuning firmasına giderek amacınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılar.
  • Merhaba,
    Arabanın OBDII portu varsa ( olup olmadığını, direksiyonun altındaki sigorta paneline bakarak - yada modeline göre ) ebay üzerinden gerekli kabloyu sağlayabilirsin, zaten o kablo ile birlikte uygulama yazılımları da geliyor. Ben de bir heves kablodan almıştım, şimdi evin bir köşesinde yatıyor.
  • amaç nedir?
  • amacım sadece araçla ilgili daha detaylı bilgiler öğrenmek yani hobi amaçlı, öyle yazılımını oynayım 5 ps daha gücü artsın değil olayım, zaten öyle bişeye kalksam muhtemelen motoru elime alırım

edit :

bu arada @mesutf evet o bahsettiğiniz giriş direksiyonun altında mevcut bana Türkiye den daha kolay alabileceğim biryerler lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tniaskrad -- 11 Kasım 2010; 23:56:01 >
  • quote:

amacım sadece araçla ilgili daha detaylı bilgiler öğrenmek yani hobi amaçlı, öyle yazılımını oynayım 5 ps daha gücü artsın değil olayım, zaten öyle bişeye kalksam muhtemelen motoru elime alırım

edit :

bu arada @mesutf evet o bahsettiğiniz giriş direksiyonun altında mevcut bana Türkiye den daha kolay alabileceğim biryerler lazım

Böyle bir iş bence çok fazla cesaret ister

• yani dediğim gibi amacım o değil zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyla bilgili arkadaşlar çıkarsa bende çok sevinirim, çok eskiden benide sarmıştı böyle şeyler
  • ben daha önceden bu tarz bir çalışma yapacaktım.
    aslında biraz ara verildi ama en azından bayram sonuna kadar beyaz kağıdı hazırlayacağız.
    geçen gün arkadaşım serigraficiye gitti , sonuç olumlu ama yanlış anlaşılmadan ötürü fiyat abest çıktı.

tekrar konuşmaya gideceğiz.

http://forum.donanimhaber.com/m_40413811/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

ben daha önceden bu tarz bir çalışma yapacaktım.
    aslında biraz ara verildi ama en azından bayram sonuna kadar beyaz kağıdı hazırlayacağız.
    geçen gün arkadaşım serigraficiye gitti , sonuç olumlu ama yanlış anlaşılmadan ötürü fiyat abest çıktı.

hocam herhalde yanlış anladınız ben programla arabaya bağlanıp araba hakkında veriler elde etmek istiyorum ama bilgisayarı arabaya entegre etmek amacım değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: individual

ben daha önceden bu tarz bir çalışma yapacaktım.

hocam herhalde yanlış anladınız ben programla arabaya bağlanıp araba hakkında veriler elde etmek istiyorum ama bilgisayarı arabaya entegre etmek amacım değil.

yok doğru anladım.
    bende o program ile elde edeceğim verileri entegre edeceğim ekrana çıkarmak istiyorum.
    kullanacağımız program ortak , bunu demek istemiştim.

• Nissan bölümündeki bir arkadaşımız Primera'sına uygulama yaptı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.