Şimdi Ara

Arabasızlık güçsüzlüktür, huzursuzluktur! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
2
Favori
12.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Arabasızlık güçsüzlüktür, huzursuzluktur!


(En Son Oy Tarihi: 8.12.2022)
Giriş
Mesaj
  • Kısmet..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne yapalım Ailem yoksulluk sınırında yaşıyor ve araba almak türkiyede imkansız artık 8K maaşa rağmen ve AKP li bir aileye sahibim ne yapabilirim ki elden gelen tek şey yurt dışında yaşayabilmek evet onlara kızıyorum ama sonuçta ailem ve onları yurt dışından kazanacağım dövizle ileride finanse edebilmekten başka bir isteğim yok gewlecekte

  • Kesinlikle katılmıyorum.
    Şeytanın avukatında bir sahne vardır şeytan metroya biner diye.

    Arabanız varsa ve düzenli kullanıyorsanız,

    En başta insanlardan uzaklaşırsınız. Otopark, ev, işyeri arasında mekik dokursunuz. Dolayısı ile metro otobüs gibi insanlarla sosyalleşeceğiniz ulaşım araçlarından yoksun kalırsınız.

    Arabanız olduğu için her daim kısıtlı yaşarsınız. Örneğin araba sız biri bir kafede oturmak için bütçe ayırırken siz yakıt için bütçe ayrırsınız. Yada arabada ciddi bir arıza bütçesi bir başkasının ingilizce kursu için ayırdığu bütçedir.

    Tatil gibi özellikle kısa seyahatlerde araba özgürlüğünüzü elinizden alır. Nerede olduğu nereye park ettiğiniz sürekli önemlidir. Bir anda ortamı bırakıp gidemezsiniz arabayı da yanınıza almak zorundasınız.
    Hele alkol, başkaları içip taksiye binerken siz az içip arabayı kullanmak zorundasınızdır.

    Yine insanlar sizi menfaat olarak görmeye başlar. Kayınvalideniz veya anneniz, beyaz eşya taştır, arkadaşınız evine bırakmanızı bekler. Zaten evli iseniz ve arabanız varsa yandınız. Bir kere her hafta sonu gidilecek bir avm vardır.

    Sözün özü araba sahibi olmak konunun tam tersi güçsüzlük, huzursuzluktur. Sosyalleşmezsiniz kısmetiniz kapanır, paranızı saçma bir metale harcar durursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok doğru valla. Fiat Bis bile olsa kapıda araba olacak. Geçen 2-3 ay önce acil araba ihtiyacım oldu babam bile vermedi yani o derece diyeyim size. Babam ikinci evliliği yaptı getirdiği kadın her halta sorun çıkarttığı için arabayı da alamadık babadan neyse.. Arkadaşlara mesaj attım biri dedi kanka arabayı trafikten çektim belge aldım ben bile çıkmıyorum dedi mahallede her yerde görüyorum egzos bağırta bağırta dolaşıyor. Diğerinden istedim kanka arabanın trigeri falan değişecek ben bile yerinden oynatmıyorum kapıda yatırıyorum dedi her gün instagram da arabayla gezerken falan story attı. Birinden istedim kanka işte arabada şu sorun var yolda bırakır diye ben de binmiyorum dedi onu da gördüm gezerken. En son artık sözde samimi sandığımız mahalle bakkalına gittim sürekli arabalarını kapıda bahçede görüyorum heralde kullanmıyorlar isteyelim de verirler belki diye ya işte oğlum işe gidip geliyor falan yaptı oda vermedi. O araba şuan hala bahçede duruyor o günden beri 2 kere çıkmamıştır yola. Diyeceğim o ki araba ihtiyaç. Kapında olacak hurda da olsa olacak. Milletin ağzına bakmıyacaksın. Gerçi şu zaman da araba lüks oldu o da ayrı mesele.





  • Konuyu keşke daha önceden görseydimde yazsaydım mesajım belkide en çok beğeni alan olurdu ve herkesin içini rahatlatmış kafalarındaki soru işaretlerini gidermiş olurdum. Neyse ben mesajımı yinede yazayım. Öncelikle yaşım 25 ve konu sahibiyle birlikte bu mesajı okuyan herkese cevap olur umarım.

    Arkadaşım sana sadece ve sadece arabanın bir ihtiyaç ve bi yerden bi yere gitme konusunda ulaşım konusundaki rahatlığı olarak sonuna kadar katılıyorum. Amma velakin;

    -Kadınların lüks araba sevip buna göre davranmaları
    -Arkadaş ortamında bile lüks arabası olanı daha çok sevmeleri

    konusunda kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum. Çok yanlışın var. Neden mi ?

    Ehliyeti aldığımdan şu yaşıma kadar şu arabaya biniyordum;

    Arabasızlık güçsüzlüktür, huzursuzluktur!

    Bu yaz itibariyle şöyle bi arabaya geçtim

    Arabasızlık güçsüzlüktür, huzursuzluktur!
    Arabasızlık güçsüzlüktür, huzursuzluktur!

    Hayatımda ettiğim tecrübelere gelirsem;

    Bu arabayla sanırsam en fazla 7 yada 8 kız yanımda yolculuk etti ve buluştu benimle. Ben sana olanları söyleyim mi ?

    -Bi tanesi ikinci kez buluşmayı geç benimle konuşmayı bile kesti ilginç bi şekilde. Bu kız benim liseden arkadaşımdı bide

    -Bi tanesi ikinci buluşmada öpmeye çalıştığımda kendini geri çekti ve bir daha buluşma görüşme lafı geçmedi aramızda yani araba senin dediğin gibi öyle etkilemedi

    -Bi tanesi kendi evinde tek kaldığı halde benimle ikinci buluşma için ne mesaj attı nede evine çağırdı nede ikinci kez görüşme teklifime onay verdi. Sadece oturduk kahvemizi içtik evine bıraktım ve gün bitti. Hatta hal hatrını sorarken arkadaşımla evdeyiz oturuyoruz dediğinde "beni nasıl çağırmaz lan evine?" Falan oldum. Yani burdada etki sıfır

    -Bi tanesi eski sevgilimdi bunu 2 kere ektiğim için "bi daha görüşmeyiz olur biter" dedi ve iletişimi kesti.

    Diye aklıma gelmeyenleride sayarsak durum bu. Hatta bazıları bu arabama rağmen bana görüldü atanlar ve ilj buluşma için herhangi bi yeşil ışık yakmayanlar bile var instagramımda. Ek olarak bu arabayla attığım storylerin hiçbirine herhangi bir kızdan "hikayene yanıt verdi" almadım. Yani senin dediğine göre benim mancıktan mancığa atlamam lazım ama inan senin dediğin gibi değil işler kadınlar arabaya bakıyor sanıyoruz ama aslında bakmıyolar. Ahanda tecrübeyle sabit işte.

    Hatta bu arabayı aldıktan sonra pandemi sürecini geçirdiğim sevgilim dediğim kız tarafından aldatıldığımı bile öğrendim eylül ayında, ve kız kendini affettirmek için hiçbir açıklama bile yapmadı. Bu kız Allahın manisasında köy gibi bi yerde oturuyor düşün

    25 yaşındayım ve altımda böyle bir araba var, çevremdeki karı kız sayısı artmadı, sağ eli bırakmadım, ortamım ve fiyakam asla değişmedi, hala evde oyun oynuyorum hala instagramdaki takipçi sayım 2 haneli

    Arkadaşlar arasında sevilme konusuna gelirsek valla zaten konuştuğum ettiğim kardeşim kankam dediğim insan yok gibi bişeydi o insanlarında üzerimde ilgisi falan artmadı yani

    Sana çok tezat ve ilginç gelcek belki ama o teneke fiatın arka koltuğunda 3-4 kere vıttırı zıttırı yaptım farklı kızlarla fakat şu audide daha 1 kere bile olmadı hem arabanın deri koltuklarına ve ağırlığıma kıyamadığımdan hemde arabama aldığım kızlarda böyle bi tenezzül sezmediğimden.

    Kısacası araba sadece bir araçtır, amaç değildir. İşini görsün ve o gözle bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Aralık 2020; 7:33:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne olursa olsun fazla sıkıntı yaratmayan 4 teker şart. Lükse doğru gittin mi o iyice keyif işi oluyor. Bende 92 doğan l var kimseye muhtaç değilim çok şükür. Babamda da 2020 corolla var. Hangisi dersen tabiki corolla derim bu durumda rahatlık güvenlik olarak.

  • renç falan bilmem de şahin alabiliyorsanız öpüp başınıza koyun :)

  • Arabanın kalitesi umrumda değil, olsun yeter. İstanbul'da toplu taşıma kullanıyordum ve ihtiyaç yok gibi hissettiriyordu -bulunduğum güzergah fazlasıyla trafikli- ancak Mart ayından beri Kocaeli'de arabasız hiçbir yere gitmedim, araba olmazsa olmaz gibi geliyor.

  • Araba insanın kısmetini de açıyor. Araba olmasaydı kız arkadaşımla buluşup görüşemezdik. Araba önemli. Toros bile olsa araba şart.

  • Ne kadar yanlış bulsamda adam başından sonuna kadar haklı. başımdan geçen bir olayı paylaşayım şubat ayında instagramdan bir kızla tanıştım arabalarımı çok sevdiğim için profilde öne çıkanlarda durur neyse konuştuğumuz günün akşamı yarın kahve içelim dedi okey dedim kız taksiyle avmye geldi bende avmnin yakınında oturduğum için yürüyerek geldim kahvemizi içtik lafladık gayet güzel muhabbet ettik sıra geldi dönüşe prenses sandıki kendisini arabayla eve atıcam dedim araba evde ben yürüyerek geldim zaten evde yakın bu dedi otobüse bineyim iyi dedim durağa kadar eşlik ediyim buda üşüyor tabi havada soğuk koluna girdim kız resmen anasına küfür etmiş gibi davrandı neyse kolumu çektim sonra 2nciye buluşur yemek yeriz diye konuştuk sonra otobüsüne binip gitti paçoz baktım yazmıyo ondan sonra sildim gitti beş para etmezin tekiymiş onun dışında yakın zamanlarda 2-3 kızla daha buluştum genel olarak araba mühim yaşadıklarımı yazsam roman olur geçen sene ukraynada yaşıyordum arabam yoktu fakat lüks bir rezidansta oturuyordum instagramdan düşen kızlarda eve düştü genel olarak kızlar mala mülke düşüyor dünyada durum böyle yapacak birşey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 1 Aralık 2020; 16:2:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    araba sevgili için şart değil mi hocam bu devirde baya zaman geçmiş hala aynı fikirde misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    2 yıl olmuş araba hala şart mı hocam ciddi ilişki için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç sahibi olmak gönüllü köleliktir...

  • Arabalılık başkaldırıdır, gürül gürül akan dünyada bir anlık kaçıştır, akşam eşinle tartıştığında son ses arabeskleşen hayatında açtığın şarkıyı sana hissettiren yağız atındır.

    8-6’ya evrilmiş her hayatta akşam evine giderken seni bekleyen huzura, seni götüren vesiledir. Nasıl aktığını bilipte hakim olamadığın zamanda, her senede, memleketinde seni bekleyen çocukluğuna, çocuklarınla gidişindir. Senede bir kez bagajı, memleketinin lezzetleriyle senin için çökendir.

    Mis gibi bir yaz gecesinde, yan koltukta ki uyumuş sevgiliye radyoda çıkan şarkıyla ansızın bakışındır. Anın şahitlerindendir.

    Dünya’ya fıtratından dolayı getirdiğin parçanın, minik elleriyle sinyal kolunu kırsa bile kızamadığındır. Hadi öfkelende görelim diyendir.

    Neyse uzatmayayım, insandan insana duygular, arabadan arabayada hissettirdikleri değişir. Golf sahibi olmak işte böyle detayları hissetmektir.

    Golf, kalitenin detaylarla buluştuğu, orta gelir grubunun kollektifleştiği lükstür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ankaralı namık ın da dediği gibi "arabada 5, evde 15, hoşuna giderse bedave".


    38 yaşında ilk aracımı aldım. arkadaş ortamı için mesela bi düğüne bile gidilecekse sıkıntı oluyor arabasız. herkes hissetmeyebilir ama kimseye yük olmak istemeyen için zulüm. eksikliğini hissetmedim desem yalan olur bu yaşa kadar. şimdi kapının önünde durması bile farklı. ben pandemi de evdekilerin acil bi durumu olursa diye aldım en başta ve işimi de gördü, toplu taşımadan görece uzak kaldık el verdiğince. belki satarım önümüzdeki sene ama araba lazım olunca oluyor. ama bu zamanda sırf masraf.


    araba için geleceği olan kız zaten gelmesin, çaka çuka ile işi olan adam her türlü bulur yolunu. maksat vurkaç ise her türlü yaparsın. ciddi ilişkide de kız arıyorsa zaten uzak dur. arkadaşlarımdan erken yaşta araba sahibi olanlar karı kız peşinde kendini heba eden, alkole giden vs oldu. araba araç yapmak istediklerini yapmakta. elde imkan var diye her aklına eseni ya da yapabileceğini düşündüğün her şeyi yaparsan olmaz.





  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Arabesklesen bir hayat ve senede bir memlekete giden bagaji yiyeceklerle dolduran bir kesimin "halk arabasina " binmesi

    Ve bu golfun halk arabasinin bizde pahali olmasi yazik bize ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla araba almadan önce hiç de eksikliğini hissetmiyordum. Araba aldıktan sonra ise bu lükse o kadar alışıyorsun ki arabasızlık kabuslarına giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 3 Aralık 2022; 21:6:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Konuya ne cevap yazdım bilmiyorum ama 2 sene geçmiş anladığım kadarıyla. Hocam sanırım kızların eski devirleride bitti. Şöyle 2010 lu yıllar ve öncesinde belki iyi bi araba sahibi olmak güzel bi cezbedici unsurdu fakat;

    Şimdi bütün kız-erkek herkese sosyal medya gibi mecralardan ulaşabiliyor ve asıl güçlü silahlar böyle tanınmışlık popülerlik vesaire oldu. Çünkü bugün arabası olmayan bile benim gibi arabası olanlardan çok daha güzel kızlar götürüyodur ortamlara giriyordur.

    Çünkü instagram twitter tiktok, iyi giyim, bol takipçi ve ağıza bakıyor bu işler. Araba malesef amaç değil araç bu devirde artık. İş sanırım biraz kişisel duruşta bitiyor.demek ki o "karizmatik, sert" imajını ben karşımdakine veremiyorum.

    Hocam bide 2 sene önceki gibi takmıyorum artık ben mutluyum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Aralık 2022; 21:59:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba olmayan bir ailede büyüdüm araba kültürüm hiç olmadı 35 yaşında arabam oldu 3 senelik tecrübem var ancak hala diken üstünde araba kullanıyorum sürekli tetikde şekilde o yüzden sanırım araba kullanmayı hiç sevmiyorum aracım fiat egea geçen gün hesap yaptım aracı 100k aldım eğer araba yerine tofas hissesi alsam 600k gibi param olcaktı aracı satsam 370 380 yapar en fazla yatırım içinde kötüymüş araba zaten genelde yatıyor kimbilir belki çok teknolojik bir arabam olsa fikrim değişir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_bakkal -- 3 Aralık 2022; 22:12:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.