Şimdi Ara

Arabanızın Bagajında Olması Gereken Malzemeler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabanızın bagajında neler var ?

Yada bi aracın bagajında neler olmalı ?

Ufak tamiratlar için neler bulundurmalıyız ?

Burada yazarsak en azından yolda kaldığımızda birilerinin işine yarar. Bagaj çantası gibi bir şey yapsak neler koymalıyız?

Benim araçta.

1 adet Yangın tüpü var

1 adet lastik şişirme köpüğü

Karga burun

Tornavida ( yıldız , düz)

Akü takviye kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 16 Nisan 2015; 12:13:17 >

• Şunlardan hangisini bulundurmak iyi olur arkadaşlar ?

http://www.n11.com/teknoplus-55-parca-circirli-lokma-ve-tornavida-seti-P49235389

http://www.n11.com/tornavida-ve-lokma-seti-21-parca-P48632947

Yada anahtar mı almak daha iyidir ? Kaça kaç anahtar almak lazım ?

• Orta boy bir takım çantası olmalı aslında, zaten aracın kendi çantası var bir de yangın tüpü iş tamam.
  • Mangal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • temizlik malzemeleri çok fazla bende ne ararsan var azaltayım derken bir bakıyorum hepsi lazım olabilir deyip bırakıyorum birde şu trafik seti,yeni araçlar kapalı kutu zaten yolda kalsam pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

temizlik malzemeleri çok fazla bende ne ararsan var azaltayım derken bir bakıyorum hepsi lazım olabilir deyip bırakıyorum birde şu trafik seti,yeni araçlar kapalı kutu zaten yolda kalsam pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum.

Kesinlikle, sadece akü takviye yada lastik değişimi dışında araç bozulduğunda müdahale etmek pek mümkün olmuyor.
  • baseball sopası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedumbcusin

baseball sopası

emanet arabada olacak bide bagajdan alalım diyemi uğraşıcaz
  • evvela kullanıcısına yanıt
    Orjinal ilk yardım çantası.
    Orjinal bijon anahtarı + kriko.
    Orta boy yangın tüpü.
    Akü takviye kablosu.
    Tornavida seti.
    Anahtar seti.
    Pense-yankeski kargaburun vs.
    Lastik tamir kiti.
    min 3 litre antifrizli cam suyu.
    min 3 litre motor yağı.
    min 1 litre (1/4 tü sanırım karıştırma sınırı) konsantre cam suyu.
    3-5 tane bez.
    5 litre temiz su. 1.5 litre 1-2 tane boş şişe (biri tupperware dediklerinden).
    buz kazıyıcı.
    buz çözücü. buğu giderici. su kaydırıcı.
    mangal ve malzemeleri.
    bagaj büyük kafa rahat
  • deniz şortu halı saha eşyaları havlu birde ufak takım çantası
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4everford

Orta boy yangın tüpü.
    Akü takviye kablosu.
    Tornavida seti.
    Anahtar seti.
    Lastik tamir kiti.
    min 3 litre motor yağı.
    3-5 tane bez.
    buz kazıyıcı.
    mangal ve malzemeleri.
    bagaj büyük kafa rahat

BİRDE OKEYE DÖRDÜNCÜ ATTINMI TAMAMDIR.

• quote:

Orta boy yangın tüpü.
    Akü takviye kablosu.
    Tornavida seti.
    Anahtar seti.
    Lastik tamir kiti.
    min 3 litre motor yağı.
    3-5 tane bez.
    buz kazıyıcı.
    mangal ve malzemeleri.
    bagaj büyük kafa rahat

4 teker havaya kaldıran lift

Arabanızın Bagajında Olması Gereken Malzemeler  ?

ve kompresör koymayı unutmuşsun hocam.

Arabanızın Bagajında Olması Gereken Malzemeler  ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskan` -- 17 Nisan 2015; 11:13:26 >

• 44mami44 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha extra stepne koyduğumu yazsam beni öldürürsünüz diye korktum. Orj stepne inceydi bende çıkardım oraya 3-5 malzeme koydum bagaja düzgün üstündeki lastiklerin aynından stepne koydum.
  • quote:

Hocam daha extra stepne koyduğumu yazsam beni öldürürsünüz diye korktum. Orj stepne inceydi bende çıkardım oraya 3-5 malzeme koydum bagaja düzgün üstündeki lastiklerin aynından stepne koydum.

HELAL OLSUN. NE BAGAJ VARMIŞ ARABADA. SİZDE BAYA TEDBİRLİYMİŞSİNİZ.
  • Baskan` B kullanıcısına yanıt
    kompresör kendi kitinde var zaten :))
    liftinde şöyle bagaja sığacak versiyonu olsa oda olur :) (belkide 4 kriko koyarım ahahah)
  • Yangın tüpü
    5 litre saf su
    2.5 litre cam suyu
    Bijon Anahtarı
    Kriko
    Tornavidaya gerek yok herşey çakımda var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yardım çantası, takım çantası, lastik patlayınca dolgu yapan şişiricilerden , aracın bazı belgeleri var her zaman
  • 6 köşeli 5 numara alyan.Tek geeçerim
  • Bagajım biraz "Perşembe pazarı" edasında.

Bir adet çeki halatı. 7 ton çekme kapasitesi olduğu yazıyor paketinin üstünde. Bayağı da sağlam bir şeye benziyor. Ne olacağı belli olmaz, belki saplanan, yoldan çıkan birini çekeriz belki de biz çıkarız o yoldan. Bagajda bulunsun diye koydum. Bugüne kadar 1 kere lazım oldu o da hayat memat meselesi değildi.

Bir adet akü takviye kablosu. Aküm sağlam olmasına rağmen arabamda bulunsun diye koydum. İlla bana lazım olmasa bile belki birine takviye vermek icap eder diye düşündüm. Bir kaç defa da işe yaradı, bir kaç arabayı çalıştırdım öyle.

Bir kutu WD40. Özellikle bizim açılır kapanır antenleri ayda bir WD40 ile temizlemek gerekiyor. Onun dışında hemen hemen her şeye lazım olabiliyor.

Bir adet koli bandı. Normal koli bantlarından çok daha güçlü. Dutch Tape diye geçenlerden. Öyle attım bagaja duruyor.

Bir adet 2 Kg bir adet 1 Kg yangın tüpü. 2 Kg olan bagajın arka sol köşesinde. 1 Kg'lığa araç içinde yer aradım ama bulamadım. O da bagajın derinlerinde.

Yaklaşık 400 ml kadar 10-40 motor yağı. Son bakımda yağ artmıştı, kutuyu bagaja koydum.

İki adet fısfıslı camsil şişesi. Tekinde camsil tekinde normal su var.

Bir rulo temizlik bezi. Bu çok kullanışlı. 5 lira gibi bir fiyata aldım 40 tane bez var. Cam ve konsol gibi yüzey temizliğinde işe yaramıyor, iplik bırakıyor ancak onun dışında her işe yarıyor.

Bir rulo kağıt havlu. Bu da ıvır zıvır işlerde kullan at diye koydum.

Bir yığın ıslak mendil.

5-6 tane mikro fiber bez.

Anahtar takımı, tornavida v.b (İlla araba ile ilgili bir şeye kullanacağız değil ya, başka yerlere de lazım oluyor)

H7, park, stop, sinyal v.b ampuller.

2 Adet silecek. Değiştirdiğimde çıkan silecekleri atmadım ne olur ne olmaz diyerekten. Bagajda ağırlık yapmıyor yer tutmuyor, zorda kalırsak idare eder.

Temiz eşofman ve çamaşır. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.

Bir çok poşet.

Ayakla basılan pompa. Aracın başına geldiğimde inik / patlak lastikle karşılaşma sürprizi yaşama ihtimaline karşılık bulunduruyorum arabada. Bir kaç kez vida girmesinden dolayı lastik basıncım düşmüştü ancak bu beni lastikçiye / petrole götürmüştü. Bir keresinde ise aracı jant üstünde buldum. O gün beni kurtarmıştı.

Bir yığın gazete. Özellikle yağmurlu havalarda ayak dibine koymak için.

4 Adet Buji. İptal etmeyi unuttuğum bir siparişimin eve gelmesi ile birlikte, artık iptal şansım kalmadığı için sonraki bakıma kadar bagajda duracaklar.

Bir sürü yedek sigorta. Aslında önceleri ufak tefek sigorta atma durumlarında önemsiz bir sigortayı alıp önemli donanıma takarak (Atıyorum sis farı sigortasını silecek sigortasına takarak) sigorta alana kadar idare ediyordum ama, 25 kuruşluk sigorta için yol gitmektense bir gittiğimde hepsinden beşer altışar tane alayım dedim öyle duruyorlar. İşin garibi o günden sonra sigorta da patlamadı.

Bir tane çekçek var. Çok işe yarıyor aslında.

Kriko, bijon, stepne, ilk yardım seti ve reflektör gibi arabada zatenden var olan zımbırtılara girmiyorum.
    Daha da bir şeyler vardır da o kadar çok şey var ki aklıma gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bagajım biraz "Perşembe pazarı" edasında.

Bir adet çeki halatı. 7 ton çekme kapasitesi olduğu yazıyor paketinin üstünde. Bayağı da sağlam bir şeye benziyor. Ne olacağı belli olmaz, belki saplanan, yoldan çıkan birini çekeriz belki de biz çıkarız o yoldan. Bagajda bulunsun diye koydum. Bugüne kadar 1 kere lazım oldu o da hayat memat meselesi değildi.

Bir adet akü takviye kablosu. Aküm sağlam olmasına rağmen arabamda bulunsun diye koydum. İlla bana lazım olmasa bile belki birine takviye vermek icap eder diye düşündüm. Bir kaç defa da işe yaradı, bir kaç arabayı çalıştırdım öyle.

Bir kutu WD40. Özellikle bizim açılır kapanır antenleri ayda bir WD40 ile temizlemek gerekiyor. Onun dışında hemen hemen her şeye lazım olabiliyor.

Bir adet koli bandı. Normal koli bantlarından çok daha güçlü. Dutch Tape diye geçenlerden. Öyle attım bagaja duruyor.

Bir adet 2 Kg bir adet 1 Kg yangın tüpü. 2 Kg olan bagajın arka sol köşesinde. 1 Kg'lığa araç içinde yer aradım ama bulamadım. O da bagajın derinlerinde.

Yaklaşık 400 ml kadar 10-40 motor yağı. Son bakımda yağ artmıştı, kutuyu bagaja koydum.

İki adet fısfıslı camsil şişesi. Tekinde camsil tekinde normal su var.

Bir rulo temizlik bezi. Bu çok kullanışlı. 5 lira gibi bir fiyata aldım 40 tane bez var. Cam ve konsol gibi yüzey temizliğinde işe yaramıyor, iplik bırakıyor ancak onun dışında her işe yarıyor.

Bir rulo kağıt havlu. Bu da ıvır zıvır işlerde kullan at diye koydum.

Bir yığın ıslak mendil.

5-6 tane mikro fiber bez.

Anahtar takımı, tornavida v.b (İlla araba ile ilgili bir şeye kullanacağız değil ya, başka yerlere de lazım oluyor)

H7, park, stop, sinyal v.b ampuller.

2 Adet silecek. Değiştirdiğimde çıkan silecekleri atmadım ne olur ne olmaz diyerekten. Bagajda ağırlık yapmıyor yer tutmuyor, zorda kalırsak idare eder.

Temiz eşofman ve çamaşır. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.

Bir çok poşet.

Ayakla basılan pompa. Aracın başına geldiğimde inik / patlak lastikle karşılaşma sürprizi yaşama ihtimaline karşılık bulunduruyorum arabada. Bir kaç kez vida girmesinden dolayı lastik basıncım düşmüştü ancak bu beni lastikçiye / petrole götürmüştü. Bir keresinde ise aracı jant üstünde buldum. O gün beni kurtarmıştı.

Bir yığın gazete. Özellikle yağmurlu havalarda ayak dibine koymak için.

4 Adet Buji. İptal etmeyi unuttuğum bir siparişimin eve gelmesi ile birlikte, artık iptal şansım kalmadığı için sonraki bakıma kadar bagajda duracaklar.

Bir sürü yedek sigorta. Aslında önceleri ufak tefek sigorta atma durumlarında önemsiz bir sigortayı alıp önemli donanıma takarak (Atıyorum sis farı sigortasını silecek sigortasına takarak) sigorta alana kadar idare ediyordum ama, 25 kuruşluk sigorta için yol gitmektense bir gittiğimde hepsinden beşer altışar tane alayım dedim öyle duruyorlar. İşin garibi o günden sonra sigorta da patlamadı.

Bir tane çekçek var. Çok işe yarıyor aslında.

Kriko, bijon, stepne, ilk yardım seti ve reflektör gibi arabada zatenden var olan zımbırtılara girmiyorum.
    Daha da bir şeyler vardır da o kadar çok şey var ki aklıma gelmiyor.

Buzdolabı televizyon ve çamaşır makinası yazmayı unutmussunuz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.