arkadaşlar diyelimki bir araba alcaz....90.000 km'de görünüyor..Bu kilometre ile oynanıp oynanmadığını nasıl anlarım......
Direksiyondaki ve pedallardaki aşınlamar yani pedalların metallerinin görünmesi bir ipucu verebilir bence.
direksiyon vites ve koltuk gibi sürüş sırasında devamlı kullanılan şeylerin aşınması bir ipucu olabilir ama en kesin sonucu yetkili serviste expertiz yaptırarak alabilirsiniz
yetkili servis kesin çözüm
küçük şehir ise yetkili servisten bilgilerine ulaşılabilir.. Ama büyük şehirlerde yetkili serviste çözüm değil artık..
km dijital değilse rakamların dizilişinden...oynanmış sayaçta rakamlar tam olarak sıralı durmaz.rakamlar arasında biraz seviye farkı vardır.dijital km için daha fazla inceleme gerek,onu da bu işten anlayan yapar...
bmw lerde bir alet var onla gerçek km tam olarak bulunuyo. gözümün önünde 150.000 denilen 528ia 283000 çıktı
şanzumanı açarak kontrol edilebilmesi mümkündü sanırım
En pratiği,
direksiyon, kol dayanacak yerler, pedaller, koltuk minderi,
Bu gibi yerler ipucu verebilir. Geçen bir galericiye uğradım. Dükkanın önünde 3-4 tane aynı model araçtan var. 2 arabaya baktım. 2 si aynı model yılı, aynı marka model, km birbirine yakın. Ama gel gör km si 49 bin küsür olanın direksiyon aşınmış. pedaller ona keza. Yanındaki aynı arabaya bakıyorum cillop gibi. Diğeri geberik. O zaman uyandım ki km yi düşürmüşler. İnsan en iyi böyle bir durumda gözüyle görebilir aradaki farkı.
bu tamamen yani başakasının hakkını yeme obur dunyada nasıl rahat edecen kandırınca bide o var yani
quote:
Orjinalden alıntı: diskriminant
bmw lerde bir alet var onla gerçek km tam olarak bulunuyo. gözümün önünde 150.000 denilen 528ia 283000 çıktı
Bu hangi şehirde oluyor, bir arkadaşım E39 528-540 'ları inceliyor da, sakata gelmesin...
BMW'lerde far açma düğmesi sökülerek, oradaki veriler bilgisayar ile okunduğunda gerçek km'nin bulunabildiğini duymuştum.
ankara şaşmazda yapıyolar özel bmw servisleri.kaputu açıp ordan bir yerlere kablo uzatıyolar öle bakıyolar
quote:
Orjinalden alıntı: bal974
quote:
Orjinalden alıntı: diskriminant
Bu hangi şehirde oluyor, bir arkadaşım E39 528-540 'ları inceliyor da, sakata gelmesin...
BMW'lerde far açma düğmesi sökülerek, oradaki veriler bilgisayar ile okunduğunda gerçek km'nin bulunabildiğini duymuştum.
Arabanın yaşı ile orantılı bir hesaplam yapılabilir. Kimi arkadaşlar direksiyon demişler ama, direksiyon kılıfları vs... şeyler var. Bilgili kişilerden yardım almalı.
Tecrübede en belirleyen etken olur. Birde şu yardımcı olur bize. Araba kaçıncı el değiştirişi, aracın sahibinin işi gibi bilgiler o araçın kaç km yol yapabileceğine dair bilgiler verir.
Direksiyon, pedallar vites deriside tam kesin değil; Ben corsayı aldığımda sıcaktan direksiyon derisi bi tuhaf olmuş bozulmuştu, deriyi değiştirdim onla beraber vites ve el freninin derisinide değiştirdim. Hatta ilk aldığımda çokta pis olmadığı ve sigara içilmediği halde arabayı koltuklarından iç döşemelerine, halısına, tavanına, kapı yanlarına, içteki plasik aksama kadar komple söktüm evde özel maddelerle temizledim, tekrar taktım.. hem ufak tefek gacurtu gucurtu kayboldu, hemde araba "0" gibi oldu :) hayatımda yaptığım en büyük temizlik girişimiydi :D Tabi impalanın restoresini temizlik saymazsak (onun şaşi ile kupası ayrıldı, boyası kazındı, arabanın kupayı 6 kişi rahatlıkla taşıyodu ) Yani corsaya yaptığım gibi temizlik yapan biri arabanın kmsini düşürse anlayamazsınız. (tabi böle temizlik yapan biride arabasını satmaz o da ayrı bi mevzu )
km göstergesini komple değiştirdin mi sorun ortadan kalkar..alsana oynanmış km.bide üstüne 30000 km gezdinmi,sanırım anlamazlar
birde kapı sesleri var mesela kapıyı kapatıınızda tok bir ses çıkar yeni arabalarda eskilerde ise daha ince çat şeklinde ordan anlaşılabilir belkide...kesin çözüm diil ama idare edin işte
quote:
Orjinalden alıntı: volkan67
Direksiyondaki ve pedallardaki aşınlamar yani pedalların metallerinin görünmesi bir ipucu verebilir bence.
o da cözüm deil artık hemen degisitiriyor galericiler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme