Şimdi Ara

ARABANIN KALORİFERİNİ AÇINCA ZAMAN ZAMAN PİS KOKU GELİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    Chevrolet Kalos marka arabam var. 2005 model sedan. arabamın kaloriferini açınca zaman zaman pis koku geliyor. servise götürdüm. kalorifer temizliği yaptırdım. polen filtresini falan değiştirdiler. bir kaç gün koku gelmedi. ama sonra gelmeye devam etti. halende geliyor. bu sorun neden olabilir?

    arabamın klimasında da sıkıntı var. klima borusunda çatlak varmış ondan olabilir mi?



  • Klima borusundaki çatlak sebep olabilir. çatlaktan girecek partiküller tozlar koku yapar.

    normalde de klima koku yapar. araç içinde sigaradan tutun da içinde tavuklu döner yediyseniz onun bile buharı yapışır. koku kaynakları peteklerin üzerine ve iç kısmına yapışır nemli olduğu için.

    çözüm olarak 1- polen filtresi değişecek ki değiştirmişsiniz 2-klimayı kapattıktan sonra fanı bir süre daha çalıştırın. koku oluşmasını engeller. camları da bir süreliğine açık bırakırsanız koku gider.
  • balci1987 kullanıcısına yanıt
    e belki pis kokan yerlerden geciyosundur o yüzden kokuyu iceri alıyodur
  • Acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz. Şimdiye kadar kullandığım 3 opelde de aynı veya benzer bir sorun var. Belki de sorun değildir bunu yaşayan başka araçlar da vardır. Motor iyice ısınmadan açınca içeriye kötü hava basıyor. Isındıktan sonra açınca yapmıyor. Bir de eğer açtığımda kötü hava basıyorsa biraz kapatıyorum sonra tekrar açıyorum bu sefer kötü hava basmıyor. Zaman zaman demişsiniz acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz.
  • araç içi koku bombaları var henüz alıp deneme fırsatım olmadı ama profesyonel oto temizlik firmaları bundan kullanıyor.google de araç koku bombası yazarsanız bulabilirsiniz.
  • en son bir ustaya götürdüm. araban karterden yağ kaçırıyor. o yüzden içeri egzozdan pis koku geliyor dedi. bir ara gidip yaptıracam
  • Havalandırmayı her açtığınızda mı yoksa sadece klima devreye girince mi oluyor ona dikkat edin, kışın klima açmam demeyin yeni nesil araçlar ön cam buğu alma pozisyonunda siz istemeseniz de klimayı devreye sokar, nemi hızla çekmek için. Eğer klima sebep oluyorsa öncelikle polen filtresi değişimi ile evaparatör içine anti bakteriyel sıvı sıktırın sonra ise klima kullanımlarınızda havalandırmayı kapatmadan önce klima düğmesine basıp devre dışı bırakın içeri giren hava evapı kurutana kadar üflemeyi kesmeyin. Bu işlem sayesinde evapta oluşan nemin sistemde kalıp koku yapmasını engellemiş olursunuz.
    Bir de tavsiyem polen filtresini karbon olanlardan seçin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.