Şimdi Ara

Arabamın kendi kendine gaz vermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
9.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ben peugeot 407 aldım. Önceki arabamda olan sorunun aynısı başıma geldi. Araba ilk çalıştığı zamanlar (10 dakikalık süreç) yol almış giderken aniden gaz yemiyor gibi oluyor hiçbir şekilde gaz veremiyorum. Sonra kendi kendine sürekli hafif hafif gaz vermeye başlıyor benim gaz pedalına bastığım hiçbir şekilde işlemiyor. Sonra kontak kapatıp tekrar çalıştırıyorum saçma şekilde düzeliyor. Sonra 30 saniye sonra hooop aynı şey dediğim gibi 3-4 kere böyle tekrarladıktan sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor. Böyle saçma bir şey yaşayan hiç oldu mu ? Tahmini sorun nedir?


    Not: Arabada LPG vardır. Gaz kelebeğini kontrol ettirdim yeni dediler.



  • Gaz kelebeğini kontrol ettirdim demişsin ama bu sorunları genelde boğaz kelebeğindeki sensörler yapar.
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Arabanın beyniyle alakalı diyenlerde var daha tam baktırma fırsatım olmadı ama başıma büyük problem açar mı diye bir sormak istedim.
  • Aynı sorun 1 yıldır 2004 albea ile yaşıyorum. 1 yıl benzinde kullandım sorun yoktu. Şimdi tekrar başladı uzun yola gideceğim gitmeden önce full bakımda buna da baktıracağım. Ama bana da boğaz kelebeği demişlerdi. Lpgyi kapatıp bir de benzinle kullanın bir süre sorun yoksa. Lpg beyni ya da boğaz kelebeğidir. Bende de kontağı kapatıp tekrar açınca düzeliyor. 🤣 ama ben de temelli düzeliyor min 6 7 saat arabanın kullanılmaması lazım aynı sorunu tekrar yaşamam için belki daha uzun süre.
    Bir de şuan farkettim siz gaz da veriyor demişsiniz. Ben de araba gaz yemiyor pedala yükleniyorum olması gerekenden yavaş ivmeleniyor ve sonra uçuşa geçiyor birden tüm gücü veriyor. Bu dediklerim max 5 10 saniye içinde oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Temmuz 2022; 18:50:12 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Sorun aslında daha derin. Normalde bayırı 4. Viteste çıkan araba 2. Viteste bile zor çıkıyor. Dediğin gibi bazen gitmiyor gibi oluyor bazen aniden uçuyor. Bu sorun cidden midemi bulandırıyor artık arabaya binecek hevesim yok. Elime biraz para geçsin iyi
    Bir bakıma sokacağım bakalım 😂
  • Afonso54 kullanıcısına yanıt
    Benzinde kullanırken de aynı sorun mevcut mu? Ben de çekiş düşmesi olmuyordu. İlk 30sn den sonra araba normale dönüyor. Sanayiye götürmüştüm araba saat gibi çalışıyor neyine bakalım demişlerdi.
    Bir de benzinde deneyin aracı.
  • Afonso54 kullanıcısına yanıt

    tüp beyni olabilir.

  • Afonso54 kullanıcısına yanıt

    sorununuz büyük ihtimalle boğaz kelebeği konum sensörü ile ilgili. öncelikle aracı pcye bağlayıp arıza kodu var mı bakılır. arıza kodu yoksa bile konum sensörü arızalanabiliyor. araç boşta ve rölantideyken konum sensörü %kaç gösteriyor bakın. kendi kendine gaz veriyor gözüküyorsa ecuya yakıt gönder komutı veriyordur. ama boğaz kelebeği yeterince açılmadığı için araç zengin karışımdan boğulur ve dediğiniz çekmeme sorunu oluşur. diğer konu, konum sensörü montajı sırasında yarım santim öne arkaya duracak şekilde montaj yapılabiliyor, vida yuvaları ince ayar yapmaya uygun Suzukilerde, sizde nasıl bilmiyorum. sensör arızalı değilse bile yanlış montaj yapılmış olabilir, buna da dikkat edin. boğaz kelebeğini temizletmek, rölanti motorunu temizletmek ve konum sensörünü değiştirmek işi çözer. benimde başıma aynı arıza geldi. 2 haftadır birçok şeyi denedik. boğaz kelebeği temizlendikten sonra araba daha kötü oldu. arızayı sonunda kendim çözdüm. meğerse konum sensörünü çapraz takmış usta, sensör gaza basılı gördüğü için ecuya benzin gönder mesajını veriyor. bu nedenle araç zengin karışımdan dolayı hem gereksiz yüksek devirli çalışmaya, gaza basınca daboğulmaya başlamıştı. tesadüfen evde aklıma geldi, konum sensörünü söküp uygun açı ile tekrar montaj yaptım, sorun çözüldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 30 Temmuz 2022; 21:53:5 >




  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    cevabı yukarda yazdım, muhtemelen sizde de aynı arıza var. sensör ecuya yanlış pozisyon gönderiyor ve pistonlara fazla yakıt gidiyor ya da az yakıt gidiyor. pistonlara uygun oranda hava girmediği için motor boğuluyor. zengin ya da fakir karışım. boğaz kelebeği ve konum sensörüne bakılsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 30 Temmuz 2022; 21:45:52 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Yakın zamanda gideceğim yaptırmaya bunu lpgciye mi götürmeliyim ayıptır sorması yoksa düzenli bakım yaptırdığım ustaya götürsem de halledilir mi?
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    arabayı bilgisayara bağlatabileceğin birine git. bence öncelik lpgci değil. elektronik ve motor ile ilgili bir yer olabilir.

  • Bu sıkıntılar MAP MAF ve TPS sensörlerinden kaynaklanır. Bu sensörlerin kontrolünü yapın. Sorununuz düzelecektir.

  • Lambada - map sensörü arızası büyük ihtimal
  • Led far taktınız mı ? Ya da xenon ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 1 Ağustos 2022; 2:24:36 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Hocam peki araba ısındıktan yani yol aldıktan sonra bir daha hiç yapmaması garip değil mi ?
  • Gaz kelebeğinin yeni olması sağlam olduğu anlamına gelmez. 2018 model aracımda gaz kelebeği bozuldu ilk çalıştırmada kendi kendine gaz verip kesiyordu devir sürekli dalgalanıyordu ve yola çıktığımda araç 50km hızı geçmiyordu. Sonuç olarak gaz kelebeği arızalı olduğu için değişti ve sorun düzeldi. Ama değiştikten sonra çiğ benzin kokusu alıyorum eskisi gibi değil sanki araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Hocam peki araba ısındıktan yani yol aldıktan sonra bir daha hiç yapmaması garip değil mi ?

    aracı pc ye bağlayın, arıza kodu vermiyorsa bile araç soğukken ve pc ye bağlıyken test sürüşü yapın, hangi sensörün anormal çalıştığı ekranda görülebilirse onu değiştirme yoluna gidersiniz. belki ısındıktan sonra sensör doğru okuyordur.

  • merhaba özel mesaj ile cevap yazmıyorum, prensip diyelim, açtığımda çok mesaj geliyor. sorunuz varsa burdan yazabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.