Şimdi Ara

Arabamın arka camını patlatmışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sabah arabanın bagajına çantamı atmak isterken aracın arka camına ufak bir taşın saplanmış olduğunu fark ettim. Bagaj kapısını kapatırken cama girmiş olan taş aracın içine düştü. Kurşun izi gibi bir görüntü var. Ufak bir taş bir camı nasıl böyle tuz buz eder? Araç, sokakta bulunan kameraların görüş alanının dışında kaldığı için olayın nasıl meydana geldiğini anlayamadım. Bir insan arabaya zarar vermek istese bile bu şekilde camı kıramaz diye düşünüyorum. Neyse ki kaskoyu geçen ay yenilemiştim. Sigortacıyı aradım yetkili serviste yapma araç en az iki gün yatar, özel servislerde değiştirmeni öneririm dedi. Yetkili servis dışında başka bir yerde de orjinal cam takarlar mı?
     Arabamın arka camını patlatmışlar Arabamın arka camını patlatmışlar Arabamın arka camını patlatmışlar

• parezer kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal kaskonun servisle anlaşması olmadığı yada delinmemesi için söylemiştir. Yoksa ellerinde arka cam varsa neden iki gün yatsın ki?

Geçmiş olsun bu arada..
  • öncelikle geçmiş olsun. servis dışında orijinal cam bulabilirsiniz. bence bir aracın tekerinden fırlamıştır insan eliyle yapılabileceğini zannetmiyorum..
  • Geçmiş olsun,eger kaskonuzun kapsamında orjinal parça kullanmak kisitlanmamissa ve gittiginiz cam servisi ve kaskonuz ile de orjinal cam takılması konusunda mutabık kalırsanız,orjinal cam takılır..eger cam firmasına birakirsaniz,mutlaka muadil ürün kullanırlar..bu sabah hırsızlık sonucu bir yönetici büyüğümüzün aracının arka kapi camını kirmislar..olimpia cam firmasının bir şubesinde işlemleri başlattık ve 15 dk icinde olimpia marka cam takılıp teslim edildi..orjinal cam konusunda hiç konuşmadık o yuzden muadil cam takmışlar..sonuçta muadil de olsa ayni standartları taşıdığından kullanmakta bir sakınca yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

Büyük ihtimal kaskonun servisle anlaşması olmadığı yada delinmemesi için söylemiştir. Yoksa ellerinde arka cam varsa neden iki gün yatsın ki?

Geçmiş olsun bu arada..

Hocam kaskoyu yenilerken her yerde cam tamiratı yapabilmek için poliçeye ek madde ekletmiştik. Kaskonun delinmesi durumu da yok. Her kasko yaptığımda poliçeyi baştan sona okurum
  • parezer kullanıcısına yanıt
    O zaman problem yok hocam orijinal her zaman iyidir. (-:
  • hocam bilgilendirme için teşekkürler. Bugün işlerden dolayı camla ilgilenemedim. Yarın ilk önce özel cam servsleri ile görüşeyim. Bir cam için aracı yetkili serviste yatırmaya niyetim yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasanın camı patladı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Taktırırmadan önce markasını sorun camın sizin camla aynı marka ise taktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pimbo

öncelikle geçmiş olsun. servis dışında orijinal cam bulabilirsiniz. bence bir aracın tekerinden fırlamıştır insan eliyle yapılabileceğini zannetmiyorum..

Hocam ara sokakta araç lastiğinden fırlamış olması bana pek mantıklı gelmiyor. Sanki sapanla taşı atmışlar gibime geldi ama bende işin içinden çıkamadım.
  • Göktaşı olabilir mi? Ciddiyim.

• Oncelikle geçmiş olsun. Cok ilginc bi görüntü. Çarpan tas aracinizin caminin tam agirlik merkezine değmiş olsa gerek. Yoksa böyle bi görüntü biraz zor olusur.

• seneler evvel fenerbahçe marinanın olduğu yerdeki cafeye arkadaşın daveti üzerine arabamla gitmiştim akşamüzeri
    birkaç saat sonra döndüğümde arka kapının kelebek camının kırıldığını farkettim ama arkada asılı duran ceket üzerindeki 22 ayar altın rozet ceketle birlikte yerinde duruyordu
    bagajı açtığımda iş için kullandığım deri çantamın olmadığını farketti başka çalınan birşey olmadığı için tutanakla uğraşmadan oradan ayrıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Göktaşı olabilir mi? Ciddiyim.

Hocam, bizim semtte doğru dürüst çocuk yok ki çocuklar kırmıştır diyeyim. Biri zarar vermek istedi desem kaportaya bir çizik atsa daha büyük zarar verir bu sebeple bu duruma da ihtimal vermiyorum. Ara sokakta bir araçtan taşın sekip o noktaya gelmesi imkansız. Bu durumda tek mantıklı açıklama göktaşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Göktaşı olabilir mi? Ciddiyim.

Aynen. Garip ama...
  • Balkondan ya da çatıdan faşan düşmüş bir taş olabilir. Camı o şekilde kurşun gibi delip geçebilmesi için ya sapanla atılması ya da 6 7.kattan düşerek yer çekimi ivmesi ile hızlanması gerek. Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun.

Gülmeyin ama karga da yüksekten bırakmış olabilir...
  • Çoluk çocuk sapanla da yapmış olabilir, ancak o hızda böyle olur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Oncelikle geçmiş olsun. Cok ilginc bi görüntü. Çarpan tas aracinizin caminin tam agirlik merkezine değmiş olsa gerek. Yoksa böyle bi görüntü biraz zor olusur.

Sizce ağırlık merkezi öyle bir camın o kadar kenarında olabilir mi? Yoksa daha merkeze yakın mı olur? Hayır işin teknik bilgisini geçtim mantıken bile ağırlık merkezi ben ortaya yakın bir yerlerdeyim diye bağırıyor çünkü.

Ayrıca o boyutta bir taşı elle çok hızlı fırlattığınız takdirde cama girecektir hocam. Malum ağır ve sivri sayılabilecek bir taş. Sapan ya da lastikten fırlama senaryolarına gerek yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: MartenStorm

quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Oncelikle geçmiş olsun. Cok ilginc bi görüntü. Çarpan tas aracinizin caminin tam agirlik merkezine değmiş olsa gerek. Yoksa böyle bi görüntü biraz zor olusur.

Sizce ağırlık merkezi öyle bir camın o kadar kenarında olabilir mi? Yoksa daha merkeze yakın mı olur? Hayır işin teknik bilgisini geçtim mantıken bile ağırlık merkezi ben ortaya yakın bir yerlerdeyim diye bağırıyor çünkü.

Ayrıca o boyutta bir taşı elle çok hızlı fırlattığınız takdirde cama girecektir hocam. Malum ağır ve sivri sayılabilecek bir taş. Sapan ya da lastikten fırlama senaryolarına gerek yok yani.

Aslinda böyle bi soru geleceğini biliyodum keske yazimin altina edit gecseydim.
    Neyse madem sordunuz aciklayayim o zaman.
    Telefon,saat vs. Tarzi seylerde agirlik merkezi daima yanda olur. Siz bugün bi iphone'u yan olarak düşürdügunuzde garanti kırılır. Ayni sey saatler için de gecerlidir. Otomobilde durum nedir bilemeyecem ama tahminimce onlarda da yanda bulunuyo.
    Ek olarak lisedeki ağirlik merkezi bilgisiyle bakarsaniz(ki öyle düşünmüşsunuz) ağırlık merkezini hep lrtada sanırsıniniz ama yanilirsiniz.
    Ayrica neden yana koyuldugunu da merak ediyosaniz uzunca açıklayabilirim.
    Saglicakla kalin.

• Yok lise bilgisiyle yorumumu yapmadım. İnşaat Mühendisliği öğrencisiyim ben. Sizin kastettiğiniz şeyin ne olduğunu hala anlamış değilim ama ağırlık merkezi olmadığı kesin. Ağırlık merkezi (G) başka birşey. Telefonda da kenarda olmaz ağırlık merkezi. Şöyle izah edeyim ağırlık merkezini size Iphone'nunuzun tam ortasına bir parmağınızı koyun. Telefon (eğer tam ortaya koyduysanız) dengede kalır. Ağırlık merkezi de o noktadır işte. Sizin bahsettiğiniz şeyin adı ağırlık merkezi değil kısacası.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.