Şimdi Ara

Arabamdaki saçmalık (Chevrolet Aveo içerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
10.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam öncelikle arabamdan çok memnunum bunu belirteyim, 2009 model chevrolet aveo hb otomatik vites. daha servise rutin bakımlar harici gitmedim vs. vs. vs. (saldırcaklar için önceden memnuniyetimi dile getireyim dedim)

simdi gel gelelim arabayı aldığım günden bu yana sinir olduğum bir özelliğine.

diyelim park ettiniz, kontağı kapattınız anahtarı çıkardınız. buna rağmen arabanın park lambaları yanık kalıyor. bu park lambalarının kapanmasının tek çaresi sürücü kapısının açılması. açılınca hemen kapanıyor.

geçen gün bir yere parkettim, sürücü kapısı tarafına duvar denk geldi ve mecburen yolcu kapısından çıktım. sürücü kapısını açmadığım için de kontağı çıkardığım ve arabayı kitlediğim halde parklar açık kalmış ve akşam döndüğümde aküm bitti bitcek bir durumdaydı. aslında genelde bu tarz durumlarda yan kapıdan incek olsam bile sürücü kapısını bir kez açıp kapatırım ki parklar sönsün ama o gün unutmuşum işte.

yani park etsem de kontağı çıkarsam da parkların sönmesi için yolcu kapısını bir kere açıp kapatmak gerekiyor. (farları off durumuna getirsek de durum aynı, hatta off durumuna alınca farlar komple yanıyor ama sanırım burdaki off un amacı arabanın iç göstergelerini söndürmek.)

bu özellik başka araçlarda varmıdır acaba ? yoksa sadece aveo ya özgü bir durum mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 20 Nisan 2012; 3:45:39 >

• Hocam bu Chevrolet kusursuz değil miydi yahu?

Şaka bir yana,farlar off konumunda iken dahi tüm farlar yanıyorsa bence elektrik aksamında bir sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 20 Nisan 2012; 0:24:17 >
  • Böyle bi saçmalık ilk defa duyuyorum. Siz bu aracımı sürekli öneriyorsunuz millete ?
  • Vardır bir özelliği. Ne bilim yolun kenarına koydunuz, gecenin bir vakti zifiri karanlık, siz araçtan inene kadar yanan park lambaları sizi fark ettirir. Düşünsenize her şeyi kapatıp inerken bir anda bir şey olduğunu. Ne bileyim aklıma öyle geldi. Mesela yolun karşısındaki kebapçıya veya bakkala gitme mevzusu

Ekleme: Çoğu araçlarda alarm veya merkezi kilitlerine bastığınızda farları açar. Mesela eniştemdeki Audi marka araç, kapılar kilitlendikten sonra sis farları 2-3 dakika açık kalıp kapanır kendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 20 Nisan 2012; 0:28:30 >
  • Parkların ikisi de mi yanıyor sağ-sol ?
  • merak ettim 4lüye uzun süre basın bakalım noluyor
  • Hayatimda boyle bir sacmalik daha duymadim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgünhan -- 20 Nisan 2012; 0:27:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bı sıkıntı var. Off durumunda neden yanar kı far yahu.

En bosunda bıle vardır bu ozellık .p
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Böyle bi saçmalık ilk defa duyuyorum. Siz bu aracımı sürekli öneriyorsunuz millete ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Vardır bir özelliği. Ne bilim yolun kenarına koydunuz, gecenin bir vakti zifiri karanlık, siz araçtan inene kadar yanan park lambaları sizi fark ettirirDüşünsenize her şeyi kapatıp inerken bir anda bir şey olduğunu. Ne bileyim aklıma öyle geldi. Mesela yolun karşısındaki kebapçıya veya bakkala gitme mevzusu

Ekleme: Çoğu araçlarda alarm veya merkezi kilitlerine bastığınızda farları açar. Mesela eniştemdeki Audi marka araç, kapılar kilitlendikten sonra sis farları 2-3 dakika açık kalıp kapanır kendi..
    bu dediginiz mantıklı aslında fakat yine de bir süre sonra kendisi sönse bari, sürücü kapısını açmadımmı parklar sönmüyor dedigim gibi akü bitcek seviyeye gelmişti geçen gün araba zor çalıştı, böyle olmaması gerek, yada dediginiz sekilde düsünülmüsse de eksik düsünülmüs bence

belki başka araçlarda da bu sekilde olan vardır bilmiyorum

• Araçtan inme esnasında kontağı çıkarırken eliniz uzaktan kumanda düğmesine değiyordur muhtemelen

Not:2005 chevrolet kalos sahibiyiz
  • yol bilgisayarından yada servise gidip kapattır .PROBLEM?
  • Auu May Gaad .... Böyle Bi Konuyu Açacağını Düşüneceğim Son Adam Sendin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atomu 7 ye katlayan adam

yol bilgisayarından yada servise gidip kapattır .PROBLEM?

Arabamdaki saçmalık (Chevrolet Aveo içerir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 20 Nisan 2012; 0:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Vardır bir özelliği. Ne bilim yolun kenarına koydunuz, gecenin bir vakti zifiri karanlık, siz araçtan inene kadar yanan park lambaları sizi fark ettirirDüşünsenize her şeyi kapatıp inerken bir anda bir şey olduğunu. Ne bileyim aklıma öyle geldi. Mesela yolun karşısındaki kebapçıya veya bakkala gitme mevzusu

bu dediginiz mantıklı aslında fakat yine de bir süre sonra kendisi sönse bari, sürücü kapısını açmadımmı parklar sönmüyor dedigim gibi akü bitcek seviyeye gelmişti geçen gün araba zor çalıştı, böyle olmaması gerek, yada dediginiz sekilde düsünülmüsse de eksik düsünülmüs bence

E sürücü her zaman sürücü kapısından çıkacaktır mantığı işlenmiştir sisteme.

• quote:

quote:

quote:

E sürücü her zaman sürücü kapısından çıkacaktır mantığı işlenmiştir sisteme.

her zaman sürücü sürücü kapısından çıkmıyor işte

• quote:

Sizin yaşadığınız bu olaydan sonra Türkiye'ye özgü bir sistem yapabilirler. Mesela sunrooftan bile çıkabilir
  • yok artık aveo da sorun var olamaz imkansız
  • Sistem sanirim olasi bir ciddi kaza sonrasinda farlarin acik kalmasi icin yapilmis olabilir. Yani kazada motor bir sekilde durursa , kapi da acilmazsa gece falan farkedilmenizi saglayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir uygulama. Özellikle şehirler arası dar yollarda, yol kenarına çekip kontağı kapatıp duran garip insanlar var. Park lambalarını da biri gelip çarpsın diye özellikle kapatıyorlar.

Chevrolet alıcı kitlesinde böyle insanların da bulunabileceğini düşünerek güzel bir önlem almış. Ama sizin çıkmanız gereken kapıdan, çıkmayabileceğinizi düşünememişler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.