Şimdi Ara

Captiva Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
192.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Captivanın yakıt tüketimiyle alakalı ayrı bir başlık bulamadım
    Mevcut olan başlıkta çok fazla sayfa olduğu için samanlıkta iğne arar gibi yakıt tüketimiyle ilgili veri bulmak çok zor.
    Artık Captivanın ikinci el fiyatları 50 bin in altına düştüğü için yakıt tüketimi öneseyen insanlarda satın alabiliyor.
    Bu başlıkta Captiva kullanıcıları yakıt tüketimlerini paylaşırlarsa çok aydınlatıcı olur.
    Yazarken yaşadığımız Şehride yazarsak trafik yoğunluğunun yakıta etkisinide görebiliriz.
    Ayrıca Chip kullanan arkadaşların yakıt tüketimlerinide merakla bekliyorum.



  • 2008 Captiva 2.0 Şehir içi/ Şehir dışı yakıt tüketimlerim.

    Art arda aldığım son bir kaç yakıt tüketimlerimi yazacağım. Farkettiğim bir durum var yol bilgisayarı ortlama yarım litre fazla gösteriyor. Şehir içi kullanımlarım normal-sert arası kullanım sabah ve akşam yoğun trafik ( bursa şartlarında)


    100 TL yakıt litresi 4,76 TL 243 km şehir dışı/şehir içi karışık ( yaklaşık 180 şehir dışı kalanı şehir içi) yol bilgisayarı 9,1 depo hesabı 8,6 lt/100km ( 6 kişi, bagaj tam dolu şehir dışı hız aralığı 90-130)
    100 TL yakıt litresi 4,78 TL 209 km tamamı şehir içi yol bilgisayarı 10,5 depo hesabı 10 lt/100km
    100 TL yakıt litresi 4,78 TL 215 km tamamı şehir içi yol bilgisayarı 10,3 depo hesabı 9,7 lt/100km
    100 TL yakıt litresi 4,44 TL 219 km tamamı şehir içi yol bilgisayarı 10,9 depo hesabı 10,3 lt/100km
    100 TL yakıt litresi 4,40 TL 242 km tamamı şehir içi yol bilgisayarı 9,8 depo hesabı 9,4 lt/100km

    ortalama 9,5lt/100km diyebiliriz.

    Şehir içi kullanımlarımda sabahlar genellikle koltuk ısıtma ve araç içi ısıtma açıktı. şehir içi ortalama hız 25-35 arasında değişiyor.

    özelikle hesap yapmadım ama otobanda 110km/h hız sabitleyici ile 5-7 lt/100km aralığında gidiyordu.
    yakıtlarımı opet, bp, shell gibi büyük ve şehir içindeki istasyonlardan alıyorum.

    *Depo hesabı ışık yanar yanmaz km ve ortalama yakıt tüketimini sıfırlıyorum, bir sonraki ışık yanmasına kadar geçen km ve ortalama değeri alıyorum. Art arda hesapladığım için hata payı sıfıra yaklaşıyor. Depo fullenerekte benzer değerler alınabiliyor.

    *Benzer araçlara göre kıyaslandığında yakıt tüketimi normal. Yeni nesil araçlara göre veya 1.6 ve altı dizel araçlara göre kıyaslanırsa fazla gelebilir. Bir önceki aracım 1.6 c sınıf manuel dizel ve ortalaması 6.5 litre/100 idi. Çevremde 1.6 c sınıfı manuel dizel kullananlar ortalama 6.5 yaktıklarını söylüyorlar. 1.6 benzinli araçlar ile yakıt tüketimi para/km olarak bakıldığında aynı hatta daha iyi. Dolayısıyla aracın büyüklüğünü ( kesit alanı), ağırlığını, teker çap-genişliği ve otomatik ( 4x4) olduğu göz önüne aldığımızda yakıt tüketimi normal diyebiliriz.
    Eger aracını 11 in üzerinde bir ortalama ile yakıt tüketiyorsa yağını ve lastik basıncı kontrol ediniz hatta gerekirse bakımını yeni yaptırınız mutlaka sıkıntılı bir durum vardır.

    Eğer istanbul yoğun trafik şartlarında değerlendiyorsanız 1.3 dizel manuel vites ile 6-7 lt/100 yakıyordu dolayısıyla bu aracın 11 lt yakması istanbuldaki yoğun trafik için normal.

    otomatik şanzımanlı bir araç ( tam otamatik) manuel şanzımanlı bir araca göre ortlama en az 1 lt fazla takıt tüketir. ( 2 lt ye kadar çıkabilir). aracınız tam otamatik olduğunu unutmayın.

    Sonuc itibari ile aracınız yakıt tüketimini kıyaslarken hangi araca göre kıyasladığınıza göre az ve çok yaktığı değişir.
    Örnek captivaya 15 inç jant takıp, manuel kullanırsanız ortalama 2 litre az yakabilirsiniz :)
    Kardeş samimi yazın için teşekkürler.

    Bir gün captivam la yol kenarında bekliyorum...bir amca yanaştı, harika araba, fiyatı da fena değil dedi..eee al ozaman dediğimde, ama çok yakıyor diyorlar dedi....gerçekten ne kadar şehiriçi tüketimi diye sordu...gözlerinde bi umut ışığı vardı, sakin kullanırsan şehiriçi 11 lt dediğimde. O ışık da söndü (benim araç eski kasa ve yeni kasadaki yeni motora göre 1 lt daha fazla bir tüketim var).

    Demem o ki, bana 2 tona yakın, 4*4 ve otomatik bir araç söyleyin, şehiriçinde 6-7 lt yaksın..yok böyle bir araç...benzer özelliklere sahip volvo xc60 200 milyara yakın fiyatı ile 9lt civarı bir tüketimi var...Captiva da(2013 sonrası yeni motorlu olanlar) tüketim 10 lt şiçi(yeni kasa).

    100 bin tl fiyat farkı ile 1 lt, %10 tüketim farkı var...normal ve abartlacak bir fark değil.

    yani Captiva çok yakmıyor, bu tür araçlar şiçinde çok yakıyor...benim gibi yılda 10 bin km yapmıyorsanız, bu tüketim canınızı acıtmaz, hele kalabalık bir aileyseniz keyif içinde yolculuk yaparsınız.
  • sakin kullanim 9.7 (sehi ici),

    cruse control sehir disi 7.2-7.6 arasi.. (100 km sabit hız)


    Verdiginiz degerler yol bilgisayari ise olabilir. Depo dolu, hesabi ise mucize


    soyle izah edeyim, trabzon -ordu arası otobandan 160 km civarı... son gidisimde yb 90 iken 50 tl lik mazot aldim, orduya giriste yb yine 89 a inmisti...

    gorunen yb degeri 7.4 du. ibre yine aynı seviyeye inmisti... 7.4 litreyi kabaca hesaba vurunca 160 km de 11 lt yakit harcamis oluyoruz ki buda yaklasik 50 tl ediyor...ama ben bir kac sehir gecisi disinda hc durmuyorum ve tamamen cruse control le gidiyorum... arabada 3 kisi oluyor... klima zaten kapali...

    ama yb deki sorunu da inkar etmiyoum tabi, biraz da ibredeki seviyeden yorum yapabiliyorum...

    yani full ekonomik mod (100 km sabit)... acikcasi bu hizda bana yetiyo, araba hic yormuyo,

    zaten artislik yapan olmadigi surece :) canavari sakin kullanirim...

    Diğer başlıktan alıntıdır. Bu başlığada tüketim değerlerimizi yazalım.




  • Alıntıdır.
    Sert kullanınca 14-15lt altını göremezsiniz. Normal sedan araç gibi kullanmaya çalıstıgımda, 14-15lt rahat yakıyor. Tabi yol bilgisayarı hala 13lt gösteriyor, od32 soketi aldım telefona program yükledim daha net görebiliyorum artık verileri, kesinde tutuyor. 15lt gerçek performansta yakıyor, tabi makas atmalar, ani dur kalklar vs vs


    10lt altı yakanların kullanısı şöyle

    Işılarda 2captiva yan yanayız trafikte var tabi. Ben bastım gittim adamı izliyorum aynadanda 100metreyi 2saate aldı. yol düz oldugundan ben yaklaşık 2km gittim adamı bekliyorum geldi 10dk rahat beklemişimdir, ilk müsait kırmızı ışıklarda kaç lt yaktığını sordum. Cevap 8lt yakıyorum, basarsam 10lt yakıyorum dedi.

    Heralde amcanın ayaklar kısa en fazla gaz pedalının yarısına kadar basabiliyor. Bisiklet kullanan biri rahatca geçer heralde adamı
  • Makul kullanımla şehir içi 10-11 lt (gerçek tüketim) yakalamak zor değil.
    Şehir dışı yine makul kullanımla 8 lt ile gezebilirsiniz. Beş kişi + dolu bagaj + klima kullanımı ile 8.5 litre (gerçek tüketim) civarında gidebiliyorum.
  • Bu aralar internetten captiva araştırıyorum. Resimlerinde yol bilgisayarı verisini gördüğüm arabalardan hiçbirinin verisiş 10 lt altında değil sadece 1 tanesi 9.8 idi.
    Sanırım bu araca 8-9 lt yaktırmak mümkün değil.
  • 11lt yakıt hayal hocam :( En azından biz beceremiyoruz desem daha doğru olur . Bizde ortalama 13-14 arası şehir içi yakıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baldas

    11lt yakıt hayal hocam :( En azından biz beceremiyoruz desem daha doğru olur . Bizde ortalama 13-14 arası şehir içi yakıyor..

    Benim şehiriçi 9-9,5 arası değişiyor yol bilgisayarı degeri. Gerçek tüketim bunun 1,5 lt kadar üstü...yani 10,5-11 lt arası gerçek tüketim. 2 tonluk otomatik bir araçta kullanım tarzına göre, özellikle şehir içinde çok değişebiliyor. Bir de şehir içi derken, çok yoğun trafik ya da az yoğun çok değişe bilir. Şehiriçi deyip geçmemek lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede 2007 model var sehir dısı 180 km hız 360 kurus yakıyor sehir içi 400-450 arası değişiyor.aracımda egr valfi iptal.uzun yol 80-100 km arası sakın kullanım 7.2 en dusuk sehir içi agrasif kullanım en yuksek 10.5
  • 2008 model captiva high modeline sahibim ankara içi sakin kullanım 8,1 ancak orjınalı 9 lt gözüküyor sehirlerarası daha da düşecegine eminim ,mersedesim vardı sımdı aıleme soruyorum bumu mersedesmı dıye herkes captiva diyor bilgilerinize....
  • 2011 captiva aldım bende 10-11 lt yakıyorum.
    Üstündeki otomatik şanzımanla bu değer aşağı düşmez.
    Manuel şanzıman olsa maksimum 7 lt yakacak araç.
  • osman2000 O kullanıcısına yanıt
    Yakıt dışında nasıl, beklentini karşıladı mı?

    Bu arada bu aracın 2012 model yeni motor ve şanzumanlı versiyonu 1 lt kadar az yakıyor..Yani 10,5 olan yakıt tüketimi, güncel vesiyon için 9,5 düşünülebilir. Bu özelliklerdeki bir araç için en iyimser değerler, benzer şartlar için, 8 lt lere düşer sanırım...9,5-->8 lt farkı yılda 30-40 bin km yapmıyorsanız, kayda değer bir fark değil.
  • Rahat ve konforlu bir araç.
    Jeep olarak alınabilecek parasına göre yüksek donanim sunan 7 kişililk olması sebebiyle tercih sebebimdi.
  • bu arabanın fabrika verileri neden tutmuyor. hiç araştıran var mı servise soran?
  • Aslında Firmayı müşteriyi yanıltmaktan mahkemeye vereceksin.
    Hangi yolda sehir dışı 6,5 lt yakmış. Yokuş aşağı giderken dahi yol bilgisayarı o değerlere düşmüyor.
  • Sehir içi sakin kullanım 10-11lt
  • chip uygulaması ile yakıtını düşürebilen varmı?
  • diğer jeeplere oranla sanırım daha az yakıyor , benım bir sorum neden böyle bir jeepin fiyatı 50 bın tlnın altına düştu ? kullanan memnun mu değil , kronik hata da yok sanırım tutulmamasında mı kaynaklanıyor acaba
  • Türk Milletinin marka takıntısı başka birşey değil.
    Babamızın takımını tutarız
    Babamızın partisine oy veririz.
    Babamızın bindiği arabaya binmeye devam ederiz.
  • Merhabalar
    Benim 2008 model captivam var 1 yıl oldu alalı ve alır almaz chip uygulaması yaptırdım Booster performance iddia edilen 185 hp 480 nm tork idi Fakat triptronik araçlarda güç ölçümü tam yapılamıyor o yüzden gereksiz ölçüm yaptırmayın Ben performans olarak çok memnunum Fakat chip olmadan performans ve yakıtını bilmediğim için karşılaştırma yapamıyorum
    şu an şehir içi yazın 10 kış döneminde ise en fazla 12 lt civarı yakıyor ama mesafemiz 3-5 km arası şehir içi fazla yolumuz yok
    uzun yolda ise ortalama 120 km saat hızda 8 lt yakıyor Ama ortalama hız 140 km saatte yani 350 km yolu 2,5 saatte giderseniz en fazla 9,5 lt yakıyor Ben 100 km saatte hiç denemedim çünkü o hızda kullanamıyorum araçları
    Umarım yardımcı olmuşumdur
    Saygılarımla
  • Arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.Ben uzun zamandır Captiva almayı hayal ediyordum.tam nasip oldu alacakken bu DPF sorununu öğrendim yıkıldım.(araza durumunda yenisi 12.000 TL imiş) almayı düşündüğüm 2011 modeldi partikül filtre varmış o modelde.Şimdi naçizane sorum şu Acaba 2010 ve daha öncesi modellerdede partikül filtresi varmı,yada hangi yıl Captivalarda bu başa bela Partikül yok? Lütfen cevap.benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.