Şimdi Ara

Chevrolet Captiva Kullanıcı İzlenimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Chevrolet Captiva almayı düşünenler veya araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için araç ile ilgili 15 bin km'lik izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
    Aracım 2008 model, high donanım. içi bej deri döşeme renginde. dış rengi ise captivalarda pek görülmeyen koyu denim ( bir çeşit lacivert ) renginde. Aracım 81.000 km'de ve 66 bin km'den beri bendedir. Araç ile ilgili izlenimlerim şu şekilde.

    Araç ile ilgili diğer forumlarda birçok yazı okudum ve aracın sadece yolcu koltuğuna binip araç hakkında atıp tutanlara da fazlasıyla rastladım. ( Ş.içi 15 lt yakıyo, malzeme kalitesiz, çok sorunlu ve rahatsız bir araç vs. gibi yorumlar. )

    Aracımın iç malzeme kalitesi forumlarda yazıldığı gibi kalitesiz değil. Fakat bir q5, toureg vs ile de kıyaslanamayacak kadar kötü. Fakat bunun şimdiye kadar hiçbir eksisini görmedim.

    Gel gelelim araç hakkında en çok merak edilen konulardan biri olan yakıt sarfiyatına. Aracım şehiriçi sakin ve olabildiğince cruise control ile kullanımlarda 9.5-10.5 lt arası yakıt tüketmektedir. Uzun yolda ise aracı yormadan 8 lt gibi rakamları elde etmek zor değil. Bu araçtan 1.3 motor linea gibi yakmasını bekleyenler için fazla gelebilir bu rakamlar fakat 1900 kg ağırlığındaki ve 18' jantlara sahip olan 2000 CC ve otomatik vites bir SUV aracı için oldukça iyimser rakamlar bunlar. Sizlere önerim kış aylarında aracı ilk çalıştırdığınızda minimum 3-4 dakika beklemeniz. Bu şekilde turbo ve diğer sarf malzemelerin kendini yağlama işlemi tamamlanacaktır ve motor daha rahat çalışacaktır. Böylece yakıt tasarrufu sağlayacaksınız.

    Aracım yol tutuş konusunda da beni şimdiye kadar üzmedi. Eğer yol tutuşunu bir D segmenti araç ile kıyaslıyorsanız tabii ki sizi tatmin etmeyecektir. Ancak segmentindeki rakipleri ile kıyaslandığında ( Sorento vb.) yol tutuşunun ne derece üstün olduğu anlaşılacaktır. Ayrıca akıllı 4 çeker sistemi gerekli olduğu durumlarda aracın 4 tekerden çekiş sistemi ile kendini toparlamasını sağlıyor ve savrulma vb tehlikelere karşı sizleri koruyabiliyor.

    Aracım donanım olarak oldukça dolu. Sunroof,katlanır ayna, deri döşeme, far yıkama, ısıtmalı ve elektrikli koltuk, hız sabitleyici ve daha sayamadığım birçok özellik.

    Aracımın performansı 150 beygirlik ve 1900 kg ağırlığındaki bir araç için oldukça başarılı. Yaz aylarında 8 kişi, port bagaj full olarak Erzurum kop dağı'nı aracı hiç zorlamadan rahatlıkla çıktım. Aracımın gaz tepkileri diğer chevrolet modellerinde olduğu gibi gecikmeli değil.

    Forumlarda bazı arkadaşlar aracın en kötü SUV olduğunu ve Türkiye pazarında hiç tutulmadığını söylemiş. Şunu belirmek istiyorum araç Türkiye pazarında satış rekorları kıran bir SUV modeli. Ve emin olun ki bu araç bahsedildiği kadar sorunlu ve başarısız bir araç olsaydı bu satış rakamlarını elde edemezdi.

    SUV segmentinde 7 kişilik araç bulmak zor. Santa-fe ve captiva dışında pek seçenek yok. Santa-Fe oldukça başarılı bir SUV fakat 2.2 motor olması sebebiyle Türkiye pazarında vergi dolayısıyla pek yer bulamadı kendine.

    Aracımın içine oturduğunuz anda sizi geniş ve deri döşemeler ile ferahlatılmış bir iç mekan karşılıyor sizi. Aracımın görüş alanı oldukça başarılı.

    Aracın en çok eleştirilen noktalarından biri olan direksiyon yumuşaklığı kullanıcıya göre değişebilecek bir durum ama bana göre işe yarayan bir özellik. Düşük hızlarda direksiyon manevra kolaylığı açısından yumuşak ve hız yükseltikçe direksiyon sertleşmektedir.

    Sizlere tavsiyem aracı mümkün olduğu kadar tiptronik modda ve 1.750 ila 2.250 devir arasında kullanın ve olabildiğince sabit hızlarda bir sürüş yapın.

    Aracımın inceleme videosunu YouTube'a "Captiva inceleme Samsun Türkiye" yazarak bulabilirsiniz. Kafanıza takılan bir yer olursa sorabilirsiniz. İyi günler.


     Chevrolet Captiva Kullanıcı İzlenimleri







  • Aktardığınız bilgiler için teşekkür ederim, ben de 2-3 ay içinde Captiva almayı düşünüyorum. 55-60000 civarı düşük km'li 2009-2010 model inci beyazı renkli Captiva arıyorum. 5 yıldır Grand Vitara 3kapı kullanıyorum. Daha beni bir kere bile üzmedi, sorun çıkarmadı. Bakımları 400TL tutuyor. Servisi çok ilgili ve müşterisine değer veriyor. Captivanın vergisinden yakıtından ziyade servis ve bakımı düşündürüyor beni. Bu yüzden dizel Grand Vitara 5kapıda seçeneklerim arasında. Sizden servis ve bakım fiyatları hakkında bilgi alabilirmiyim?
  • Sevgili kaganss. Eğer aileniz için geniş ve ferah bir araç arıyorsanız Captiva'yı kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle içi bej deri döşemeler oldukça kullanıcı ve ferah eğer düşünüyorsanız kesinlikle bej döşemeli almalısınız. Bu yaz uzunca bir tatil maratonum oldu aracıma port bagaj taktırdım ve yaklaşık 50 gün tatil yaptım. Aracım bu tarz bir kullanımda bile uzun yolda ortalama 140 km süratle 37 kuruş yaktı ( Ankara-İzmir arası- 6 kişi- klima açık) Bu rakam 18' jantlara sahip olan ve 2 tona yakın bir cüsseye sahip olan bir SUV aracı için oldukça ideal bence. Aracımın standart yağ bakımlarını bir arkadaşımın özel servisinde 300 TL civarı gibi bir rakama yaptırdım. Yetkili servis olarak her servis farklı tavır sergiliyor net birşey soylemem yanlış olur açıkcası.Eğer aracı inceleme ve test etme şansınız olduysa forumlarda yazıldığı kadar kalitesiz bir jip değil. 7 aydır kullanıyorum ve beni hiç üzmedi. Bu fiyata şehir içinde binilebilecek en iyi jip bence. Fakat artık geniş bir arabaya ihtiyacım kalmadığı için Captiva'mı satışa çıkardım. Eşimin kullanabileceği Golf, astra vb bir araç düşünüyorum.

    Aracım 2008 model dolayısıyla mtv'si artık makul seviyelerde. Yıllık 1084 TL.

    Kafanıza takılan bir yer varsa sorabilirsiniz.
     Chevrolet Captiva Kullanıcı İzlenimleri Chevrolet Captiva Kullanıcı İzlenimleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.