Şimdi Ara

Arabama sıçrayan boya lekeleri nasıl çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
81.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçta minik noktalar halinde neredeyse her tarafında bir sürü boya lekeleri sıçramış bu lekeler nasıl çıkar ? normal şampuanlayarak silmeyi denedim çıkıyor ama çok minik olan noktacıklar kalıyor ve aşırı bastırmak zorunda kalıyorum neyle silmek gerekir birde sildikten sonra aracı parlatmak istiyorum hızlı cila mı daha iyi olur yoksa pasta cila mı ? pasta cilayı her yıkamadan sonra yapsak araca zarar verir mi ? araç beyaz renk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 9 Ağustos 2017; 22:8:21 >

Arabaya Sıçrayan Boya Lekeleri Nasıl Çıkar?

Arabanıza boya sıçradığında, hızlı hareket etmek ve lekeyi çıkarmak önemlidir. Ne kadar uzun süre kalırsa, çıkarması o kadar zorlaşır. İşte arabadan boya lekesini çıkarmak için adım adım bir kılavuz:

• Ne Tür Boyanın Sıçradığını Belirleyin: Farklı boya türleri (lateks, akrilik, sprey) farklı temizlik yöntemleri gerektirir. Boyanın türünü belirlemek, uygun yöntemi seçmenize yardımcı olacaktır.

• Hızlı Hareket Edin: Boya kurumadan önce harekete geçin. Boyanın yüzeye oturması ne kadar uzun sürerse, çıkarması o kadar zor hale gelir.

• Sudan Faydalanın: Hafif boya lekeleri için sabunlu su genellikle yeterlidir. Lekeyi yumuşatmak için bölgeye sabunlu su uygulayın ve ardından yumuşak bir bezle nazikçe silin.

• İzopropil Alkol Kullanın: Lateks veya akrilik boya lekeleri için izopropil alkol kullanılabilir. Küçük bir miktar alkolü bir pamuğa sürün ve lekeye hafifçe vurun. Ardından temiz suyla durulayın.

• Tiner veya Çözücü Kullanın: Sprey boya veya diğer inatçı boya lekeleri, tiner veya boya çözücü gerektirebilir. Bu kimyasallar aşındırıcı olabileceğinden, küçük bir alanda test edin ve talimatları dikkatlice izleyin.

• Ticari Boya Çıkarıcılar Deneyin: Piyasada, özellikle araba yüzeyleri için tasarlanmış ticari boya çıkarıcılar mevcuttur. Üreticinin talimatlarını dikkatlice uygulayın.

• Yumuşak Bir Bez Kullanın: Lekeyi temizlerken her zaman yumuşak bir bez kullanın. Sert fırçalar veya süngerler yüzeye zarar verebilir.

• Sabırlı Olun: Boya lekesini çıkarmak zaman alabilir. Gerekirse işlemi tekrarlayın ve lekeyi mümkün olduğunca çıkarmaya çalışın.

Önemli İpuçları:

• Boya lekesini ovalamayın, çünkü bu lekenin yayılmasına neden olabilir.
    • Boya lekesi kurumuşsa, temizlemeden önce yumuşatmak için ıslak bir bez kullanın.
    • Arabayı temizlerken güçlü kimyasallar kullanmaktan kaçının, çünkü bunlar yüzeye zarar verebilir.
    • Boya lekesi çıkmazsa profesyonel bir oto yıkamacıya başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne boyası bu hocam bizim komşu badana yapnıştı beyaz su bazlı boya sıçramıştı arabaya ıslak mendille sildim hafif bastırmayla hepsi çıktı,

Boyaları genelde kil ile çıkarırlar , aşındırıcı şeyler denemeyin tiner vs...

Daha önce foruma atmıştım bizdeki böyleydi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Ağustos 2017; 22:44:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Ne boyası bu hocam bizim komşu badana yapnıştı beyaz su bazlı boya sıçramıştı arabaya ıslak mendille sildim hafif bastırmayla hepsi çıktı,

Boyaları genelde kil ile çıkarırlar , aşındırıcı şeyler denemeyin tiner vs...

Daha önce foruma atmıştım bizdeki böyleydi;

Hocam aynen öyle bizde büyük boya lekesi yok ama nokta nokta her yerinde var ve çok sık kil ile çıkar mı diyorsunuz kendim uyguluyabilir miyim çizmeden ? hangi ürünü önerirsiniz ?

• Saf alkol alın eczaneden bir beze dökün, tiner gibi boyaya zarar vermez ama aynı yerde defalarca kullanmayın aşırısı tabiki iyi değil

http://www.garajvs.com/kil-ile-arac-temizleme-pml9

Sitede altta işinize yarayan başka linklerde var, siteden alışveriş yapmanızı önermem ama sadece anlatımı basit olduğu için bakıyorum alışveriş hiç yapnadum...

• Ya bizim arabaya da bulasmis boya, bende cikaramadim son care bulasik sungerinin yesil tarafiyla yani skoc denilen kisimla cikarttim, sonra araba kuruduktan sonra bi baktim boyayi soktugum yerler hep cizilmis araba beyaz cizilen yerler daha beyaz, pasta cilayla gecermi?

Hocam valet pro kil alıcam mavi orta seviye turuncu soft diyolar hangisini almak lazım
  • gaz yağı işe yarayabilir . zift lekelerini falan çıkarabiliyor .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Flight Of Icarus

gaz yağı işe yarayabilir . zift lekelerini falan çıkarabiliyor .

Evet ziftleri çıkartıyor da boyayı cıkartır mı acaba
  • wd-40

• Aman hocam benim yaptığımı yapmayın da bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile temizlemiştim ziftleri anca çıkıyodu arabayı bi yıkadım sonra 20-25 yeri birer avuç kadar çizilmiş boyası bembeyaz olmuş gri arabanın pastayla biraz gitti ama zımpara da lazım

Temizleyelim derken berbat ettik.

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Aman hocam benim yaptığımı yapmayın da bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile temizlemiştim ziftleri anca çıkıyodu arabayı bi yıkadım sonra 20-25 yeri birer avuç kadar çizilmiş boyası bembeyaz olmuş gri arabanın pastayla biraz gitti ama zımpara da lazım

Temizleyelim derken berbat ettik.

Yok hocam bulaşık süngeri vurmam geçmiş olsun bu arada :)

Benek benekti araba vallahi şey aldım ben Total istasyonundan kalın çizik giderici ve konservede cila aldım. Artık sırıtmıyorlar ama yakından varlar tabi.

Kil alın...

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.