Şimdi Ara

Arabalara bu kadar köle olmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
3
Favori
3.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu aletlere gösterilen abartılı sevgiyi ben bir türlü anlyamıyorum, 2 tane lüks aracım oldu, inanın bana 1 ay sonra sıkılıyorsunuz.
    Araba dediğiniz şey A noktasından B nokasına giden bir alettir. Burda millet Dandik golf,corlolla vb C segment, hatta D segment araçları yüzünden birbirine giriyor.

Ha hakkaten bu kadar sevgiyi hakeden araçlar yok mu? Evet var ama onlar porsche (911), Ferrari, Lamborghini tarzı çoğumuzun hayal bile edemeyeceği aletler.
    1.6 pejo motorlu 520i leri, 320i leri gözünüzde hiç büyütmeyin.

Bu araçlar elinizde olsa bütün kızlar bana bakar olayıda yalan, 2 yıl bu araçlarla gezdim, asıl farkı porsche tarzı araçlar yaratıyor, 100-150 binlik araçlar artık büyük olay değil.

Burda VW fanlar var en çok onlara gülüyorum adam almış bir ikinci el golf yada 0 km golf, 12 saat günde forumda VW group'un borazanlığını yapyıor, yada toyota nın yaada mazda nın
    Bunu yapan adam anca hissedarıysa hak veririm.

Metal yığınlarına bu kadar kafa yormayın.

Bu dandik araçlar için kredi çekmeyin, emin olun 25-30 bin liralık ikinci el D sınıfı araç ile 0 km C sınıf araç arasında fark yok, verdiğiniz ekstra paraya değmez, hatta ikinci el D sınıfı araç bile daha iyidr. Komşuyla yarışa girmeyin, biriktirdiğiniz parayla hisse senedi, arsa alın, bunlar uzun vadede alım gücünüzü artırır, araba alım gücü artırmaz, eşşek niyetine binmek için alın, mal varlığınızın %5'ini geçmesin fiyatı.

• Dur sen dur. Gitme bir yere. Az sonra cevapları alırsın. Örneklendirmeleri genelde VW üzerinden yapıp bombanın pimini çekmişsin.
  • Kişisel zevk meselesi sizin için a noktasından b noktasına götüren araç olsada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın ama bu ülkede, özgür olduğunu sanan ama aslında sınırları çizilmiş, kendisine dayatılan düzenle işleyen bir hayatta, ayakta kalmaya çabalayan bizler, mutluluğu oturduğumuz yerde para ile aldığımız oyuncaklarda buluyoruz. Şu an altımda 10bin liralık sağlam bir motor olsun ve işi gücü bırakıp dünyayı gezeyim istiyorum ama belki emekli olana kadar kalkışamayacağım böyle bir işe... Düzenin parçası olarak her gün işe gidip geliyoruz, tesellimiz o işe lüks bir aracın içinde gidip onu kullanmaktan zevk alıyor olmak.
  • Peki
  • Paypal hesabımı vereyim bi donation yapın 20 binlik araba değil de 200 binlik araba alayım o zaman.
    Kimsenin bişeyi gözünde büyüttüğü yok, ülkemizde vergi adı altında yapılan soygun var. 20 bin euroluk aracı 120 bine alıyoruz. Insanların suçu ne burda? Parası ona yetiyor.
    Zaten istanbul gibi bir yerde araba artık bir ihtiyaç. Kölelikle bağdaştıramıyorum bir türlü.
    Ayrıca 520 iED gibi araçlar yabana atılacak araçlar değil. Gayet hoş araçlar, gören bir daha bakar. Bunu beğenmeyen S500 e, C63 AMG'ye falan biniyor olmalı.
    Senin dandik dediğin Golf'ü, corollayı vb. yi insanlar emeklerinin karşılığı, yıllarca biriktirdikleri paralarıyla alıyorlar. Hoş, bir de kredi var artık. Fakat her şekilde emek emektir.
    Herkesin arabası kendine güzeldir, kimsenin gelip bu dandik bu güzel, "senin de bindiğin araba mı?" demeye hakkı yok.
    Kısacası herkes senin gibi 2 tane luxury arabaya binmiyor, parası gücü neye yetiyorsa onu alabiliyor, o kadar uğraşıp emek verip aldığı için de arabasını seviyor. Ve bunda gayet haklı.
    Parayı kolay yoldan kazanıyor ve de Range Roverlara biniyor olmalısınız ki bu kadar aşağılıyorsunuz insanların önemsediği bir şeyi.
    Ayrıca bu düşüncede olan birinin iki adet luxury car'a sahip olmasını çelişkili buluyorum.

Not: şuandaki aracımı da, babamın önceki arabasını da çok seviyorum. Biri imzamdaki biri de Fabia idi.
    Çok içerledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knowledqe -- 21 Ağustos 2014; 14:49:45 >

• ABD vatandaşları gibi 2 veya 3 maaşla araba almaya başladığımız gün arabaların kölesi olmaktan kurtulacağız. Aksi halde 20000 peşinat verip üzerine de ayda 1250 TL ödeyerek 36 ay banka kredisi kullanarak araba almaya devam edersek arabalarımız gözümüzde her zaman 1 numara olacak. Canımız, ciğerimiz olacak.

Para bu ülkede kolay kazanılmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim babam için de araba sadece bir vasıtadır bir yerden bir yere götürsün yemini suyunu ver yeter modunda

benim içinse hayatta zevk aldığım şeylerin başında geliyor.

bazı noktalarda sana katılmıyor değilim, dümdüz bir arabaya maaşından fazla kredi çekip alanlar konusunda

ama otomotiv dünya genelinde en çok kafa patlatılan en çok forumları olan bir sektördür kimisi sabahtan akşama futbol konuşur kimi sex konuşur kimi de arabalardan bahseder

bu konu sizi bu kadar rahatsız ediyorsa girmezsin araç forumlarına olur biter

ayrıca benim ilk arabam 98 model twingoydu, 4 ay boyunca f10 kasa 5.20 ye de bindim ama twingomun bana verdiği hissiyat daha başkaydı.

o yüzden araba ilgisini parayla bir tutup düz mantık yapmayın hangi araca sevgi besleyeceğimiz sizin konunuz değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETMAR -- 21 Ağustos 2014; 14:50:46 >

• okumayan üretmeyen bir toplumuz. sonradan gördük. 80-90' larda alamancılarda görürdük biz arabayı. doğu bloku ülkelerden farksızdık. fanatiklik normal bir sonuç. bizim çocuklarımız daha iyi olacak bu konuda. torunlarımız daha da iyi...geriden geliyoruz biz. forumlar, ilgi alanında fikir paylaşımları oluyor ve okuma alışkanlığı edindiriyo hiç olmazsa. burada fan olan zamanla vazgeçer bilgilendikçe zaten. buralara hiç uğraşmayanlar da var daha geride.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varya katılıyorum.

İki tane test yaptım vw polo 1.2 tdi, vwciler sen araba hakkında bir şey bilmiyorsun polonun ruhunu bilmiyorsun o derece fanlarki anlatamam.

Ama bilmiyorlarki bende poloyla büyüdüm ama onun ruhunu (kendin hissettiğin) söylersen ne faydası kalırki?

Sorunlu dsg diye jetta konusu açtım başına gelmeyenler nasıl taşladı anlatamam.

Youtube da testlerin altına sinan diye bir eleman yapıştırmış küfürleri yok ben bir şey bilmiyormuşum gibisinden ona çok güldüm.

Kullandığı araçta transporter. Yani bir vw ci o yüzden zaten onu görünce bir şey demedim ha ha haklısın de geç.

Ta audi ile poloyu kıyaslayan var hocam. Ne diyorsunuz siz, adam 1.4 atmosferik motorlu poloyu 1.4 tfsi a3 ile karşılaştırıp polo daha iyi o ne diyor.

Hadi gelde s(d)övme.

• quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

okumayan üretmeyen bir toplumuz. sonradan gördük. 80-90' larda alamancılarda görürdük biz arabayı. doğu bloku ülkelerden farksızdık. fanatiklik normal bir sonuç. bizim çocuklarımız daha iyi olacak bu konuda. torunlarımız daha da iyi...geriden geliyoruz biz. forumlar, ilgi alanında fikir paylaşımları oluyor ve okuma alışkanlığı edindiriyo hiç olmazsa. burada fan olan zamanla vazgeçer bilgilendikçe zaten. buralara hiç uğraşmayanlar da var daha geride.

+1

• Araba mal varlığımızın %5 ini gecmeyecekse, kuş serisinden başka bir şeye binemem. bahsettiğiniz değer verme olayı sadece arabaya has bir şey değil. Araba bana göre ihtiyacın yanında zevktir,nasıl güzel bir ayakkabı yada elbise almak istersiniz onun gibi.Arsa ve hisse senedi alın demişsiniz, onların da üstünr binip gidilmiyor ki.

• Sizin tabirinizle benim 'dandik' aracim... el alemin porsche undan cok daha kiymetlidir benim gozumde.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

ABD vatandaşları gibi 2 veya 3 maaşla araba almaya başladığımız gün arabaların kölesi olmaktan kurtulacağız. Aksi halde 20000 peşinat verip üzerine de ayda 1250 TL ödeyerek 36 ay banka kredisi kullanarak araba almaya devam edersek arabalarımız gözümüzde her zaman 1 numara olacak. Canımız, ciğerimiz olacak.

• Benim için araba; "ayağımı yerden kesse yeter".

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi hepimiz şimdi ağlayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: NETMAR

benim babam için de araba sadece bir vasıtadır bir yerden bir yere götürsün yemini suyunu ver yeter modunda

benim içinse hayatta zevk aldığım şeylerin başında geliyor.

bazı noktalarda sana katılmıyor değilim, dümdüz bir arabaya maaşından fazla kredi çekip alanlar konusunda

ama otomotiv dünya genelinde en çok kafa patlatılan en çok forumları olan bir sektördür kimisi sabahtan akşama futbol konuşur kimi sex konuşur kimi de arabalardan bahseder

bu konu sizi bu kadar rahatsız ediyorsa girmezsin araç forumlarına olur biter

ayrıca benim ilk arabam 98 model twingoydu, 4 ay boyunca f10 kasa 5.20 ye de bindim ama twingomun bana verdiği hissiyat daha başkaydı.

o yüzden araba ilgisini parayla bir tutup düz mantık yapmayın hangi araca sevgi besleyeceğimiz sizin konunuz değil

Valla ben arabalarımın hiç biriyle bağ kuramadım nedense.
    Ayağımı yerden kesen bir alet olarak gördüm hep.

• quote:

Dur sen dur. Gitme bir yere. Az sonra cevapları alırsın. Örneklendirmeleri genelde VW üzerinden yapıp bombanın pimini çekmişsin.

VW değil, bütün standart markalar için sözüm.
    1 kola şişesi kadar büyük motoru olan araçlar için burda millet birbirini paralıyor, bide bu dandik şeyler için kredi çekiyorlar, şaka gibi.

Arabaya çok ihtiyacın vardır 15-20 bin lira kredi çekersin anlarım, 2004 model C serisi araçlar 2014 arasında o kadar paraya değecek bir fark yok!

• quote:

ABD vatandaşları gibi 2 veya 3 maaşla araba almaya başladığımız gün arabaların kölesi olmaktan kurtulacağız. Aksi halde 20000 peşinat verip üzerine de ayda 1250 TL ödeyerek 36 ay banka kredisi kullanarak araba almaya devam edersek arabalarımız gözümüzde her zaman 1 numara olacak. Canımız, ciğerimiz olacak.

Bence çok kolay kazanılıyor, yoksa millet kredi çekip bu demir yığınlarına faiz ödemezdi.

• Arabaya değil arabaya verdikleri para yüzünden kavga ediyorlar.

Aracı yatırım ve servet olarak görüyorlar.

Forumda farklı değil bu araç ne kadar? 50.000Tl o araba alınmaz öyle arabamı olur? Alanı anlamıyorum.

Bla bla vs. hep aracın parası.

Ama Otomobil Genel sanarsın ülkeye giren arabaların fiyatını belirliyoruz.

Ben daha çok otomobili sınıfına göre karşılaştırmamız lazım.

Testleri okuyup biraz teknikleri incelememiz lazım.

Mesela burada biri Mazda CX-9 alacağım tese.Git BMw X3 al vs. o arabaya 3700cc araç vergisi ödenir mi? Elinde kalır.

Öyle araba olur mu? O kadar para verilir mi? Mazda'ya o kadar para bağlanır mı?

Ama bunu diğen adam CX-9 içine binmeyi geçin sokakta görmemiştir.Ama parasını hak etmez diyebiliyor.Araştırma yok gördü bitti o araç etmez.

Bunun nedeni de araca para ve yatırım olarak bakılması.

Bunu gördükten sonra forum zevk vermemeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 21 Ağustos 2014; 16:29:25 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.