Şimdi Ara

Arabada Silah Bulundurmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
22.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bak çok değil, 3 yıl önce olan olay;
    http://www.hurriyet.com.tr/o-anlar-guvenlik-kamerasinda-29844934

    kısaca özet geçeyim; genç, motosikletli arkadaş trafikte biri ile atışıyor. sonra ayrılıyorlar ve adam evine geliyor. ama arkadaşımız genç ya, kanda kaynıyor, alıyor eline kuru sıkı tabancayı ve adamın evinin kapısına dayanıyor. adamımız da emniyet amiri çıkmasın mı? bizimki kuru sıkıyı çıkarınca adam da kendini savunuyor tabii... sonuç?


    olayda ölen çocuk daha 13 yaşındaymış (o yaşta motiskletle trafikte ehliyetsiz dolaşmasına hiç girmiyorum bile)... sanırım senin yaşın da ondan çok ileride değil, yoksa bu soruyu sormadan önce kendi aklın ve mantığınla doğru cevabı bulurdun zaten...


    ayrıca ek bilgi olsun; "arabada havalı silah bulundurup, bir durumda göstersek suç işler miyiz" diye soruyorsun ya, bilgin olsun, taşıma ruhsatlı silahınız bile olsa yani devletin size kendinizi korumak için verdiği ve her şekliyle yasal olan silahınızı bile öyle sağda solda, ulu orta göstermek, teşhir etmek yasaktır, suçtur. bakın yasal olarak tarafınıza verilmiş ve belinizde taşıdığınız her şeyiyle yasal olan silahtan bahsediyorum. sorunun cevabını şimdi bir kez daha düşünün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 19 Haziran 2017; 3:9:13 >




  • Ben aracımda ruhsatlı 7+1 yarı-otomatik av tüfeği taşıyorum, evimde de var, kanunen taşımakta ve bulundurmakta sakınca yok. Polis çevirmesinde aracı aramak istediklerinde çıkarıp ruhsatla önlerine koyuyorum, memnun musun diye muhabbet edip gönderiyorlar. Ha silahı trafikte kullanır mısınız deseniz asla aklıma bile getirmiyorum varlığını.

    Ülkemiz kanunlarınca zaten silah ancak nefsi müdafaa durumlarında kullanılabiliyor, o da ancak karşı tarafın size uyguladığı tehdide orantılı olması şartı ile. Silahı meskun mahalde kılıfından çıkarmak bile kabahatler kanununa göre, silahı teşhir suçuna girebilir. Ayrıca OHAL var, o da ayrı bir muamma.

    Normal şartlarda herhangi birisine silahı doğrultmanız bile suçtur, havalıymış-kuru sıkıymış-boşmuş diye dinlemez kimse. Ha şu var, birisinin sizin araç kapısını zorla açması da dokunulmazlığınızın ihlali anlamına geliyor ama o şahsa silah doğrultmak orantılı bir müdafaa olarak kabul edilir mi bilmiyorum. Bu tip olaylar genelleme ile yorumlanmaz, her olay kendi akışında özel olarak değerlendirilip ona göre karar verilir.

    Ayrıca, birisiyle tartıştığınızda ilk silah çeken-doğrultan siz olursanız, karşıdaki kişiye haklı nefsi müdafa hakkı verirsiniz, yani sizin silah doğrulttuğunuz bir kişi belinden çıkarıp silahını, size öldürücü olmayacak şekilde ateş etse, %99 beraat eder. Öldürse bile duruma göre beraat şansı var.

    Ülkemiz kanunlarına göre birisini pompalıyla vurup beraat edebilmeniz için, önce şahsın size silah çekmesi ve hatta doğrultması gerekiyor.

    Yine kanunlara göre, evinize giren hırsızı bile çekip silahla vuramazsınız, silahtan daha az etkili ve öldürücü olmayan yumruk-sopa-bıçak gibi karşıdaki tehdite uygun karşılık vermeniz gerekiyor.

    Çünkü nefsi müdafaa, kişinin kendi can ve mal varlığını korumasına yetecek kadar alanı kapsıyor. Bizim vatandaş olarak suçluyu cezalandırma yetkimiz yok, evimize giren hırsızı alnının çatından vurup cezalandırma lüksüne sahip değiliz. Biz ancak tehditi minimum zararla bertaraf etme hakkına sahibiz.

    Trafikte ben de çok sinirleniyorum yeri geldiğinde, küfür etmekten dilimizde tüy bitti ama asla trafikte şiddeti başlatan taraf siz olmayın. Aracınızın camını bile açmayın, araçtan inmeyin. Aracınızın kapılarını daima kilitli tutun, bu zaten her zaman gerekli birşey. Günümüz araçları artık 30-40km hızın üstüne çıkınca otomatik kilitliyor ama, otomatik kilitlemese bile siz daima kilitli tutun. Bu korkaklık değildir, kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmemeniz içindir. Karşıdaki şahıs sinirini alamayıp da aracınıza zarar verirse zaten davacı olursunuz, araç kamerası bulundurmanız faydalı olur.

    Herkese kazasız belasız, güvenli sürüş diliyorum, Allah kimseyi itle köpekle arsızla muhattap etmesin diye noktalıyorum.




  • arabanızda silah taşıyarak sizde trafikteki binbir türlü kıro, öküz, barzo'dan biri oluyorsunuz
  • Kardeşim bi barzo çıktı anana avradına küfür etti diyelim. Sen havalıyı çekersin hele bi tane de sıktın yandın. Adam çıkarıp gerçek sikah çekse seni öldürse çok yatmaz. Hayatında kaybedecek bi şeyin yoksa gerçek silah çek elin titremesin sık kafasına adamın. Dünya bir gerizekalıdan kurtulur.



    Ama yoksa çoluğun çocuğun vardır girme o toplara

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Hocam yani konuyu açan arkadaş havalıyı gösterse , gösterdiği adamda gerçeğini çekip vursa beraat mı eder ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoksa siz 15 temmuzda emniyetin dagittigi silahlardan almadiniz mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın linkini attığı havalı tabancanın dış görünüş olarak gerçeğinden çok bir farkı yok. Dediğiniz gibi biri gerçek sanıp, kendini koruma amaçlı vurursa beraat etme ihtimali her zaman var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

    Hocam yani konuyu açan arkadaş havalıyı gösterse , gösterdiği adamda gerçeğini çekip vursa beraat mı eder ?

    Araçtan inip, adama silahı çekip doğrultursa bizim arkadaş, karşıdaki de çeker vurursa(yaralayacak şekilde, baş-gövde hariç), çok yüksek ihtimalle beraat eder. Tabi şahsın taşıma ruhsatlı silahı olması gerekiyor böyle birşey için, ruhsatsız silah kullandığında nefsi müdafaa şartları geçerli oluyor mu emin değilim, konu çok karmaşık ve hukuk uzmanlarını ilgilendiriyor. Yanlış bilgi de vermek istemiyorum açıkçası.

    Araçtan inip silah doğrultmak ile, siz aracınızda otururken zorla kapınızı açan-camınızı kıran birine silah doğrultmak bile ayrı ayrı değerlendirilir. Silahı göstermek başkadır, doğrultmak başkadır, ateşlemek başkadır, birini vurmak başkadır nihayetinde.

    Benim tavsiyem,asla ve asla haklı-orantılı nefsi müdafaa şartları haricinde kimseye karşı silah kullanmayın veya silahlı tehditte bulunmayın. Bizim kanunlarımız malesef haklıdan çok arsızı-suçluyu koruyor.




  • Tavsiye etmiyorum.



    Bugün çoğu kişinin aracında silah mahiyetinde birşeyler var, eğitimsiz ya da zenginliğine güvenenlerin başlarından belanın eksik olmadığını görüyoruz.



    Böylelerine karşı alttan almak yenilmek demek değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruhsatlı ruhsatsız av tfeği otomatik tüfek kuru sıkı tabanca farketmez, nefsi müdafaa durumu dışında silah göstermek suçtur. bu sebeple silah arka belde tutulur. kanun diyor ki "silah çıkartmak için saldırı durumunda olman gerekiyor. ateşlemen için karşı tarafın senin canına kast etmesi gerekiyor."
  • Hocam Ak-47 yerine M134 düşündüm. Ak-47 hafif ağır kaçmaz mı ? @cbascan

    Anladım hocam, sadece merakımdan ve düşüncelerinizi merak ettiğimden sordum. Teşekkürler @caner91

    Hocam onada ruhsat gibi bir şey gerekiyor diye biliyorum ama o da adamı kasten yaralamaya girmez mi ? @Alphace
  • Kanunları okudum araştırdım bazılarını arkadaş ortamında duydum ama emin olamadım. Sanki birileri uydurmuş gibi geldi. Bu kadar sert olmaya gerek yoktu ayrıca yaşım 7 ;) @aya

    Her şeyi özetlemişsiniz hocam fazla söze gerek yok teşekkürler :) @Diablo


    Tabii böylelerini alttan almak yenilgi değil de mitoz bölünme gibi ürüyorlar hocam. Trafiğin kanserli hücreleri resmen polis bir şey yapmıyor ki bunlara Instagramda görüyorum. Adam baba parası ile amış Auidi TT temde makas ata ata gidiyor. Silah çekmeyeceğim tabii ki bu adama sadece söyledim :)
    @esmerce
  • babam avcı arabasında yaban avcı stickerı var,gelip birisi kapımı açtı ışıklarda arabayı süzünce geri fites yaptı
  • Bir kaç defa uygulamaya denk geldim. Gördüler ve birşey demediler.
    Polis ve asker komşularım var sorarım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.