Şimdi Ara

Araba yıkama incelikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
9.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar kendim araba yıkamaya başladım genellikle oto yıkamacılara götürüyordum.Ama arabayla uğraşmayı seviyorum.Benzin istasyonunda da kendin köpükleyip kendin basınçlı su tabancasıyla yıkayabiliyorsun.Hem ucuz hemde zevkli.Ancak yıkadıktan sonra araba kuruyunca tekrar pisliği ortaya çıkıyor.Sanki hiç yıkamamışım gibi.Oto yıkamacılar da böyle yapıyor tek farkları en son kuruluyorlar acaba o yüzden mi öyle oluyor ?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• evet kurulaman lazım.

araba yıkamanın en önemli incelikleri; yukarıdan aşağı doğru yıkamak, fırça yerine sünger kullanmak ve sarı suni güderi bezle kurulamaktır.
  • O benzincilerde sıktığın köpük yüzeysel kiri alır. Oto şampuanı ile süngerle ovarak yıkarsan cillop gibi olur. Tabi kurulamak,kuruladığın bezde önemli
  • Kurulama yapmak gerekir. Yoksa su kalıntısı iz yapar. Mikrofiber bez satın alın. Gövde ve camları silmek için ayrı bezler kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camları gazeteyle siler aracı havlu bezle kurularım camlar eğer yağlı ise çok az sirke kullanırım süngerle yıkar bol bol su kullanarak durularım. Yaz arkadaşım otuz bin kadınla.. neyse

• Araba siyah olmasa çok belli olamayacak ama birde araba siyah olunca iyice çıkıyor.Zaten ıslakken temiz gibi kuruyunca pisliği çıkıyor.
    Bezle falan yıkarken ovamam çünkü dakika usulü çalıştığı için tabanca
  • kurulayacaksın tabii ki arkadaşım. çekçek ile fazla suyu at arabadan kalanıda bezle kurula.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Alt Yıkama
    9 yıl önce açıldı
    araba yıkama fırsatları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

evet kurulaman lazım.

araba yıkamanın en önemli incelikleri; yukarıdan aşağı doğru yıkamak, fırça yerine sünger kullanmak ve sarı suni güderi bezle kurulamaktır.

Araba yukaridan asagiya degil asagidan yukariya yikanir. Bundaki amac arabayi kopuklediginde yukaridan su tutarsan alt tarafta kopuk falan kalmaz. Ayrica aracta dairesel cizik olusmasini istemiyorsaniz sunger de firca da kullanmayin. Araci foam lance ve basincli yikama makinasiyla boydan boya kopuk yapin sonra asagidan yukari dogru basinci su tutun. En son mikrofiber bezle kurulayin eger bezle silerken bez kirlenmezse harjka bir yikama yapmissiniz demektir.

• önceden her hafta yıkardım, bıktım artık. ben yıkıyorum sürekli kirleniyor. artık sadece içini temizliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

evet kurulaman lazım.

Araba yukaridan asagiya degil asagidan yukariya yikanir. Bundaki amac arabayi kopuklediginde yukaridan su tutarsan alt tarafta kopuk falan kalmaz. Ayrica aracta dairesel cizik olusmasini istemiyorsaniz sunger de firca da kullanmayin. Araci foam lance ve basincli yikama makinasiyla boydan boya kopuk yapin sonra asagidan yukari dogru basinci su tutun. En son mikrofiber bezle kurulayin eger bezle silerken bez kirlenmezse harjka bir yikama yapmissiniz demektir.

yıkamaktan kastım durulamak değildi. köpürtmekten bahsediyorum. aşağıdan yukarı köpürtürseniz aracın bel altı, çamurluk etrafı ve tamponlarında biriken bütün çamur vb pisliği arabanın her tarafına yayarsınız. durularken de yukarıdan aşağı duruluyorum. sünger olarak da aracı çizmeyen doğal süngerler var. onlar birşey yapmıyor.

• Basınçlı yıkama makinası ve Foam Lance alın, yeterli yoğunlukta karışım yapın. Fırça sünger kullanmaya gerek yok, ayrıca cila atmanıza da gerek kalmıyor. Araçta da su durmuyor. Sonra "eski" birkaç yumuşak havluyla güzelce kurulayın. Camları gazete ile silin. Lastikleri parlatın. Bitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 4 Kasım 2012; 21:11:20 >
  • burdaki püf nokta SİRKE
    sularımız kireçli olduğu için yıkadıktan sonra kurulama aşamasında iz kalıyor uyduruk marka en ucuz 1 litre sirke al onun yarısını
    1 kova suya karıştır. Kova kenarda dursun, önce basınçlı su ile su tut arabana sonra tas yardımı ile beklettiğin kovadaki sirkeli suyu
    arabanın her yerine dök az bekle. Sonra eğer şampuanın varsa yine 1 kovaya kalan yarım litre sirkeyi ve şampuanı dök üstünü su ile tamamla
    güzelce köpürt arabanı sonra normal su ile durula, önden kireç kalıntılarını almış oldun, arabanı hemen durulamaya başlama
     Araba yıkama incelikleri

yukarıdaki ürünü koçtaştan 26tl ye alabilirsin arabanın heryerine sık bu ürünü su damlalarının kaçışmaya başladığını göreceksin
    3 dakika bekle şimdi güzel bir mikrofiber bezle arabanı kurula işlem tamamdır, al sana cillop .

• quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Kurulama yapmak gerekir. Yoksa su kalıntısı iz yapar. Mikrofiber bez satın alın. Gövde ve camları silmek için ayrı bezler kullanın.

Kesinlikle mikrofiber bez ile kurulanmalı,camlar için gazete kullanmak eskide kaldı.Ayrıca mikro fiber ile tavandan aşağı doğru sildiğinizde kireç izi damla veya en ufak toz kalıntısı kalmıyor.Boyalı alanları silerken aşağı indikçe bezi yıkama sıklığınızı arttırmanız yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Kurulama yapmak gerekir. Yoksa su kalıntısı iz yapar. Mikrofiber bez satın alın. Gövde ve camları silmek için ayrı bezler kullanın.

Kesinlikle mikrofiber bez ile kurulanmalı,camlar için gazete kullanmak eskide kaldı.Ayrıca mikro fiber ile tavandan aşağı doğru sildiğinizde kireç izi damla veya en ufak toz kalıntısı kalmıyor.Boyalı alanları silerken aşağı indikçe bezi yıkama sıklığınızı arttırmanız yeterli.

Aynen

• Benzin istasyonlarında kullanılan su kuyu suyu diye tabir ettiğimiz bir su.İlkten yıkayınca iyi gözükür fakat sonradan izini belli eder.
  • şu benzin istasyonlarındaki ucuz yıkama işlemi güzelde şu kireç kalıntılarına bi çözüm bulabilsek güzel olucak... yoksa her hafta 15 20 lira yıkamaya para vermek iyi bişey değil..
  • Ayrıca kendi deneyimlerime dayanarak şunu da eklemek isterim. Oto yıkamacılarda iç yıkama yaptırmaktan dolayı eski aracımda (Megane 1'de) kapı içi lastiklerde kireçlenme ve sertleşmeden dolayı izolasyon lastiklerinde kırılmalar ve çatlamalar meydana geldiğini gördüm. Bundan dolayıda yağmur yağdığı zamanlarda ufak su sızmaları oldu kapının üst kısmından.

Diyeceğim şudur ki; iç yıkama-temizliği vaktiniz olduğu zamanlarda kendiniz yapmaya çalışın. Emeğinizin karşılığında, aracınızın ve parçalarının daha uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur.K

Camları gazeteyle siler aracı havlu bezle kurularım camlar eğer yağlı ise çok az sirke kullanırım süngerle yıkar bol bol su kullanarak durularım. Yaz arkadaşım otuz bin kadınla.. neyse

Her sabah kapıyı kilitler anahtarı yudarım. Akşamına çilignir çağırır kapıyı kırarım. Yaz argadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edec -- 4 Kasım 2012; 22:26:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Basınçlı yıkama makinası ve Foam Lance alın, yeterli yoğunlukta karışım yapın. Fırça sünger kullanmaya gerek yok, ayrıca cila atmanıza da gerek kalmıyor. Araçta da su durmuyor. Sonra "eski" birkaç yumuşak havluyla güzelce kurulayın. Camları gazete ile silin. Lastikleri parlatın. Bitti..

tavsiye edebileceğin bir marka ve model var mı basınç makinesi için? ayrıca foam lanceyi nereden alacaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.K

Camları gazeteyle siler aracı havlu bezle kurularım camlar eğer yağlı ise çok az sirke kullanırım süngerle yıkar bol bol su kullanarak durularım. Yaz arkadaşım otuz bin kadınla.. neyse

Kasaptan et almam, kasaba et satarım. Anadolu yakasındaki tüm kasapların numaralarını, adreslerini, mail adreslerini ezbere bilirim. Yaz arkadaşım, not al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.