Şimdi Ara

Araba Sürmeyi Becerememek Beni Kahrediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
32.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar, biliyorum çoğunuz araba kullanmaman daha iyi, sen hiç araba kullanma falan diyecek ama; araba kullanmak istiyorum. Ehliyet kursuna gittim belki öğretirler diye ama maalesef araba kullanmayı öğrenmeden ehliyet aldık. Araba kullanmayı çok istiyorum. Kullananlara imreniyorum. Bu içimde ukte oldu kaldı. Ne zaman sürücü koltuğuna geçsem yapamayacağım hissine kapılıyorum. Hoş, sürücü koltuğu bolluğu yaşadığım da söylenemez :)

İşte, arada bir eğer denk düşerse rica ediyorum eşten dosttan azcık pratik yapayım diyorum ama sonuç hüsran. En son Fiat Siena bi aracı yerinden kaldırmaya çalıştım. Kontağı açıyorum, arabayı istop ettiriyorum falan çok sinir oldum :( Öyle bir şey ki defalarca denedim ama bi türlü balansı tutturup da aracı kaldıramadım. Normalde kursta Albea ile öğrettiler. Onu kullanmak çok rahattı. Belki de hoca debriyaja zamanında bastığından araç hemen kalkıyordu, bilmiyorum :(

Umudum tükendi. En büyük hayalim bi Punto ya da Palio alıp dolaşmak. Tabi kullanan ben olacağım. Korkmadan falan. Bu artık hayal gibi gelmeye başladı.

Yani araba kullanmak bir yetenek midir, illa seçilmiş kişiler mi kullanır, bi insan kullanamıyorsa kullanamıyor mudur? Yetenekle ilgisi varsa ve ben yeteneksizsem hiç öğrenemeyeceğim anlamına mı geliyor bu :(

Güven meselesi mi ne meselesi anlamadım ama çok üzülüyorum artık. 30 yaşına geldim arabam yok. Araba almak istiyorum ama kullanamadıktan sonra napacam o arabayı ne işime yarayacak :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevindirik -- 13 Aralık 2013; 19:33:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Sürmeyi Becerememek: Gizli Korkular ve Zorluklar

Araba sürmeyi becerememek, yaygın bir endişe kaynağı olabilir. Çoğu kişi, araba kullanmanın kolay bir görev olduğunu varsayar, ancak bazıları için bu durum büyük bir zorluk oluşturabilir. Eğer sen de araba sürmeyi beceremediğin için sıkıntı yaşıyorsan, yalnız değilsin.

Araba Sürmeyi Becerememenin Nedenleri

Araba sürmeyi becerememenin çeşitli nedenleri olabilir. Bazı kişiler, trafikten veya kazalardan aşırı derecede korkarken, diğerleri el-göz koordinasyonu veya mekânsal farkındalık sorunları yaşayabilirler. Ayrıca, bazı tıbbi durumlar da araba sürme becerilerini etkileyebilir.

Herkes Araba Kullanabilir mi?

Hayır, herkes araba kullanamaz. Bazı insanlar, fiziksel veya zihinsel nedenlerle araba kullanma yeteneğinden yoksundur. Ancak, çoğu insan, doğru eğitim ve uygulama ile araba sürmeyi öğrenebilir.

Araba Sürememe Korkusunu Yenmek

Eğer araba sürmeyi becerememekten korkuyorsan, bu korkuyu yenmen için bazı adımlar atabilirsin. Öncelikle, korkularını bir terapist veya danışmanla konuşmayı düşünmelisin. Ayrıca, güvenilir bir sürüş eğitmeniyle özel dersler alabilirsin. Pratik yapmak, korkularını aşmanın anahtarıdır, bu nedenle mümkün olduğunca sık pratik yapmaya çalışmalısın.

Araba sürmeyi becerememek utanılacak bir şey değildir. Birçok insan bu zorlukla karşı karşıyadır. Doğru yardım ve destekle, bu mücadeleyi aşabilir ve araba sürmeyi güvenle öğrenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araban olsa en fazla 1 haftada ööğrenirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

Ya arkadaşlar, biliyorum çoğunuz araba kullanmaman daha iyi, sen hiç araba kullanma falan diyecek ama; araba kullanmak istiyorum. Ehliyet kursuna gittim belki öğretirler diye ama maalesef araba kullanmayı öğrenmeden ehliyet aldık. Araba kullanmayı çok istiyorum. Kullananlara imreniyorum. Bu içimde ukte oldu kaldı. Ne zaman sürücü koltuğuna geçsem yapamayacağım hissine kapılıyorum. Hoş, sürücü koltuğu bolluğu yaşadığım da söylenemez :)

İşte, arada bir eğer denk düşerse rica ediyorum eşten dosttan azcık pratik yapayım diyorum ama sonuç hüsran. En son Fiat Siena bi aracı yerinden kaldırmaya çalıştım. Kontağı açıyorum, arabayı istop ettiriyorum falan çok sinir oldum :( Öyle bir şey ki defalarca denedim ama bi türlü balansı tutturup da aracı kaldıramadım. Normalde kursta Albea ile öğrettiler. Onu kullanmak çok rahattı. Belki de hoca debriyaja zamanında bastığından araç hemen kalkıyordu, bilmiyorum :(

Umudum tükendi. En büyük hayalim bi Punto ya da Palio alıp dolaşmak. Tabi kullanan ben olacağım. Korkmadan falan. Bu artık hayal gibi gelmeye başladı.

Yani araba kullanmak bir yetenek midir, illa seçilmiş kişiler mi kullanır, bi insan kullanamıyorsa kullanamıyor mudur? Yetenekle ilgisi varsa ve ben yeteneksizsem hiç öğrenemeyeceğim anlamına mı geliyor bu :(

Güven meselesi mi ne meselesi anlamadım ama çok üzülüyorum artık. 30 yaşına geldim arabam yok. Araba almak istiyorum ama kullanamadıktan sonra napacam o arabayı ne işime yarayacak :(

Arabası olan bir arkadaşınız olması şart, yada aile fertlerinden biri

• İlla kapıda araba olması şart mı yani pratik açısından.. @Cdmpf
  • Dostum bir clio kirala boş arazide sür pratik olur sokakta,trafikte sürmeye çalışırsan panik yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

Dostum bir clio kirala boş arazide sür pratik olur sokakta,trafikte sürmeye çalışırsan panik yaparsın.
    babam bana 13 yaşımda öğretmişti,18 ise ehliyet yokken bile trafiğe okula vs yolluyordu Allah tan başıma bir iş gelmedi
    sana gelirsek netde bi video vardı adam anlatıyordu izle onları yardımcı olur sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1gigabyte

babam bana 13 yaşımda öğretmişti,18 ise ehliyet yokken bile trafiğe okula vs yolluyordu Allah tan başıma bir iş gelmedi
    sana gelirsek netde bi video vardı adam anlatıyordu izle onları yardımcı olur sana

Alıntıları Göster
    Korkumu yenebilsem, sanırım kendime güvenmem lazım. Hiç ama hiç güvenmiyorum. Araba kiralayıp ara sıra tenhalarda pratik yapma fikri güzel. Yanımda bilen biri olması lazım ama. Ücretli eğitmenler vardı ama yakınlarda yok sanırım. Bi ara araştırmıştım. O güveni bi yakalayabilsem

• sevindirik kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=wjAqcto6AJY
    http://www.youtube.com/watch?v=oGNrPy_I0gw
    alsana video aslında video ile öğrenilmez arkadaşlarında dediği gibi bi araba kirala boş arazide pratik yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: JanKlod

http://www.youtube.com/watch?v=wjAqcto6AJY
    http://www.youtube.com/watch?v=oGNrPy_I0gw
    alsana video aslında video ile öğrenilmez arkadaşlarında dediği gibi bi araba kirala boş arazide pratik yap
    dert ettiğin şeye bak yaa, al otomatik vites ne uğraşıyon debriyajmış vitesmiş,,, almışın ehliyetini daha ne,,, direksiyon tutamam diyorsan o ayrı, nfs oynayarak geliştirebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

dert ettiğin şeye bak yaa, al otomatik vites ne uğraşıyon debriyajmış vitesmiş,,, almışın ehliyetini daha ne,,, direksiyon tutamam diyorsan o ayrı, nfs oynayarak geliştirebilirsin

Otomatik vites falan iyi evet de trafiğe çıkıp aynı anda tüm algılarımı açık tutup seyir halinde gidebilir miyim, endişelendiğim nokta işte bu Yapanlar nasıl yapıyor gıpta ediyorum resmen. Helal olsun diyorum iyice eziklendim yaa

• quote:

quote:

Otomatik vites falan iyi evet de trafiğe çıkıp aynı anda tüm algılarımı açık tutup seyir halinde gidebilir miyim, endişelendiğim nokta işte bu Yapanlar nasıl yapıyor gıpta ediyorum resmen. Helal olsun diyorum iyice eziklendim yaa

herşey bir anda olmaz, ustalık zamanla kazanılır,tecrübe denen şey parayla satılmaz onu kendin edineceksin,,, 90 ı -100 ü geçme iyice öğrenene kadar, temkinli kullan bişey olmaz

• quote:

İlla kapıda araba olması şart mı yani pratik açısından.. @Cdmpf

Bence şart, eğer yok ise bir kurstan üst düzey bir eğitim alın oaraya kıyıp.Trafikde eğitimde verirler o şekilde halledebilirsiniz.En mantıklısı bence.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    abi nerde oturuyosun sen ?

ben kız arkadasıma öğrettim 2 sene önce ehliyeti tek seferde aldı otobanda da suruyor şehir içinde de

bizim okulun (İTÜ) kampüsün içi tam öğretmelik ben kız arkadaşıma burda öğrettim

sen yakınsan gel buraya gideriz istinye park tan yoyo dan kiralarız arabayı ben sana pratik yaptırırım 1 haftada çıkarız dışarı paraya maraya da gerek yok arabayı bul gel gerisi benden ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

ben kız arkadasıma öğrettim 2 sene önce ehliyeti tek seferde aldı otobanda da suruyor şehir içinde de

bizim okulun (İTÜ) kampüsün içi tam öğretmelik ben kız arkadaşıma burda öğrettim

sen yakınsan gel buraya gideriz istinye park tan yoyo dan kiralarız arabayı ben sana pratik yaptırırım 1 haftada çıkarız dışarı paraya maraya da gerek yok arabayı bul gel gerisi benden ;)

Yakın olsam kesinlikle bu tavsiyeye asla hayır demezdim. Ama farklı şehirlerdeyiz. Araba bulunur. Yani kiralarız o kısım sorun değil. Tabi öğretecek kişi iyi bildikten sonra. Ama dediğim gibi şehirler uzak. Her şeye rağmen bu iyi niyetin için çok teşekkür ederim. Sağol

• sevindirik kullanıcısına yanıt
    ne demek abi bana dedem 8 yaşımda tarlada veriyordu arabayı kendisi bi taşın üzerine oturuyordu ben dolanıp duruyordum

şimdi 22 yaşımdayım Allaha şükür kendime güveniyorum

bu öğretme meselesinde en büyük unsur güven meselesi arkadaşların veya arabayı verenler sana güvenmezse sen de kendine güven meselesinde zorlanırsın...

kiralık arabayı alıp sokaga cıkarsan acaba biyerine bişey olur mu emanet araba diyerek bütün gün sen araca bakarsın araç sana bakar

şimdi havalar kış, zor olabilir ama sana tavsiyem bahar gibi yaz başı gibi imkanın varsa 6-7 bin e al bir araba boş alanda başla iyice piştiğine emin ol sonra az tırafik olan yerden gir meseleye sonra kendisi gelecek

yanına bir arkadaşını al ama naaptın öyle mi yapılır beceremiyosun diyen birini değil yaparsın bidaha dene bak sonrakinde olcak biz anamızın karnında mı öğrendik diye sana yol göstersin motive etsin...

arkadaşının palio sunu sürmeye çalışırsın adam da esirgemez senden ama 1 stop edersin 2 stop edersin 3. de adam dene diye ısrar etmez nede olsa mal canın yongasıdır sen de arkadaşımın aracına zarar vermekten çekinirsin ve 1 arpa boyu ol katedemeden bırakırsın bi işe de yaramaz

ama kendi arabanla bu iş çok daha kolay ve stressiz olur

babamın yardımcısı var adam ehliyeti var senelerdir 1 kere bile direksiyona oturmamış adam 40 küsur yaşında bi araba aldı düzgün süremiyor ben ozamanlar ehliyetsizdim daha iyi sürüyordum ondan ama kimseyi dinlemedi oraya çarptı buraya çarptı geri gelirken dükkanın camını indirdi ama 4-5 senedir sıkıntısız sürüyo geçenlerde gitti az kullanılmış bi fluance aldı çok ta güzel öğrendi

demek istediğim hiçbişey için geç değildir hiçbirşey için de korkmaya deymez denemekten korkma alıştırmalarla çok ta güzel öğrenirsin araba sürmeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra41 -- 13 Aralık 2013; 20:56:06 >

• quote:

quote:

Yakın olsam kesinlikle bu tavsiyeye asla hayır demezdim. Ama farklı şehirlerdeyiz. Araba bulunur. Yani kiralarız o kısım sorun değil. Tabi öğretecek kişi iyi bildikten sonra. Ama dediğim gibi şehirler uzak. Her şeye rağmen bu iyi niyetin için çok teşekkür ederim. Sağol

Alıntıları Göster
    bence;

aracı kaldırmak aracı sürmenin dörtte biri,

motoru stop ettirmeden durabilmek veya yavaşlayabilmek ve tekrar vitese takıp ilerleyebilmek (şehir içi trafik vb. ) yokuşta geri kaçmadan kaldırabilmek diğer dörtte biri,

aynalara hakim olabilmek diğer dörtte biri,

kalan dörtte biri ise uzun yıllar sonucu elde edilen tecrübeler sonucu tamamlanan diğer hadise ve nüanslar.

bir de yetenek kısmı var elbette, göz, eller ayaklar ile beyin arasındaki hızlı ve doğru iletişim, adrenalinli anlarda cesaret içeren hamleler yapabilme vb . kişisel özellikler var.

• quote:

ne demek abi bana dedem 8 yaşımda tarlada veriyordu arabayı kendisi bi taşın üzerine oturuyordu ben dolanıp duruyordum

şimdi 22 yaşımdayım Allaha şükür kendime güveniyorum

bu öğretme meselesinde en büyük unsur güven meselesi arkadaşların veya arabayı verenler sana güvenmezse sen de kendine güven meselesinde zorlanırsın...

kiralık arabayı alıp sokaga cıkarsan acaba biyerine bişey olur mu emanet araba diyerek bütün gün sen araca bakarsın araç sana bakar

şimdi havalar kış, zor olabilir ama sana tavsiyem bahar gibi yaz başı gibi imkanın varsa 6-7 bin e al bir araba boş alanda başla iyice piştiğine emin ol sonra az tırafik olan yerden gir meseleye sonra kendisi gelecek

yanına bir arkadaşını al ama naaptın öyle mi yapılır beceremiyosun diyen birini değil yaparsın bidaha dene bak sonrakinde olcak biz anamızın karnında mı öğrendik diye sana yol göstersin motive etsin...

arkadaşının palio sunu sürmeye çalışırsın adam da esirgemez senden ama 1 stop edersin 2 stop edersin 3. de adam dene diye ısrar etmez nede olsa mal canın yongasıdır sen de arkadaşımın aracına zarar vermekten çekinirsin ve 1 arpa boyu ol katedemeden bırakırsın bi işe de yaramaz

ama kendi arabanla bu iş çok daha kolay ve stressiz olur

babamın yardımcısı var adam ehliyeti var senelerdir 1 kere bile direksiyona oturmamış adam 40 küsur yaşında bi araba aldı düzgün süremiyor ben ozamanlar ehliyetsizdim daha iyi sürüyordum ondan ama kimseyi dinlemedi oraya çarptı buraya çarptı geri gelirken dükkanın camını indirdi ama 4-5 senedir sıkıntısız sürüyo geçenlerde gitti az kullanılmış bi fluance aldı çok ta güzel öğrendi

demek istediğim hiçbişey için geç değildir hiçbirşey için de korkmaya deymez denemekten korkma alıştırmalarla çok ta güzel öğrenirsin araba sürmeyi
    manuelle yapamam diyorsan otomatik sürebilirsin. öyle çok da tırsmaya korkmaya gerek yok. ben de ehliyeti yokken araba kullananlar kervanındaydım, babamdan alır kullanırdım. bir arkadaşım benden sonra ehliyet aldı hiç sürmeyi bilmezken, clio otomatik vardı, şehir içinde dolaşırken ilk başlarda biraz dikkatli olunca sıkıntı çıkmıyor. şimdi altına çekti a180 sürüyor. bu adam manuel vitesi en son ehliyet alırken kullandı. manuel vitesle başlamanın kokulan yanı başta el ayak ve düşünce koordinasyonu olmadığından bocalamak, kullana kullana atlatılıyor o da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

manuelle yapamam diyorsan otomatik sürebilirsin. öyle çok da tırsmaya korkmaya gerek yok. ben de ehliyeti yokken araba kullananlar kervanındaydım, babamdan alır kullanırdım. bir arkadaşım benden sonra ehliyet aldı hiç sürmeyi bilmezken, clio otomatik vardı, şehir içinde dolaşırken ilk başlarda biraz dikkatli olunca sıkıntı çıkmıyor. şimdi altına çekti a180 sürüyor. bu adam manuel vitesi en son ehliyet alırken kullandı. manuel vitesle başlamanın kokulan yanı başta el ayak ve düşünce koordinasyonu olmadığından bocalamak, kullana kullana atlatılıyor o da.

Alıntıları Göster
    Birader bu işin tek çözümü var KORK-MA-YA-CAK-SIN. Cesur ol yaw vurursan vurursun cana gelmesin yeter. Vururum diye yola çıkarsan vurursun. Yavaş sür yokuşlarda arabayı arkaya kaçırma el freniyle kalk, gazı çok ver stop etme, tamamdır işte. Erkek adamsın araba sürmeden olmaz. Rahat ol bizi de haberdar et. Arkandayız paşam hadi görim seni

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Alıntıları Göster
    ben ehliyet almadan araba aldım, köy yollarında sürdüm. Allaha şükür şuanda iyi gidiyorum... yani demek istediğim şu ki yumurta dayanacak :)

• 13 yaşından beri kullanıyorum ben
    Manuelde kullandım otomatik'de ilk olarak otomatik bir araç alıp kullanın cocuk oyuncağı kontağı cevir gaza bas git frene bas dur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.