ARKADAŞLAR BEN ARABA KULLANMAYA BAŞLAYAN İNSANLARIN ÜLKELERE GÖRE ORTALAMALARINI ÇIKARMAK İSTİYORUM.BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Ben fakir bir ailenin çocuğu olarak arabayı ancak kendi arabamı alınca yani 29 yaşında sürmeye başladım. O yaşıma kadarda kimseden araba istemedim veya isteyemedim. Zaten neyim varsa hep kendi çalışmamla oldu. Bugün çok şükür bir meganım var. Allah olmayanlarada versin.
Tarlada traktör sürerek başladım motorlu araçlar serüvenine, yaş 10 civarı idi. İlk otomobil deneyimim 12 yaşında gerçekleşti, trafiğe kapalı alanda. Trafiğe ancak 16 yaşında ehliyet aldıktan sonra cıkabildim.
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz101
Tarlada traktör sürerek başladım motorlu araçlar serüvenine, yaş 10 civarı idi. İlk otomobil deneyimim 12 yaşında gerçekleşti, trafiğe kapalı alanda. Trafiğe ancak 16 yaşında ehliyet aldıktan sonra cıkabildim.
quote:
katılıyorum aynen traktör sürerek başladım.aynı zamanda otomobil de kullanıyordum.. köylü çocuğuyuz ...yaşımda 10-12 civarıydı... daha doğrusu bizzat tek başıma kullandığım...yoksa babamın dedemin kucağında çok kullandım o yaşlardan daha erken...ama debriyaj ve frene basamıyordum ayağı kalkmadan(traktörde)
Benim de ilk önce traktör deneyimim oldu baya bir. Ama otomobil sürmeye 14 yaşında başladım.
16 yaşında ehliyet veren ülkeler var bu dünya üzerinde, şaşılacak bir durum değil yani
quote:
Orjinalden alıntı: we[AGRA]
quote:
16 yaşında ehliyet veren ülkeler var bu dünya üzerinde, şaşılacak bir durum değil yani
quote:
Orjinalden alıntı: we[AGRA]
quote:
peki sen hangi ülkede aldın ehliyetini.
türkiyeden olmadığına göre
Herşeyiyle kendim kullanabildigimde 8 yasındaydım. Ama babamın otomatik vites Chevrolet kamyoneti vardı, onda... Otomatik vites oldugu icin debriyaj derdi yok; ama bunun da fren derdi var. Hem 1980 model bir amerikan otosu, hem arkası cok hafif, hem abs yok... Frene azcık fazla bastınız mı kaymaya baslardı...
Neyse 12 yasında bizim memlekette dedemin arabasını kullanmaya basladım. Laguna idi araba. Dedemin sag ayagı protez oldugu icin, gaz en solda fren onun sagındaydı, ve arac gene otomatik vitesdi. Saga gaz pedalı tak, soldakini cıkart, sonra aracı kullanmayı bitirdiginde aynı islemin tersini yap... Cok amelelik yaptırıyordu. yarım saat pedal degistirme ile ugrasıyodum...
16 yasında hala otomatik vites araba kullanıyordum. Ancak arabalarla cok ilgili oldugum icin, babamı cok iyi incelerdim. Neyse, 16 yasında babam chevrolet kamyonet ile beni şehre soktu. Daha once gene sehir icin ama tenha yerlerde calısıyorduk. Ben gayet normal kullandım, aynaları iyi kullanıyorum falan... Bir de sag ayna yoktu kamyonette onun sıkıntısını bile cekmedim. Babam sasırdı, "sen ne ara ogrendin lan bu kadar" diye... "Ben dedemle kullandım baya bi" dedim!! Bu olay uzerine bana bir kere 57 chevrolet'i verdi babam. Freni kamyonet kadar sakat, hidrolik direksiyon yok, 8 silindir 5200 motor, guzel bir alet. Gaza biraz fazla basınca S cize cize kalkıyor araba ... Onu da gayet guzel kullandım, babam taktir etti !
Ehliyet kursuna gidene kadar duz vites araba kullanmadım. Ehliyet kursunda da 10 saatlik direksiyon kursunda 2 kere aracı istop ettirdim, yani duz vites ile bir derdim olmadı. Ikinci gun kızılay, ulus dolasmaya basladık adamla. Park calıstık. Milimi milimine park ediyordum hyundai arabayı. Adam "parkın iyi baya." dedi. "E araba kücük ondan" dedim!!! Kullandıgım en kucuk araba Laguna idi. En uzun sure de kamyoneti kullandım.
Bir donem Allah ne verdiyse kullanıyorum. Evde kim hangi arabayı o an kullanmıyorsa o arabayı alıp gidiyorum. Frontera, Saab, babam 57 veya 58 aldıysa onun Volvosunu, bir iki kere kamyoneti de aldım da, artık ölmüs kamyonet, onu hurdaya verecez gibi duruyor. Almamın yasak oldugu iki araba 57 ve 58 chevrolet'lerdi. Ben de bu kurala harfiyen uydum!! Artık onları da arada sırada alabiliyorum.
14 yaşında araba kullanmayı öğrendim. Ford taunusumuz vardı o zamanlar, şantiyeye gittiğimizde oradaki stabilize yollarda araba sürerdim. Yanımda da babam otururdu. İşi iyice öğrendikten sonra yalnız da kullanmaya başlamıştım. 16 yaşından sonra, sayısız kez şehir içinde ve uzun yolda araba kullandım (ehliyetsiz). Şimdi olsa yapmam ama, insan o yaşlarda gözü kara oluyor, sonuçlarını düşünmeden hareket ediyor.
12 yaşında trafiğe kapalı bir alanda
Bunu burda söylesem kimse inanmaz çünki ben bile bazen şüpeye düşüyorum ama ilk okul 2 deyken yani 8 yaşımda başladım..........ilk kullandığım araç otomatik vites bi audiydi ve yolu ön gösterge panelinden göremiyordum.....
13 yaşında tempra ile başladım sonra dedemin onu satıp otoatik marea alınca ben otomatiğe çok fena alştım (reno ların debriyaj sistemlerini seviyorum)clio yu kuanmakta zorluk çektim ama onda alışım tekrar 16 yaşında falan(yanlış anlamayın babam dan arabyı almak zor oluyodu ) şimdi 17 yaşındayım annem ve dedem veriyo (onlarda yanımda olmak kaydıyla) ama babam çok kızıyo neyseki az kaldı ehliyete bi kere polise yakalandım
5-6 yaşlarında daha okuma yazma bile bilmezken tüm arabaların markalarını üretildikleri ülkeleri motor güçlerini vs bilirdim tam bir araba hastasıydım....12 yaşında 94 model mazda 323 ile başladım 14 yaşında her türlü ortamda trafikte vs de 40 yaşındaki babam kadar iyi kullanabiliyordum.....15 yaşımda ileri sürücü tekniklerini öğrendim (el freni,sol ayak freni,j dönüşü,heal and toe vs gibi) ve her gün en az 8-10 kez uygulardım......16 yaşımda şehirlerarası yolculuğa çıktım istanbula gittim ve otobanda 200km gördüm.....
10 yaşımda trafiğe kapalı bir alanda öğrendim. Vitesi devamlı atan bir Kartal da. 16 yaşımda şehirler arası yolculuk yaptım ( İstanbul - Bursa ) . en son gördüğüm hız bu güne kadar 190 km.
12 yaşında dedem öğretti hep manuel kullandım 15 yaşından beri de tek başıma trafike çıkıyorum
ilk denememde 10 yaşındaydım. Trafiğe kapalı alanda arabayı bir türlü kaldıramamıştım. Gaza ya az yükleniyordum yada aşırı. daha sonra 14 yaşımda küçük bir kasabada başarılı olarak kullandım.
ben de 8 yaşınd başladım kullanmaya şimdi baya bi yararı var
11 yaşımda boş bi arsada lada samara yla başladım arabayı ikinci seferde çok rahat kaldırmıştım bi kaç seneboyunca kartal ve lada kullandım sonra o arabaları deiştirdik astra ve doblo oldu şu an onları kullanıorm ayrıca arada bide fiat ducato kullanıorm yaşım 17 ve kesinlikle ehliyetimi almadan trafiğe çıkmayı düşünmüorm trafiğe kapalı yerlerde biraz kullanıp hevesimi alıorm o bana yetio ama aşırı derecede araba hastasıyım daha 4-5 yaşımdayken bütün arabaların markalarını herşeyini blirdim hatta şimdi yeni araba alcak tanıdıklar ben, ariip soruolar ne alalım die
12 mi 13 mü neydi.Yazlığımızın olduğu sitede sürerdim hep