Şimdi Ara

Araba Sürmek Ne Zor İşmiş (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
2
Favori
33.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliriza81

Ya trafik kalabalıkken sağdan soldan arkadan gelenler arkadan vuracakmış gibi bi his oluyo, direksiyon hocası sen yoluna bak diyo ama insana öyle gelmiyo, tam döner kavşağa geliyoruz orada ışıklar var, döner kavşakta arabalar birikiyo her tarafım araba oluyo sağdakiler soldakiler stres yapıyo ya bende

Dostum sen bu kafayla araba süremezsin boşverrr. Panik ataklık var sende gözlemlediğim kadarıyla, arabaya bindigin zaman panik yapmayacaksın sogukkanlı olacaksın. Sogukkanlı olamıyosan hiç bulaşma.

Ben 18 yasındayken dayımın arabasını kaçırıp trafige çıktım, hiç panik yapmadım sanki yıllardır araba kullanıyomus gibi rahat hissediyodum kendimi. İlk 1-2 saat ara sokaklarda gezdim sonra trafiğe çıktım. İlk trafige çıkışımdı ve usta şöförlere tas çıkartacak kadar iyi kullandım arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion_tr -- 29 Ekim 2010; 2:28:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Ya trafik kalabalıkken sağdan soldan arkadan gelenler arkadan vuracakmış gibi bi his oluyo, direksiyon hocası sen yoluna bak diyo ama insana öyle gelmiyo, tam döner kavşağa geliyoruz orada ışıklar var, döner kavşakta arabalar birikiyo her tarafım araba oluyo sağdakiler soldakiler stres yapıyo ya bende

Dostum sen bu kafayla araba süremezsin boşverrr. Panik ataklık var sende gözlemlediğim kadarıyla, arabaya bindigin zaman panik yapmayacaksın sogukkanlı olacaksın. Sogukkanlı olamıyosan hiç bulaşma.

Ben 18 yasındayken dayımın arabasını kaçırıp trafige çıktım, hiç panik yapmadım sanki yıllardır araba kullanıyomus gibi rahat hissediyodum kendimi. İlk 1-2 saat ara sokaklarda gezdim sonra trafiğe çıktım. İlk trafige çıkışımdı ve usta şöförlere tas çıkartacak kadar iyi kullandım arabayı.

+1

• Ben daha bu başlığa bişey yazmam, forumu psikiyatri uzmanları basmış, panik atak nedir diye sorsak bilmezler ama bizim yukardaki mesajımızdan bizi panik atak yaptılar, iki mesaj daha yazarım sonra şizofren falan ilan ederler neme lazım.

-Başlık Silinebilir/Kilitlenebilir-
  • Tamamen zaman meselesi fakat kimi insanda hiç heyecan olmaz ve meraklıdır,heveslidir bir kaç turda kapar,kimiside çok panikdir,hevesi yoktur v.b aylarca çalıştırmak gerekir yinede sürüşü randıman vermez.
  • aslında zor iş değil, dikkat işi. heyecan olmayacak, stres olmayacak, kaza yaparım korkusu olmayacak.
  • Köylerde araba sürmek erkeklik göstergesi . AA şunun oğlu arabayı hep istop ettiriyomuş , şuraya çarpmış . Top olmasın aa !!

Pederin bana ilk kez arabayı verdikten sonra kurduğu cümle : Daha önce ne zaman kullandın ?
    +ee baba az nfs oynamadık direksiyonla
  • Torosu kullanan her aracı kullanır . Şu an 17.9 yaşındayım 3 ay var 18 e 8-9 yaşlarında sürücü koltuğunun yanından arabayı kontrol etmeye başladım (gaz-fren-vites babamda ben sadece direksiyonu kontrol ediyordum). Daha sonra 10 yaşındayken kuzenim verdi boş bir yolda arabayı hayatımda ilk kez o zaman kullandım o günden beri kullanıyorum. 8 yıldır kullanıyorum ama hala dayımın debriyaj ve gaz pedalı çok çok sert olan torosunu sorunsuz kaldıramıyorum

Kimse anasının karnından sürmeyi bilerek çıkmıyor araba sürme pratik işi ne kadar kullanırsan kendine güvenin artar. Ben hayatımda 1-2 kez çıktım trafiğe onda da mecburiyetten ve gayet rahattım çünkü insan bir süre sonra aracın büyüklüğünü nerelerden geçebilceğini hissediyor yapman gereken tek şey imkanın varsa önce boş yollarda ve yokuşlu yollarda dur kalk yapıp yavaş yavaş trafiğe çıkmak.

• quote:

Ben daha bu başlığa bişey yazmam, forumu psikiyatri uzmanları basmış, panik atak nedir diye sorsak bilmezler ama bizim yukardaki mesajımızdan bizi panik atak yaptılar, iki mesaj daha yazarım sonra şizofren falan ilan ederler neme lazım.

Ben de bunu demek için girdim. Babasının arabasını bir iki kere kaldırıp sokakta tür atanlar hemen kendilerini usta şoför sanmaya başlıyor. Yok araba ile ilk trafiğe çıktığında usta şoförlere tas çıkarmış mis falan. Her acemi sürücünün yaşadığı sorunu yasıyorsun sen trafikte yeni isen bu sorunları yasaman normal ve bir kaç kere kendi basına sorunsuz bir sekilde kullanırsan kendine güvenin gelecek.
  • araba kullanmak kolay da bu ülkenin hayvanları arasında trafiğe çıkmak sakat iş
  • Fazla pratik yap alışırsın
  • Ohho biz arkadaslarla birlikte arabalari alip limanda drift yapiyoruz
  • Geçen kırmızı ışıkta durdum. yanımda bir kadın sürücü vardı. o da acemi galiba benim gibi. neyse yeşil yandı kadın arabayı kaldıramadı. hemen arkadaki adi şerefsiz korna çaldı kadını panik ettiler. kadın telaşlandı falan bu sefer de çok hızlı kaldırdı arabayı kaza falan olacaktı nerdeyse. yani demem o ki noluyo da hemen korna çalıyorlar, tabakhaneye b.k yetiştirecem diye ölmenin manası yok!
  • Oda bişeymi sen birde vitesli motorsiklet kullansan
    ozaman Araba sürmenin aslında ne kadarda basit oldugunu anlarsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Geçen kırmızı ışıkta durdum. yanımda bir kadın sürücü vardı. o da acemi galiba benim gibi. neyse yeşil yandı kadın arabayı kaldıramadı. hemen arkadaki adi şerefsiz korna çaldı kadını panik ettiler. kadın telaşlandı falan bu sefer de çok hızlı kaldırdı arabayı kaza falan olacaktı nerdeyse. yani demem o ki noluyo da hemen korna çalıyorlar, tabakhaneye b.k yetiştirecem diye ölmenin manası yok!

geçende ben adamla kafa kafaya çarpışıyordum.karşı taraf suçluydu.suçlu olduğunu biliyor birde üste çıkıp artistik yapmaya calısıyor.
    neyse arabadan felan indi bu el kol hareketleri görmüyomusun lan körmüsün felan bagırıo.camlar filmli bende arkada 3 arkadaş oturuodu görmedi onları.
    bende açtım camı hem suçlusun hem güclüsün bide artistik mi yapıosun lan felan dedim.ne diyosun lan,in aşağıya felan dedi.
    arkadakilerle birlikte indik arabadan yermisin yemezmisin. belki plakamı polise felan vermiştir ama 10 gün oldu hala birşey olmadı.

• yahu trafikte çok öküz var bugün bir göbekten dönüp sola gideceğim arkamdada araba var onun arkasında kusura bakmayın ama hayvan apaçinin biri arkamdaki araçla çok yakınmış ben tam geçecekken frene bastım çünkü başka bir araç çok hızlı geliyordu dönemeyince frene bastım böyle olunca arkadakide basmış ama o apaçi basamamış arkamdakinin tamponuna bindirmiş. sonra gelmiş bana artistlik yapıyor sen araç sürebiliyor musun diye yanımda abilerim olmasa gösterirdim ona araç kullanmayı ama neyse...
    sonuç olarak: aranızda mesafe bırakın böyle şeyler için ve kimseye güvenmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytem

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Geçen kırmızı ışıkta durdum. yanımda bir kadın sürücü vardı. o da acemi galiba benim gibi. neyse yeşil yandı kadın arabayı kaldıramadı. hemen arkadaki adi şerefsiz korna çaldı kadını panik ettiler. kadın telaşlandı falan bu sefer de çok hızlı kaldırdı arabayı kaza falan olacaktı nerdeyse. yani demem o ki noluyo da hemen korna çalıyorlar, tabakhaneye b.k yetiştirecem diye ölmenin manası yok!

geçende ben adamla kafa kafaya çarpışıyordum.karşı taraf suçluydu.suçlu olduğunu biliyor birde üste çıkıp artistik yapmaya calısıyor.
    neyse arabadan felan indi bu el kol hareketleri görmüyomusun lan körmüsün felan bagırıo.camlar filmli bende arkada 3 arkadaş oturuodu görmedi onları.
    bende açtım camı hem suçlusun hem güclüsün bide artistik mi yapıosun lan felan dedim.ne diyosun lan,in aşağıya felan dedi.
    arkadakilerle birlikte indik arabadan yermisin yemezmisin. belki plakamı polise felan vermiştir ama 10 gün oldu hala birşey olmadı.

Senin gibiler zaten kalabalıkken horoz gibi öter tek basınayken abi çekerler. O gün tek basına olsaydın o adam seni tavuk gibi öttürürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion_tr -- 31 Ekim 2010; 17:48:16 >

• biraz acemiliği attık bu sefer de şeridi ortalayamıyorum araba sürekli şeritten çıkıyor şeride bakarken yolu unutuyorum şerit sorununu hiç hesap etmemiştim
  • quote:

biraz acemiliği attık bu sefer de şeridi ortalayamıyorum araba sürekli şeritten çıkıyor şeride bakarken yolu unutuyorum şerit sorununu hiç hesap etmemiştim

onu da yaparsın.aynalardan bak şeridin içinde misin diye... doğru gittiğinden emin olduğunda tam önüne bak yolun tam ortasını hedef al ve hep o hedefe göre git alışacaksın hiç merak etme .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

biraz acemiliği attık bu sefer de şeridi ortalayamıyorum araba sürekli şeritten çıkıyor şeride bakarken yolu unutuyorum şerit sorununu hiç hesap etmemiştim

onu da yaparsın.aynalardan bak şeridin içinde misin diye... doğru gittiğinden emin olduğunda tam önüne bak yolun tam ortasını hedef al ve hep o hedefe göre git alışacaksın hiç merak etme .

inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Ben daha bu başlığa bişey yazmam, forumu psikiyatri uzmanları basmış, panik atak nedir diye sorsak bilmezler ama bizim yukardaki mesajımızdan bizi panik atak yaptılar, iki mesaj daha yazarım sonra şizofren falan ilan ederler neme lazım.

Ben de bunu demek için girdim. Babasının arabasını bir iki kere kaldırıp sokakta tür atanlar hemen kendilerini usta şoför sanmaya başlıyor. Yok araba ile ilk trafiğe çıktığında usta şoförlere tas çıkarmış mis falan. Her acemi sürücünün yaşadığı sorunu yasıyorsun sen trafikte yeni isen bu sorunları yasaman normal ve bir kaç kere kendi basına sorunsuz bir sekilde kullanırsan kendine güvenin gelecek.

+1

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.