Şimdi Ara

Araba Sürmek Ne Zor İşmiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
2
Favori
33.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehliyet kursuna gidiyorum, 2 saat direksiyon dersi aldım, baya zorlandım ya, direkt trafikte öğretmeye çalışıyolar, sağdan soldan araçlar geçerken ben iyice panikiyorum, daha arabanın mantığını kavrayamadık, aynalara bakıyorum bişey anlamıyorum, sağdan soldan gelen arabalar insana çarpacak gibi geliyor bana.

Duran araçların yanından geçiyorum sanki onlara toslayacam gibi geliyo, daha bi sürü şey. Bu hafta söliycem hocaya önce boş bi arazide arabanın tepkilerini öğrenmem lazım. Daha yerinden kaldıramıyoruz doğru dürüst sürekli araba stop ediyo. Çok moralim bozuldu ya, trafik ilk başta beni baya tedirgin etti.

• Bende hiç anlamam o konuyu gerçekten, yeni araba sürmek, öğrenmek için gelen birini küt diye trafiğe çıkartmak saçmalık.
  • ben 16 yaşındayım şimdiden arabayı trafikte bile sürebiliyorum. gayet rahat trafik sıkışık olunca biraz heyecanlanıyorum bazende istop ettiriyorum bi güzel korna yiyorum ayrıca arabaların yanlarından geçerken çarpacakmışım gibi bir his bendede var .

evet bencede ilk başta kapalı alanda sür bende 1-2 yıl kapalı alanda sürdüm sonra trafiğe çıktım.
  • yaşım 17 sayılır 1 senedir kısa mesafeler de olsa sürüyorum bazen trafikte de kullanıyorum acayip eğlenceli ve kolay geliyor ya :)
  • Tanıdık veya kendinizin olan otomatik araç varsa trafik korkunu onunla çözmeye çalış, ben öyle yapmıştım. Fakat fazla alışma sonra vites attırmayı unutuyorsun düz viteste
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

ben 16 yaşındayım şimdiden arabayı trafikte bile sürebiliyorum. gayet rahat trafik sıkışık olunca biraz heyecanlanıyorum bazende istop ettiriyorum bi güzel korna yiyorum ayrıca arabaların yanlarından geçerken çarpacakmışım gibi bir his bendede var .

evet bencede ilk başta kapalı alanda sür bende 1-2 yıl kapalı alanda sürdüm sonra trafiğe çıktım.

16 yaşındasın 1-2 yıl kapalı trafikte sürdün sana araba veren kim kardeş?
  • 16 yaşındayım 13 yaşımdan beri sürerim trafiktede 3 - 4 kere sürdüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Arabayı Almak Delilik mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trafikte beni tek korkutacak ve telaşlandıracak şey, trafik akarken dur/kalk yaparken stop etmesi ve çalıştırana kadar geçen sürede korna ile telaşlandırmaları. Geçenlerde alt geçitten çıktım yolun solundan ana yoldan devam etmem gerekirken alt geçitten çıktıktan 30 metre sonraki sağdaki yola sapmak zorudnda kaldım 3 km kadar yolum uzadı o kadar. Ha birde rampada kalkacak durumlardan biraz olsun korkarım neyseki düzlük bir şehirdeyim

Yoksa kamyonların yanından yayaların yanından geçmekten korkmam, hatta kırmızı ışıklarda kalkarken iki aracın arasına girermeye çalışırım belki araba oraya giremeyecektirme ama sağdaki soldaki araçlar biraz çekiliyor kaçıyorda araya giriyorum :D
  • trafikde sadece önüne bak acemisin zaten
    sollama yapma tek şeritden git trafik olsa bile en garantisi budur
  • Ben hiç korkmadan başladım 12 yaşımdan beri sürerim ilk dayımın kucağında sürüyodum :D direksoyunu dönderiyodum sonra traktör filan daha sonra acan biraz sürdürdü trafiğe ilk çıktığımda bana zor gelmedi ama 1 ay sonra tam cambaz oldum 1.5 senedir ehliyetim var kaza filan olmadı şükür yandan gelen araba filan korkma sal gitsin baktın burdan geçerim diyosan geç gitsin başta çarpacak gibi olursun ama senin çarpma sandığın şey aslında arabayla aranda en az 30 cm vardır alışırın ben 3, 4 cm ile de geçiyom iyice yavaşlıyıp geçeceksn gözün kesiyosa bu iş bu kadar sakın korkma öğrenemezsin.
  • trafik iyidir yaa ilk sürdüğümde çok hoşuma gitmişti sonradan bıkıyorsun zati
  • 20 yaşındayım 7 yaşından beri sürüyorum şehir içinde 90 dan aşağı inmem sağ-sol nereyi boş bulduysam yapıştırırım bana jet fadıl derler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukela

20 yaşındayım 7 yaşından beri sürüyorum şehir içinde 90 dan aşağı inmem sağ-sol nereyi boş bulduysam yapıştırırım bana jet fadıl derler.

helvanı yeriz yakında o zaman
  • cumartesi sınava gircem, daha araba sürmeyi bilmiyorum
  • 17 yaşımdayım malatyadan ankaraya 3 saat araba kullandım. yaz günüydü arabadan indiğimde sol kolmda bariz yanık vardı :d
  • Öğrenirsiniz kardeşim.Bende araç sürmeye 18 yaşında başladım ehliyet aldıgımda öğrendim. Yaşım 20 trafikte rahatım,uzun yolda rahatım insan bi zamandan sonra alışıyor.Babam saolsun sıfır arabasında öğretti.Vites olarak manuel alışmayı tavsiye ederim. Birde kursta hiç korkma zaten yanındaki eğitmenin ayaklarında da pedal var o sana yardımcı olur. Birde biraz panik olma diyelimki hep tetikte ol aynalar çok önemlidir.

mesela keskin virajda gidiyorsun köy yollarında sanki karşına araba çıkacakmış gibi davran sana tavsiyem , araç sürmeyi kurstan sonra varsa aracınız köyde öğren bayırda dur kalk , viteslere alış , otomatikse alışma :) pedallara hükmet biraz ilk heyecanını yatıştır. Kurstayken trafiğe çıkman sorun olmazda , kendi başına çıkarsan yanında kimsede yoksa kontrol tamamen sende olacağı için kendine güvenmiyorsan çıkmamayı tercih et. Ama son bir şey hazır yanında eğitmen varken tüm seçenekleri denemeni tavsiye ederim. Ben 8 gun kursta eğitim aldım çok şey öğrendim eğitmenim iyiydi saolsun. Püf noktaları filanda veriyordu herkes vermez.

• Yıllar önce direksiyon hocam şöyle bir laf etmişti.

"Şöför arabayı süren kişiye denir. SÜRÜCÜ ise aracı sevk ve idare eden kişiye denir"
    bu ikisi arasında çok fark var.
    Aracı sevk ve idare etmek, hava, yol ve aracın koşullarını dikkate alarak, uygun sürati belirleyip, gözlerini aynalardan, kontrol panelinden yani gösterge ve uyarı mekanizmalarından ayırmadan dikkatli bir şekilde aracı kullanmayı ifade eder. Asla ve asla uygunsuz sürat yapılmamalı, trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır. Arada bir şeytan dürtüğünde ise, sevdiklerimizi aklımıza getirerek kendimizi frenlemeliyiz.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERENGETİ ASLANI -- 20 Ekim 2010; 9:01:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukela

20 yaşındayım 7 yaşından beri sürüyorum şehir içinde 90 dan aşağı inmem sağ-sol nereyi boş bulduysam yapıştırırım bana jet fadıl derler.

Yakında "Mefta Fadıl'ı nasıl bilirdiniz?" derler merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

Öğrenirsiniz kardeşim.Bende araç sürmeye 18 yaşında başladım ehliyet aldıgımda öğrendim. Yaşım 20 trafikte rahatım,uzun yolda rahatım insan bi zamandan sonra alışıyor.Babam saolsun sıfır arabasında öğretti.Vites olarak manuel alışmayı tavsiye ederim. Birde kursta hiç korkma zaten yanındaki eğitmenin ayaklarında da pedal var o sana yardımcı olur. Birde biraz panik olma diyelimki hep tetikte ol aynalar çok önemlidir.

mesela keskin virajda gidiyorsun köy yollarında sanki karşına araba çıkacakmış gibi davran sana tavsiyem , araç sürmeyi kurstan sonra varsa aracınız köyde öğren bayırda dur kalk , viteslere alış , otomatikse alışma :) pedallara hükmet biraz ilk heyecanını yatıştır. Kurstayken trafiğe çıkman sorun olmazda , kendi başına çıkarsan yanında kimsede yoksa kontrol tamamen sende olacağı için kendine güvenmiyorsan çıkmamayı tercih et. Ama son bir şey hazır yanında eğitmen varken tüm seçenekleri denemeni tavsiye ederim. Ben 8 gun kursta eğitim aldım çok şey öğrendim eğitmenim iyiydi saolsun. Püf noktaları filanda veriyordu herkes vermez.

Bu hocaya da ısınmadım ben, sanki fırça atar gibi konuşuyo, bişeyin mantığını da anlatmıyo, çok pahalı bi kursa gittim oysa. İkide bir beni dinlemiyon gibi abuk sabuk konuşuyo, adamın yaşı benden büyük, baya büyük, saygımızı bozmayalım diyoruz ama nereye kadar.

Misal bi yolun sonuna gidiyoruz, bana diyo ki vites küçült, iyi de hocam sen bana daha önce arabayı durdurunca vites küçült araba giderken vitesle uğraşma dediydin diyorum, adam geriliyo sanki.

Gaz verirken "sen 5.vites gazıyla gidiyosun diyo, bu nasıl oluyo diyorum, bu gazın vites ayarı mı var hangi ağırlıkta bascaz gaza diyorum gene net bi cevap yok. Ben takıntılı biri değilim ama bu arabanın mantığnı merak ediyorum, hayatımda motorlu hiç bişey sürmedim ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

Öğrenirsiniz kardeşim.Bende araç sürmeye 18 yaşında başladım ehliyet aldıgımda öğrendim. Yaşım 20 trafikte rahatım,uzun yolda rahatım insan bi zamandan sonra alışıyor.Babam saolsun sıfır arabasında öğretti.Vites olarak manuel alışmayı tavsiye ederim. Birde kursta hiç korkma zaten yanındaki eğitmenin ayaklarında da pedal var o sana yardımcı olur. Birde biraz panik olma diyelimki hep tetikte ol aynalar çok önemlidir.

Bu hocaya da ısınmadım ben, sanki fırça atar gibi konuşuyo, bişeyin mantığını da anlatmıyo, çok pahalı bi kursa gittim oysa. İkide bir beni dinlemiyon gibi abuk sabuk konuşuyo, adamın yaşı benden büyük, baya büyük, saygımızı bozmayalım diyoruz ama nereye kadar.

Misal bi yolun sonuna gidiyoruz, bana diyo ki vites küçült, iyi de hocam sen bana daha önce arabayı durdurunca vites küçült araba giderken vitesle uğraşma dediydin diyorum, adam geriliyo sanki.

Gaz verirken "sen 5.vites gazıyla gidiyosun diyo, bu nasıl oluyo diyorum, bu gazın vites ayarı mı var hangi ağırlıkta bascaz gaza diyorum gene net bi cevap yok. Ben takıntılı biri değilim ama bu arabanın mantığnı merak ediyorum, hayatımda motorlu hiç bişey sürmedim ki.

arkadaşım ayna kontrolunu iyi yapman lazım. birde araca oturdugunda koltuğunu iyi ayarla sağ öne ve sol ön mesafene dikkat et ona göre arabanın hacmini kavra. araba bağırmaya başladığı zaman devri yükselmiştir vitesi bi üst seviyeye çek. eğer araba titreme benzeri şeyler yapmaya başladıysa devri düşük geliyordur bi alt vitese çek. 2 elinde sürekli direksiyonda dursun buna alış. direksiyonu sıkı kavra sürekli düz git. sol şeride geçeceğinde sol aynaya bak sinyalini ver geç. eğer biri seni solluyacaksa zaten arkadan selektör yapar senin aynandan yansır ilgini çeker bakarsın aynaya ve sağ şeride geçersin vs.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.