Şimdi Ara

Araba Sürmek Ne Zor İşmiş (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
2
Favori
33.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .brian.

quote:

Orijinalden alıntı: cembaba1992

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: negarip

hadi yaaw.. bende geçende emmi oğlunun 2. el f4 jetine bindiydim sabiha teyzenin orda koley yaa basıyon gaza gedeyoo sonra frene baseyom duruyoo. benim hayatımı teyyareler oluşturuyo HAHAHAHAHAHAHA GERİZEKALI eminim direksiyon başına bile geçmemiştirsin daha.
    quote:

korklacak bişey yok yahu, sonuçta ayağının altında fren var dimi basınca çok hızlı tepki veriyor endişelencek bişey ok,
    ayrıca ben ehliyeti almadan önce hiç araba sürmemiştim ama çok meraklıydım ve bu sayede 1 kere sürmeyle kaptım işi, 1 sene önce aldım ve ehliyeti aldım alalı hiç araba sürmedim ve korkmuyorum unuturum diye bisiklet gibi bi kere alıştımmı bi daha unutamazsın.

siz işte bu kadarsınız açta kendi g** gül, herşeyi yaşayarak öğrenirsen bigün çok pişman olursun bu lafımı unutma, bazı şeyleri yaşamadan öğrenmek lazım
    ne garip adamlarsınız herkes arabayı zor öğrenecek diye bişey yok

Araba işte onlardan değil

valla ben olup olmadığını gördüm kardeşim isteyen yukarda verdiğim ehliyet no sunu emniyette sordurur, burada bu polemiğe ne gerek var yani, sanki hayatımda hiç araba sürmemişimde çıkmışım buraya hepinize taş çıkarırım diyorum

Yahu ehliyet almakta ne var, 45 kilometre hızda trafiğe kapalı alanda kullanıyorsun. Trafiğe kapalı alanda arabayı herkes kullanır, göbekten dön şu tabela nedir sağa çek al ehliyeti hayırlı olsun. Beşiktaş Taksim gibi geniş yollarda 3 kişi sıkıştırırken göreyim seni.

Soruyu yazan arkadaşa tavsiyem, yine yolda ancak trafik olmayan bir yerde kullanması. Neden yolda sorusunada yolaortalayabilmek ve hep aynı çizgide gitmek için ayrıca yandaki arabalara sürtecem korkusunu ortadan kaldırmak için. Açık alanda öğrenenler hep ya yolda giderken ortalamada yada kenara sürtecem korkusuyla çok sola yanaşık gidiyorlardı.

Kazasız günler.

500 km lik kağıthane - sütlüce (istanbul) 2 şeritli yolda aldım ehliyeti ve tonla acemi araç vardı( o gün tüm kursların sınav alanıydı) 500 km lik alanı 15 dk da ancak tamamlayabildim trafik yüzünden, toplam 500 kişi direksiyon sınavındaydı, neredeyse 300 ü kaza yaptı (kendim gördüm) ben o trafikten kazasız belasız çıktıysam kendime güvenirim usta, yani senin dediğin gibi trafiği seyrek olan veya boş alanda almadım ehliyeti, he sadece ehliyet kursunda mı araç kullandım hayır ehliyet almadan uzun süre önce bir çok araç kullandım, sadece ehliyeti alalı 1 yıl oldu hiç araç kullanmadım tüm mesele bu.
    Tamam araba kullanmak çocuk oyuncağı demiyorum ama abartıldığı kadar da zor değil, bugün hala cesaretim varsa kendime güvebiyorsam iş bitmiştir, ne usta şöförler gördüm ben yaptığı kazalar daha dün gibi aklımda, asıl ben usta şöförüm diyenlerden korkucan ki ne acemilerde var kendini hep acemi olarak gördüğü için hiç kaza yapmazlar.
    Olay burda bitiyor kendini hep acemi olarak göreceksin ki ilk günki dikkatin hiç bitmesin

500 km yi 15 dk da tamamladıysan haketmişsin zaten ehliyeti. E fln vermişlerdir umarım?

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hadi yaaw.. bende geçende emmi oğlunun 2. el f4 jetine bindiydim sabiha teyzenin orda koley yaa basıyon gaza gedeyoo sonra frene baseyom duruyoo. benim hayatımı teyyareler oluşturuyo HAHAHAHAHAHAHA GERİZEKALI eminim direksiyon başına bile geçmemiştirsin daha.
    quote:

korklacak bişey yok yahu, sonuçta ayağının altında fren var dimi basınca çok hızlı tepki veriyor endişelencek bişey ok,
    ayrıca ben ehliyeti almadan önce hiç araba sürmemiştim ama çok meraklıydım ve bu sayede 1 kere sürmeyle kaptım işi, 1 sene önce aldım ve ehliyeti aldım alalı hiç araba sürmedim ve korkmuyorum unuturum diye bisiklet gibi bi kere alıştımmı bi daha unutamazsın.

siz işte bu kadarsınız açta kendi g** gül, herşeyi yaşayarak öğrenirsen bigün çok pişman olursun bu lafımı unutma, bazı şeyleri yaşamadan öğrenmek lazım

valla ben olup olmadığını gördüm kardeşim isteyen yukarda verdiğim ehliyet no sunu emniyette sordurur, burada bu polemiğe ne gerek var yani, sanki hayatımda hiç araba sürmemişimde çıkmışım buraya hepinize taş çıkarırım diyorum

Yahu ehliyet almakta ne var, 45 kilometre hızda trafiğe kapalı alanda kullanıyorsun. Trafiğe kapalı alanda arabayı herkes kullanır, göbekten dön şu tabela nedir sağa çek al ehliyeti hayırlı olsun. Beşiktaş Taksim gibi geniş yollarda 3 kişi sıkıştırırken göreyim seni.

Soruyu yazan arkadaşa tavsiyem, yine yolda ancak trafik olmayan bir yerde kullanması. Neden yolda sorusunada yolaortalayabilmek ve hep aynı çizgide gitmek için ayrıca yandaki arabalara sürtecem korkusunu ortadan kaldırmak için. Açık alanda öğrenenler hep ya yolda giderken ortalamada yada kenara sürtecem korkusuyla çok sola yanaşık gidiyorlardı.

Kazasız günler.

500 km lik kağıthane - sütlüce (istanbul) 2 şeritli yolda aldım ehliyeti ve tonla acemi araç vardı( o gün tüm kursların sınav alanıydı) 500 km lik alanı 15 dk da ancak tamamlayabildim trafik yüzünden, toplam 500 kişi direksiyon sınavındaydı, neredeyse 300 ü kaza yaptı (kendim gördüm) ben o trafikten kazasız belasız çıktıysam kendime güvenirim usta, yani senin dediğin gibi trafiği seyrek olan veya boş alanda almadım ehliyeti, he sadece ehliyet kursunda mı araç kullandım hayır ehliyet almadan uzun süre önce bir çok araç kullandım, sadece ehliyeti alalı 1 yıl oldu hiç araç kullanmadım tüm mesele bu.
    Tamam araba kullanmak çocuk oyuncağı demiyorum ama abartıldığı kadar da zor değil, bugün hala cesaretim varsa kendime güvebiyorsam iş bitmiştir, ne usta şöförler gördüm ben yaptığı kazalar daha dün gibi aklımda, asıl ben usta şöförüm diyenlerden korkucan ki ne acemilerde var kendini hep acemi olarak gördüğü için hiç kaza yapmazlar.
    Olay burda bitiyor kendini hep acemi olarak göreceksin ki ilk günki dikkatin hiç bitmesin

500 km yi 15 dk da tamamladıysan haketmişsin zaten ehliyeti. E fln vermişlerdir umarım?

herif uçuyor beyler.uçaktan bilem hızlı

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kazasız günler.

herif uçuyor beyler.uçaktan bilem hızlı

harbi uçmuşum he çok pardon metre olucak o

not: düzeltilmştir.

• quote:

yaş en fazla 17
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç
    yaşım 17 sayılır 1 senedir kısa mesafeler de olsa sürüyorum bazen trafikte de kullanıyorum acayip eğlenceli ve kolay geliyor ya :)

Aynen,benimde yasim 18,ara ara kullaniyorum,3senedir iice ogrendim surmeyi
  • quote:

quote:

yaş en fazla 17

neye dayanarak? yaş 20,
  • Arkadaşlar ben bir soru soracağım araba kullanmaya hangi arabadan başlamak uygun olabilir.. örnek renault twingo olabilirmi.. veya fiat tempra 1,6 motorlu araçlardan bir tanesi?

yardım edermisiniz otomatikte olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 26 Ekim 2010; 20:18:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar ben bir soru soracağım araba kullanmaya hangi arabadan başlamak uygun olabilir.. örnek renault twingo olabilirmi.. veya fiat tipo 1,6 motorlu araçlardan bir tanesi?

broadway olabilir, tipo olabilir, palio 1.2 olur, tofaş olur, hidrolik istiyosan ve küçük kullanışlı olsun diyosan palio 1.2 derim hem ucuz hem performanslı az yakar ayrıca küçük araç olduğu için tanımanız kolay olur.
  • Bu arada tempra vs orjinal doğan.. sedanları var onlarda olabilir.. hidrolik direksiyonlu.. bu arada renault twingolarda var.. en azından onlarda olabilir.
  • Direksiyon dersinde palio 1.3 multijetle başladım kullanmaya, peugeot 206 1.6 ile devam ediyorum. 206 gayet güzel araba
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar ben bir soru soracağım araba kullanmaya hangi arabadan başlamak uygun olabilir.. örnek renault twingo olabilirmi.. veya fiat tipo 1,6 motorlu araçlardan bir tanesi?

broadway olabilir, tipo olabilir, palio 1.2 olur, tofaş olur, hidrolik istiyosan ve küçük kullanışlı olsun diyosan palio 1.2 derim hem ucuz hem performanslı az yakar ayrıca küçük araç olduğu için tanımanız kolay olur.

Broadwayda veya fairway de başlasında gaza basınca akıyor desin. Hem hidrolik direksiyonda yok kas yaparsın . Kendimde öyle başladım çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 27 Ekim 2010; 16:14:38 >

• Ehliyeti alalı 2-2,5 ay olmuştur. Daha tam olarak trafik korkumu atamadım üzerimden. Kalkışları düzelttim. Stop ettirmeyi minimumma indirdim.
    Ama hala yolda karşıdan gelen aracın yanımdan geçerkenki mesafesini kestiremiyorum. Çok sağa yanaşıyorum. Bu seferde park etmiş araçlarla boğuşuyorum.
    Kursda Palio kullandım. Şimdi Golf 5 kullanmaya çalışıyorum.

Konuyu açan arkadaş trafikte eğitim alıyorum demiş. Çok şanslısın işte.Trafiği öğreniyorsun. Bende Beldibinde trafikte eğitim aldım. Marmaris trafiği kadar kalabalık olmasada sonuçta trafiğe çıkıyosun. Ama trafik ışıklarındada eğitim verselerdi benim için çok güzel olurdu.
  • quote:

Vay beee..
    Demek bu kadar kolay araba kullanmak.
    Yaşım 25.
    16 yaşımdan beri araç kullanırım.

Bir kere bile şöyle diyemedim.
    1 kere sürmeyle sürücü olunmaz.
    Bisiklet değil bu.

Verelim altına araba çık bakalım trafiğe.
    Arkadan kornaları yer, öndeki araç ani fren yapsın.
    Bayırda kırmızı ışık bekle, sonra kalkarken aracı kaçır akşam trafiğinde birçok kez stop et bakalım o zaman neler oluyor?

7 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum.
    Geçtiğimiz yaz İstanbul'a gittim tamda iş çıkışı.
    Ben bile korkar oldum trafikte.

Sende kalkmış ne diyorsun.
    Seni F1 pistine çıkaralım altınada F1 aracı verelim desek ohooo 1 kere kullandın mı onuda öğrenirsin dersin

• Ben yan aynaları da anlamadım, aynaya bakınca arkamdan gelen arabaları görüyorum ve bu yüzden hamle yapamıyorum, aynaya dalıp gidiyorum film seyreder gibi

Bi de park halindeki araçların yanından geçerken onlara değecek gibi hissediyorum, kaldırımın kenarına yanaşırken çarpacam sanıyorum.

Bu halde ehliyeti alsam üstüne bi de araba alsam trafik canavarı olurum resmen

Yolda birine filan çarparız, pahalı bi arabaya çarparız, şakası yok ki arkadaş
  • Ben de iki gündür kullanmaya başladım kursta. Çok zevkli bir şey öncelikle.

Sürüş zorluğu konusunda da bir sıkıntım yok. Bildiğiniz acemiyim işte ama pek heyecan yapmıyorum sürüyorum. Daha henüz hiç stop ettirmedim arabayı buna seviniyorum sadece. Çok fazla simulasyon yarış oyunu oynadığımdan pedal hassassiyetini iyi bildiğimden kaynaklanıyor herhalde.

Ama vites değiştirirken zorlanıyorum. 3 yerine 5'e taktığım oluyor

Neyse bakalım alıyoruz ehliyeti ama baba arabayı verir umarım

Bu arada kursta Peugeot 307 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 27 Ekim 2010; 20:15:20 >
  • bakın burada bir kişi bahsetmiş.. araba kullanmak bisiklet gibi demişsin.. sana büyük bir tane otobüsü verelim.. sok onu trafiğe gör o zaman korkuları nasılmış..?

en zoru o zaten sonra kamyon,tır gelir.. yan yoldan tırı döndüremeyen şöforlerimiz.. onların yerine sen geç kolaysa süresin

tır,kamyon,otobüste takograf korkusu başlar sende yeni olduğun için 88 i geçtiğinde cihaz önce uyarı veriyor sonra kendi hallediyor seni kağıdına.. ama eğerki kağıt takmalı takon varsa yandın.. hızı aştın.. anlamadın.. polis durdurur basar cezayı.. tonaj monaj sorunu çıkarırlar.. onu geçtik.. yan yoldan geçeyim derken yandaki taksiye bir koyarsın tırı.. veya otobüsü.. o zaman kolaymış diyebilirsin..

Bunu ben araba kullanmak kolay olmayacağını örnek olarak gösterdim.. yanlış anlaşılma olmasın.

Ben bizim pejoyla şöyle olmuştu kazam..

altıntaş köyüne doğru yola çıktık ve köye tam girişte.. dönüş yapıcaz.. pedal kontrolunda direksiyonda babam zaten kendi halletmişti ve direksiyonu tam olarak nasıl döndüreceğimi bilemedim o ani hareketle panikle.. ne yapacağımı şaşırdım ve FREN pedalı yerine gaza bir yükledim.. bir kaydı araba altımdan.. direksiyonu döndüremeden CAACIIRRRTTT.. CIRTTT Diye kaldırmdan aşağı kaydırdım.. köyde zaten kaldırım yok yolun dışına kaydırdım.. sounç.. plakalık kırık,tamyon aşağı doğru eğilmiş.. çizilmiş orası.. peder bana bağırdı çağırdı yani bu yüzden araba kullanmaya kolay kolay cesaret edemem.. heleki bizim baba gibi adamlar varsa allah sabır versin.

• Bende gecen yaz basladim araba kullanmaya. İlk baslarda 2-3 kere stop ettirdikten sonra yavas yavas arabayi kavramaya basladim. Daha arabayi 3. Kullanisimda babam carsiya dogru sür dedi arabayi. Carsiya gidis yolu 2 taneydi. Biri cift yol digeri ise tek yonlu biraz virajli yoldu. Neyse gittik carsiya gitmek icin anayola cikacaktim ki babam dedi saga cek arabayi bugunluk yeter dedi :) azcikta olsa heyecan vardi ama babama fazla belli etmedim. Etseydim muhakkak uyarirdi beni. :) yazdan beri 1 kere daha kullanmadim arabayi tamire gitti araba. Sanzuman komple degisti. Bende araba yeni tamirden ciktigi icin araba surme konusunda sesimi cikartmiyorum. Ama 1-2 haftaya kadar umarim tekrardan kullanmaya calisirim. En cok imrendigim sey ise; arkadaslarimin istedigi zaman araba kullanabilmesiydi. Tenefus aralarinda araba kullanirken ki duygularini anlatiyorlar da icim bir fena oluyor. Neden ben bunu yapmiyorum diye :(

Bu arada araba kullanmak icin aileme hangi bahaneleri uydurabilirim? Annemde araba surmemi istiyor. Daha cok annemin israri sonucu arabayi kullanabiliyorum. :(

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Ben yan aynaları da anlamadım, aynaya bakınca arkamdan gelen arabaları görüyorum ve bu yüzden hamle yapamıyorum, aynaya dalıp gidiyorum film seyreder gibi

Bi de park halindeki araçların yanından geçerken onlara değecek gibi hissediyorum, kaldırımın kenarına yanaşırken çarpacam sanıyorum.

Bu halde ehliyeti alsam üstüne bi de araba alsam trafik canavarı olurum resmen

Yolda birine filan çarparız, pahalı bi arabaya çarparız, şakası yok ki arkadaş

Epey zamandır şehiriçi, şehirdışı oto kullanırım, hala bende de var bu ayna takıntısı, hele bir de tampona kadar sokulmaları yok mu, frene basacam arkamdaki adama güvenemiyorum ya ben dururum o duramazsa diye.
    Özellikle geceleri sanki *ok var gibi iyice yanaşıyorlar arkaya, o kadar yanaşmış ki artık dikiz aynasından farlarını göremiyorum, tampona dayamış geliyor. Bu durumda arayı açmak için yükleniyorum gaza kendisiyle yarıştığımı sanıyor kendide basıyor, ilerde yavaşlayınca tekrar sokuluyor.
    Gündüz de olsa gece de olsa arkamdan araç gelmesinden hoşlanmıyorum ya basıp arayı açıyorum ya da yol verip geçmesini sağlıyorum. Trafik öküz dolu çünkü, telefonla konuşur bişey yapar bindirir arkadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

quote:

o kadar da değil

açık trafiğe bir çık bakalım. azcık sıkıştırsınlar görürüm ben seni

korkarsan başına gelir şimdi trafiğe çıkayım normal bi sürücü gibi sürerim herşey pratikle olmuyor
    not: istanbulda oturuyorum. ayrıca gülüncek bişeyde yok, sen krkarsın belki direksiyon başına geçince ama ben korkmam çünkü hayatımı otomobiller oluşturuyor

birazcık şu omuzlarınızın üzerinde taşıdığınız şeyi kullanın ya bir kere araba kullandım diyorsun. utanmasan yarışlara bile girerim diceksin. korkmamak nedir ki? ben korkmadan kavgaya giriyorum mesela bu dayak yemeceğim anlamına mı geliyor. bu yorumundan sonra senin ehliyet aldığına bile inanmadım . korkmucakmışız . hayatını otomobiller nasıl oluşturuyor? araba yıkama yağlamada falan mı çalışıyorsun. yoksa çok fazla nfs mi oynadın
    siz adamı gülmekten öldürürsünüz yahu

Çok kötüsünüz

• Ya trafik kalabalıkken sağdan soldan arkadan gelenler arkadan vuracakmış gibi bi his oluyo, direksiyon hocası sen yoluna bak diyo ama insana öyle gelmiyo, tam döner kavşağa geliyoruz orada ışıklar var, döner kavşakta arabalar birikiyo her tarafım araba oluyo sağdakiler soldakiler stres yapıyo ya bende
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.