Şimdi Ara

Araba Seçmeme Yardımlarınızı Bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Foruma ilk kez katıldığım için öncelikle herkese merhaba diyorum.

Halihazırda, Opel Vectra 2000 CD 1999 model bir arabam var. 6 yılı aşkındır bir süreyle bu arabayı iyi/kötü günlerde kullandım. Ancak; bu arabayı aldıktan (2 milyarlık indirimine kanarak) 3 gün sonra yaşadığım şanzıman ve sunroof (her ikisi de değiştirildi) sorunları yüzünden 1 ay kullanamadığım gibi, bugüne kadar benden kaynaklanmayan bir sürü sorun yaşadım. Arabanın değiştirilmesi için Opel Türkiye'ye yaptığım başvurular reddedildiği gibi, Gazetelere ve Tüketici Derneği'ne yaptığım başvurular vasıtasıyla da arabamın değiştirilmesini sağlayamadım. Tek mahkeme kalmıştı, oraya da lanet olsun diyerek başvurmadım. Aklıma gelmişken, Opel Almanya'ya yaptığım başvurudan da herhangi bir cevap alamadım....Y aşadığım sorunlar nedeniyle, bir daha Opel adını duymak dahi istemiyorum.

Derken, sevinçleri ve üzüntüleriyle 6 yılımı bu arabayla geçirdikten sonra, epey zamandır arabamı değiştirme konusunu düşünüyorum, ancak, hangi araba ve hangi versiyon ve motor hacmi bir türlü karar veremiyorum.

Sizlerden (araba konusunda benden çok bilgili olduğunuza inanıyorum) aşağıdaki kriterlere göre bana yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

1) Motor 1.6 Dizel olacak. Benzinli ile lehte ve aleyhte olabilecek hususları, parasal tasarruf dahil, lütfen belirtin.

2) Vites manuel veya otomatik olabilir. İkisi arasındaki lehte ve aleyhte olabilecek hususları bilmek istiyorum.

3) Marka ve model olarak; Peugeot 307 ve 407, Volkwagen Golf Plus ve Passat, Ford Focus Sedan/Hatchback, Renault Megane düşünüyorum. Mazda veya Citroen gibi başka bir marka düşünmüyorum. Bu nedenle, belirtilen markalar ve modeller dışında diğer marka ve modeller hakkında lütfen bilgi verilmesin.

4) Bu modeller;

- Fiyat,
    - Yakıt tüketimi,
    - Güvenlik,
    - Kalite,
    - Konfor,
    - Servis ve yedek parça fiyatları,
    - Satış sonrası hizmet kalitesi,
    - Performans (benim için en önce yukarıdakiler gelir),
    - Mekanik-Boya-Paslanmazlık garantisi,
    - Vergiler,

gibi özellikler açısından sırayla değerlendirilerek bilgi verilirse çok sevinirim.

• Ben 2. husus hakkında birşey yazmak istiyorum. Bu saaten sonra alacaksanız otomatik alın. Düz vites kullanmak zevkli derseniz zaten artık tiptronik vites standart gibi birşey olmuş. Alırsınız tiptronike hem vites zevkini yaşarsınız hem performansı.
  • oncelikle soyle soyliyim vw passat&golf plus`da senin istemekte bulundugun 1.6 dizel motor secenegi yok.. onun yerine 1.6 fsi 16v 115hp motor secenegi ve 1.6 102 hplik diger motor bulunmakta. FSI motor hakkinda mantikli tartismalar yapilmisti forumda we genel olarak FSI`in daha avantajla oldugu fikri ortaya cikmisti.
    yani gerek guvenlik gerek kalite ve konfor olarak bu iki arac arasindan 1.6fsi 115hp passat derim ben.
    fakat 102hplik motor secenegi aklina takilirsa GORKEMKAZAN nickli arkadasima sorabilirsin Leon aldi yeni 102hp.

passat ve 407gibi ustsinif araclari almayi dusundukten sonra focus megane falan tavsiye etmem sana tabiki de..

baska arac tavsiyesi istemiyorum demissin fakat Toyota Avensis`te kenara atilayamayacak yadsinamayacak kadar guzel bir kampanya baslatti.. 1.6elegant avensis 40milyar!!!!
    kuskusuz fiyat ve donanim karsilastirmasinda ilk siraya Avensis`i koyarim ben.. Aracta park sensorunden xenon fara, isitmali aynalardan cift bolgeli otomatik klimaya kadar neredeyse hersey war.. ve bukadar konfor ve guvenlik sadece 40milyar!!!!!!!!!!!! ustelik ust sinif bir arac

ozellikle saglamlik&dayaniniklilik konusunda agzi yanmis birine KESINLIKLE TOYOTA oneririm ben ustelik bukadar ozellige 40milyara sahip olabilcek imkan warken asla kacirmazdim yerinde olsam!

• öncelike arabanız (sorunsuz olarak görursek) zamanının ust-orta sınıfında yer alıyor...
    1.6 dizel kriterinde ise 307-C4-focus aynı motor ancak arabanızla aynı buyuklukteler ve konfor olarakta bir kaç yeni teknolojiye sahipler...
    ancak bu modellerin ust sınıfları ise (orta-ust sınıf diye tabir ettiğimiz) eski opelinizden buyuk ve cok daha konforlular tabikide öncelikle buna karar vermeniz gerekiyor...
    307 yada 407 golf yada passat diye söylerseniz tabikide herkez alım gucunuzun passat yada 407 ye yettiğini dusunurek 407 yada passat diye yorum yapacaklardır ki varsa zaten bu arabalardan birini secmeniz en iyisi diye dusunuyorum...
    ancak 307 nin sınıfı yani C4 focus toyota crolla gibi arabalardan secim yapacak olursanız C4 yada focus dusunmenizi tavsiye ederim...
    bu 2 arac arasındada tabiki fark var ama su ana kadar sınıfındaki en sorunsuz arabalar...
  • kaptirmisim kendimi pardon dizel tavsiyesi istemis adama 1.6 avensis onermisim ama cok ucuz geldi elegant 40milyar ondan yani pardon arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuuberk -- 9 Kasım 2005, 18:21:31 >
  • olur böle seyler ama etkisi büyük avensis 40 kaat olunca tavsiye etmek gelio cidden insanın içinden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slazer

olur böle seyler ama etkisi büyük avensis 40 kaat olunca tavsiye etmek gelio cidden insanın içinden

dimi amatesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende focus olduğu için size focus hakkında bilgi vereyimdiğer araba sahipleride kendi arabaları hakkında bilgi verir ve doğal olarakta en iyi bilgiyi kullanan kişi verir (istisnalar dısında )
    ford focus ghia TDCİ

fiyat:41.150YTL (opak renk)
    benim aldığım fiyat bu ancak bayii arastırılırsa eminim biraz daha dusecektir...
    yakıt:sehir içi 6.2 euro dizel sehir dışı:4.0 euro dizel

güvenlik:ncap 5yıldız

konfor:otomatik yanan farkar,sony mp3 calar 4 hoparlör,4tweeter,yağmur sensöru ops park sensöru,otomatik klimatronik klima,direksiyon ayar modları standart comfort spor,gerisi diğer arabalarla hemen hemen aynı ancak esp de opsiyonel...

servis yedek parca:bende bilmiyorum daha bakım zamanı gelmedi ama ford olduğu için cok olucağını sanmam

satıs sonrası hizmet garantisi:oldukça iyi ne zaman gitsem surası söylemi desem her zaman yardım ediyorlar saolsunlar

performans:23 yasındayım 94 opel astra gsi imi sattım (150bg) bunu aldım ve performansı bence super...

garanti:3 yıl yada 100.000km garanti paslanmazlık 12 yıl...

vergiler:ondan haberim yok para kazanan ben olmadığım için okuduğum için ustelemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.