Şimdi Ara

araba mı ev mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende seninle aynı düşünüyorum. Aldığım ve 10 yılımı krediye bağladığım evimin balkonundan otoparka bakıyorum araçlar var ama hiç biri benim değil... Özgürlüğüm yok kolum kanadım kırık gibi hissediyorum. Biçok şeyden vazgeçip özgürlüğümden de bir kafese verdim onca parayı... 10 yıl daha da...
  • Birde şunu ekleyeyim.İnsanların çoğunun ev alma ihtimali yok.Bindikleri arabalarda 15-25 bin lira civarı.Zaten onuda krediyle alıyorlar.Hiçbir şey alamamaktansa araba almak daha mantıklı bu tür insanlar açısından. (Bende içlerindeyim)
  • EViN OLURSA istediğin arabayı almak daha kolay olur.Tabi orta gelir grubu için konuşuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: ohara

ben evden önce araba aldım. metrobüsün, iett'nin ter kokulu ortamından ve kıro taksicilerin pis koltuklu taksilerinden kurtuldum.

evet saydıklarınızdan kurtulmuş olabilirsiniz,ama trafiğe başka bir anlam yüklediniz bireysel bir kullanıcı olarak.
    ekstra bir yük, büyük bir çoğunlukta bu düşünceye hakim olduğundan trafik o biçim sokaklarda.
    o zaman toplu taşıma araçlarını komple kaldıralım herkes kurtulsun saydıklarınızdan

ama ne kaybedeceğimizi oturup beraber düşünelim..

valla iett veya metrobüsle 10 dakikada gideceğim yolu cd calarlı radyosu olan klimalı aracımla konforlu şekilde 2 saatte gitmeyi tercih ederim.

• evin olursa araba almak daha kolay ama o evi nasil aldiginda onemli kimse gidip pesin para verip ev alamiyor, genelde 10-15 yil vadeli kredi cekiyor.
    bir arkadas kredi ile ev aldi, ustune bir de kredi cekti araba aldi. Sabit maaşlı bir insan. Ev alacak olsam herhalde arabami satmak istemem.
    yukaridaki arkadaslarin dedigi gibi evin olsa, araban olup rahat rahat gezemedikten sonra neyleyim ben oyle evi.

" Ana rahminden çıktık pazara
    Bir kefen alıp döneceğiz mezara"

Dünya malı dünya da kalır.
  • BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY.
    Çoluklu çocuklu bir aile için en önemli ihtiyaç evdir.Eğer sabit bir yerde çalışıyortsanız yani gezici bir işiniz yoksa kiracılık bir eziyet olur.Zaten KİRADA SÜRÜNMEK söylemi de buradan çıkmıştır.Böyle bir durumda eviniz olmazsa kirada ordan oraya ordan oraya sürünüp gidiyor insan.Uzun vadeli hiçbir program yapamıyorsunuz.Aldığınız eşyalar dağılıyor kırılıyor.Aile ve çocuklar rahat edemiyor bir yere sığmıyor eğer uzaktaysanız da tatil durumunda da anneninizin evine bile gitseniz kalamıyorsunuz öyle bir de hanımın memleketi farklıysa işte tam yandın oraya da gitmek icab edicek çünkü.yani kişlinin durumuna göre değişir elbette ama mesela benim için kesinlikle ev daha önemlidir.
    Ben mesela mersindeyim arabayı gözünde çok büyütmemek gerekir ama ev önemlidir.Ev için çekeceğiniz krediye 5-10 daha eklenirse pekala bir araba da alınabilir diye düşünüyorum.

• Tabiki ev , arabandan daha önceliklidir.
    Bu devirde , bu ülkede insanın bir evinin olması gerçekten büyük rahatlık. Eviniz olmadığı zaman , zaten her ay otomobil taksidi gibi minimum 800 TL kira ödüyorsunuz. Ev olunca bu para sizde kalıyor ve rahatlıkla 40.000 TL'lik bir otomobil sahibi bile olabiliyorsunuz. Otomobil insan hayatında '' olmazsa olmaz '' denebilinicek bir vasıta değildir benim için. İnsanın sağlığı olsun , evi olsun , mutlu bir yaşantısı olsun gerisi boş...

Otomobil denilen makinanın aslında bir metal yığını olduğunu hatırlatır , 10.000 TL'de verseniz , 100.000 TL'de verseniz , o değerli metal yığınının sokakta kalacağını ve insanın hayatta değerini düşeceğini , prim kazanamayacağını bildiği halde yüklü bir miktar ödediği sayılı nesnelerden birisi olduğunu hatırlatır , ev almanın çok daha mantıklı olduğunu belirtmek isterim.

Saygılarımla...

• Kardeşim Evini alda hele arabanıda alırsın araba aldığın zaman kendi evinin önüne koyman lazım sonuçta :)
  • Önce EV!

Neden önce ev?

Gayrımenkul olduğundan, iyi bir yatırım olduğundan, parasını koruduğundan vb. değil, BAŞINI SOKACAK BİR YER, DÖRT DUVAR, BİR DAM, BİR KAPI, BİR PENCERE OLDUĞUNDAN. Ev insanoğlunun bir yere gittiğinde, bir yerde bulunduğunda ÇÖZMEYE ÇALIŞTIĞI İLK SORUNDUR. Tarih öncesinden, çağlar önce, çok uzun yıllar önce insan (H. Sapiens Sapiens) "İNSAN" olduğu için mağarada, çadırda, derme çatma kondularda, kerpiçlerde, bambu ve kamışlardan yapılan evlerden sonra daha sağlam malzemelerden imâl ve inşâ edilen konutlara taşınmışlardır.

Arabadan önce ev vardı.

İyi bir evin olsun, ama iyi bir araban olmak zorunda değil. Hollanda'da Çingeneler vardı, ZIGEUNERS derdik, adamlar 280 SEL Mercedes'e biniyordu ama rezil bir hayat yaşıyor, pis karavanlarda konaklıyorlardı. Adı üzerinde, Çingenelerdi ve toplumun hiçbir kesimi tarafından da kabul görmüyorlardı. İnsanın İLK ve ESAS amacı ev yapmak veya almak olmalıdır. Aileni süper lüks bir arabada bir yerden bir yere götürebilirsin ama aileni süper lüks bir arabada bile olsa içinde gecelemeye zorlayamazsın.

Hollywood yıldızları bile Beverly Hill's mevkiindeki milyon dolarlık rezidansları, mâlikhâneleri, sarayları ve kaleleri ile ön plana çıkarlar, kullandıkları Bugatti, Ferrari, Duesenberg, Manufaktur Maybach, Lamborghini, Bentley, Mercedes-Benz veya otomobillerin otomobili, kalitenin inkâr edilemez ve tartışılmaz tek markası, A.B.D. Başkanının tek tercihi CADILLAC'ları ile medyada anılmazlar. Ama bizde durum TAM TERSİ, Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı ve diğer ahvâl-ı şahsiyeler bindikleri PORSCHE, aldıkları RANGE-ROVER, sattıkları FERRARI ile gazetelere manşet olmakta, kimse ikamet ettikleri konutları magazinleştirmemektedir.

Belki de biz toplum olarak EN ALTTAN EN ÜSTE kadar GÖSTERİŞİ çok sevdiğimiz için olabilir mi? Neticede, gittiğin yere ARABANI yanında taşıyabilirsin (o seni taşıyacağına sen onu taşımış olursun) ama EVİNİ taşıyamazsın, o sadece kaldığı yerde kalır, olduğu yerde olur, taştan yapılmış bir mekân, dilsiz ve sessiz bir malikhâne. Belki de bundandır.

Ben ve eşim evlendiğimizde annem ve babamın Adana'da yaptırdığı ve 2. katında oturdukları evin 3. katını bize tahsis ettiler, 12,5 yıl orada kaldık, 2 çocuğumuz orada doğdu. Biriktiriğimiz para ile 2 otomobil ve 1 daire aldık, 1,5 yıl önce de yeni evimize taşındık. Evimiz olmasaydı kat'i surette otomobil almaz, ev için para biriktirirdik, nasıl olsa (babamım meşhur sözü) "vesait bol" ("araç çok").

Saygılarımla,

Taner Göde

• Tabiki de ev sorusu bile saçma.

150 milyarım olsa, önce yeni yapılmış prim yapacak bir ev alırım. Kiraya verir, üstüne de biraz ekleyip kenardaki paramı da koyup bir araba alır paşalar gibi yaşarım

Param olmasa 150 milyar kredi çekerim, ilerde prim yapıcak bir ev bulur yine ev alırım sonra kiraya verir aldığım kirayla da kredi parasını verir, 2 yıl sonra 50-60 milyar kar ile satar yine kredi mi kapatır hatta arta kalan parayla araba alırım.

Araba bu devirde kolay. 15 milyara bile taş gibi arabalar var. Mesela 2. arabamız opel vectra.. Hala taş gibi götürüp getiriyor. Evet gencim ama dememki altımda son model araba olsun. Geziyormuyum? köküne kadar.400 milyarlık araçların sol şeritte durduğu yolda ben sağ şeritten akıp geçiyorum. iki araçta aynı yolu kullanıyor sonuçta.

5-6 yerden kira alıyoruz. Evimizin altına ablam taşınmak istemişti. Altımızda da 10 yıldır oturan kiracımız var. Babam'ın ablama cevabı şu oldu "merak etme çıkarırız eğer karar verirsen" dedim "baba ayıp olmazmı yahu 10 yıldır oturuyorlar" o da bana "ee kiracılık böyle bir şey" dedi. Yani kiracıysan seferi bir hayatın olur. Elin adamının dıdısının dıdısı taşınmak ister seninde koluna sepetini takarlar. bu kadar basit. bir düşünelim 150 milyara araç aldık e5 de gidiyoruz. allah korusun birinin dalgınlıgı yada makası sonucu sizin arabaya çarpmasıyla oluşacak maddi ve manevi zararı? hepsini geçtim ölüm tehlikeniz bile var. Arabamızın ne zaman bir öküz tarafından vurulup perte çıkarılacağını nerden bilebiliriz? Araba alıyorsun dışarı koyuyorsun birinin çizmeyeceği, camını patlatmayacağı yada en kötü ihtimalle bi pkk lının aracını kundaklamayacağı ne malum. Ev alıp garanti iş yapmak varken araba almak saçmalığın en büyük DANİSKASIDIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 27 Mart 2011; 13:28:50 >

• Almanyada bu soru kimsenin aklına gelmezdi, güzel yurdumda teneke parçasını bu kadar değerli yaptılar Millete
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

bu konu hakkında yüzlerce yazı yazıldı.
    çoğunu okuduk. yorumlar yaptık.

genel olarak ev de karar kıldık.

bir de şu mantıkla bakmak nasıl olurdu acaba?

gittin bir ev kiraladın aylık kaç lira?
    araç kiraladın aylığı kaç lira?

tabi ki de araç kiraları çok çok daha fazla.

tamam ev değer kaybetmez sürekli bakımı yakıtı kaskosu vergisi ıvırı zıvırı olmaz.

ancak bir ev alabilmek için elindeki avucundaki ne varsa vermek hata uğruna arabadan bile vazgeçmek?
    işte ben burada takıldım.
    yaklaşık 6 ay önce genel kanıya uyup elde nee varsa ayrıca araba dahil (3 ay önce)eve verdim. yetmedi üstüne birde kallavi bi kredi
    önümüzdeki 10 yılı bağladık. 4 duvar bi tavana.

artık vazgeçme durumu da malesef yok.

arkadaşlardan araba istemeye utanır oldum.
    taksi parası vermekten gına geldi.

siz siz olun paranız varsa araba alın. gezin dolaşın.
    bu dünyaya bir daha mı geleceğiz.

bu yazdıklarımda da gerçekten samimiyim..

Yukarıda, kalınlaştırdığım yer hakkında konuşmak isterim, ki forumda insanlara en fazla "Arabadan önce ev sorununu halledin" yorumunu yapan kişilerden biri benimdir. Sizin, yukarıda paylaştığınız kısma bakarsak, 10 bin liralık arabadan vazgeçip 100 bin liralık ev taksitine girdiğiniz düşüncesi doğuyor. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, bu da aslında bizim tavsiye ettiğimiz "Ev alma" mantığına uygun bir davranış değil.

Mantık kısaca şu şekilde işlemeli;

600 TL kira veriyorsunuz ve otomobiliniz var. Otomobilinizin aylık masrafı da 600 TL (ortalama)
    Sizin bu durumda girmeniz gereken aylık taksit miktarı 1200 TL'yi fazla aşmamalı.

Neden bunu tavsiye ediyoruz, biliyor musunuz? Burada birçok arkadaşımız yaş olarak 30'un altında ve hayatlarının en verimli çağında. Bu yaşlardaki enerji, heves ve verimlilik, daha sonraki yaşlarda insanın eline geçmiyor. Yapılacak yatırım ancak bu yaşlarda başlandığında size doğru zamanda karşılık olarak dönüyor. Aynı zamanda, bu yaşlarda yapılan hatalar da daha sonraki yaşlarda size geri dönüyor.

Sizin şu anda içinde bulunduğunuz mutsuzluk, bana göre olayı fazla büyütmekten kaynaklı. "Uğruna arabadan bile vazgeçmek" cümlesi, sanki sevdiğinizden vazgeçmiş gibi bir acı çektiğiniz izlenimi doğuruyor. Oysa ki sizi rahat ettirecek bir metadan vazgeçtiniz ve her ne kadar değerini şu anda kabullenmeseniz de, çok daha önemli bir rahat için bu rahattan vazgeçtiniz.

Herşeyi bir kenara bırakın, ve biraz daha ileriyi düşünün. Çocuklarınız (var mı bilmiyorum) birgün büyüyecek ve onlara ikinci el araba bırakmak yerine, gerçekten işlerine yarayacak, onların belki de tüm hayatlarını birçok noktada rahatlatacak bir yatırım yapmış oluyorsunuz.

"Benim için yarın önemli değil, günümü yaşarım" diyorsanız, gerçekten hata yapmışsınızdır aslında. Hakikaten o 4 duvar değer kazansa da, sizi büyük bir masraftan kurtarsa da, borçlu olduğunuz 10 yılın sonrasında size şimdi alabileceğiniz otomobilden çok ama çok daha iyisini alabilme imkanı sunsa da, arada kaybettiğiniz 10 seneye değmez.

Haklısınız...

• Araba her zaman, her bütçeyle alınabilir;ama ev öyle değil.Önemli olan ev.
  • @Taner Göde

Abi yazılarını hayranlıkla okuyorum Follow felan yok mu DH de
  • ayağınızı yerden kesecek bi arabanız olsun.şahin olur reno olur.işinizi görsün yeter.

ha gidipte eviniz yokken gidipte 50.000 tl e araç almayın.hele birde krediyle asla.kredi ile aldığınızda evi siz almıyorsunuz, banka alıyor size kiralıyor.ne anladım ben o işten .

ev almak mantıklıdır .uzun vadeli yatırımdır.ama hayatımızı kısacaksa hafta sonu gidip eğlenemeyeceksem .yani bütçemi çok zorlayacaksa ev almam.

evin yarı parası cebimde yoksa yada 5 yıldan uzun vadeli kredi ilede almam.
  • EV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 27 Mart 2011; 13:52:29 >
  • Bana görede öncelik ev ama ben önce araba aldım..
    Elinde hali hazırda para varsa tabiki önce evi al, elinde hatırı sayılır bir nakit varsa peşinat olarak verip evi al, ama elinde peşinat yoksa zaten şansın yoktur gider araba alırsın... Ve araba almak eskiye nazaran çok kolay şimdi asgari ücretli bile kendisine kredi ile arab alma şansına sahip, ama ev için halen o noktalar istisnai durumlar hariç gelmedi maalesef..
    Kaldıki büyükşehirde ev alabiliyorsan ve bu başlıktaki soru aklındaysa zaten kıtkanaat alacaksındır ve muhtemelen uzak yeni kentleşen yerlere yöneleceksin ve maalesef araba yine şart olacak..
    birde başka bir yönden bakalıkm;
    Evlenmiş yaşı ilerlemiş adamın cebinde para varsa ev alır, ama okulu yeni bitmiş yeni işe girmiş bir genç genelde cebindeki parayı arabaya verir mağlum özgür olma hayali ilk defa gerçeğe yaklaşmışken iş hayatı başlamıştır ve tek özgürlük yolu olarak hayaldeki araba alınır

• hocam bende senın gıbı aracımı satıp uzerınede elimdeki birikmişleri ekleyip, kalanınada kredi çekip ev aldım. arabasız yapamayacığımızı anlayıncada gittim bir samara aldım. ilk başlardan bu aracı çok yadırgamıştık ama hem ben hemde eşim artık bu araca alıştık ve artık sıfır araç alıncaya kadar bu aracı satmayı düşünmüyoruz. 3 haftalığına hollandaya gidişim dışında bu araç 2 yıldır hergün kullanıldı ve hiç yolda bırakmadı. çok zorlanıyorsanız sizde alın ucuz bir araba, güzelce bakımlarını yapın ve istediğniz kadar gezin. (evinizde hayırlı olsun)
    quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

bu konu hakkında yüzlerce yazı yazıldı.
    çoğunu okuduk. yorumlar yaptık.

genel olarak ev de karar kıldık.

bir de şu mantıkla bakmak nasıl olurdu acaba?

gittin bir ev kiraladın aylık kaç lira?
    araç kiraladın aylığı kaç lira?

tabi ki de araç kiraları çok çok daha fazla.

tamam ev değer kaybetmez sürekli bakımı yakıtı kaskosu vergisi ıvırı zıvırı olmaz.

ancak bir ev alabilmek için elindeki avucundaki ne varsa vermek hata uğruna arabadan bile vazgeçmek?
    işte ben burada takıldım.
    yaklaşık 6 ay önce genel kanıya uyup elde nee varsa ayrıca araba dahil (3 ay önce)eve verdim. yetmedi üstüne birde kallavi bi kredi
    önümüzdeki 10 yılı bağladık. 4 duvar bi tavana.
    artık vazgeçme durumu da malesef yok.

arkadaşlardan araba istemeye utanır oldum.
    taksi parası vermekten gına geldi.

siz siz olun paranız varsa araba alın. gezin dolaşın.
    bu dünyaya bir daha mı geleceğiz.

bu yazdıklarımda da gerçekten samimiyim..

• Bu düşük (?) krediler sonucunda, neredeyse hiç birikimsiz bir şekilde, evin tutarı kadar kredi çekenler var. Bu durumda inanılmaz faiz yükünün altına giriliyor.

4 ay önce ben de yeni ev aldım ama evin yarısı kadar nakitim vardı, 5 yıllık ve geri ödemesi çok da yormayacak bir kredinin altına girdim. Arabamı satmaya gerek kalmadı ama ev iş yerine yakın olduğu için kullanmaya da gerek kalmadı. Aylık 300-400 TL arası yakıt tasarrufum var.

Yalnız şunu da belirteyim, ev için çektiğim kredi miktarını araba için asla çekmem. Benim durumumda alacağım araç ev parasının yarısını geçemez... Daha fazlası için kendimi sıkıntıya sokamam.
    Yani 100.000TL eden bir evde oturup 100.000 TL lik araca binmem. Sınırım 50.000 TL yi geçemez araba için.

Aslında işin doğrusu, otomobil forumunda çok takılınca insan sürekli aracını yenilemek istiyor. Biraz da ondan şikayet ediliyor. Otomobille ilgili tüm yenilikleri takip et ama aynı aracı 10 sene kullanmak zorunda kal, çok koyuyor adama

• Koskoca adamlar nasıl bu kadar basit düşünebiliyorsunuz anlamıyorum.Sana arabanı sat diyen mi oldu?İmkansızlık içinde iş yapıyorsun sonra arabamı niye sattım diye yakınıyorsun.PAran yokken git ev al diyen yok,10 daha fazla kredi çekeydin.10 civarı araba alaydın yetmez mi?TAbi ille ev istiyorsan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.