Şimdi Ara

Araba fiyatları sıçrama yapar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acxewd

Teşekkürler cevabınız için. Araba benim için A noktasından B'ye gitmek için kullandığım bir taşıt. Performans görüntü vs çok bir anlam ifade etmiyor benim için. Şu anda zaten 2000 model clio symbol kullanıyorum. Bunun üstüne neye binsem eşekten inip ata binmiş hissi uyandırır o fiyatlarda Dolayısıyla değer kaybı olmaması daha önemli benim için. Sonuçta yatırım amaçlı alacağım. Volkswagen golf daha iyi bir seçim olcak gibi.

Bugün sıfır bir araç alsan, bir hafta sonra satıyorum desen o araç ikinci el sınıfına girer. 50.000 liralık bir aracı 45.000 liraya ancak satarsın.
    Ekonomi yapmak istiyorsan mevcut aracını kullanmaya devam et, evinide satma evin, alacağın araçtan daha fazla değerlenecektir. Gayrimenkul hiçbir zaman kimseyi üzmemiştir.

• faize koyun bence 3300 liram var onu faize koyuyorum, o kadar parayı düşünmeden koyardım.
  • quote:

Hocam aslında aklımda bmw 116d var şu sıralar indirmişler fiyatları. Dolu paketine 84000tl civarı fiyat alanlar olmuş bayilerden. Bmw ikinci elde değerini korur mu? Yoksa vw ikinci elde daha mı güçlü? Yatırım için ikinci el olarak almak daha mantıklı gibi sanki ama işte arabalardan pek anlamadığım için 0 almak daha cazip geliyor. Sizlerin düşünceleri neler acaba

84bine veriyolarsa aslında bir üstteki mesajımı umursamayın, 84'e havada kapılır 1.16d. alın gitsin keyifle binin
  • Yok canim daha hala daha artarmi Bu haldeyken utanmadan artirirlarsada millette sesini cikarmazsa ben daha bisey demiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence satma evi ,satacaksanda sıfır araba alma ,her yıl onun vergisi vizesi sigortası bakımları bir sürü para çıkacak cebinden sana tavsiyem 2.el ucuz yollu bir araba al geri kalan parayı bankaya at gitsin.Bu devirde para kolay kazanılmıyor.
  • Ben ocakta ötv artışları bekliyorum. Saraya ve suriyelilere para lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah66

Faiz haramdır çünkü, Paranız vardır ekonomiye katmazsınız ve risk içermeyen bir şekilde bankaya yatırır vade sonunda başta ne konuştuysanız alırsınız
    Katılım bankasında ise paranızı yatırırsınız ve kurum sizi bir nevi ortak yapar, vade sonunda ne alacağınız bilinmez, kâr yada zarar olabilir Risk vardır (Ticarette Olduğu Gibi)

Ama sanıyorum bankalar,pastadan pay kaptırmamak için sistemin yanlış anlaşılması için Kar Payı=Faiz anlayışını körüklemeye devam ediyor.

Tabii ya ben de diyordum ki nedense normal banka kredisi faiz oraniyla kar payi orani neden hep ayni? Hatta diger butun gecikme faizi, temerrut faizi gibi seyler de ayni??

Tabii ki faize koydugunuz para ekonomiye katilmiyor cunku 'kaydi para' diye bir sey yok???

Tabii ki bankalar kredi vermek icin sadece oz kaynaklarini kullaniyorlar?

Tabii ki bankaya yatirilan para hicbir is yapmiyor? Oysa katilim bankasindaki butun gun calisiyor.

Tabii ki bugun kredi almak icin bir bankadan aldiginiz faiz orani ile katilim bankasinin size verdigi faiz orani ayni?

Ama katilim bankasi para degil mal satiyor diyenler cikar. Bir kulagi farkli elle tutmaktan baska bir sey degil.

Bu argumanlarla ancak cahil cuhelayi kandirirlar. Kusura bakmayin.

Faiz haram gunahsa insanlari kandirmak gunahini almak daha gunah daha haram.

Not: enflasyon varsa faiz var. Bakin avrupaya adamlar negatif faiz veriyorlar yani diyor ki kardesim bana para getirme cunku degerini yitirir. Git yatirim yap. Nerede enflasyon varsa orada faiz vardir. Kar payi da diger adidir. Bunu idrak edemeyen de sadece kendini kandirir.

• patriot34 P kullanıcısına yanıt
    Evin fiyatı metro geldikten sonra artar diyordum. Metro geldi ama fiyatlarda değişiklik olmadı. Bu saatten sonrada pek değişeceğini sanmıyorum o bölgede emlak fiyatlarının
  • quote:

Evin fiyatı metro geldikten sonra artar diyordum. Metro geldi ama fiyatlarda değişiklik olmadı. Bu saatten sonrada pek değişeceğini sanmıyorum o bölgede emlak fiyatlarının

Düşmeyeceği kesin ama artarmı bilemem, böyle bulanık önünü göremediğin ortamlarda en iyi yatırım olarak bilinir.
    Daha önceleri ekonimi biraz daha sıkıntısızdı veya öyle gösteriliyordu ama defolar çıkmaya başladı. Bu lüxü, israfı bu ekonomi kaldırmaz, halkımızda onaylamaz,
    araç almaya kararlıysan iyi bir ikinci el alıp hem alırken, hemde satarken zarar etmeyeceğin bir araç seç.
  • Arkadaşlar hepinizin cevaplarını tek tek okuyorum. Fikirlerinizi almak kafamda birşeyleri şekillendirmeye yardımcı oldu. Teşekkür ediyorum.

Sanırım 116d golf gibi araçlara o kadar para vermektense eski aracımı satıp 40-50bin tl civarında ikinci eli güçlü 0 bir araba alıp kalan parayı bankaya koymak en mantıklısı olacak gibi duruyor. Evin ederi 90bin tl zaten. Hepsini arabaya vermek saçma olur. Araba değer kaybetse bile çok fazla koymaz diye düşünüyorum alt segmentte. Artık eski arabam yaşını belli etmeye başladı. Durmadan masraf çıkarıyor zaten.
  • Ev keyfi olarak satılmaz, yapmayın.
    Hocam ikinci el aractan korkuyorum acikcasi. Arabalardan neredeyse hic anlamiyorum. Simdi bi araba alirim 3-5 taklali sanayide birlestirilmis bozuk birsey cikar. Onun sorunlariyla ugrasmak istemiyorum. O yuzden en az deger kaybeden, hatta otv zammi vs olursa satarken aldigim fiyatin ustune gidebilecek bir tasit ariyorum

• acxewd A kullanıcısına yanıt
    O zaman kar aracı olarak araca yatırım yapılmaz, mesajının bir üstündeki arkadaş Mesut_34 çok güzel yazmış.
    İkinci el bilgin yoksa, hiç anlamayan bir arkadaşında yoksa hiç sokulma.

!!hatta otv zammi vs olursa satarken aldigim fiyatin ustune gidebilecek bir tasit ariyorum !!
    Böyle bir araç bulamazsın, bayii kampanyalarını takip edesin, ÖTV,si bizden diye bindirimden indirimli kampanya adı altında promosyonlar olur.
    Ancak forumda çok iyi takip eden arkadaşlar var onlar yardımcı olursa belki alırken zarar etmezsin ama kar işini unut.
    vereceğin kararda sana hayırlı olsun
  • MESUT52_34 kullanıcısına yanıt
    Pek keyfi değil açıkcası. Şu anda ev zarar ettiryor. Evin şimdiki haliyle kiracı bulsam -ki yazın bile tutulmadı bu saatten sonra hiç tutulmaz- zaten satmam. Üstelik yeni kiracının ne zaman çıkacağı belli değil. Bir iki sene sonra çıksa yine eve tadilat ister. En iyi durumda tekrardan boya yaptırmak gerekir. Evin kirası 400'den fazla olsa tadilat yaptırırım ama kira değeri direk tadilat işine gidiyor olacak. Anca emlak fiyatları değişince kar ettircek bana. O da kesin değil. E zaten satıp faize koysam 600-700 arası aylık faizi var. Kiradan bile fazla Üstelik tadilat vergi ıvır zıvır masrafı yok. Diğer taraftan arabamda eskidi iyice. Bir gün yolun ortasında kalıyor. Birgün park halindeyken çalıştıramıyorum vs artık can güvenliğimi tehlikeye atmaya başladı.
    Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Umarım hayırlı bi karar verebilirim dediğiniz gibi.
  • Hangi şehir, semt bilmiyorum,satıp daha kolay kiraya verilebilecek bir ev alabilirsiniz.yada ufak mufak dükkan,ofis alın ticari gayrimenkulün tamiri vs olmaz her gelen kafasına göre düzenler kullanır.

Araba yaş iş.ilk marşla minimum 5 bin gider,orta halli kazada 5-10 bin değer kaybeder,alırken dizel Otomatik kazığı boşver hocam paranı kaptırma

• iniyesta kullanıcısına yanıt
    Ev Ankara Sincan'da. Tahminen 90.000TL'ye satılacak ev. Bu paraya dediklerinizin hiç biri alamam muhtemelen ama bir araştırayım.
  • Ben bir yatırım yapsam en guclu şirket hissesi üzerine yatırım yaparım ,yani bence yatırım için alınacak en iyi şey dolar , abd batmadığı sürece dolar sürekli yükselir , abd batarsa zaten dünya düzeni değişeceği için yatırımın pek bir anlamı olamaz . birde suriye , kurt meselesi vb durumlar yüzünden bir ekonomik kriz daha çıkmasını bekliyorum maalesef , bu da doları daha da yükseltir . işinizi görecek bir araba + dolar öneriyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah66

Faiz haramdır çünkü, Paranız vardır ekonomiye katmazsınız ve risk içermeyen bir şekilde bankaya yatırır vade sonunda başta ne konuştuysanız alırsınız
    Katılım bankasında ise paranızı yatırırsınız ve kurum sizi bir nevi ortak yapar, vade sonunda ne alacağınız bilinmez, kâr yada zarar olabilir Risk vardır (Ticarette Olduğu Gibi)

Ama sanıyorum bankalar,pastadan pay kaptırmamak için sistemin yanlış anlaşılması için Kar Payı=Faiz anlayışını körüklemeye devam ediyor.

Banka zarar ettiğinda paranı tam verir asla eksik vermez buda faize girer
  • gokhanique kullanıcısına yanıt
    Ben asıl olarak Kar Payı=Faiz ifadesinin yanlışlığına dikkat çekmek istemiştim.Türkiye de Bankacılık düzgün yapılmadığı gibi (Bankaların kazancı;Harç,komisyon gibi Bankacılık dışı kalemlerden oldu neredeyse) Katılım bankalarımız da sağ olsun aynı yolun yolcusu oldular. Kimse çıkıp ta vatandaşı adam gibi bilgilendirmedi. Ve onlar da kesin kazanç yolu olan (Harç,ücret,komisyon vs) kalemlere sarıldılar. Hepsine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah66 -- 18 Kasım 2014; 0:17:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.