Şimdi Ara

Araba degistirmek için ideal süre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette araçtan araca değişecektir ancak sıfır araç aldıktan sonra değiştirmek için ekonomik açıdan ideal süre nedir sizce?

2-3-5-10 sene? Ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Marka/model e gore degisir ,2.el piyasasinda en cok satilan araclari bilmeniz gerekir ona gore arac alirsiniz.benim bildigim kadariyla toyota,ford,vw,bmw gibi markalar 2.el piyasasinda zarar ettirmez size ,renault,hyundai,fiat gibi markalar ise cok satiliyor bunlarda goz onunde bulundurun.ayrica degistirmek icin seneden ziyade km onemli ne kadar km o kadar deger kaybi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkan23 -- 6 Temmuz 2014; 15:16:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredisi ne zaman biterse o zaman...

• Ortalama 5 senede araç 80-90k km lere ulaşır (yılda 15-20k km yapıldığı varsayılırsa), 4. senenin sonunda lastikler biter, akü artık son zamanlarındadır, triger kayışı değişim gelmiştir, balatalar bitmişti. 800 lastik, 250 Akü, 300 Balatalar, 1000 Triger + ağır bakım desek, 2500TL gibi bir masrafı vardır. Ya bu masrafa girilir, yada girilmez satılır
  • İdeal süre 5 yıldır bence.
    Bugüne kadar hiç başaramadım orası ayrı
  • Bence 8 sene ideal

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Ortalama 5 senede araç 80-90k km lere ulaşır (yılda 15-20k km yapıldığı varsayılırsa), 4. senenin sonunda lastikler biter, akü artık son zamanlarındadır, triger kayışı değişim gelmiştir, balatalar bitmişti. 800 lastik, 250 Akü, 300 Balatalar, 1000 Triger + ağır bakım desek, 2500TL gibi bir masrafı vardır. Ya bu masrafa girilir, yada girilmez satılır

Kesinlikle haklısınız,bende arabalarımı hep o mantıkla satmışımdır.
    Şu andaki masrafı/yakın zamandaki masrafı hesabı yaparak arabayı satıp o masraflar ve bir miktar daha ekleyip daha yeni bir araba almışımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Ortalama 5 senede araç 80-90k km lere ulaşır (yılda 15-20k km yapıldığı varsayılırsa), 4. senenin sonunda lastikler biter, akü artık son zamanlarındadır, triger kayışı değişim gelmiştir, balatalar bitmişti. 800 lastik, 250 Akü, 300 Balatalar, 1000 Triger + ağır bakım desek, 2500TL gibi bir masrafı vardır. Ya bu masrafa girilir, yada girilmez satılır

Yav 2500 tl bakim masrafindan kacip belki 35-50 bin krediye mi girsin insanlar :)

Bana kalsa 15 sene :) araba kendini birakinca satilir ^^

• 4 veye 5 yıl iydir
  • 7 yıl
  • Yıl yada km olarak düşünmem. Araba'dan sıkılmaya başlamışsam değiştiririm

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Yıl yada km olarak düşünmem. Araba'dan sıkılmaya başlamışsam değiştiririm

Aynen,

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Yıl yada km olarak düşünmem. Araba'dan sıkılmaya başlamışsam değiştiririm

En dogru cevap bence verilmis. Ote yandan,

Cok kiymetli veya ozel bir araba olmadikca c segmenti icin butce el verirse ortalama 2-3 yilda (45000-60000km.lerde) satip daha fazla deger kaybetmeden ustunede cok fazla koymaya gerek kalmadan esdeger bir araba alinabilir.

Bir arkadasim butcesi el vermesine ragmen devamli c segmenti araba alip 2-3 yil kullanip bunaldiginda degistirip baska bir araba alirdi ayni segmentte.

Hem baska modelleri test etmis oluyor hemde cok para verip yillarca sikilarak ayni arabaya binmek zorunda birakmiyordu kendisini.

• imkan varsa garanti süresinin bitiminde. Yoksa 5-10 yıl arası.

• Aracımı zaten 4 sene garantili almıştım, şu an iki yaşında ve yaklaşık 38000km'de.

4 sene ve garanti dolunca artık kilometre değerine bakıp ona göre karar vermek lazım o zaman...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ila 5 sene bence. Eskisi gibi 10 sene kullan devri bitti bana göre. Evladiyelik araçlar artık üretilmediği gibi, eskidikçe çok değer kaybediyorlar da.
  • sifir aldiysan ve memmunsan,yillarcada binilebir.ne zaman sikilmaya basladin,ozaman yavas yavas yeni arayislara girmek lazim.yoksa 5 sene 10 sene diye zaman bicmemeli

• 5 yıl iyidir hem sıkıntı çıkmaz hem de arabadan çok sıkılmazsınız.

Ben 2 sene de bir değiştiririm her halde ileride.
  • sıfır Mercedes veya BMW alsaydım 10 yıl binerdim heralde
  • Astra 7 seneyi geçti, babam kullanıyor şimdi, devam ediyor. Aşırı km yapılmıyorsa 10 sene binmek lazım en az, 2binlik ağır bakımdan kaçmak için 20binlik krediye girmenin hiç lüzumu yok. Bugün 2007 dizel astrayı satsam şu uçuk piyasada 32-33, aynı ayarda dizel sıfır araç neredeyse 2 katı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.